WIKILEAKS: ΤΖΟΥΛΙΑΝ ΑΣΑΝΣ, Ο ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ

Πριν από ένα χρόνο (Ιανουάριος 2011) στο άρθρο της Ν. Ανατολής «WIKILEAKS: ΕΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ» είχαμε αναλύσει πόσο υποβοηθητικές για τα σχέδια του ρώσικου ιμπεριαλισμού ήταν οι στοχευμένες επιλεκτικές διαρροές, αλλά και οι κατασκευασμένες και ψευδείς πληροφορίες αυτής της δήθεν «διεθνούς μη κερδοσκοπικής οργάνωσης», καθώς και την πρακτόρικη και αντισημιτική φύση της.

Γράφαμε τότε: «Οι διαρροές δημοσιεύονται λίγες-λίγες και έχουν όλες τους έναν κοινό παρονομαστή ως προς τις συγκεκριμένες πολιτικές τους συνέπειες: παρουσιάζουν τις ανεξάρτητες από τη Ρωσία κυβερνήσεις του μουσουλμανικού κόσμου σαν αμερικανόδουλες και φίλες του Ισραήλ. Έτσι τις ξεφτιλίζουν στα μάτια των λαών τους, που δουλεύονται στον αντισημιτισμό και στον αντιδραστικού τύπου αντιαμερικανισμό από τις ρωσόφιλες, αντισημιτικές και αντιαμερικάνικες αντιπολιτεύσεις τους και από το ισλαμοφασιστικό τηλεοπτικό κανάλι Αλ Τζαζίρα του ρωσόφιλου Κατάρ. Το αποτέλεσμα λοιπόν αυτών των διαρροών είναι να εξοργίζονται οι μουσουλμανικοί λαοί και να ξεσηκώνονται από τα καλέσματα των ισλαμοφασιστών και σοσιαλφασιστών ενάντια στις αντιισλαμοφασιστικές κυβερνήσεις του αραβικού κόσμου. Θέλουμε δηλαδή να πούμε ότι, ενώ υπάρχουν στο Wikileaks διαρροές αρνητικές για κάθε κυβέρνηση του κόσμου, οπότε και για τη Ρωσία, την Κίνα κτλ., μόνο οι αραβικές αντιισλαμοφασιστικές κυβερνήσεις τραυματίζονται πολιτικά καίρια και βαθιά από το περιεχόμενό τους».

Όλες αυτές οι διαρροές έγιναν προς το διαχειριστή του Wikileaks Τζούλιαν Άσανζ, που είναι ένας αντιδυτικός τροτσκιστής, από μία πρωταρχική πηγή, που δεν ήταν άλλη από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Αλλά διόλου τυχαία αυτό έχει πολιτικό προϊστάμενο τη ρωσόφιλη Χίλαρι Κλίντον, δηλαδή την ίδια που εγκαινίασε μαζί με τους ισλαμοφασίστες την πρόσφατη καμπάνια ενάντια στα πιο ειρηνόφιλα καθεστώτα της Μέσης Ανατολής, τα οποία οι διαρροές του Wikileaks είχαν λίγο προηγούμενα υπονομεύσει καίρια από πολιτική άποψη, προετοιμάζοντας το έδαφος για τις εξεγέρσεις και τα πραξικοπήματα που ακολούθησαν στην Τυνησία και την Αίγυπτο και στα οποία τον πιο προβοκατόρικο ρόλο έπαιξε η Κλίντον. Ορισμένοι πολιτικοί ηγέτες κατηγορούν την ίδια την Κλίντον ως υπεύθυνη για το σπάσιμο του απορρήτου μέσα στο υπουργείο της. Πραγματικά, μόνο δυνάμεις πανίσχυρες, επιθετικές και φιλοπόλεμες, όπως είναι οι δυνάμεις του ρωσοκινεζικού άξονα, θα είχαν συμφέρον να φέρουν στη δημοσιότητα τόσο ευαίσθητα στοιχεία από την εσωτερική ζωή της καρδιάς της αμερικανικής αντίπαλης υπερδύναμης. Δεν είναι καθόλου τυχαία η ανοιχτή υποστήριξη που χαίρει η οργάνωση αυτή από κυβερνήσεις φιλικές προς το ρωσοκινεζικό άξονα, όπως είναι η βραζιλιάνικη και η βενεζουελάνικη. Επίσης δεν είναι καθόλου τυχαίο το κάλεσμα του ρώσου προέδρου Μεντβέντεφ προς τις μη κυβερνητικές οργανώσεις να τιμήσουν τον Άσανζ με το βραβείο Νόμπελ (Γκάρντιαν, 9/12).

Το WIKILEAKS χρησιμοποιήθηκε στην πράξη ως το βασικό εργαλείο για την ενημέρωση και συγκρότηση των ισλαμοφασιστών σε όλες τις αραβικές ισλαμοφασιστικές επαναστάσεις. Η επιβεβαίωση των εκτιμήσεών μας έρχεται από το BBC. Μόλις πριν λίγες μέρες, στις 25/1/2012, στην ιστοσελίδα του ΒΒC αποκαλύφθηκε ότι ο Τζούλιαν Ασάνζ θα έχει πλέον δική του εκπομπή στο κρατικό κανάλι της Ρωσίας Russian Today (http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-16716904).

Στη χώρα που δολοφονούνται δημοσιογράφοι και ακτιβιστές που αποκαλύπτουν τις βρωμιές του καθεστώτος, όπως ο Λιτβινένκο και η Πολιτκόφσκαγια. Ο Ασάνς, στην υπηρεσία αυτού του καθεστώτος, θα συνεχίσει τη «μάχη» ενάντια στην πολιτική καταπίεση, για έναν ’’δίκαιο κόσμο’’. Άξιος ο μισθός του πράκτορα.