Ο Τσίπρας στο Πεντάγωνο

Ο ρώσικος φασισμός μπροστά στην εξουσία

Ο αντικαπιταλιστής Τσίπρας ξεγραβάτωτος επιθεωρεί, το στρατό του που κάθεται κλαρίνο, ενώ αυτός τον σνομπάρει. Δεν το κάνει αυτό τόσο για να φχαριστηθούν οι μικροαστικοί στρατοί των αντιμιλιταριστικών αντιεθνικιστικών επαναστατικών συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ που περιμένουν να γευτούν επιτέλους εξουσία αφού ανεβοκατέβηκαν χιλιάδες φορές επί δεκαετίες την Πανεπιστημίου και τη Σταδίου. Τον σνομπάρει γιατί έτσι πρέπει να συμπεριφέρεται σαν εκπρόσωπος του κυρίαρχου στρατού, του ρώσικου στρατού που φέρνει αυτό το ασήμαντο φουσκωμένο παγώνι στην εξουσία της χώρας μας, επικεφαλής μιας ανάξιας αστικής τάξης και της στρατιωτικής ηγεσίας που της αντιστοιχεί.

Για να φέρει στην εξουσία αυτό το συρφετό, σαν κυβέρνηση του αγανακτισμένου λαού, ή σαν αξιωματική αντιπολίτευση του αγανακτισμένου λαού, η ρώσικη υπερδύναμη με αυτόν και με μια σειρά άλλους συρφετούς είχε αποβιομηχανήσει, είχε υπερδιαφθείρει και είχε φασιστικοποιήσει τη χώρα δουλεύοντας υπομονετικά επί 30 ολόκληρα χρόνια. Ένα από τα μέτρα που είχε πάρει η υπερδύναμη λίγους μήνες πριν από αυτές τις εκλογές για να είναι πετυχημένη η παραπάνω συνάντηση ήταν να καθαρίσει σε μια νύχτα -με το χέρι του Παπανδρέου- όλη τη στρατιωτική ηγεσία σε όλα τα όπλα και να εγκαταστήσει με βαθιά τομή στην επετηρίδα φιλικότερους της ανθρώπους. Αυτοί υποδέχτηκαν με άπειρο σεβασμό το νεαρό τσιράκι. Αυτό φαίνεται στα βίντεο της επίσκεψης όπου ανώτατοι αξιωματικοί τον χαιρετούν στρατιωτικά και μέσα στην τρελή χαρά χωρίς να έχουν την υποχρέωση.
Όπως το κάθε τι αυτές τις μέρες γίνεται για τα διεθνή συμφέροντα της Ρωσίας και λιγότερο για τα τοπικά ελληνικά έτσι και τούτη εδώ η επίσκεψη έχει σαν κύριο στόχο να στείλει στην ΕΕ και βασικά στην Γερμανία το μήνυμα ότι ο νεαρός που της κάνει τη ζωή δύσκολη δεν είναι ένας απλός λαοπλάνος που θα περάσει αλλά ένα πρόσωπο με κάποια περίεργη δύναμη στο στρατό. Και για όσους δεν καταλαβαίνουν ποια είναι η πηγή αυτής της δύναμης τα αφεντικά του κανονίσανε τις ίδιες περίπου ώρες να δοθεί από το αλαζονικό τσιράκι μια συνέντευξη στο ρώσικο τηλεοπτικό δίκτυο ΒΕΣΤΙ όπου αυτό όχι μόνο δεν θα κρύψει καθόλου τους δεσμούς και τις αγάπες του με τη μεγαλύτερη διπλωματική υπερδύναμη όλων των εποχών αλλά θα σηματοδοτήσει τη μετατόπιση της χώρας σε ρώσικη γεωπολιτική τροχιά. Αυτή η υπερδύναμη, που αποδιοργανώνει σήμερα τις ευρωπαϊκές άμυνες στην ελληνική κρίση με μια σειρά ανθρώπους της και φίλους της σε καίριες θέσεις εξουσίας, είναι αυτή ακριβώς που επιτρέπει στο τσιράκι όπως θα διαβάσετε παρακάτω να επιπλήττει διαρκώς την Ευρώπη και να την απειλεί και αυτήν και όλο τον πλανήτη με οικονομική καταστροφή: Αυτή η συνέντευξη του πρακτορίσκου θα μείνει στην ιστορία σαν το πρώτο πολιτικό μανιφέστο της υποδούλωσης της χώρας μας στους νεοχιτλερικούς αποικιοκράτες του Κρεμλίνου. Αυτήν την υποδούλωση που αποτελεί ταυτόχρονα κήρυξη πολιτικού και οικονομικού πολέμου στην ΕΕ μέσω μιας Ελλάδας εκβιαστή-καμικάζι ενεργούμενου του Πούτιν, ο πρακτορίσκος την εμφανίζει σαν απελευθέρωση της. Αξίζει επίσης να σημειώσει ο προοδευτικός αναγνώστης ανάμεσα στα άλλα ανατριχιαστικά που αναφέρονται στο παρακάτω κείμενο την αναφορά του αντικαπιταλιστή Τσίπρα στον κοινό ορθόδοξο πολιτισμό μας με τη Ρωσία. Για τον χειρότερο αντιδραστικό δεν υπάρχει σήμερα σύγχρονος προοδευτικός πολιτισμός θρησκευτικά προσδιορισμένος, πόσο μάλλον ο ορθόδοξος και μάλιστα ο ρώσικος ορθόδοξος. Μεγάλο φασισμό ετοιμάζει ο Τσίπρας και τα χιλιάδες τρωκτικά του σε συνεργασία με τα τρωκτικά των ψευτοΚΚΕ, των Καμμένων, των Καρατζαφέρηδων αλλά και των αναβαπτισμένων στο αντμνημονιακό μέτωπο ΠΑΣΟκων και των νέων ακροδεξιών Σαμαράδων κλπ. Ο Τσίπρας, είναι πια φανερό δεν είναι μόνο ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο εκπρόσωπος όλων αυτών. Είναι το νέο κεντρικό πρόσωπο της επερχόμενης φασιστικής εξουσίας στην Ελλάδα. Το κεντρικό δεν σημαίνει και το αντιπροσωπευτικότερο. Το αντιπροσωπευτικότερο είναι ο Ναζί Μιχαλολιάκος. Το υπόδουλο στη Ρωσία ελληνικό κράτος θα είναι ταυτόχρονα και το πρώτο ρατσιστικό κράτος της Ευρώπης. Κράτος βίας και κτηνωδίας. Παραθέτουμε τη συνέντευξη Τσίπρα στο ΒΕΣΤΙ όπως δημοσιεύτηκε στο ΑΠΕ.

