ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΛΥΨΗ ΣΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΨΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ανυπεράσπιστα θύματα σε έναν ακήρυχτο πόλεμο βρέθηκαν την Κυριακή το βράδυ οι πολίτες του κέντρου της Αθήνας. Πάνω στα αποκαΐδια αποκαλύφθηκε προκλητικά το ίδιο εγκληματικό καθεστώς που καταστρέφει τη χώρα, σαν προστάτης των εμπρηστών, πλιατσικολόγων και βανδάλων, που δεν έδρασαν καθόλου τυχαία και αυθόρμητα, αλλά εντελώς συντεταγμένα σε οργανωμένες ομάδες με αρχηγούς, με συντονισμό, με συγκεκριμένους στόχους και με πλήρη εξοπλισμό. Δηλαδή έδρασαν σαν τάγματα εφόδου, και σε κάποιες περιπτώσεις σαν μαφιόζικη συμμορία που εκβίαζε τους καταστηματάρχες να πληρώσουν για να αποφύγουν τον εμπρησμό.  

Η Παπαρήγα δίνει άλλοθι στους εμπρηστές. Από κοντά και ο Σαμαράς

Κι όμως, η Παπαρήγα είδε μόνο 50 κουκουλοφόρους που με τη «συνδρομή» των ΜΑΤ παρέσυραν «τα παιδιά που νομίζουν ότι με το να ρίξουν μολότοφ στον αστυνομικό ρίχνουν το σύστημα», όπως είπε στο λόγο της στη Βουλή. Σύμφωνα με την Παπαρήγα, και αυτοί οι 50 κουκουλοφόροι δε θα έκαναν τίποτα μπροστά στη διαδήλωση διακοσίων χιλιάδων ατόμων, που στην πραγματικότητα δεν ήταν πάνω από 30.000, λίγο πριν το καθεστώς της ανωμαλίας ξεκινήσει τα επεισόδια (αυτή μπορεί και μιλάει για 200.000 επειδή η διαδήλωση διαλύθηκε, ενώ ο γκέμπελς Τσίπρας μιλάει για 500.000 χιλιάδες). Οι κουκουλοφόροι «μαζί με τα παιδιά που παρασύρθηκαν» έδρασαν τάχα μόνο γιατί υπήρχαν τα ΜΑΤ, που πάντα κατά την Παπαρήγα ευθύνονται αποκλειστικά και μόνο για τα επεισόδια, ενώ αν ακολουθούσε το κράτος την πρότασή της να μην υπάρχει καμία περιφρούρηση και καμία αστυνομική δύναμη δε θα είχε ανοίξει μύτη! Αυτό το απόσπασμα από το λόγο της Παπαρήγα δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα μαζί με την επίσημη ανακοίνωση του κόμματος, και έχει επί λέξει ως εξής: «Και αυτοί οι μηχανισμοί δεν μπορούν να λειτουργήσουν όταν υπάρχει 200.000 κόσμος και δεν υπάρχουν ΜΑΤ. Ακριβώς ήταν τόσος ο κόσμος σήμερα απ' την Ομόνοια ως το Σύνταγμα και απ' το Σύνταγμα στην Ομόνοια, που δεν χρειαζόταν καμία περιφρούρηση από τα σώματα ασφαλείας, απ' τα ΜΑΤ, καμία περιφρούρηση. Οι 50 κουκουλοφόροι δεν θα έκαναν τίποτα στο Σύνταγμα. Αυτά τα κάνουν όταν υπάρχουν ΜΑΤ και όταν υπάρχουν τέτοιοι μηχανισμοί που θα λειτουργήσει ο σχεδιασμός. Και δεν θα παρασύρονταν ενδεχομένως και παιδιά, που νομίζουν ότι με το να ρίξουν μολότοφ στον αστυνομικό ρίχνουν το σύστημα».

