ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΣΤΑΤ: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΤΙΜΙΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ

Οι προβοκάτορες τρέμουν μπροστά στην αποκάλυψη των ψεμάτων και των σκευωριών τους. Αυτό αποδείχθηκε με τις καταγγελίες των δύο οικονομικών εισαγγελέων Σπ. Μουζακίτη και Γρ. Πεπόνη που τόλμησαν να ξεσκεπάσουν τον αρχι-προβοκάτορα πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου για το τεχνητό φούσκωμα του δημόσιου ελλείμματος με εργαλείο την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία. Δύο υπουργοί της οικουμενικής κυβέρνησης Παπαδήμου, και ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, άνθρωπος του Λαλιώτη Λοβέρδος, επιδόθηκαν σε μία πρωτοφανή επιχείρηση τρομοκράτησης των εισαγγελέων. Οι συνεταίροι του Γ. Παπανδρέου στο έγκλημα της καταβαράθρωσης της οικονομίας της χώρας και των οικονομιών της Ευρωζώνης, Α. Σαμαράς, ψευτοΚΚΕ, ΣΥΝ και ΛΑΟΣ, έσπευσαν να υποβαθμίσουν με κάθε τρόπο το θέμα και να καλύψουν και την μεγάλη απάτη και το ακόμα πιο μεγάλο εθνικό έγκλημα.

Η αποκάλυψη της απάτης επιβεβαιώνει τις καταγγελίες της ΟΑΚΚΕ για τον προβοκάτορα πρωθυπουργό

Συγκεκριμένα αμέσως μετά την εκλογή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση το 2009 που πήρε τους ψήφους γιατί ο Γ. Παπανδρέου διαβεβαίωνε ότι «λεφτά υπάρχουν», μία από τις πρώτες κινήσεις του Γ. Παπανδρέου ήταν να διαλαλήσει παντού ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε κρύψει το δημόσιο έλλειμμα, δηλ. να εμφανίσει ότι το έλλειμμα ήταν ακριβώς το διπλάσιο και κάτι παραπάνω, 12,7% αντί για 6% . Στη συνέχεια διόρισε πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ έναν δικό του άνθρωπο τον Α. Γεωργίου, που χειρίστηκε την αναθεώρηση προς τα πάνω του δημόσιου ελλείμματος  από 12,7% σε 15,4%. Η μέθοδος του φουσκώματος ήταν ο συνυπολογισμός των ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ σαν ελλείμματα της γενικής κυβέρνησης δηλαδή του στενού δημόσιου τομέα που χρηματοδοτούνταν αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό. Όμως οι ΔΕΚΟ σα δημόσιες επιχειρήσεις χρηματοδοτούνται και από δικούς τους πόρους οπότε ακολουθείται διαφορετικός υπολογισμός για τα ελλείμματα τους σύμφωνα με την κοινά αποδεκτή ευρωπαϊκή πρακτική. Αυτές τις αποκαλύψεις είχαν κάνει μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ που διαβεβαίωναν ότι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός οικονομικών Παπακωνσταντίνου είχαν ενημερωθεί επανειλημμένα από τους ίδιους για το λάθος υπολογισμό. Ο Ευ. Βενιζέλος αντέδρασε σε αυτές τις καταγγελίες με την αντικατάσταση του Δ.Σ. τον Σεπτέμβρη του 2011 πλην του προέδρου! Μάλιστα ενάντια στον ένα από τους καταγγέλλοντες τον Ν. Λογοθέτη, ασκήθηκε κακουργηματική ποινική δίωξη ύστερα από μήνυση πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ για υποκλοπή προσωπικών δεδομένων (!), δηλαδή μηνυμάτων από την ηλεκτρονική του αλληλογραφία, ενώ αυτή η αλληλογραφία αφορούσε υπηρεσιακά θέματα.

Τον Σεπτέμβρη του 2011 ανέλαβαν καθήκοντα οι οικονομικοί εισαγγελείς τους οποίους το καθεστώς ήθελε να χρησιμοποιήσει βασικά για να εφαρμόσουν το αυτόφωρο για μη πληρωμή του ΦΠΑ. Το αυτόφωρο έφερε τις τηλεοπτικές εικόνες με διάφορους επιχειρηματίες που οδηγούνταν στα δικαστήρια με χειροπέδες, εικόνες που έδειχναν στο λαό τη φοροδιαφυγή του κεφαλαίου σαν κύρια αιτία της κρίσης κρύβοντας το σαμποτάζ της παραγωγής.