<<ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μετά τις εκλογές στην Ελλάδα θα αλλάξουν πολλά, αλλά προς το παρόν λίγοι γνωρίζουν το κόμμα σας ως πολιτική δύναμη. Στον οικονομικό τομέα, ποια θα είναι τα πρώτα σας βήματα, αν μπορέσετε μετά τις εκλογές να επηρεάσετε την τύχη της Ελλάδα

ΤΣΙΠΡΑΣ: Είμαστε βέβαια αντιπολιτευόμενο κόμμα, αλλά πιστεύουμε ότι εκφράζουμε τη γνώμη των περισσότερων Ελλήνων....Την επομένη μετά τις εκλογές οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα πρέπει να πράξουν λογικά. Θα δουν ότι δε μπορούν να καταδικάζουν σε φτώχεια έναν ολόκληρο λαό, προσπαθώντας να θεραπεύσουν το σύμπτωμα, δηλαδή το ελληνικό χρέος, αλλά όχι την αιτία, που έγκειται στην ίδια την αρχιτεκτονική του ευρώ. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αρνείται να διαδραματίσει καθοριστικό και συντονιστικό ρόλο και δεν αποτελεί ύστατο δανειστή για τις χώρες, οι οποίες στερήθηκαν την πρόσβασή τους στις αγορές κεφαλαίου. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε κοινή γλώσσα με τους Ευρωπαίους εταίρους. Αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι χωρίς την Ελλάδα δε μπορεί να υπάρχει ούτε το ευρώ ούτε η Ευρωζώνη.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Οι εταίροι της Ελλάδας έχουν συνηθίσει να συνεργάζονται με αρκετά μετριοπαθείς πολιτικές δυνάμεις, όπως π.χ. το ΠΑΣΟΚ. Εσάς σας αντιλαμβάνονται ήδη ως μια ισχυρή πολιτική και οικονομική δύναμη, η οποία όντως είναι σε θέση να υπαγορεύσει τους όρους;