Και όμως, τον Οκτώβρη του 2011 το ΠΑΜΕ είχε συγκρουστεί υπό την προστασία των ΜΑΤ στο Σύνταγμα με τους αναρχικούς, όταν το ψευτοΚΚΕ ήθελε να δείξει ποιος έχει το πάνω χέρι στην πλατεία, και μάλιστα κάνοντας μία απρόκλητη επίθεση εναντίον τους. Τώρα γιατί δε συγκρούστηκε το ΠΑΜΕ με τους επιδρομείς για να σώσει την πόλη από την καταστροφή και να συντρίψει την «προβοκάτσια»; Μάλιστα οι τραμπούκοι οργανώνονταν τρεις μέρες μέσα στη Νομική, γεγονός που ήταν σε γνώση όλων των πολιτικών νεολαιών που έχουν αντίστοιχες φοιτητικές παρατάξεις στην κεντρική αυτή σχολή της χώρας και δεν έκαναν καμία κίνηση για να τους εμποδίσουν, συμπεριλαμβανομένης της «Κ»ΝΕ. Καμία τέτοια σύγκρουση δεν έγινε, γιατί οι εμπρησμοί βόλευαν την εικόνα της «παλλαϊκής εξέγερσης» που ήθελε το καθεστώς να στείλει στο εξωτερικό. Επίσης βόλευαν το ψευτοΚΚΕ και τον ΣΥΝ, για να ισχυρίζονται γκεμπελίστικα ότι η μέτρια διαδήλωσή τους των 30.000 ήταν των 200.000 και 500.000. Με αυτό δε θέλουμε να πούμε ότι ο κόσμος δεν είναι πολύ οργισμένος με τα μέτρα, με την κυβέρνηση και με τη Γερμανία, που έχει ηλιθίως αναλάβει την ανοιχτή πολιτική ευθύνη στα μάτια του λαού μας για την εξαθλίωση του. Απλά λέμε ότι, πέρα από μερικά νέα τμήματα της απελπισμένης άνεργης νεολαίας, ο κόσμος δεν κατεβαίνει στο δρόμο γιατί δεν εμπιστεύεται ούτε το ψευτοΚΚΕ ούτε τον ΣΥΝ, παρά τους τόνους της προπαγάνδας που κάνει τελευταία σύσσωμο το καθεστώς υπέρ της αντι-ΕΕ και αντιγερμανικής γραμμής τους.

Στην επίσημη ανακοίνωσή του το ψευτοΚΚΕ καταγγέλλει «διάφορους μηχανισμούς» που «πυρπολούν κτίρια», υποβαθμίζοντας εντελώς το έγκλημα που έγινε το βράδυ της Κυριακής όχι κατά «κτιρίων», αλλά κατά εργαζομένων που καταστράφηκαν, εργαζόμενων που πέφτουν στη βαρβαρότητα της ανεργίας, πολιτών που στερήθηκαν πολιτιστικά στολίδια, ανθρώπων που μέσα σε συνθήκες οικονομικής εξαθλίωσης παλεύουν για την επιβίωσή τους μέσα σε μία πόλη που σε μία νύχτα μετατράπηκε σε βομβαρδισμένο τοπίο. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως λίγο πριν «τα ΜΑΤ και οι κουκουλοφόροι έδρασαν συντονισμένα ενάντια στις μεγαλειώδεις λαϊκές διαδηλώσεις για να τις διαλύσουν». Αλλά οι κουκουλοφόροι δεν επιτέθηκαν σε καμία διαδήλωση. Είχαν δίπλα τους τη διαδήλωση για να κρυφτούν μέσα της και να επιτεθούν στην πόλη με την ίδια κοινή πλατφόρμα ενάντια στην «ευρωλυκοσυμμαχία» που υποτίθεται ότι φέρνει την καταστροφή στη χώρα. Η αλήθεια είναι ότι την καταστροφή στη χώρα τη φέρνει το καθεστωτικό μέτωπο του παραγωγικού σαμποτάζ και του φασισμού, στο οποίο συμμετέχει πρωτοπόρα και η ψευτοαριστερά, που θέλει το λαό εξαθλιωμένο για να μπορεί να τον υποδουλώσει στα ρωσοκινέζικα αφεντικά του. Αυτό το δρόμο ανοίγουν οι εμπρησμοί της Αθήνας και η καταστροφή της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της πόλης.