Στη θέση των οικονομικών εισαγγελέων διορίστηκαν οι Σπ. Μουζακίτης και Γρ. Πεπόνης,. Και οι δύο είχαν τη φήμη άτεγκτων δικαστικών λειτουργών. Σύμφωνα με την ειδησεογραφία ο Γρ. Πεπόνης είχε κυνηγήσει τα «φακελάκια» στις πολεοδομίες ενώ ο Σπ. Μουζακίτης είχε συντάξει το πόρισμα στο οποίο βασίστηκαν οι διώξεις Κεντέρη-Θάνου. Κανένας βέβαια δεν ανάφερε ότι ο Σπ. Μουζακίτης ήταν αυτός που άσκησε την ποινική δίωξη κατά του ναζιστή Κ. Πλεύρη και βρέθηκε κατηγορούμενος για αυτό από τους φιλοναζιστές δικαστές που έχουν φωλιάσει για τα καλά στη δικαιοσύνη. Πρόκειται για μία απαγορευμένη είδηση, ειδικά τώρα που το κόμμα-προστάτης των ναζιστών, το ΛΑΟΣ είναι στην κυβέρνηση.

Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς ερεύνησαν και άλλες υποθέσεις πέρα από τη φοροδιαφυγή, όπως καταγγελίες για λάδωμα εφοριακών, τραπεζικές δανειοδοτήσεις των δύο μεγάλων κομμάτων, το χάρισμα προστίμων σε βενζινοπώλες από τον γραμματέα του ΣΔΟΕ, Γ. Καπελέρη, και τη σκοτεινή αυτή υπόθεση του τεχνητά φουσκωμένου ελλείμματος. Οι καταθέσεις κατά τη διάρκεια της έρευνας για το φουσκωμένο έλλειμμα έδειξαν καθαρά σαν εντολέα της απάτης της ΕΛΣΤΑΤ τον Γ. Παπανδρέου. Με αυτή την κατηγορία οι δύο έστειλαν τη δικογραφία στη Βουλή σαν αρμόδια για να ερευνήσει τις ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων. Η συνέχεια αυτής της υπόθεσης έπρεπε κανονικά να οδηγήσει σε Ειδικό Δικαστήριο, κάτι που θα συγκλόνιζε τον ελληνικό λαό αλλά και την ΕΕ αφού θα άνοιγε σε ένα μεγάλο βαθμό τα μάτια των τυφλών Ευρωπαίων.  Θα ξεσκεπαζόταν ο προβοκάτορας πρωθυπουργός που πήρε το «βραβείο ειλικρίνειας» από τη Γερμανία…

Η αποκάλυψη του στημένου φουσκώματος του ελλείμματος δικαιώνει την καταγγελία της ΟΑΚΚΕ κατά του Γ. Παπανδρέου σαν προβοκάτορα και την ανάλυσή της για το ρώσικο σχέδιο της χρεωκοπίας της ΕΕ μέσω Ελλάδας με στόχο να εξαρτηθεί από τα ρωσοκινέζικα κεφάλαια και να υποδουλωθεί στον ρωσοκινέζικο νεοναζιστικό άξονα. Στο φ. του Απρίλη του 2010 σε άρθρο με τίτλο«ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ –Με τη βοήθεια του διακομματικού συντονιστικού κορυφής καταστρέφει συνειδητά τη χώρα του και διασπάει την Ε.Ε.» γράφαμε σχετικά με την προβοκατόρικη δημιουργία κλίματος άμεσης χρεωκοπίας από τον Γ. Παπανδρέου τον Μάρτη του 2010, με στόχο την είσοδο του ΔΝΤ στη συμφωνία του δανεισμού και την ισχυροποίηση μέσω αυτού της θέσης της Ρωσίας και της Κίνας στην ΕΕ:

