Η ΟΑΚΚΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ:

ΓΙΑ ΝΑ ΦΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟ ΦΑΙΟΚΟΚΚΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ

Όποτε και να γίνουν οι αιωρούμενες επερχόμενες εκλογές η ΟΑΚΚΕ θα κατεβεί σ αυτές. Πρόκειται για εκλογές με ξεχωριστή σημασία γιατί ζούμε ξεχωριστές στιγμές. Μέσα σ ένα χρόνο η καθημερινή ζωή αυτού του λαού άλλαξε ξαφνικά, μαζί και οι ελπίδες του, τα σχεδιά του, οι ιδέες του, όσο ποτέ άλλοτε εδώ και 60 χρόνια. Η χώρα κλυδωνίζεται χτυπημένη πάνω σε βράχια μέσα σε φουρτουνιασμένη θάλασσα και κανείς δε ξέρει τι τον περιμένει. Κανείς δεν έχει εμπιστοσύνη στους καπετάνιους και τους μηχανικούς. Είναι η στιγμή που οι επιβάτες αρχίζουν και ρωτάνε το λοστρόμο και τους ναύτες. Σε τέτοιες εποχές πρέπει νάναι κανείς στη θέση του.

Εμείς έχουμε έναν παραπάνω λόγο να είμαστε γιατί είχαμε δει από πολύ καιρό το κακό να έρχεται. Είχαμε προειδοποιήσει γι αυτό με τις λίγες δυνάμεις που μας επέτρεπαν να έχουμε οι χρεωκόποι και πολύ λίγα αυτιά ήταν διατεθειμένα να μας ακούσουν. Μάλιστα υπάρχει γύρω μας για πρώτη φορά ένας αριθμός πολιτικά ανήσυχων ανθρώπων που περιμένει με μεγάλο ενδιαφέρον το κατέβασμα της ΟΑΚΚΕ σ αυτές τις εκλογές, ώστε να ανοίξει ένας φαρδύτερος δρόμος στην ανάπτυξη της επιρροής της και στη διεύρυνση της δράσης της. Στις κρίσιμες πολιτικές στιγμές πολύ πιο εύκολα από κάθε άλλη φορά μια σωστή γραμμή να μετατραπεί σε υλική ανάπτυξη. Ή αλλιώς η ποιότητα να μετατραπεί σε ποσότητα. Σε τέτοιες στιγμές και το πολύ μικρό μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο. Τι έχουμε αυτή τη στιγμή:

Το πιο βασικό που έχουμε είναι την απόπειρα ενός πλατιού φασιστικού μετώπου να αρπάξει για τα καλά την πολιτική εξουσία στη χώρα. Αυτό δεν αποκαλύπτει στο λαό την πηγή της ισχύος του, ούτε τους κρυφούς του στόχους, αλλά η ατμόσφαιρα είναι γεμάτη από τις ιαχές του. Κάνει επίδειξη ισχύος και πολλοί κάμπτονται. Στην πραγματικότητα όμως διακατέχεται από αβεβαιότητα. Γιατί ξέρει ότι δεν έχει πείσει το λαό. Του έχει δώσει εικόνες, έχει παίξει με τα αισθήματά του, έχει δυναμώσει τους φόβους του, αλλά δεν έχει ικανοποιήσει το μυαλό του. Λέει διαρκώς στο λαό ότι οι έξω τον πείνασαν αλλά αυτός ξέρει πολύ καλά ότι αυτοί που τον χρεωκόπησαν είναι οι μέσα. Αυτό είναι ζωντανή εμπειρία. Αυτό το σάπιο που αρρώστησε τη χώρα το νοιώθει βαθιά μέσα του γιατί τόχει ζήσει εδώ και 30 χρόνια. Δεν είναι λοιπόν διατεθειμένος να βαδίσει με όλους αυτούς που του προτείνουν εκστρατεία εναντίον ενός εξωτερικού εχθρού γιατί υποπτεύεται ότι είναι και αυτοί μέρος του σάπιου και θέλουν να μεταθέσουν τις ευθύνες τους για να πάρουν οι ίδιοι την εξουσία.