Έτσι ο καλύτερος φίλος του Πούτιν, ο Σαμαράς, υπερασπίστηκε και αυτός τη θεωρία της «προβοκάτσιας» κατά της διαδήλωσης:

«Την πόλη την διέλυσαν. Την αγορά την διέλυσαν. Επέλεξαν παραδοσιακά κτίρια επίτηδες και τα έκαψαν. Να γνωρίζουν αυτά τα καθάρματα ότι, όταν έρθει η ώρα, τις κουκούλες τους θα τις κατεβάσω. Γιατί πρέπει να βγουν οι κουκούλες, για να δούμε όχι μόνο αυτοί ποιοι είναι, αλλά και ποιοι κρύβονται από πίσω τους, οι οποίοι δεν θέλουν να μπορεί να έχει το δικαίωμα ο Ελληνικός λαός να εκφράζεται ελεύθερα».

Αυτή η ανακοίνωση έχει δύο βασικά σημεία: Το ένα είναι ότι δεν έχει έρθει η ώρα να κατέβουν οι κουκούλες. Πότε θα έρθει η ώρα δε μας το λέει ο Σαμαράς. Πάντως δε ζητάει την άμεση και παραδειγματική τιμωρία των τραμπούκων. Το δεύτερο είναι ότι η διάλυση της πόλης και της αγοράς και η πυρπόληση των παραδοσιακών κτιρίων εμφανίζεται σαν ένα εργαλείο στα χέρια των κουκουλοφόρων τάχα για να μην «έχει το δικαίωμα ο Ελληνικός λαός να εκφράζεται ελεύθερα». Δηλαδή και ο Σαμαράς λέει έμμεσα, αλλά με σαφήνεια, ότι το αληθινό έγκλημα είναι η προβοκάτσια κατά της διαδήλωσης, οι καταστροφές είναι δευτερεύουσες. Κατά το Σαμαρά αυτοί που θέλουν να φιμώσουν τον ελληνικό λαό, δηλαδή η τρόικα του μνημονίου, η «ευρωλυκοσυμμαχία», αυτοί είναι οι αληθινοί εγκληματίες. Όταν έρθει η ώρα αυτούς θα τιμωρήσει ο Σαμαράς. Γι’ αυτό δεν τραβάει ακόμα τις κουκούλες…

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει την «εξέγερση των 500.000»

Ασφαλώς πλειοδότησε σε υποστήριξη των καταστροφέων της πόλης ο προστάτης και καθοδηγητής των κατεδαφιστών, ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τσίπρας ανέβασε τον αριθμό των διαδηλωτών από τους διακόσιες χιλιάδες της Παπαρρήγα σε πάνω από πεντακόσιες χιλιάδες και επανέλαβε τα ίδια με τους προηγούμενους, δηλαδή ότι το έγκλημα της Κυριακής ήταν η προβοκάτσια κατά της διαδήλωσης. Η δήλωσή του έχει ως εξής: «Πάνω από πεντακόσιες χιλιάδες πολίτες ειρηνικά βρέθηκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στα νέα μέτρα στην Αθήνα και πολλές χιλιάδες στις άλλες πόλεις. Την ίδια στιγμή, οι δυνάμεις της κρατικής καταστολής χτυπούσαν ειρηνικούς διαδηλωτές ενώ άφηναν ανενόχλητες δυνάμεις παρακρατικές να καίνε την Αθήνα. Αυτή είναι η εικόνα που θέλουν να μεταφέρουν τα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα. Όχι η εικόνα ενός λαού που αγωνίζεται για το δίκιο του, αλλά η εικόνα του παρακράτους και της καταστροφής. Δε θα πτοηθεί ο ελληνικός λαός. Τα σχέδια της προβοκάτσιας θα επιστραφούν. Ο ελληνικός λαός θα αγωνιστεί για να διεκδικήσει τη λαϊκή του κυριαρχία που του στερείται, τη δημοκρατία, την ανεξαρτησία».

