Η ΔΕΗ παραχωρεί το μονοπώλιό της στα οικιακά φωτοβολταϊκά στον ανατολικό κρατικοολιγάρχη Κοπελούζο

Τον περασμένο μήνα η ΔΕΗ υπέγραψε ένα σκανδαλώδες μνημόνιο συνεργασίας με τον ανατολικό κρατικοολιγάρχη Κοπελούζο που του παραχωρεί την μονοπωλιακή θέσης της ΔΕΗ στα οικιακά φωτοβολταϊκά. Όπως συνηθίζει το καθεστώς να κάνει με τους ανατολικούς κρατικοολιγάρχες, δεν προκηρύχτηκε κανένας διαγωνισμός από τη ΔΕΗ ή εκδήλωση ενδιαφέροντος.

To μνημόνιο προβλέπει τη δημιουργία μιας εμπορικής εταιρείας Κοπελούζου-ΔΕΗ με 51% συμμετοχή του Κοπελούζου και 49% της ΔΕΗ. Επίσης προβλέπει και τη συμμετοχή της ΔΕΗ κατά 49% στα εργοστάσια κατασκευής φωτοβολταϊκών Κοπελούζου-Σαμαρά του ομίλου Silcio, χωρίς αύξηση του κεφαλαίου, με αγορά μετοχών του Κοπελούζου στον οποίο θα μείνει το 51%. Τα εργοστάσια αυτά θα προμηθεύουν αποκλειστικά με φωτοβολταικά τη νέα εταιρεία οπότε οι υπόλοιπες κατασκευαστικές εταιρείες αποκλείονται αυθαίρετα. Επιπλέον η τιμή των φωτοβολταϊκών που θα πουλά η Silcio προνομιακά στη νέα εταιρεία Κοπελούζου-ΔΕΗ θα είναι αυτή της αγοράς παρά την προνομιακή προτίμηση της Silcio από την νέα εταιρεία. Πριν μερικούς μήνες ο Κοπελούζος απέλυσε 50 εργάτες από τη Silcio στην Πάτρα, από το σύνολο των 101 εργατών, γιατί ο δουλειές δεν πήγαιναν καλά. Το ψευτοΚΚΕ έκανε ερώτηση στη βουλή ζητώντας να μάθει «Τι θα κάνει για να ανακληθούν τώρα οι απολύσεις και να διασφαλιστεί η εργασία των 100 εργατών». Το ΠΑΜΕ Πάτρας στη συγκέντρωσή του στις 19/12/2012 εγκατέλειψε, όπως και το ψευτοΚΚΕ την τακτική της «αντεπίθεσης ενάντια στο κεφάλαιο» και περιορίστηκε να ζητάει την επέμβαση των αρμόδιων, όπως και το ψευτοΚΚΕ! Λένε στην προκήρυξή τους: Καταγγέλλουμε τις απολύσεις στην επιχείρηση SILCIO και απαιτούμε την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων για την επαναπρόσληψή τους.” Το ίδιο όμως ΠΑΜΕ της Πάτρας στην προκήρυξή ενάντια στην Coca-cola της οποίας κλείνει τα εργοστάσια, επειδή είναι κεφάλαιο με αντίθετα συμφέροντα από αυτά του ρώσικου που υπηρετεί, γράφει: “Πρέπει να σημάνει συναγερμός σε όλους τους εργαζόμενους της Κόκα – Κόλα, σε όλα της τα εργοστάσια. Κανένας δε μένει και δε θα μείνει έξω από την επίθεση. Οι εργαζόμενοι να παλέψουν και να συντονίσουν τον ταξικό τους αγώνα ενωμένοι σαν μια γροθιά, μόνο έτσι ο αγώνας τους θα είναι αποτελεσματικός. Να γιατί το Π.Α.ΜΕ λεει ότι κάθε εργοστάσιο, κάθε χώρος δουλειάς πρέπει να γίνει μια χαλυβουργία”, μια χαλυβουργία στην οποία το ΠΑΜΕ λειτουργεί σαν δύναμη κατοχής και σαν νέο πιο μαύρο αφεντικό στη θέση του παλιού αφεντικού, και σαν τέτοιο χειροκροτάει σαν συμπαραστάτρια εργατική δύναμη την ναζιστική Χ. Αυγή. Βλέπε το άρθρο σ’ αυτό το φύλλο της Ν. Ανατολής «Το ψευτοΚΚΕ έκλεισε τα εργοστάσια της coca-cola στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα δίνοντάς τους τη χαριστική βολή».