«Η κυβέρνηση πρόβαλε μόνιμα τον τελευταίο καιρό την απαίτηση για μια επίσημη εκδήλωση αλληλεγγύης από την Ευρωζώνη τονίζοντας ότι δεν θέλει να δανείζεται με ψηλά επιτόκια, προφανώς εννοώντας τα 4,5% και 5% που της πρότεινε εκείνη τη στιγμή η Γερμανία, αλλά με τα χαμηλότερα επιτόκια με τα οποία δανείζονταν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, δηλαδή τα επιτόκια ανάμεσα στο 3,5% και 4,5% . Με αυτά τα επιτόκια και ακόμα παρακάτω από αυτά, θα μπορούσε να δανειστεί και η Ελλάδα αρκεί να μην έσπευδε ο Παπανδρέου μόλις ήρθε στην εξουσία να ανακοινώσει στην υφήλιο τα τρομερά νούμερα στα οποία εκτιμούσε ότι θα έφτανε το έλλειμμα με το οποίο θα έκλεινε το 2009. Πρέπει αυτό το σημείο να το κατανοήσουμε για να καταλάβουμε πως ο Παπανδρέου ενεργοποίησε και επιτάχυνε τη διαδικασία χρεωκοπίας. Δεν διατυμπάνισε δηλαδή όταν ήρθε στην εξουσία στις αρχές του Οκτώβρη το δημοσιολογικό έλλειμμα που υπήρχε πραγματικά στα τέλη του Σεπτέμβρη, αλλά αυτό που εκτιμούσε ότι θα υπήρχε στα τέλη του χρόνου, δηλαδή μετά από 4 μήνες. Αν δεν τρομοκρατούσε τις αγορές χρήματος με εκείνο το ξαφνικό 12,7% μέσα σε αυτούς τους μήνες ο Παπανδρέου θα μπορούσε να δανειστεί πολύ φτηνά (κάτω από 4%) τεράστια ποσά από τις διεθνείς αγορές ενώ στο μεταξύ θα είχε την ευκαιρία να γεμίσει τα κρατικά ταμεία μέσα από δύο νομοθετικές πράξεις που είχαν μπει ήδη σε εφαρμογή από την προηγούμενη κυβέρνηση : τους φόρους από τη νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων και τους φόρους από την αγορά νέων αυτοκινήτων που θα προκαλούσε ο νόμος της απόσυρσης. Ο Παπανδρέου μόλις ήρθε ακύρωσε και τους δύο νόμους. Επίσης φρόντισε ώστε στους 4 μήνες ως το τέλος του χρόνου να ακυρώσει ή να διακόψει όλα τα μεγάλα έργα που είχε προαναγγείλει η προηγούμενη κυβέρνηση: όπως τους οδικούς άξονες της Αττικής, την εκτροπή του Αχελώου, τα ενεργειακά, δηλαδή και τα πράσινα (φωτοβολταϊκά και αιολικά) και τα κλασικά (λιγνιτικά και λιθανθρακικά), ενώ ακύρωσε όλα τα ρυθμιστικά για την ανάπτυξη και τα τοπικά και τα γενικά, όπως ήταν το ρυθμιστικό για τον τουρισμό. Πάνω απ όλα ακύρωσε κάθε κατανομή των εκατοντάδων δις στα πλαίσια του ΕΣΠΑ αναβάλλοντας την για το 2010. Όμως το κυριότερο είναι ότι τσάκισε με το κλίμα χρεωκοπίας όλη την αγορά».    

Η αναθεώρηση στη συνέχεια του ελλείμματος του 2009 από το 12,7% στο 15,4% που έγινε μετά την υπογραφή του μνημόνιου έφερε την εκτίναξη των επιτοκίων δανεισμού για την Ελλάδα με αποτέλεσμα η ευρωζώνη να γίνει ακόμα περισσότερο αφερέγγυα και να ενισχυθεί ο φόβος του ντόμινο με την οποία υποτίθεται ότι θα απειλούνταν ο ευρωπαϊκός νότος αν κατέρρεε η Ελλάδα. Ο φόβος του ντόμινο ήταν που οδήγησε την ΕΕ στην απόφαση για τη διάσωση της Ελλάδας με δανεισμό μαμούθ.

Η θεωρία που προβάλλουν τώρα οι φαιοκόκκινοι είναι ότι το τεχνητό φούσκωμα έγινε για λογαριασμό της ΕΕ και σε συμφωνία με τη Eurostat για να επιβληθούν τα μέτρα λιτότητας. Αυτή η θεωρία προβλήθηκε και από τη βασική καταγγέλλουσα. Αυτή η θεωρία δεν στέκει γιατί με βάση το αναθεωρημένο έλλειμμα η Ευρώπη αναγκάστηκε να ρίξει περισσότερα χρήματα στην άπατη μαύρη τρύπα της Ελλάδας. Όμως το κύριο μέλημα των φαιοκόκκινων καθεστωτικών δεν ήταν να προβάλουν την γκαιμπελίστικη αντιευρωπαϊκή προπαγάνδα τους. Το κύριο μέλημα τους ήταν να θάψουν την υπόθεση γιατί δεν θέλουν με τίποτα να αφυπνίσουν την Ευρώπη για την προβοκάτσια, κάτι που θα δρομολογούσε την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και την κατάρρευση των ρώσικου σχεδίου για τη χρεωκοπία της ΕΕ.

