Η ΟΑΚΚΕ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΡΝΟΥΜΕΝΗ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΘΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙΣΤΕΣ

Στις 18 Απρίλη στις 11 το πρωί ο Δήμος της Αθήνας κάλεσε όλα τα πολιτικά κόμματα που είχαν δηλώσει τη συμμετοχή τους στις εκλογές της 6/5 στο Δημαρχιακό Μέγαρο για να συσκεφτούν με θέμα τη διάθεση των Διαφημιστικών Μέσων και των Κοινόχρηστων Χώρων για τον καθορισμό του τρόπου χρήσης αυτών την προεκλογική περίοδο.

Η ΟΑΚΚΕ, που ΠΟΤΕ μέχρι σήμερα δεν έχει δεχτεί να παρακαθίσει σε ΚΑΜΙΑ από τις διακομματικές συσκέψεις που γίνονται πάντα πριν από τις εκλογές και στις οποίες έχει καλεστεί και συμμετέχει η ναζιστική Χρυσή Αυγή, έθεσε και αυτή τη φορά το ζήτημα της Χρ. Αυγής με γραπτή δήλωσή της. Αυτήν την κατέθεσε στο προεδρείο ο εκπρόσωπος της ΟΑΚΚΕ στη σύσκεψη σ. Γ. Νικολόπουλος ο οποίος απευθυνόμενος σε όλους τους εκπροσώπους των κομμάτων, είπε ότι δεν είναι δυνατόν κόμματα που διακηρύσσουν ότι είναι δημοκρατικά να συζητούν και να διαβουλεύονται για τον προεκλογικό αγώνα με χιτλερικά κόμματα, τα οποία σε κάθε δημοκρατική χώρα είναι εκτός νόμου. Στη συνέχεια ο προεδρεύων απάντησε ότι το ζήτημα αυτό είναι ένα πολιτικό ζήτημα που δεν μπορεί να το λύσει ο Δήμος της Αθήνας. Τότε ο εκπρόσωπος της ΟΑΚΚΕ ανταπάντησε ότι κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να συσκέπτεται με ναζιστές και ότι αντίθετα έχει την υποχρέωση να αποχωρεί από τέτοιου είδους διαδικασίες και κάλεσε όλα τα κόμματα να αποχωρήσουν. Κανένας εκπρόσωπος κόμματος δεν είπε κουβέντα. Όλα τα κόμματα παρέμειναν εκτός από την ΟΑΚΚΕ που αποχώρησε.

Έτσι εκτός από το ΛΑΟΣ έμειναν στη σύσκεψη και οι: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ψευτο-ΚΚΕ, Οικολόγοι, ΔΗΜΑΡ, ΜΛΚΚΕ και ΚΚΕ (μ-λ), το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλοι.

Με τη στάση τους αυτή τα κόμματα για μια ακόμα φορά επιβεβαίωσαν την πάγια θέση της ΟΑΚΚΕ ότι οι ναζιστές έχουν πίσω τους τη στήριξη όλου του πολιτικού συστήματος.