ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ ΣΕ ΑΦΙΣΟΚΟΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Στις 18 Απρίλη στις 9.30 το βράδυ ομάδα χρυσαυγιτών επιτέθηκε αιφνιδιαστικά σε συνεργείο της ΟΑΚΚΕ που κολλούσε προεκλογική της αφίσα στο κέντρο του Πειραιά. Η προεκλογική αφίσα που δημοσιεύουμε σε αυτό το φύλλο, ανάμεσα στα άλλα, κατήγγειλε με ιδιαίτερη έμφαση και τη Χρυσή Αυγή. Οι ναζιστές βρίζοντας χυδαία και φωνάζοντας τέρμα η αφισοκόλληση. Κουμμούνια θα πεθάνετε, επιτέθηκαν στους συντρόφους μας και τραυμάτισαν με γροθιές, μάτωσαν στο πρόσωπο και έριξαν κάτω τον συναγωνιστή μας Κώστα Κεβρεκίδη 67 ετών.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι την ίδια μέρα το πρωί η ΟΑΚΚΕ είχε αποχωρήσει από τη σύσκεψη όλων των κομμάτων στο Δημαρχείο της Αθήνας δηλώνοντας ότι αρνείται να παρακαθίσει με τους ναζιστές της Χρ.Αυγής και κάλεσε τα άλλα κόμματα να κάνουν το ίδιο (σχετικό άρθρο δημοσιεύουμε σε αυτό το φύλλο). Επίσης για αρκετές εβδομάδες η ΟΑΚΚΕ στα πλαίσια της γενικότερης πολιτικής της καμπάνιας, σε συνοικίες της Αθήνας και του Πειραιά, καταγγέλλει και ξεσκεπάζει τη Χρ. Αυγή. Είναι φανερό ότι οι ναζιστές ανησύχησαν με αυτήν την καμπάνια και αντέδρασαν με το μόνο τρόπο που είναι σύμφυτος με την ύπαρξή της. Τη βία. Έτσι όμως απλά επιβεβαίωσαν μια ώρα αρχύτερα εκείνο που τόσο επίμονα προσπαθούν να κρύψουν από τον πολύ κόσμο.

Χαρακτηριστικό πάντως δείγμα της προστασίας που απολαμβάνει αυτή η συμμορία από το κράτος είναι η στάση του αξιωματικού Υπηρεσίας του Αστυνομικού Τμήματος Πειραιά στο οποίο πήγαν οι σύντροφοί μας αργότερα το ίδιο βράδυ για να καταθέσουν μήνυση για την επίθεση: εκεί βρέθηκαν κατηγορούμενοι από τον επικεφαλής αξιωματικό Υπηρεσίας και την ομάδα του, επειδή τάχα αφισοκολλούσαν παράνομα !!! Στη συνέχεια ο ίδιος αξιωματικός αρνιόταν επίμονα να δεχτεί κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς εφόσον οι μηνυτές δεν είχαν μαζί τους.παράβολο του Δημοσίου! Μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες τους αναγκάστηκε να πάρει τις καταθέσεις τους.

Την επόμενη μέρα της τραμπούκικης επίθεσης, στις 19 Απρίλη σύντροφοι και συναγωνιστές έκαναν περιοδεία στους κεντρικότερους δρόμους του Πειραιά, που κράτησε περίπου τρεις ώρες, για να καταγγείλουν στο λαό τους χιτλερικούς. Στη διάρκεια της περιοδείας, έγινε αφισοκόλληση της αφίσας που επιχείρησαν να απαγορεύσουν οι ναζιστές και μοίρασμα προκήρυξης με την καταγγελία για την επίθεση. Ταυτόχρονα, με ντουντούκα οι σύντροφοι μίλησαν στο λαό του Πειραιά για τη φύση της ναζιστικής συμμορίας, ενώ κατήγγειλαν όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα που την προστάτευσαν όλα αυτά τα χρόνια και τελικά την προώθησαν και στη Βουλή.

Η κίνηση αυτή της ΟΑΚΚΕ είχε θερμή απήχηση στο δημοκρατικό λαό του Πειραιά. Οι θετικές αντιδράσεις των δημοκρατικών ανθρώπων φανέρωσαν πως μία δυνατή και αποφασιστική φωνή που καταγγέλλει τη δολοφονική συμμορία μπορεί να αποτελέσει πόλο αντίστασης, ικανό να σπάσει το κλίμα της βίας και της τρομοκρατίας που έχουν αρχίσει να εξαπολύουν οι ναζιστές στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά.