Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΔΙΝΕΙ ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ

Την εποχή που οι προβοκάτορες φασίστες δυναμώνουν την επίθεσή τους, η ΟΑΚΚΕ δυναμώνει την πάλη για την ανατροπή τους. Σ’ αυτή τη φάση η συσπείρωση δυνάμεων είναι πολύ κρίσιμη. Γι’ αυτό η ΟΑΚΚΕ κάλεσε στη συγκέντρωση της 20 Νοέμβρη στο Κερατσίνι, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Μέσα στην αίθουσα του δημοτικού αμφιθέατρου Α. Σαμαράκης περίπου 100 φίλοι και σύντροφοι παρακολούθησαν την ομιλία του γραμματέα της Κ.Ε. σ. Ηλία Ζαφειρόπουλου, που ανέλυσε την πολιτική κατάσταση και έβαλε τα ζητήματα πάλης της νέας περιόδου για το ψωμί, την ανάπτυξη, τη δημοκρατία, την αντίσταση στα νέα ανατολικά αφεντικά. Έντονη ήταν η παρουσία των απολυμένων των Λιπασμάτων.

Η ομιλία του συντρόφου καταχειροκροτήθηκε και ακολούθησε συζήτηση με παρατηρήσεις και ερωτήματα φίλων, που έδωσαν την ευκαιρία στους συντρόφους Ηλία Ζαφειρόπουλο και Γιάννη Νικολόπουλο -οι οποίοι ήταν στο πάνελ μαζί με το σύντροφο Πιέρο Γουρνά- να φωτίσουν και άλλες πλευρές της πολιτικής ανάλυσης της ΟΑΚΚΕ σε θέματα γεωπολιτικής, συγκεκριμένης πολιτικής τακτικής και ευρύτερα ζητήματα, όπως π.χ. ο ρατσισμός και η διάσπαση στην εργατική τάξη, η τακτική διαφορά Ρωσίας και Κίνας, η ελληνική κρίση στα πλαίσια της παγκόσμιας κτλ. Η ζύμωση αυτή έδειξε πόσο κρίσιμο ρόλο έχει να παίξει η ΟΑΚΚΕ στην περίοδο που έρχεται και πόσο ψηλό πολιτικό επίπεδο μπορεί να κατακτήσει ο λαός, όταν ξεδιπλώνεται μπροστά του μία γραμμή δουλεμένη για χρόνια πάνω στην αλήθεια και το δίκιο για την υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης απέναντι στην αστική τάξη και στον ιμπεριαλισμό γενικά. Γιατί μόνο αυτή η γραμμή μπορεί σήμερα να διαφωτίσει και να γίνει η βάση της πάλης για την ανατροπή των προβοκατόρων φασιστών και την αλλαγή της πολιτικής κατάστασης και της κοινωνίας. Η πολιτική ανάλυση και η γραμμή διεξόδου που έχει εκπονήσει η ΟΑΚΚΕ μπορούν να γκρεμίσουν τα δημαγωγικά ψέματα και την αντιδραστική προπαγάνδα που χρησιμοποιεί το διακομματικό πολιτικό σύστημα για να χειραγωγήσει το λαό και να τον οδηγήσει στην υποδούλωση στο ρωσοκινέζικο άξονα, στην πείνα και στο φασισμό.

Ο σ. Ηλίας Ζαφειρόπουλος στην ομιλία του ανέλυσε πώς η σημερινή κρίση και η εξαθλίωση του λαού είναι αποτέλεσμα του συστηματικού και εκτεταμένου βιομηχανικού σαμποτάζ που πραγματοποιείται πάνω από 25 χρόνια και στο οποίο έχουν παίξει ξεχωριστό ρόλο τα κόμματα της ψευτοαριστεράς. Ο σ. Η.Ζ. θύμισε πως η ΟΑΚΚΕ είχε προειδοποιήσει χρόνια πριν για την κρίση που προκάλεσε η πολιτική του σαμποτάζ και είχε δώσει έμφαση σ’ αυτή την προδιαγεγραμμένη εξέλιξη στις εκλογές του 2009 αποκαλύπτοντας τη δημαγωγία του ψευτοΚΚΕ για καθαρό μισθό 1400 ευρώ. Στο σημείο αυτό προβλήθηκε και το βίντεο των εκλογών του 2009 από τις θέσεις της ΟΑΚΚΕ στην κρατική τηλεόραση. Εξήγησε πως μόνο σε ένα συγκεκριμένο κεφάλαιο του ανατολικού ιμπεριαλισμού επιτρέπεται να αποκτάει βάσεις στη χώρα, αυτό της Ρωσίας, της Κίνας και των φίλων τους, όπως του Κατάρ, και πως μόνο στους φιλικούς σ’ αυτό το κεφάλαιο ντόπιους ολιγάρχες έχει επιτραπεί να γιγαντωθούν τα τελευταία χρόνια μέσα από ληστρικές κρατικές αναθέσεις (όπως οι Κόκκαλης, Μπόμπολας, Μυτιληναίος, Γερμανός και τελευταία ο Βγενόπουλος).

