ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΒΟΛΟ!

Αποστομωτική η απάντηση των Χαλυβουργών

Η χθεσινή γενική πρόβα του ψευτοΚΚΕ για την φασιστικού τύπου κατάληψη του εργοστασίου της χαλυβουργίας του Βόλου απέτυχε παταγωδώς από ηθική-συνδικαλιστική άποψη πράγμα που έκανε αδύνατη τη συνέχιση της κατάληψης σ’ αυτή τη φάση και θα την κάνει ακόμα δυσκολότερη αν επιχειρηθεί ξανά. Οι σοσιαλφασίστες του ΠΑΜΕ κατάφεραν και έκλεισαν την πύλη μόνο και μόνο επειδή έδρασαν από τις 4 το πρωί μυστικά και αιφνιδιαστικά σαν ένα στρατιωτικό κομάντο. Οι εργάτες δεν είναι στρατιωτικά οργανωμένοι και πηγαίνανε στο εργοστάσιο για να βγάλουν το ψωμί τους. Δεν είχαν λοιπόν διάθεση να εμπλακούν και δεν ενεπλάκησαν σε σύγκρουση με τους σοσιαλφασίστες αλλά δεν έκρυψαν την οργή τους γι αυτή την ωμή άσκηση βίας. Χαρακτηριστικές είναι οι δύο σκληρές και αποστομωτικές ανακοινώσεις που έβγαλε το Σωματείο των εργαζομένων της χαλυβουργίας στο Βόλο «ενάντια στους «παλληκαράδες του ΠΑΜΕ» και «στα φερέφωνα του Περισσού» που τις δημοσιεύουμε αμέσως παρακάτω. Την πρώτη την έδωσαν στον τύπο και την δημοσίευσε κατ αρχήν η θεσσαλική εφημερίδα «Ταχυδρόμος». Τη δεύτερη τη μοίρασαν στην πόλη οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του εργοστασίου. Το ότι είχαν το ηθικό και πολιτικό σθένος να το κάνουν  ήταν γιατί εκτός από το δίκιο είχαν πίσω τους όλους τους εργαζόμενους της Χαλυβουργίας. Η απόδειξη γι αυτό ήταν ότι  ούτε ένας εργαζόμενος για δείγμα δεν στάθηκε στην Πύλη δίπλα στους πραξικοπηματίες ψευτοαπεργούς. Αυτή η απόλυτη απομόνωσή τους στους εργάτες  της χαλυβουργίας και στο βάθος και στην πόλη τους υποχρέωσε να σπάσουν την κατάληψη και να φύγουν.  

Όπως όλοι οι πραγματικοί ναζιστές  που στηρίζουν την ύπαρξή τους στην επίδειξη δύναμης και στο γκεμπελίστικο ψέμα, δηλαδή στη απόλυτη αντιστροφή της αλήθειας, οι κονδυλοφόροι  του ‘’Ριζοσπάστη’’ εμφάνισαν την ήττα τους σαν νίκη. Γράψανε λοιπόν  στο σημερινό ‘’Ριζοσπάστη’’ ότι «τα τσιράκια του Μάνεση (έτσι αποκαλούν τη διοίκηση του σωματείου) έμειναν χωρίς απεργοσπάστες» και ότι «ούτε μια μπετόβεργα δεν βγήκε χτες από τα δύο εργοστάσια του Μάνεση σε Βόλο και Βελεστίνο». Μάλιστα ο κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης που στήσανε οι κατοχικές δυνάμεις έξω από το εργοστάσιο, ο Γ. Ρούσσας, πρόεδρος του σωματείου του Περισσού «Μήτσος Παπαρήγας», απευθύνθηκε στους μη συμμετέχοντες στη συγκέντρωση τους εργαζόμενους της χαλυβουργίας λέγοντας τους: «Σήμερα κάνατε ένα βήμα! Μην το αφήσετε στη μέση! Γυρίστε την πλάτη στο σωματείο του Μάνεση! Μην αφήσετε την ευκαιρία να πάει χαμένη». Δηλαδή όχι μόνο οι εισβολείς εμφάνισαν τους εξοργισμένους εναντίον τους εργαζόμενους της χαλυβουργίας του Βόλου σαν απεργούς, δηλαδή όχι μόνο ισχυρίστηκαν εκ των υστέρων ότι το θύμα τους «τα ήθελε», αλλά το ισχυρίστηκαν αυτό και ενώ το βίαζαν. Πραγματικά τα πάντα σε αυτό το δημοσίευμα είναι η πιο σιχαμερή αντιστροφή της αλήθειας. Η αλήθεια είναι ότι εκτός από το εργοστάσιο και στο Εργατικό Κέντρο του Βόλου απομονώθηκαν απόλυτα και κανείς εκτός από τους εαυτούς τους δεν τους ακολούθησε. Η αλήθεια είναι ότι αν και εξήγγειλαν πανμαγνησιακή απεργία κανένα σωματείο εκτός από τις σφραγίδες τους δεν συμμετείχε σαν βάση στην ψευτοαπεργία τους. Η αλήθεια είναι ότι αυτοί που απέκλεισαν το εργοστάσιο είχαν έρθει από διάφορα μέρη της Ελλάδας και δεν ήταν τίποτα περισσότερο από τα ίδια τα μέλη τους. Η αλήθεια είναι ότι «τη βία των καπιταλιστών» που εκφραζόταν όπως λένε από την αστυνομία που ήταν εκεί δεν την νίκησε κανένα κίνημα παρά μονάχα ένα τηλεφώνημα του ίδιου του κοινοβουλευτικού τους εκπροσώπου στον υπουργό δημόσιας τάξης! (Νίκες κατά της αστυνομικής τρομοκρατίας δια τηλεφωνημάτων των «καταστελόμενων» στους αρχηγούς της αστυνομίας οι οποίοι αμέσως συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις τους, αποτελούν πρωτοφανή επαναστατικά κατορθώματα). Η αλήθεια είναι ότι το μεγάλο χτύπημα που προετοίμασαν από τον Περισσό επιστρατεύοντας ακόμα και μέλη του πολιτικού τους γραφείου στην κατάληψη απέτυχε. Η αλήθεια είναι ότι νωρίς το βράδυ της ίδιας μέρας τα μάζεψαν και έφυγαν στα μουλωχτά, και όχι το πρωί όπως λένε.