Άμεσα κατήγγειλε τη σκανδαλώδη συμφωνία ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταικών που έστειλε επιστολή στον ΥΠΕΚΑ και στον πρόεδρο της ΔΕΗ. To Euro2day σχολιάζει ως εξής: «Η επιστολή καταλήγει με την προειδοποίηση ότι «πάγια επιδίωξη του ΣΕΦ είναι η με κάθε νόμιμο μέσο διατήρηση μιας υγιούς ανταγωνιστικά αγοράς και η a priori αντίθεση του, στη δημιουργία επιβλαβών συγκεντρώσεων, σε αυτή την εξελισσόμενη αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας. Για τους λόγους αυτούς καλεί τον πρόεδρο της ΔΕΗ να δώσει εξηγήσεις και να ενημερώσει άμεσα, για το τι είδους εχέγγυα μπορεί να παράσχει ότι δεν θα υπάρξει κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης που κατέχει η ΔΕΗ.».

Σύμφωνα με τα προηγούμενα η νέα εταιρεία Κοπελούζου-ΔΕΗ προβλέπεται να είναι νομικά ένα ιδιωτικό μονοπώλιο που θα λειτουργεί όμως στο περιεχόμενο ως κρατικό μονοπώλιο, λόγω της συμμετοχής της ΔΕΗ. Αυτό το μονοπώλιο θα κατασκευάζει φωτοβολταϊκά, θα εκδίδει τις άδειες, θα βρίσκει χρηματοδότηση για τους πελάτες, θα προμηθεύει τα φωτοβολταϊκά, θα τα τοποθετεί, θα τα συντηρεί και θα διαχειρίζεται την ενέργεια. Και αυτό το μονοπώλιο θα υπάρχει παράλληλα με το υπάρχον δίκτυο εξυπηρέτησης των φωτοβολταϊκών της ΔΕΗ το οποίο θα παρέχει τις σημερινές λιγότερες όμως υπηρεσίες από το κυρίαρχο αυτό του Κοπελούζου-ΔΕΗ.

Για άλλη μια φορά επαληθεύεται η θέση μας ότι οι Φωτόπουλοι και το καθεστώς θέλουν τη ΔΕΗ κρατική για να την ξεπουλούν λόγω πολιτικής κυριαρχίας στο κράτος στον ρωσοκινέζικο άξονα και στους ντόπιους ανατολικούς κρατικοολιγάρχες αλλά και μέσω αυτής να εξασφαλίζουν προνομιακά για τα αφεντικά τους και τις επενδύσεις στην ενέργεια. Η εκχώρηση κρατικών μονοπωλιακών δικαιωμάτων σε ένα ιδιώτη δεν είναι παρά η εξουσιοδότηση του ιδιώτη από την πολιτική εξουσία να διαχειρίζεται τις εκμεταλλευτικές παραγωγικές σχέσεις κράτους και εργαζομένων, σημαίνει στην περίπτωσή μας τη μετατροπή της κρατικομονοπωλιακής εκμετάλλευσης της ΔΕΗ σε οικονομικοπολιτική καθεστωτική δύναμη με εκπρόσωπο τον «ιδιώτη» φίλο του Πούτιν Κοπελούζο που τον κατασκευάζουν εδώ και χρόνια οι προβοκάτορες σαμποταριστές ως τον ενεργειακό πλασιέ της ρωσοκινέζικης κυριαρχίας στη χώρα. Στον Κοπελούζο έχει δώσει ήδη μια προνομιακή θέση η ΔΕΗ και στα αιολικά και στο φυσικό αέριο. Μόνο στην Κρήτη του έδωσαν 39 άδειες αιολικών σε σύγκρουση, όπως θα δούμε, με την ευρωπαϊκή πολιτική ανάπτυξης της χώρας. Υπενθυμίζουμε ότι η βασική εταιρεία φυσικού αερίου του Κοπελούζου είναι η Προμηθέας Γκαζ που είναι το εργαλείο της εισόδου και κυριαρχίας της ρώσικης Γκάζπρομ στην Ελλάδα, με το 50% του Κοπελούζου και το 50% της την Gasprom. Διαβάζουμε στο site του Κοπελούζου ότι η ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΑΕ «διαθέτει τα αποκλειστικά δικαιώματα προμήθειας Ρωσικού φυσικού αερίου στις γειτονικές χώρες μέσω της Ελλάδας και έχει οριστεί από την OAO GAZPROM ως ο εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπός της στα Βαλκάνια σχετικά με θέματα που σχετίζονται με την ανακατασκευή και την ανάπτυξη του ενεργειακού τομέα στην περιοχή». Πρόσφατα του έδωσαν την κατασκευή των δεξαμενών φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη μέσω των οποίων η Gasprom θα κυριαρχήσει στα Βαλκάνια. Βλέπε το άρθρο στη Ν. Ανατολή «Οι προδότες προχωρούν γρήγορα την εξάρτηση της χώρας και της ΕΕ από το ρώσικο φυσικό αέριο».