Έφερε το χαρακτηριστικό παράδειγμα πως μέσα στην κρίση κεφάλαια του Κατάρ και της Ρωσίας αγόρασαν τις μεγαλύτερες ιδιωτικές τράπεζες, δηλ. την Πειραιώς, την Alpha και τη Eurobank.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις τελευταίες πραξικοπηματικές εξελίξεις και πώς αυτές συνδέονται με την κίνηση των κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων στη χώρα προς τη Ρωσία και την Κίνα. Συγκεκριμένα, εξήγησε πώς χρησιμοποιείται σήμερα η κρίση για να υποδουλώσει την Ελλάδα και την Ευρώπη στα ρωσοκινέζικα κεφάλαια και πώς αυτή η πολιτική φέρνει το φασισμό στο εσωτερικό.

Επισήμανε πως στον αντίποδα οι ευρωπαίοι φιλελεύθεροι προτιμούν να ζητούν και να υποστηρίζουν μέτρα που εξαθλιώνουν το λαό, αντί να συγκρουστούν με το καθεστώς και την πολιτική του σαμποτάζ. Τόνισε ότι η ΟΑΚΚΕ δε δέχεται τέτοια μέτρα εξαθλίωσης, όπως η εφεδρεία που ισοπεδώνει το μισθό του δημόσιου υπαλλήλου στερώντας του κάθε δυνατότητα αξιοποίησης σε οποιαδήποτε εργασία. Η διέξοδος βρίσκεται στον αγώνα για ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων, για την κατάκτηση της αξιοπρέπειας, του ψωμιού, και της ευημερίας του λαού ενάντια στην υποδούλωση και στην αποικιοποίηση, ενάντια στην εξαθλίωση και την ανεργία.

Ο σ. Η.Ζ. απηύθυνε πλατύ κάλεσμα για δυνάμωμα της ΟΑΚΚΕ, για να ανατραπεί το καταστροφικό καθεστώς των προβοκατόρων φασιστών, για τη σωτηρία του λαού και της χώρας.

Το θερμό χειροκρότημα που ακολούθησε και οι στοχευμένες ερωτήσεις που έγιναν στη συνέχεια από τους φίλους που συμμετείχαν στη συγκέντρωση πάνω στα επιμέρους ζητήματα της ομιλίας έδειξαν πόσο ανταποκρίνεται στις διαθέσεις των πλατύτερων ανθρώπων το σύνθημα «Τίποτα δεν κρίθηκε. Μπορούμε να ζήσουμε!», που ήταν το κεντρικό σύνθημα του καλέσματος στη συγκέντρωση. Ακόμα περισσότερο φάνηκε πόσο πιο εύκολα πειστική γίνεται σήμερα η γραμμή της ΟΑΚΚΕ, όπως αυτή περιγράφεται στην αφίσα προπαγάνδισης της συγκέντρωσης με κεντρικό σύνθημα «Μας σκλαβώνουν ύπουλα στη Ρωσία. Ετοιμάζουν απόλυτη εξαθλίωση και δικτατορία». Η αφίσα αυτή και η αφίσα για το Πολυτεχνείο κολλήθηκαν πλατιά και με ενθουσιασμό από συντρόφους και φίλους και στο λεκανοπέδιο και στην επαρχία και είχαμε καλά σχόλια, ιδιαίτερα για τη δεύτερη.

Η ΟΑΚΚΕ θα συνεχίσει με όλες της τις δυνάμεις τον αγώνα για να χτίσουμε το νέο κόμμα της εργατικής τάξης, το νέο ΚΚΕ, και για να στεριώσουμε το πιο πλατύ πατριωτικό και δημοκρατικό μέτωπο, για να αντιμετωπίσουμε και να συντρίψουμε τους ρώσους και κινέζους σοσιαλιμπεριαλιστές και τα ντόπια τσιράκια τους, τους νέους ταγματασφαλίτες, οι χειρότεροι από τους οποίους έχουν το θράσος να εμφανίζονται με τη σημαία της Αριστεράς και του κομμουνισμού.

Μπορείτε να δείτε την ομιλία του σ. Ηλία Ζαφειρόπουλου στην ιστοσελίδα της ΟΑΚΚΕ στο ίντερνετ www.oakke.gr. Όποιος αναγνώστης θέλει το dvd της συγκέντρωσης μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας και να του το στείλουμε ταχυδρομικά.

Κατεβάστε την αφίσα της συγκέντρωσης σε pdf εδώ

Δείτε την αφίσα της συγκέντρωσης εδώ