 Η αλήθεια είναι ότι ελάχιστοι πια τους ακολουθούν στον δρόμο της καταστροφής της χώρας κλείνοντας τα εργοστάσια. Δεν θα αργήσει η στιγμή που όλος ο λαός θα τους μισήσει, ιδιαίτερα η εργατική τάξη και τότε θα ανοίξει ο δρόμος στο νέο εργατικό συνδικαλιστικό και πολιτικό κίνημα, στο νέο πλατύ κομμουνιστικό κίνημα.

Η ανακοίνωση του ΔΣ των εργαζομένων στη Χαλυβουργία Θεσσαλίας

Ταχύρρυθμα μαθήματα… Δημοκρατίας «παρέδωσαν» σήμερα στους εργαζόμενους της Χαλυβουργίας Θεσσαλίας και στους Βολιώτες πολίτες τα τοπικά παραταξιακά φερέφωνα του «Ριζοσπάστη» και του Περισσού, που εξάντλησαν την… αγωνιστική τόλμη τους σε βάρος συναδέλφων τους, απαγορεύοντάς τους να μπουν στο εργοστάσιο και να πιάσουν δουλειά!

Επιβάλλοντας πρακτικές, που δεν τόλμησαν να εφαρμόσουν και όταν πετιούνταν στο δρόμο συνάδελφοί τους, που δούλευαν στα έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά Όργανα του ΚΚΕ (Ριζοσπάστη, 902 FM κ.λ.π.), οι ντόπιοι «ακτιβιστές» του ΠΑΜΕ και του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» πούλησαν συνδικαλιστικό και απεργιακό τσαμπουκά σε απλούς εργάτες, που υπέπεσαν στο… παράπτωμα να πειθαρχήσουν στις αποφάσεις της Γενικής τους Συνέλευσης και να πάνε το πρωί για το μεροκάματο!

Είναι χαρακτηριστικό ότι από νωρίς το πρωί και πριν ακόμη στον χώρο του εργοστασίου της Χαλυβουργίας φθάσουν τα πούλμαν εξ Αθηνών, με απεργούς Χαλυβουργούς του Ασπρόπυργου, οι «παλικαράδες» του ΠΑΜΕ είχαν ήδη αναλάβει τη… δράση τους! Είχαν ήδη έλθει και περιζώσει το εργοστάσιο με στελέχη τους, αξιώνοντας από τους εδώ εργαζόμενους στη Χαλυβουργία να μην πιάσουν δουλειά!

Έτσι απλά! Με διαδικασίες συνοπτικές, που μια καλή «γεύση» τους οι Βολιώτες είχαν πάρει ήδη από πολύ νωρίς το πρωί, με το πηχυαίο πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη, που προανήγγειλε (ερήμην όλων των Βολιωτών) ότι σήμερα η πόλη θα… νέκρωνε ως συμπαράσταση στους Χαλυβουργούς του Ασπρόπυργου.