O Κοπελούζος, τουλάχιστον από τότε που έγινε συμμέτοχος της νεοαποικιακής Gasprom, είναι ένας κομπραδόρος κεφαλαιοκράτης εξαρτημένος από το ρώσικο σοσιαλιμπεριαλισμό. Ο Κοπελούζος είναι το ρώσικο διαβατήριο των κινέζων για την είσοδό τους στην Ελλάδα. Ο Πούτιν του έδωσε σημαντική συμμετοχή στην κατασκευή του αεροδρομίου Πούλκοβο της Πετρούπολης και τα εγκαίνια της θεμελίωσης έγιναν τον Νοέμβριο του 2010. Εκεί βλέπουμε σε φωτογραφία τον Κοπελούζο με τον Πούτιν! Πρόκειται για τη δωρεάν χρηματοδότηση και υπερπάχυνση των ελλήνων ανατολικών κρατικοολογαρχών από το καθεστώς των ρωσόδουλων και από το ρώσικο νεοναζιστικό μονοπώλιο με απευθείας αναθέσεις έργων πια και στην ίδια τη Ρωσία ώστε να αποκτούν τον απαραίτητο οικονομικό όγκο ως εταιρείες πλασιέ του ρωσοκινέζικου άξονα στη χώρα μας. Ο Πούτιν έδωσε επίσης τη διαχείριση των σκουπιδιών της Πετρούπολης στον Μπόμπολα.

Από τα προηγούμενα συμπεραίνεται ότι το ξεπούλημα των οικιακών φωτοβολταϊκών της ΔΕΗ στον Κοπελούζο αξίζει πολιτικά πολύ περισσότερο από την αξία του επενδυμένου κεφαλαίου της ΔΕΗ και του αέρα της επιχείρησης!

Οι σαμποταριστές αποκλείουν τα δυτικά κεφάλαια και δίνουν τις ΑΠΕ στην Κίνα και στον ρωσόδουλο Κοπελούζο.

Στο άρθρο της Ν. Ανατολής «Παπανδρέου-Μπιρμπίλη καταργούν το λιγνίτη και ματαιώνουν γιγαντιαίες επενδύσεις για να ξεπουλήσουν την ενέργεια στο κινέζικο νεοναζιστικό μονοπώλιο» είχαμε καταγγείλει την ακύρωση της πελώριας επένδυσης φωτοβολταικών στην Κοζάνη μερικές ημέρες πριν την υπογραφή της συμφωνίας με την αμερικανική Sun Edison η οποία τα μάζεψε στη συνέχεια και έφυγε από τη χώρα. Ο βασικός λόγος που επικαλέστηκε γι αυτήν ο διοικητής της ΔΕΗ ήταν ότι η κυβέρνηση ψάχνει στρατηγικό εταίρο-επενδυτή που θα αναλάβει όλες τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Είπε δηλαδή ανάμεσα στα άλλα: «Με τον εταίρο θα συνεργαστούμε μακροπρόθεσμα σχεδιάζοντας και υλοποιώντας από κοινού και άλλα έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό»