ΤΣΙΠΡΑΣ: Ας υποθέσουμε ότι στην Ελλάδα δεν είχαν διεξαχθεί οι εκλογές της 6ης Μαΐου και δεν υπήρχε το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο καταστρέφει την αρμονική σχέση των Ευρωπαίων εταίρων με την ελληνική κυβέρνηση. Οι Ευρωπαίοι παίρνουν ό,τι θέλουν από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά πολύ σύντομα θα αναγκαστούν να δουν την πραγματική εικόνα. Ήδη σε 2-3 μήνες θα οδηγούνταν σε αδιέξοδο και θα παραδέχονταν ότι το δεύτερο πακέτο της οικονομικής βοήθειας και όλα αυτά τα μέτρα που εφαρμόστηκαν για την καταπολέμηση της κρίσης, δεν αποδείχθηκαν αποτελεσματικά. Αυτό συμβαίνει επειδή το μερίδιο του λέοντος των προτάσεων αυτών αποτελούν μέτρα για εσωτερική υποτίμηση, για μείωση των μισθών και συντάξεων. Η οικονομία της χώρας στηρίζεται σε μικρές επιχειρήσεις, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων δεν εξάγει τα προϊόντα, αλλά τα διαθέτει στην εσωτερική αγορά. Το επίπεδο της κατανάλωσης στην Ελλάδα πέφτει, επειδή μειώνονται οι δαπάνες, και κατά συνέπεια, οι μικρές επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη. Καταστρέφεται ο παραγωγικός τομέας της χώρας. Πώς πιστεύουν ότι θα εξακολουθήσουν να εφαρμόζουν το πρόγραμμα, το οποίο στηρίζεται στην περαιτέρω περικοπή των μισθών και των συντάξεων; Θα σας πω ένα πολύ απλό πράγμα: το πρόγραμμα αυτό δεν είναι υλοποιήσιμο, είναι πλήρως ανυπόστατο, γι αυτό κρούομε τον κώδωνα. Οι Ευρωπαίοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν την πραγματική απειλή και να αναλάβουν την ευθύνη. Η Ευρωζώνη είναι αλυσίδα δεκαεπτά κρίκων και, εάν σπάσει ένας εξ αυτών, δε θα υποστεί τις συνέπειες μόνο ο ίδιος, αλλά θα διασπαστεί και ολόκληρη η αλυσίδα. Η κατάρρευση του ευρώ δεν είναι αστείο, καθώς το ευρώ αποτελεί σήμερα το δεύτερο σημαντικότερο νόμισμα στον κόσμο. Γι αυτό λέμε στους Ευρωπαίους εταίρους μας: πάψτε να συμπεριφέρεστε σαν στρουθοκάμηλοι, βγάλτε το κεφάλι από την άμμο, παραδεχθείτε τα λάθη σας, αλλάξτε τη πολιτική γραμμή, καταργήστε τα μέτρα λιτότητας, που μας σκοτώνουν, και θα είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε την κοινή μας πορεία και την κοινή μας προοπτική. Αυτή η προοπτική θέλουμε να είναι προοπτική σταθερότητας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Απ ότι κατάλαβα, πιστεύετε ότι το πρόγραμμα καταπολέμησης της κρίσης στην Ελλάδα δεν είναι υλοποιήσιμο εξ ορισμού. Αν είναι έτσι και με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί σοβαρή πολιτική δύναμη που έχει τη δυνατότητα να κερδίσει τις εκλογές, ποια θα είναι τα συγκεκριμένα σας βήματα και πώς σκοπεύετε να αλλάξετε το πολιτικό και το οικονομικό σύστημα της χώρας;