Και αυτή μεν η συμπαράστασή μας προς τους συναδέλφους μας του Ασπρόπυργου δόθηκε και εκφράσθηκε χωρίς καμία επιφύλαξη και περιστροφή κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχαμε τα δυο Σωματεία στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, παρουσία του ίδιου του Προέδρου του Σωματείου τους, συν. Σιφωνιά.

Από ’κει όμως και πέρα, είχε το ίδιο ξεκάθαρα λεχθεί προς τους συναδέλφους, ότι οι εδώ εργαζόμενοι θα πειθαρχούσαν στις αποφάσεις της Γενικής τους Συνέλευσης, που δεν ήταν αποφάσεις υπαγορευμένες από τα Κόμματά τους, όπως ισχύει με το ΠΑΜΕ και τον «Μήτσο Παπαρήγα», αλλά από τις κρίσιμες περιστάσεις των καιρών, που γι’ αυτήν ειδικά την περιοχή σημαίνει πως και μια ακόμη θέση δουλειάς είναι πολύτιμη και πρέπει πάση θυσία να κρατηθεί, έστω και με θυσίες.

Οι Χαλυβουργοί της Θεσσαλίας δεν περιπλέκονται σε παιχνίδια που στήνονται και εξυφαίνονται στα κομματικά μαγειρεία.

Γι’ αυτό και σήμερα, όταν με αυταρχικό και αντιδημοκρατικό τρόπο παρεμποδίσθηκαν από τους ντόπιους «τιμητές των αγώνων» και από τους συναδέλφους μας που ήρθαν με πούλμαν από τον Ασπρόπυργο (και απ’ όπου αλλού), όταν χλευάσθηκαν και εξυβρίστηκαν και απαξιώθηκαν, δεν ανταπέδωσαν τα ίσα.

Σεβόμενοι το ιερό δικαίωμα της απεργίας, αλλά και το εξίσου ιερό δικαίωμά τους να αποφασίζουν ελεύθερα (και σε τοπικό επίπεδο δεν έχει ληφθεί απόφαση για 24ωρη), θέτουν στην κρίση της κοινής γνώμης τα γεγονότα.

Οι ίδιοι άνθρωποι, που σήμερα παριστάνουν τους αγωνιστές και επιβάλλουν συνδικαλιστικό νταηλίκι, σε τοπικό επίπεδο ευθύνονται για πολλά κουφάρια εργοστασίων στο Βόλο. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που στ’ αφεντικά τους κάθονταν σούζα κι ας μην πληρωνόντουσαν και είναι οι ίδιοι που τώρα κάνουν αγωνιστικά μνημόσυνα στα κουφάρια τους. Ο λαός και οι εργαζόμενοι τους γνωρίζουν. Οι νεότεροι θα τους μάθουν και θα τους καταχωρίσουν εκεί που ορίζει… η ιστορία».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΒΟΛΟΣ 13-01-12

ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ –ΣΑ ,

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕ-ΝΗ , ΑΝΕΡΓΕ-Η

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΒΟΛΟΥ, ΑΙΣΘΑΝΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΗ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ “ΠΑΜΕ”/ΚΚΕ ΜΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΣΤΟ ΤΥΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΟΥΝ,

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ Η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΜΕ 400 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ ΣΑΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟ 5ΩΡΟ ΓΙΑ 4ΜΗΝΕΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ 8ΩΡΟ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ.

ΑΠΟΔΕΧΟΜΕΝΗ Η ΕΤΑΙΡΙΑ  ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΛΛΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ ΠΡΙΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΜΕ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ.

ΗΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΕ ΚΑΛΠΗ (ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ Ο Ν.1264/82) ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΑ ΒΟΗΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ “ΠΑΜΕ”/ΚΚΕ, ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ, ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ.

ΤΟ “ΠΑΜΕ”/ΚΚΕ ΜΕ ΨΕΥΔΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΥΠΟ, ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ  ΚΑΙ ΟΠΟΙΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ.

ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΠΟΛΛΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΒΟΛΟ, ΔΕΧΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΜΕΤΡΟ.

ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ, ΜΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΟ 1964  ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΚΟΥΦΑΡΙ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΣΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

     

ΑΡΚΕΤΗ ΖΗΜΙΑ ΕΓΙΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΚΙ ΑΠ’ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΠΕΚΟΥΛΕΣ

ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

ΕΜΕΙΣ, ΟΧΙ ΤΟ ΠΑΜΕ, ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