Ο στρατηγικός εταίρος είναι η 2η σε μέγεθος παγκοσμίως κινέζικη Sinovel που της έχει δοθεί από τότε η νεοαποικιακού τύπου εκμετάλλευση των ΑΠΕ της χώρας. Η κινέζικη παρουσία στη χώρα προετοιμάστηκε και υποστηρίζεται με την καταστροφή των λιγνιτικών εργοστασίων και με τον αποκλεισμό κάθε μεγάλης ντόπιας και δυτικής επένδυσης στις ΑΠΕ. Στόχος τους να γίνουν επενδύσεις μόνο σε κινέζικες ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά όταν ο πολιτικός συσχετισμός δυνάμεων τους το επιτρέψει. Η ακύρωση των έτοιμων αιολικών θαλάσσιων πάρκων από την Μπιρμπίλη είναι μέρος του ίδιου σχεδίου.

Η στρατηγική αποικιοκρατική συμφωνία που υπέγραψε ο Παμπούκης με τους κινέζους, τον στρατηγικό εταίρο, βάζει κάτω από τον έλεγχό του όλες τις μεγάλες επενδύσεις στις ΑΠΕ και αποκλείει κάθε άλλο μεγάλο επενδυτή. Το Energy press γράφει: «...Να επεκτείνει, όπου είναι δυνατόν, τη συμφωνία με την Κινεζική Sinovel, προκειμένου αυτή να περιλάβει και έργα τα οποία έχει δρομολογήσει η ΔΕΗ με άλλους εταίρους, όπως με την EDF, τον Όμιλο Κοπελούζου κ.λπ. επιδιώκει η διοίκηση της ΔΕΗ, μετά την υπογραφή του μνημονίου, την περασμένη εβδομάδα, στο Πεκίνο».

Το σχέδιο ξωπετάγματος των δυτικών κεφαλαίων και το ταυτόχρονο ξεπούλημα των ΑΠΕ της χώρας ξετυλίγεται από τότε πιστά και με ταχύτητα διαδικασιών που θα ζήλευε κάθε υπερανεπτυγμένη χώρα. Η περίφημη γραφειοκρατία που τη σερβίρουν οι ρωσόδουλοι στους δυτικούς και τους ντόπιους φιλελεύθερους σαν δικαιολογία για το σαμποτάζ που κάνουν τώρα εξατμίστηκε!!!

Κατ’ αρχήν ο Παμπούκης υπέγραψε με την κινεζική «Sinovel», που είναι, όπως είπαμε, η 2η παγκοσμίως μεγαλύτερη βιομηχανία κατασκευής ανεμογεννητριών, την κατασκευή τεράστιων αιολικών πάρκων ξεκινώντας με ένα πάρκο 200-300 MW. Υπέγραψε επίσης συμφωνία για τη δημιουργία μονάδας κατασκευής ανεμογεννητριών ώστε η Ελλάδα να γίνει κέντρο διακίνησης των κινέζικων ΑΠΕ στα Βαλκάνια, στην Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή. Να γιατί οι διάφοροι Μπιρμπίληδες, Χρυσοχοίδηδες και οι διάφοροι συνδικαλιστές του τύπου Φωτόπουλου θέλουν κρατική την ΔΕΗ: Δεν το κάνουν για να είναι ανεξάρτητη από τους ξένους, όπως λένε, αλλά ακριβώς αντίθετα για να είναι εντελώς εξαρτημένη από τους χειρότερους ξένους και εν προκειμένω από τους κινέζους σοσιαλιμπεριαλιστές στους όποιους μια κρατική ΔΕΗ ενός διακομματικού συστήματος κομπραδόρων θα κάνει όλα τα άνομα χατήρια.