Τέτοιο απίστευτο θράσος. Για τις εικόνες που αυτοί θέλουν πάντα να παίρνουν τα διεθνή δίκτυα για να μιλάνε για εξέγερση, κατηγορούν τις δυνάμεις της «κρατικής καταστολής». Γιατί λοιπόν, Τσίπρα, δεν πήγες εσύ στα διεθνή δίκτυα να μεταφέρεις τη σωστή εικόνα; Γιατί δεν πήγες να καταγγείλεις ότι οι φωτιές δεν είναι η εικόνα των εξεγερμένων, όπως ισχυρίζονται όλα τα δίκτυα, αλλά η εικόνα των προβοκατόρων; Γιατί δεν πήγες να δείξεις τις πεντακόσιες χιλιάδες σου; Μήπως απλά δεν υπήρχαν-και πράγματι δεν υπήρχαν- και η μόνη εικόνα που είχατε και φροντίσατε να δείξετε σαν απόδειξη της «εξέγερσης» ήταν η εικόνα της φωτιάς; Τι θα κάνετε με τους προβοκάτορες; Τα μέσα καταστολής τους άφησαν να κάψουν, εσείς με τη «διαδήλωση των πεντακοσίων χιλιάδων σας» γιατί τους αφήσατε; Αλλά πώς να μην τους αφήσετε, αφού αμέσως στείλατε τους δικηγόρους σας -και δικηγόρους της «17Ν»- να απελευθερώσουν όλους όσους έπιασε –περίπου 70- εκείνη τη νύχτα η αστυνομία;

Και πώς έγινε, Τσίπρα, μία τέτοια προβοκάτσια ιστορικών διαστάσεων να τη σβήσετε με σφουγγάρι δύο μέρες μετά; Γιατί στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ της 14/02 εξαφανίστηκαν οι προβοκάτορες και η προβοκάτσια μετατράπηκε σε «καταδικαστέες πράξεις καταστροφικής βίας» από «συγκεκριμένες ομάδες» που απλά «υπονομεύουν το κίνημα», ενώ στην πραγματικότητα καταστρέφουν τη χώρα και ευνοούν το υπεραντιδραστικό σας κίνημα των φασιστών μπαταχτζήδων. Αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση: «Η εικόνα των καμένων ιστορικών κτηρίων του κέντρου της Αθήνας ήρθε να προστεθεί στα «καμένα» εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα και στο κουρελιασμένο Σύνταγμα. Οι καταδικαστέες πράξεις καταστροφικής βίας συγκεκριμένων ομάδων λειτουργούν υπονομευτικά απέναντι στο μαζικό λαϊκό κίνημα, που δεν τρομοκρατείται και δεν υποχωρεί».

 Έτσι απλά οι φασίστες, εμπρηστές και κλέφτες μετατράπηκαν σε «ανεγκέφαλους», ενώ τα «καμένα κτίρια» εμφανίζονται σαν ένα είδος παράπλευρης απώλειας και όχι σα μια πράξη καταστροφής ανθρώπων που ζουν από τη δουλειά τους στο κέντρο της πόλης. Αυτή τη βία σαν τέτοια δεν την καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Καταδικάζει μόνο τη βία που στρέφεται «ενάντια στο κίνημα».

Πιο απροκάλυπτα τοποθετείται η ΚΟΕ, η πιο ανοιχτά σοσιαλφασιστική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Έβγαλε μία μακροσκελέστατη ανακοίνωση δεκατριών σημείων, όπου στο σημείο 4 ζητάει: «την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων διαδηλωτών και την παύση κάθε δίωξης εναντίον τους»,  και στο σημείο 5 καταγγέλλει (!!!) ότι: «Οι πυρπολήσεις κτιρίων και οι λεηλασίες υπερδιογκώνονται για τη διευκόλυνση της συκοφάντησης και του εκφοβισμού και για να παρασχεθεί άλλοθι στους κυβερνώντες. Δεν μπορούν όμως να συγκαλύψουν την ουσία των ζητημάτων και την προσπάθεια της παράνομης κυβέρνησης να επιβάλει ένα κοινωνικό μοντέλο εξαθλίωσης και ξεπουλήματος». Ε, ας μην υπερβάλλουμε κιόλας που έγινε στάχτη το κέντρο και την ίδια ώρα να χάνουμε την ουσία των ζητημάτων.