Εκείνο που έχουμε εμείς να κάνουμε είναι να επιβεβαιώσουμε, δηλαδή να αποδείξουμε ότι αυτή η υποψία του στέκει και μάλιστα να του αποκαλύψουμε ότι αυτοί που εμφανίζονται σαν οι πιο αμόλυντοι και θορυβώδεις σωτήρες του είναι οι ίδιοι αυτοί οι κυρίως δήμιοί του και να τον καλέσουμε να βαδίσει εναντίον τους. Δεν μπορούμε εύκολα προς το παρόν να αποδείξουμε ότι αυτοί που εμφανίζονται σαν εθναμύντορες και φίλοι των φτωχών απέναντι στη δήθεν γερμανική επίθεση είναι εγκάθετοι ενός πραγματικά πολύ επικίνδυνου και πανίσχυρου εξωτερικού εχθρού, που ήδη έχει χώσει τα νύχια του οικονομικά, πολιτικά και ιδεολογικά στη σάρκα αυτής της χώρας και ετοιμάζεται έτσι απελπισμένη και εξαντλημένη καθώς είναι να την κατασπαράξει. Αυτός ο εξωτερικός εχθρός είναι το φασιστικό μέτωπο Ρωσίας Κίνας κάτω από την ηγεμονία της πρώτης το οποίο εμφανίζεται σαν φίλος του λαού μέσω εσωτερικών δυνάμεων. Όμως δεν είναι πολύ δύσκολο να αποδείξουμε ότι κάτι πολύ σάπιο συμβαίνει με αυτές τις εσωτερικές δυνάμεις που παριστάνουν συνήθως το λαό. Μπορούμε ωστόσο όλο και περισσότερο να το αποδεικνύουμε αυτό καθώς οι δυνάμεις αυτές συγκροτούν ένα φαιοκόκκινο φασιστικό μέτωπο, ένα αντιευρωπαίκό και όλο και πιο ανοιχτά ρωσόφιλο μπλοκ που όλο και περισσότερο ασκεί βία, όλο και περισσότερο σαμποτάρει τις παραγωγικές δυνάμεις, όλο και περισσότερο με το κόκκινο τμήμα του προκαλεί καταστροφές ενώ με το φαιό κάνει επίδειξη ρατσιστικής βίας και εθνοφασιστικής προπαγάνδας. Αυτό το μπλοκ αποτελείται στον πυρήνα του από τις εγκάθετες φασιστικές ηγεσίες και τους στελεχικούς μηχανισμούς των ψευτοΚΚΕ, Σύριζα, Λάος, και μερικά θραύσματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που αποσπάστηκαν τελευταία από αυτά ενθαρρυμένα από την επέλαση των φαιοκόκκινων. Δίπλα σε αυτούς , σαν εργαλείο μαζικής φασιστικής βίας αλλά χώρια , για να μην εκτίθεται το ίδιο το μπλοκ, βρίσκονται οι σοσιαλφασίστες που εμφανίζονται σαν αναρχικοί , ενώ από την άλλη μεριά υπάρχει μια μετάσταση του Σύριζα μέσα στη δημοκρατία, η ΔΗΜΑΡ (που ένα τμήμα μεσαίων στελεχών της δεν είναι φασιστικό). Αυτό όλο το μπλόκ είναι που κυρίως προστάτεψε, εξέθρεψε και ετοιμάζεται τώρα να βάλει στη Βουλή το πιο αποκρουστικό απόστημα αυτού του μπλοκ και σε λίγο διεθνές πολιτικό όνειδος της χώρας , που λέγεται Χρυσή Αυγή.

Το να αντιστρέψουμε σε ένα βαθμό τη εικόνα που έχει ο λαός για τον κύριο εξωτερικό εχθρό του είναι ασφαλώς μια πολύ δύσκολη υπόθεση καθώς η μεν Ρωσία έχει φροντίσει εδώ και δεκαετίες να κρύβει κάθε αρνητική εκδήλωση της παγκόσμια και ειδικά στη χώρα μας, η δε Γερμανία, έχει αναλάβει ευχαρίστως τα τελευταία χρόνια το ρόλο του επίσημου εξαθλιωτή του ελληνικού λαού, την ώρα που οι υπεύθυνοι της πείνας του και των αλλεπάλληλων μνημονίων που του κατατρώνε την ύπαρξη, δηλαδή οι ρωσόδουλοι που εμποδίζουν τις επενδύσεις και κλείνουν αράδα τα εργοστάσια μέσα και έξω από τις κυβερνήσεις, εξακολουθούν να δρουν στο σκοτάδι. Όμως μπορούμε να αποκαλύψουμε τον εχθρό αρχίζοντας από την πιο επιθετική, καταστροφική και σε λίγο πιο μισητή του έκφραση, το φαιοκόκκινο μπλοκ, ακριβώς επειδή τώρα δυναμώνει και έχει γίνει ξετσίπωτο και μάλιστα έχει μεγαλύτερη ανάπτυξη η πιο αποκρουστική ιστορικά μορφή του, η κλασσική φασιστική που την ονομάζουμε φαιή. Αυτό το μπλοκ λοιπόν θα προκαλέσει το ίδιο αυτόματα όσο θα δυναμώνει και θα επιτίθεται ενάντια σε όλο και περισσότερους μια αντισυσπείρωση εναντίον του.