Για το έργο στην Κρήτη της γαλλικής EDF που θα συνδύαζε αιολικό πάρκο ισχύος 90 MW και υδροηλεκτρικό σταθμό με αντλιοστάσιο, με την οποία η ΔΕΗ έχει υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας στον τομέα των ΑΠΕ και που θα έπρεπε αναγκαστικά να συνεργαστεί με τη Sinovel, το στρατηγικό επενδυτή του καθεστώτος, δεν ξανάκουσε κανείς τίποτα. Η περιβαλλοντική επιτροπή της περιφέρειας Κρήτης απέρριψε πριν μερικές ημέρες την μελέτη ηλιοθερμικού εργοστασίου 60 Μεγαβάτ της Γερμανικής ‘Sustainable Solar Thermal Future East Crete ΕΠΕ’ στο Χώνο Σητείας. Αυτή ή απόρριψη έγινε προκλητικά για να στείλει ο αρχισαμποταριστής Χρυσοχοίδης άλλο ένα μήνυμα στους Γερμανούς και τους ευρωπαίους ότι είναι ανεπιθύμητοι, με τους οποίους υποτίθεται ότι συνεργάζεται για επενδύσεις και την ανάπτυξη της χώρας. Στο σκεπτικό της απόρριψης της επιτροπής υπήρχε και το σημείο όπου απέρριπτε τη μελέτη γιατί δεν απαντούσε τι θα γίνει με τη σκόνη που θα σηκώνουν οι εκσκαφείς καθώς και το αν τα αυτοκίνητα και οι μπουλντόζες θα ήταν καλά συντηρημένα. Αντίθετα με τις προκλήσεις αυτές εγκρίθηκαν 39 αιολικά πάρκα του Κοπελούζου στην Κρήτη και ταυτόχρονα η επένδυση της Sinovel στη Θράκη αξίας 250 εκατ, αρχικά 150 ΜW φωτοβολταικών, προχωρά κανονικά. Ταυτόχρονα υπογράφηκε συμφωνία συνεργασίας ύψους 2 δις μεταξύ της Dongfrang Electric International Corp. με την μικρή ελληνική DTS Hellas, που προβλέπει τη δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων συνολικής ισχύος 250 MW και αιολικών πάρκων 750 MW. Ταυτόχρονα οι δύο εταιρείες «διεκδικούν» και το φωτοβολταϊκό πάρκο της Κοζάνης.

Αυτή η πολιτική των πλασιέδων του άξονα, του αποκλεισμού των ντόπιων και δυτικών και ειδικότερα των ευρωπαϊκών και γερμανικών επενδύσεων και της ταυτόχρονης αθρόας παροχής αδειών στους ντόπιους ανατολικούς ολιγάρχες και στο κινέζικο μονοπώλιο έχει και ένα πολύ μεγαλύτερο στόχο, ένα πελώριο πραγματικά στόχο, το σαμποτάρισμα του προγράμματος Ήλιος της ΕΕ και της Γερμανίας.

Το σαμποτάρισμα του προγράμματος Ήλιος

Τρέξανε οι πλασιέδες του ανατολικού μονοπωλίου να δώσουν άδειες σε 39 αιολικά στον Κοπελούζο ισχύος 1000 MW, μόνο στην Κρήτη, όταν η Κρήτη είναι κυρίως η περιοχή που θα στηθούν τα φωτοβολταικά του Ήλιος συνολικής ισχύος για όλη τη χώρα 10.000 MW! Από την Κρήτη η ενέργεια θα μεταφέρεται στην ηπειρωτική Ελλάδα με καλώδιο και από εκεί στην βόρεια Ευρώπη. Ο ρωσόδουλος Κοπελούζος και πίσω του οι κινέζοι αντιπαραθέτουν με τη βοήθεια του καθεστώτος ένα πλήρες δικό τους αντιπρόγραμμα στο πρόγραμμα Ήλιος με σκοπό να το «ανταγωνιστούν» να το σαμποτάρουν και να το καταργήσουν. Ο Κοπελούζος ( δηλαδή οι κινέζοι) προγραμματίζουν τάχα τη σύνδεση της Κρήτης με καλώδιο με την ηπειρωτική Ελλάδα. Σχεδιάζουν τάχα την παραγωγή και πώληση ενεργειακών ποσοτήτων όχι μόνο για την ντόπια κατανάλωση αλλά και για την ηπειρωτική Ελλάδα. Στην πραγματικότητα ο ανταγωνισμός είναι πρόσχημα για το σαμποτάρισμα του Ήλιος. Το Ήλιος δεν μπορεί να το ανταγωνιστεί στην πραγματικότητα κανένα κεφάλαιο γιατί είναι πρόγραμμα της ΕΕ.