Η κυβέρνηση Παπαδήμου θεωρεί «πολυτέλεια» τη σύγκρουση με τους εμπρηστές

Όλους όμως τους επισκιάζει ο καθεστωτικός πρωθυπουργός Παπαδήμος, που έκανε την εξής τοποθέτηση στη Βουλή, σα να μίλαγε για μία φυσική και ανεξέλεγκτη καταστροφή: «Κυρίες και κύριοι βουλευτές, πριν ξεκινήσω την ομιλία μου, θέλω να εκφράσω τη λύπη μου για τα επεισόδια που εκτυλίσσονται έξω από αυτή την αίθουσα, που δυστυχώς αμαυρώνουν τις απόλυτα νόμιμες σε μια δημοκρατία εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Οι βανδαλισμοί, η βία και η καταστροφή δεν έχουν θέση στη δημοκρατία και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές. Θα ήθελα να κάνω μια έκκληση σε όλους σας και στους πολίτες που μας παρακολουθούν για ψυχραιμία και καταλλαγή. Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες δεν έχουμε την πολυτέλεια τέτοιων συγκρούσεων. Οφείλουμε να πάρουμε τις αποφάσεις μας σαν συγκροτημένη κοινωνία. Και όταν έρθει η ώρα, ο λαός που είναι και ο υπέρτατος κριτής θα εκφραστεί».

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; Το ότι κι αυτός, όπως και το σύνολο του κοινοβουλευτικού κόσμου, συντάσσεται προκλητικά με τη θέση ότι το κάψιμο της πόλης είναι δευτερεύον ζήτημα και ότι το πρωτεύον είναι η αμαύρωση της διαδήλωσης; Ότι ο πρωθυπουργός της χώρας θεωρεί χρέος του, την ώρα που η πρωτεύουσά της δέχεται βάναυση καταστροφική επίθεση από τάγματα εφόδου, να καλεί σε «ψυχραιμία και καταλλαγή» και μιλάει για «πολυτέλεια συγκρούσεων»; Το ότι δεν καταγγέλλει τα τάγματα εφόδου των εμπρηστών και δεν καλεί ούτε την κυβέρνηση, ούτε την αστυνομία να τα αναχαιτίσουν, ούτε τα κοινοβουλευτικά κόμματα να τα καταδικάσουν; Ότι δεν καλεί τους πολίτες να αντισταθούν σε αυτά και τους παραπέμπει στην «ώρα της ψήφου» την ώρα που καίγεται η πόλη τους; Ποιες αποφάσεις να πάρει η συγκροτημένη κοινωνία όταν δεν παίρνει καμία απόφαση για να σώσει την πόλη από την καταστροφή η συγκροτημένη κυβέρνηση την ώρα που όλος ο πλανήτης έχει στραμμένα τα μάτια του πάνω της;

Τέτοιοι προβοκάτορες, τέτοιοι δημαγωγοί, τέτοιοι καταστροφείς έχουν κάτσει στο σβέρκο του λαού και της χώρας. Πρέπει κάθε δημοκρατικός άνθρωπος να αντισταθεί στη φασιστική και καταστροφική εξαθλιωτική λαίλαπα και να τους καταγγέλλει ασταμάτητα. Κυρίως πρέπει να δυναμώσει σε αυτή τη φάση τη φωνή της μόνης πραγματικά αριστερής αντιφασιστικής δύναμης στη χώρα, τη φωνή της ΟΑΚΚΕ. Για την ανάπτυξη, για τη δημοκρατία και για την εθνική ανεξαρτησία της χώρας μας που θα ζει με τη δουλειά της ισότιμα μέσα σε μια ανεξάρτητη από τις υπερδυνάμεις και δημοκρατική ΕΕ.