ΤΣΙΠΡΑΣ: Το πρώτο βήμα θα είναι η κατάργηση σε νομοθετικό επίπεδο του προγράμματος των μέτρων λιτότητας, το οποίο οδηγεί τη χώρα σε όλο και πιο βαθιά ύφεση. Θα προσπαθήσουμε να ανακατανείμουμε τον πλούτο από τα πάνω προς τα κάτω. Θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα. Θα πάψουμε να φορολογούμε τους φτωχούς, θα αυξήσουμε τη φορολογική επιβάρυνση των πλουσίων, θα αναβαθμίσουμε σταδιακά το επίπεδο των ελάχιστων μισθών και συντάξεων ούτως ώστε να αναζωογονηθεί η οικονομία. Ταυτόχρονα, θα καταπολεμήσουμε την κρίση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Θα συμμετάσχουμε στη λήψη αποφάσεων για την καταπολέμηση της κοινής πιστοληπτικής κρίσης, η οποία δεν πλήττει μόνο την Ελλάδα. Σήμερα υπό δύσκολες καταστάσεις βρίσκονται η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Ιταλία. Φανταστείτε ότι το ύψος του χρέους της Ιταλίας είναι 1,9 τρις ευρώ, ενώ της Ελλάδας είναι μόνο 350-360 δις. ευρώ. Θα επιδιώξουμε και θα πετύχουμε να διατεθούν σε επενδύσεις οι πόροι που καταβάλλονται στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Νότιας Ευρώπης και την Ιρλανδία, αντί να εξατμίζονται. Η Ευρώπη έχει ανάγκη από νέο σχέδιο Μάρσαλ για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση.
Τρίτος τομέας είναι ο αναπροσανατολισμός της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας και η αναθεώρηση των γεωπολιτικών προτεραιοτήτων της στην Ευρώπη και στον κόσμο. Η εξωτερική μας πολιτική θα είναι δραστήρια και πολύπλευρη. Είμαστε μια από τις χώρες της Ευρωζώνης και έχουμε ίσα δικαιώματα με τις άλλες. Η Ελλάδα βρίσκεται στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων και σκοπεύουμε να διαμορφώσουμε ισότιμες και σταθερές σχέσεις όχι μόνο με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, αλλά και με τις χώρες που διαδραματίζουν σπουδαίο ρόλο στην περιοχή. Θεωρούμε ότι η Ευρώπη εκτείνεται από τα Ουράλια ως τον Ατλαντικό και βλέπουμε ως μια από τις προϋποθέσεις σταθερής και ασφαλούς ανάπτυξης της Ευρώπης τη συνεργασία μεταξύ της Ε.Ε. και της Ρωσίας. Η Ρωσία μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αναφερθήκατε στο διάλογο με την Ευρώπη. Για το διάλογο πρωτίστως με τη Γερμανία και τη Γαλλία. Ωστόσο, στην πρόσφατη άτυπη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. δεν αποφασίστηκε σχεδόν τίποτε και μάλιστα δεν είναι η πρώτη σύνοδος, που διεξάγεται υπό τέτοιες καταστάσεις. Πιστεύετε ότι η σύνοδος που θα συγκληθεί μετά τις ελληνικές εκλογές, στις 30 Ιουνίου, θα επιλύσει το πρόβλημα και θα συμβάλει πραγματικά στην ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας μετά την κρίση;