Το πρόγραμμα Ήλιος είναι μέρος του προγράμματος Desertec της ΕΕ με κυρίαρχη τη συμμετοχή της Γερμανίας και προβλέπει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τον ήλιο στον μεσογειακό άξονα των παραλίων της Αφρικής και των ευρωπαϊκών χωρών της Μεσογείου καθώς και τη μεταφορά της στις βορειοευρωπαϊκές χώρες. Στόχος αυτής της ευρωπαϊκής πολιτικής είναι μέχρι το 2050 να καλύψει το 30-40% των αναγκών των βορειοευρωπαϊκών χωρών με μια τεράστια επένδυση που υπολογίζεται στα 400 δις ευρώ. Η Ελλάδα έχει αντικειμενικά μια ξεχωριστή θέση σ’ αυτή την πολιτική στρατηγική απεξάρτησης της ΕΕ από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, ειδικά από αυτό της Ρωσίας. Και αυτό γιατί διαθέτει περιοχές με τη μεγαλύτερη ένταση της ηλιακής ακτινοβολίας σε όλη την Ευρώπη και επιπλέον είναι πιο κοντά στους τόπους κατανάλωσης από την έρημο της Σαχάρα και τις μεσογειακές ακτές της Αφρικής. Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στα νότια και ανατολικά παράλια της Κρήτης, στη Ρόδο και σε μερικά μικρότερα νησιά. Έτσι η Ελλάδα με το φυσικό της πλεονέκτημα, την μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση των ηλιοθερμικών πάρκων, είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που καλείται να συμμετάσχει, ουσιαστικά να ξεκινήσει με αυτήν το πρόγραμμα της παραγωγής και της εξαγωγής ενέργειας στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Το πρόγραμμα Ήλιος είναι μια συνολική επένδυση 20 δις ευρώ για την παραγωγή 10 γιγαβάτ ενέργειας όταν η συνολική ενέργεια που παράγεται στη χώρα είναι 12,5 γιγαβάτ και προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2020. Υπολογίζεται ότι τα ηλιοθερμικά εργοστάσια θα καταλάβουν μια έκταση κρατική αλλά και των δήμων 200.000 στρεμμάτων. Τα έσοδα θα είναι κρατικά και δημοτικά αφού η εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας θα είναι αυτή των ηλιοθερμικών δυναμικών των ιδιοκτησιών του κράτους και των δήμων και θα πραγματοποιείται στην ιδιοκτησία τους. Προβλέπονται συνολικά έσοδα 80-100 δις τα επόμενα 25 χρόνια. Το δημόσιο μπορεί να προεισπράξει τα μελλοντικά του έσοδα και να μειώσει το χρέος του κατά 20-30 δις. Ο αριθμός των θέσεων εργασίας θα είναι 210.000.

Το μεγάλο πλεονέκτημα της γιγαντιαίας αυτής επένδυσης είναι ότι ο μεγάλος επενδυτής είναι όχι μόνο και αγοραστής της ενέργειας αλλά είναι και δεσμευμένος σε όλη την ΕΕ να πουλάει την ενέργεια αυτή στις άλλες χώρες στη βάση της αντικατάστασης του 20% όλης της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας σε κάθε χώρα της ΕΕ μέχρι το 2020 από τις ΑΠΕ. Στην προβλεπόμενη αύξηση των ΑΠΕ της χώρας μας μέχρι το 20% το 2020 η ενέργεια από το πρόγραμμα Ήλιος δεν λογαριάζεται. Οι ευρωπαίοι συζητούν ακόμα και συμμετοχή της χώρας στο 50% των εσόδων.