Αυτό το φαιοκόκκινο μπλοκ πάντα υπήρχε. Αλλά δεν είχε ποτέ μεγάλο όγκο. Και κυρίως δεν είχε ποτέ μεγάλη επιρροή. Τις περισσότερες καταστροφές που έκανε στη δημοκρατία και στην ανάπτυξη της χώρας την έκανε μέσα από μικρά ρωσόδουλα ηγετικά αποσπάσματα στα δύο μεγάλα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ , που όμως ο στελεχικός τους όγκος ήταν βασικά ευρωπαιόφιλος και δημοκρατικός με την πλατιά έννοια. Τώρα το φαιοκόκκινο μπλοκ έχει το ίδιο δυναμώσει σε μεγάλο βαθμό , ενώ αλλάζει φυσιογνωμία και αρκετά γρήγορα μάλιστα το στελεχικό σώμα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Αποτέλεσμα είναι ότι ενώ κάποτε οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ θέλανε πολύ χρόνο για να προχωρήσουν στις εσωτερικές εκκαθαρίσεις των κομμάτων τους και να επιβάλουν τις πολιτικές τους, τώρα μπορούν να τις πετυχαίνουν πολύ γρήγορα δίνοντας το ελεύθερο στους τραμπούκους του φαιοκόκκινου μπλοκ να προπηλακίζουν καθημερινά, να δέρνουν, ακόμα και να τραυματίζουν τους προς εκκαθάριση δημοκρατικούς αντιπάλους τους. Έτσι άτυπα αλλά σταθερά οι φαιοκόκκινοι έχουν αρχίσει εδώ και καιρό να επιτίθενται σε όλη τη γκάμα της πολιτικής, οικονομικής ακόμα και της πολιτιστικής ζωής του τόπου και να καταδιώκουν, να καταστρέφουν, να λεηλατούν και να τρομοκρατούν ανεμπόδιστα σαν αγανακτισμένοι πολίτες ότι συνειδητά και συνήθως ασυνείδητα αντιστέκεται στην επέλαση τους. Κόκκινοι και φαιοί πιασμένοι χέρι-χέρι προετοιμάζουν το έδαφος για την απρόσκοπτη κυριαρχία του αφεντικού τους, που στη ίδια τη Ρωσία έχει από καιρό ενώσει το σφυροδρέπανο με τη σβάστικα και το σταυρό της ορθοδοξίας.

Σε αυτές τις συνθήκες λοιπόν η ΟΑΚΚΕ μπορεί να γίνει ο πιο αποτελεσματικός παράγοντας αριστερού και δημοκρατικού διαφωτισμού που θα απαντάει στους φαιοκόκκινους ιδεολογικά και ταυτόχρονα και μάλιστα κυρίως θα ενοποιεί πολιτικά κάθε αντίσταση ενάντιά τους σε ένα πλατύ δημοκρατικό και πατριωτικό μέτωπο. Στην πραγματικότητα αυτοί είναι ότι πιο καθυστερημένο παραγωγικά, πολιτικά, και πολιτιστικά. Δεν έχουν σαν πολιτικά ρεύματα και κόμματα δικιά τους πολιτική σκέψη γιατί είναι ρεύματα και κόμματα ενός ξένου ιμπεριαλισμού, που σαν τέτοια δεν έχουν κανένα χαρακτήρα και γι αυτό ανεβαίνουν για λίγο και μετά κατεβαίνουν επειδή κάνουν διαρκώς κωλοτούμπες που τους τις επιβάλλει το αφεντικό τους. Έτσι χάνουν το κύρος τους και το φανατισμό τους και δεν βγάζουν ποτέ ηγέτες κάποιας διάρκειας. Είναι χαρακτηριστική η κρίση του ΛΑΟΣ, η εσωτερική απογοήτευση στο ψευτοΚΚΕ, η ενδημική φαγωμάρα στο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα στη ΔΗΜΑΡ. Και εννοείται πολύ περισσότερο η κρίση εμπιστοσύνης στους φαιοκόκκινους ηγέτες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Γι αυτό είναι και μεγάλες οι δυνατότητές μας και η ευθύνη μας να δώσουμε ΤΩΡΑ στο λαό ένα δρόμο διεξόδου.

Πρέπει λοιπόν να παλαίψουμε τώρα με ενθουσιασμό για να ενισχυθεί η ΟΑΚΚΕ, να ενισχυθεί σε ψήφους αλλά και να ενισχυθεί οργανωτικά μέσα από την ίδια την εκλογική πάλη, δηλαδή όλοι οι φίλοι της να έρθουν κοντά της και να την βοηθήσουν να μοιράσει τα υλικά της, να μιλήσει, αλλά και να συγκεντρώσει δυνάμεις γιατί στις περίοδες της φασιστικής ανόδου μετράει αποφασιστικά η δύναμη καθώς ο φασισμός μόνο τη δύναμη αναγνωρίζει και μόνο τη δύναμη φοβάται. Τέλος αλλά είναι και βασικό και γι αυτή την εκλογική μάχη και για τις επόμενες που έρχονται μέσα στις οπωσδήποτε ανώμαλες εξελίξεις που οργανώνουν οι εγκάθετοι του σοσιαλιμπεριαλισμού, να ενισχυθεί οικονομικά η ΟΑΚΚΕ. Καλούμε όλους τους φίλους μας να μας ενισχύσουν ακόμα και με το μικρότερο ποσόν που τους είναι δυνατό σε αυτές τις δύσκολες ώρες.