ΤΣΙΠΡΑΣ: Καταρχάς πρέπει να σημειώσω ότι η Γερμανία και άλλες χώρες της Ευρώπης κρατούν μια εύλογη στάση υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη και να εκπληρώσει τη συμφωνία, την οποία θεωρούν δεσμευτική. Το λέω έτσι, επειδή βλέπω ότι η κατάσταση αυτή προσομοιάζει με την αντιπαράθεση μεταξύ της ΕΣΣΔ και των ΗΠΑ στον ψυχρό πόλεμο. Κι εμείς και οι δανειστές μας διαθέτουμε - επιτρέψτε μου να το πω έτσι - πυρηνικά όπλα. Τα πυρηνικά όπλα των δανειστών μας είναι η δυνατότητα να διακοπεί η χρηματοδότηση. Το δικό μας όπλο είναι η άρνηση να εξυπηρετήσουμε τα ομόλογά μας. Τότε, η ελληνική οικονομία θα καταρρεύσει και θα παρασύρει ολόκληρη την Ευρωζώνη. Έτσι, όπως και την εποχή του ψυχρού πολέμου, δημιουργήθηκε στη σκακιέρα κατάσταση πατ. Κανένας δε θέλει να υποχωρήσει πρώτος, αλλά όλοι συνειδητοποιούν ότι, αν ενεργοποιηθεί το πυρηνικό οπλοστάσιο, κανένας δε θα σωθεί από την καταστροφή. Είμαστε βέβαιοι ότι σε τελική ανάλυση κανένας δε θα υλοποιήσει τις απειλές του, αλλά δεν πρέπει να λησμονηθεί ότι η απόλυτη πλειοψηφία του ελληνικού λαού ζει πέραν του ορίου της φτώχειας και είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για το καλό του ελληνικού λαού. Είμαστε βέβαιοι ότι ο αγώνας μας βοηθά και τους άλλους λαούς της Ευρώπης, επειδή η πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα στην Ελλάδα, σύντομα θα εφαρμοστεί και σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης. Δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι θα πέσουν θύματα της απερίσκεπτης πολιτικής των μέτρων λιτότητας, η οποία μας οδήγησε σε αδιέξοδο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί η Ελλάδα να συσφίξει σχέσεις με άλλες χώρες, που μπορεί και να μην ανήκουν στους παραδοσιακούς οικονομικούς της εταίρους; Μήπως αξίζει να συσφιχθούν οι σχέσεις με τη Ρωσία;

ΤΣΙΠΡΑΣ: Αναμφίβολα η ανάπτυξη των σχέσεων με τη Ρωσία αποτελεί προτεραιότητά μας. Οι σχέσεις μεταξύ των λαών της Ρωσίας και της Ελλάδας έχουν βαθιές ιστορικές και πολιτιστικές ρίζες. Έχουμε κοινό ορθόδοξο πολιτισμό, συμπολεμήσαμε εναντίον του ναζισμού κα του φασισμού, γράψαμε κοινές σελίδες του αγώνα στη σύγχρονη εποχή. Πιστεύουμε ότι η διακοπή στις σχέσεις μας, η οποία σημειώθηκε επί των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, πρέπει να ξεπεραστεί. Σκοπεύουμε να αναπτύξουμε τη συνεργασία στους τομείς της ενέργειας, του εμπορίου, της αγροτικής βιομηχανίας και του τουρισμού. Είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία μας θα ωφελήσει και τις δύο χώρες μας. Το θέμα της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας και της σταθερότητας πρωταγωνιστεί στις σχέσεις της Ε.Ε. με τη Ρωσία, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη γεωπολιτική δύναμη στην περιοχή. Σε κάθε περίπτωση η αλλαγή της κατεύθυνσης της εξωτερικής μας πολιτικής αποτελεί προτεραιότητα για μας. Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε το πεπαλαιωμένο δόγμα ότι η Ελλάδα ανήκει στη Δύση. Αυτό το σύνθημα τελευταία μετατράπηκε σε σύνθημα η Ελλάδα παραδόθηκε στη Δύση. Είμαστε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις ως προς τις άλλες χώρες-μέλη. Αλλά, παράλληλα, είμαστε και μια χώρα που μπορεί να εφαρμόζει ανεξάρτητη, δυναμική και ειρηνική εξωτερική πολιτική>>.