Το πρόγραμμα Ήλιος, που περιλαμβάνει και την αξιοποίηση του ελληνικού, εκτός από το ελληνογερμανικό μνημόνιο συνεργασίας μπήκε και στο δεύτερο μνημόνιο: «Η Κυβέρνηση επιδιώκει την υλοποίηση του προγράμματος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας “Ήλιος”, μέσω νομοθεσίας [1ο τρίμηνο 2012], διευκόλυνσης της διαδικασίας αδειοδότησης [2οτρίμηνο 2012] και ανάπτυξης συνεργασίας με άλλες χώρες της ΕΕ για την εξαγωγή ηλιακής ενέργειας”

Στο μεγάλο αυτό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας βοήθειας και αποπληρωμής των χρεών, που ουσιαστικά συμφωνήθηκε τον περασμένο Απρίλιο, οι πλασιέ του ναζιστικού άξονα λυσσάξανε γιατί υπογράφανε αναγκαστικά συμφωνίες και φτιάχνανε επενδυτικούς νόμους που αποκλείουν τα αφεντικά τους Ρώσους και Κινέζους! Αλλά δεν μπορούν να κάνουν και αλλιώς, θα τους πάρουν χαμπάρι, πρέπει να κρατούν τους τύπους και να υποδύονται τους αναπτυξιακούς φιλοευρωπαίους. Αυτό που κάνανε και κάνουν στην πράξη οι πλασιέ, σαν απάντηση στο Ήλιος, ήταν όπως είπαμε, να τρέξουν και να προλάβουν να ξεπουλήσουν ότι εύρισκαν μπροστά τους από τις ΑΠΕ φωτοβολταικά και αιολικά καθώς και δικαιώματα της ΔΕΗ στους κινέζους και στον ανατολικό κρατικοολιγάρχη Κοπελούζο, το φίλο του Πούτιν, για να μην τα πάρουν οι Γερμανοί και να στερήσουν ταυτόχρονα και τη χώρα από το πελώριο αυτό εξασφαλισμένο και με μέγιστη επενδυτική ασφάλεια για τη χώρα πρόγραμμα της ΕΕ. Έτσι εξηγούνται οι δεκάδες τεράστιες σκανδαλώδεις και παράνομες συμφωνίες που μέσα σε μερικές ημέρες και λίγους μήνες υπέγραψαν και προώθησαν οι πλασιέ του άξονα, στα φωτοβολταικά και στα αιολικά, και ειδικά για την Κρήτη, με τους κινέζους τον Κοπελούζο και τη DTS.

Για να καλύπτονται οι σαμποταριστές, στο λαό, προβάλουν ως «επιτυχία» της κυβέρνησης ότι τάχα έπεισε τους Γερμανούς για το πρόγραμμα Ήλιος! Μάλιστα και στο νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί για το Ήλιος αναφέρεται ρητά αυτή η «επιτυχία». Κατοχυρώνουν νομοθετικά και τις ψευτιές τους για να μείνουν στην ιστορία ως προδότες! Απόσπασμα από το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΚΑ:Το Πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ βρίσκεται στο επίκεντρο της αναπτυξιακής στρατηγικής της χώρας συνιστώντας στην ουσία ένα επενδυτικό εργαλείο αξιοποίησης του πλούσιου ηλιακού ενεργειακού δυναμικού που διαθέτει η χώρα μας. Αποτελεί μία καθαρά ελληνική ενεργειακή πρόταση, η οποία βρίσκει νομικό έρεισμα στην ευρωπαϊκή Οδηγία 2009/28/ΕΚ (EEL 140/2009) για την προώθηση της χρήσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και συγκεκριμένα στους προβλεπόμενους μηχανισμούς συνεργασίας μεταξύ των κρατών-μελών. Σύμφωνα με τους προαναφερόμενους μηχανισμούς συνεργασίας, ένα κράτος μέλος με υψηλό δυναμικό σε ΑΠΕ μπορεί να εξάγει ενέργεια (στατιστικά ή με φυσικό τρόπο) σε άλλα κράτη-μέλη που έχουν χαμηλό δυναμικό και συνεπώς υψηλό κόστος επένδυσης, με απώτερο σκοπό να επιτευχθούν οι εθνικοί στόχοι της Οδηγίας 28/2009 για τη διείσδυση των ΑΠΕ στην τελική ενεργειακή κατανάλωση.”