Οι φαιοκόκκινοι προβοκάτορες θορυβούνται και καλύπτουν τον άνθρωπο τους

Γι΄ αυτό ο Βενιζέλος έσπευσε να αποδυναμώσει και ουσιαστικά να καταργήσει με νομοσχέδιο τους εισαγγελείς μόλις λίγους μήνες μετά τον διορισμό τους. Τότε αυτοί υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους κάνοντας τις γνωστές δημόσιες καταγγελίες για πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο τους. Οι καταγγελίες ανάγκασαν τον Βενιζέλο να υπαναχωρήσει από το νομοσχέδιο ώστε να ανακαλέσουν οι εισαγγελείς τις παραιτήσεις τους και να σταματήσει η διερεύνηση των καταγγελιών. Πράγματι ο Άρειος Πάγος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρξαν παρεμβάσεις αλλά «υποδείξεις»!

Οι δύο εισαγγελείς ανακάλεσαν τις παραιτήσεις τους και δεν επέμειναν στις καταγγελίες για παρεμβάσεις. Αλλά δεν ήταν διατεθειμένοι να κουκουλώσουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους για τις υποθέσεις που ενοχλούν το καθεστώς. Έτσι εισηγήθηκαν στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τη διαβίβαση στη Βουλή του πορίσματος για την υπόθεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ για να διερευνηθούν οι ευθύνες Γ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, σαν υπουργού Οικονομικών. Το χτύπημα στον Γ. Παπανδρέου χτύπησε σύσσωμο το καθεστώς που αντέδρασε αναλόγως.

Ο πρωθυπουργός που διαπραγματεύτηκε το μνημόνιο και τις υπόλοιπες συμφωνίες δανεισμού, ο ίδιος που ευθύνεται για το σχηματισμό της διακομματικής κυβέρνησης στη βάση της πολιτικής που χάραξε αποδεικνύεται τώρα υπεύθυνος απάτης σχετικά με το έλλειμμα. Αυτό έπρεπε να είχε προκαλέσει αυτόματα την παραίτηση του Παπαδήμου και την αποχώρηση της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ από την κυβέρνηση. Η υπόθεση αυτή έπρεπε να είχε γίνει σημαία του αντιμνημονιακού Σαμαρά από τον οποίο θα περίμενε κανείς να επιμείνει στην παραπομπή της υπόθεσης σε Ειδικό Δικαστήριο και στην άμεση διενέργεια εκλογών.

Έπρεπε επίσης σύσσωμη η αντιπολίτευση να απαιτήσει και να ζητήσει εγγυήσεις για την παραμονή των δύο εισαγγελέων στη θέση τους. Το θέμα έπρεπε να είναι το κεντρικό θέμα στα πάνελ και στα δελτία ειδήσεων και όλα τα στοιχεία της υπόθεσης να εξετάζονται εξονυχιστικά.

Από όλα αυτά δεν έγινε απολύτως τίποτα, μάλλον έγιναν τα ακριβώς αντίστροφα.

Ο Λοβέρδος δήλωσε ότι «όποιος αγγίξει τον Παπανδρέου θα γίνει μακελειό» (!!!)

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Παπαϊωάννου ζήτησε την αντικατάσταση των εισαγγελέων κάτι που αποτελεί ωμή παρέμβαση στη δικαιοσύνη!

Ο Σαμαράς έκανε τη γελοία τοποθέτηση ότι όσοι υπουργοί εμπλέκονται με το φούσκωμα του ελλείμματος πρέπει να απομακρυνθούν, δείχνοντας τον μη καθεστωτικό, αλλά άθλια δουλικό, Παπακωνσταντίνου. Με αυτό τον τρόπο κάλυψε πλήρως τον Γ. Παπανδρέου.

Τα ίδια ζήτησε και ο Τσίπρας, δηλ. να απομακρυνθεί ο Παπακωνσταντίνου από την κυβέρνηση.