Το ίδιο θέατρο παίζουν, μπροστά στα συνένοχα κανάλια ο ΥΠΕΚΑ Παπακωνσταντίνου με τον αρχισαμποταριστή υπουργό ανάπτυξης Χρυσοχοίδη όταν βρίσκονταν σε «επενδυτικό οίστρο» «διδάσκοντας» επενδύσεις στο φόρουμ των Γερμανών και Ελλήνων επενδυτών που εξελίσσονταν τις ίδιες μέρες με τις συσκέψεις των Παπανδρέου Σαμαρά και Χρυσοχοίδη με τον Ρέσλερ για την υπογραφή της ελληνογερμανικής συμφωνίας βοήθειας. Ο ΥΠΕΚΑ μιλούσε για δίκτυο αγωγών φυσικού αερίου για το οποίο ενδιαφέρονταν οι Γερμανοί, ύψους 1,5 δις, για εξοικονόμηση ενέργειας, για εκμετάλλευση του πετρελαίου του Ιονίου ( ποτέ δεν μίλησε για την Κρήτη και το φυσικό αέριο, αυτό ούτε για προπαγάνδα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, το φυλάνε για τα αφεντικά τους), για το κτηματολόγιο, για διαχείριση απορριμμάτων, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για τις ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΠΑ, ΔΕΦΑ ,ΕΛΠΕ και ΔΕΗ κλπ.

Ο Γερμανός αντικαγγελάριος ανακοίνωσε στις τότε συζητήσεις και την υπογραφή επενδυτικής συμφωνίας με μια μικρομεσαία επιχείρηση στον κλάδο της ελαιουργίας 2,5 εκατ με 50 θέσεις εργασίας, μια τουριστική επένδυση γήπεδου γκολφ 50 εκατ, και εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για την αξιοποίηση του ορυκτού ζεόλιθος στα Πετρωτά της Θράκης που σαμπόταραν οι παλιάνθρωποι επί τρία χρόνια. Η συμφωνία των σαμποταριστών για την εκμετάλλευση του σπάνιου ζεόλιθου εκφράστηκε με μεγάλη ζέση στον Ρέσλερ και αυτό που έκαναν αργότερα με τον υφυπουργό ΥΠΕΚΑ Μανιάτη ήταν να ακυρώσουν την επένδυση αυτή των 45 εκατ. Αντίστοιχο άρθρο καταγγελίας του συγκεκριμένου σαμποτάζ έχουμε γράψει στην Ν. Ανατολή. Τότε δεν γνωρίζαμε ότι η επένδυση αυτή είχε πέσει στην αντίληψη του Ρέσλερ.

Ο Ρέσλερ τους έμαθε καλλίτερα από όλους γι’ αυτό και καταγγέλλει ασταμάτητα τον Χρυσοχοίδη ως σαμποταριστή. Και οι προδότες τα χρειάστηκαν και κάλεσαν σε ενισχύσεις ακόμα και τον γεροπράχτορα για συμπαράσταση. Πήρε βέβαια και αυτός τις απαντήσεις του στο Γερμανικό κοινοβούλιο που του θύμισε τις αγάπες του με το Μιλόσεβιτς και κάθε δικτάτορα. Οι ευρωπαίοι βλέπουν ότι κάτι παράξενο συμβαίνει σ’ αυτή τη χώρα αλλά δεν μπορούν να συλλάβουν ότι είναι δυνατόν οι κυβερνήτες μιας χώρας να την υπονομεύουν και να την χρεοκοπούν συστηματικά.