Ο Α. Γεωργιάδης ζήτησε τη «διερεύνηση» της υπόθεσης για να μην «μένουν σκιές» και είπε ότι θα προτείνει (!) στο κόμμα του την παραπομπή του Παπακωνσταντίνου, αφήνοντας στο απυρόβλητο τον Γ. Παπανδρέου.

Η Παπαρρήγα ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισε την υπόθεση μικροκομματικό παιχνίδι λέγοντας ότι αυτά τα έκανε το ΠΑΣΟΚ είτε για να κατηγορήσει τη ΝΔ για το έλλειμμα είτε για να παρουσιάσει έργο δείχνοντας ότι κατάφερε να ρίξει πολύ το έλλειμμα σαν κυβέρνηση!!!

Το χαρακτηριστικό όλης της δήθεν αντιπολίτευσης είναι ότι κανένας τους δεν ζητάει την παραπομπή σε Ειδικό Δικαστήριο του Γ. Παπανδρέου.

Το διακομματικό συντονιστικό έσπευσε να καλύψει τον προβοκάτορα πρωθυπουργό, τον άνθρωπο κλειδί για τα σχέδια του ρωσοκινέζικου άξονα. Το αληθινό πρόσωπο του, όπως και το αληθινό πρόσωπο του καθεστώτος που υπηρετεί, δεν θα μείνει κρυφό. Αποκαλύψεις και καταγγελίες όπως αυτές που έκαναν οι δύο εισαγγελείς ενεργοποιούν αντιστάσεις και αφυπνίζουν συνειδήσεις. Η φασιστική επίθεση που δέχονται για τη συνεπή τους στάση είναι ένδειξη του τρόμου που καταλαμβάνει το διακομματικό καθεστώς κορυφής μπροστά στην απειλή της αποκάλυψης του δουλικού, εγκληματικού και προβοκατόρικου ρόλου του. Όλοι οι δημοκράτες πρέπει να καταγγείλουν τέτοιες φασιστικές μεθόδους φίμωσης και εξόντωσης όσων αντιστέκονται στα τσιράκια των νέων τσάρων. Και όλοι πρέπει να ζητήσουν να μπει στη φυλακή ο εγκληματίας προβοκάτορας Γ. Παπανδρέου και οι συνεργοί του για την πλαστογράφηση του ελλείμματος για να προκαλέσουν τη χρεωκοπία  της χώρας. Αλλά πρέπει να τιμωρηθούν πολιτικά όλοι αυτοί οι σάπιοι αρχηγοί κομμάτων που τώρα καλύπτουν με την ουσιαστικά αδιάφορη στάση τους το έγκλημα. Και δεν είναι μόνο αυτό που έχει έρθει τη φόρα. Είναι και το άλλο το τρομερό ότι ο ίδιος αυτός πρωθυπουργός -προβοκάτορας την ώρα που ζητούσε εκλογές  και τις ψήφους του λαού φωνάζοντας ότι λεφτά υπάρχουν έκανε συνεννοήσεις με το ΔΝΤ ζητώντας του στήριξη για τη  χρεωκοπία που πρόβλεπε. Μόνο γι αυτό το τελευταίο ο Παπανδρέου θα έπρεπε να είχε εξαφανιστεί από την πολιτική σκηνή από τότε, που έκανε την αποκάλυψη γι αυτή τη συνεννόηση ο καθαιρεμένος με προβοκάτσια πρώην πρόεδρος του ΤΝΤ Στρος Καν. Κι όμως και γι αυτή τη συνειδητή ωμή εξαπάτηση του ελληνικού λαού ελάχιστα λόγο έκανε η αντιπολίτευση και τον άφησε εκεί ανέπαφο να κυβερνάει όπως τον αφήνει ήσυχο και τώρα.
Αυτό είναι το πρόβλημα. Δεν έχουμε απλά προβοκάτορα πρωθυπουργό και τώρα αρχηγό της πλειοψηφίας της Βουλής και της πλειοψηφίας της κυβέρνησης. Έχουμε πολιτικό σύστημα προβοκατόρων φασιστών και, πάνω απ όλα πρακτόρων. Γι αυτό δεν φτάνει μια απλή δημοκρατική αλλαγή για να γλυτώσουμε από μια ατέλειωτη τραγωδία που έρχεται. Χρειάζεται μια πραγματική λαϊκή επανάσταση που θα φέρει τα πάνω κάτω  μόνο και μόνο για να έχουμε απλά το δικαίωμα να ζήσουμε δημοκρατικά και έντιμα σε  μια χώρα που θα ανήκει στον πληθυσμό της.