ΚΡΙΣΙΜΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΧΙΤΛΕΡ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Όσο ισχυροποιούνται οι φαιο-«κόκκινες» πολιτικές δυνάμεις μέσα στη χώρα και εξαθλιώνεται ο λαός, τόσο εντείνεται η εξωτερική διείσδυση του Κρεμλίνου σε βάρος της. Την ίδια ώρα που το διακομματικό πολιτικό καθεστώς εξοντώνει το ντόπιο και διώχνει το δυτικό κεφάλαιο από την Ελλάδα, μία αθόρυβη μεγάλης κλίμακας επίθεση σχεδιάζεται από τους ρώσους σοσιαλιμπεριαλιστές προκειμένου να πάρουν στα χέρια τους ζωτικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, και πρωτίστως εκείνους που έχουν σχέση με την αμυντική θωράκιση της χώρας. 

Το ότι οι ρώσοι θέλουν να αγοράσουν μόνο τώρα που η χώρα συνετρίβη ολοκληρωτικά και οι τιμές των μέσων παραγωγής έχουν ξεφτιλιστεί δεν είναι τυχαίο. Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι μόνο τα ανατολικά κεφάλαια είναι τόσο δραστήρια για τέτοιες αγορές καθώς τα αντίστοιχα δυτικά με κάθε τρόπο αποθαρύνονται ή ωμά διώχνονται (δες πρόγραμμα Ήλιος). Στην πραγματικότητα μόνο τα ανατολικά κεφάλαια σχεδιάζουν να κάνουν ή κάνουν επενδύσεις ιδίως στη γη επειδή αυτά μόνο ξέρουν ότι οι δικοί τους πράκτορες  διοικούν την Ελλάδα  οπότε αυτά τα κεφάλαια όχι μόνο δεν θα χάσουν τα λεφτά τους αλλά θα ευνοηθούν σκανδαλωδώς στο μέλλον.

Ορισμένα από αυτά τα σχέδια βγήκαν στο φως με αφορμή το προγραμματισμένο 1ο ελληνο-ρωσικό οικονομικό φόρουμ που θα διοργάνωνε το ελληνο-ρωσικό εμπορικό επιμελητήριο στις αρχές Ιούνη. Το φόρουμ, που είχε σαν θέμα του «Ελλάδα: Νέες δυνατότητες επενδυτικής συνεργασίας», αναβλήθηκε τελικά, λόγω της ρευστής πολιτικής κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα όπως ανακοινώθηκε. Ένα άρθρο αναρτημένο στη στρατιωτικού περιεχομένου ιστοσελίδαDefenceNet (www.defencenet.gr) στις 5/6 είναι πολύ κατατοπιστικό:

«Οι ρωσικές εταιρείες έχουν ήδη καταθέσει προσφορές για την εξαγορά του πλειοψηφικού ποσοστού σε ΔΕΠΑ και ΟΣΕ και ετοιμάζονται να καταθέσουν προτάσεις για αγορά τουλάχιστον τριών λιμένων στην κεντρική και δυτική Ελλάδα, όπως επίσης ενδιαφέρονται στο χώρο των αμυντικών βιομηχανιών να αγοράσουν μία εκ των ΕΛΒΟ, ΕΑΣ, αλλά και να επενδύσουν για την δημιουργία εργοστασίου κατασκευής αεροσκαφών, δηλαδή μια δεύτερη ΕΑΒ (αφού η ΕΑΒ έχει κρατηθεί εκτός του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων). Αυτό βέβαια σε περίπτωση που κερδίσουν το πρόγραμμα του νέου εκπαιδευτικού αεροσκάφους προωθημένης εκπαίδευσης (ΝΑΠΕΕ) της ΠΑ, όπου έχουν καταθέσει υποψηφιότητα για το ΥΑΚ-130 το οποίο είναι το ακριβές δίδυμο αεροσκάφος με το ιταλικό Μ-346 της Alenia, αλλά στην…μισή τιμή!»

Το δημοσίευμα, που φαίνεται ότι διάκειται ευνοϊκά απέναντι σε αυτές τις  συναλλαγές, δεν μας λέει τους όρους αυτής της «φτηνής» κατά τα άλλα αγοράς. Για τις αμυντικές βιομηχανίες η ρωσική πλευρά αφήνει να διαρρεύσει ότι σκοπεύει να δαπανήσει ένα μεγάλο ποσό προκειμένου να διασφαλίσει τον εξαγωγικό τους χαρακτήρα. Όμως ένα πραγματικά ανεξάρτητο και φιλειρηνικό κράτος ποτέ δεν θα έμπαινε στη διαδικασία να διαπραγματευτεί την κυριαρχία στις οπλικές του βιομηχανίες με την πιο φασιστική υπερδύναμη. Αλλά οι βλέψεις των νεοχιτλερικών του Πούτιν δεν σταματούν εκεί. Τα ναυπηγεία μας έχουν μπει κι αυτά στο στόχαστρο των ρώσων φασιστών: «Η Ελευσίνα ή έστω μόνο το Νεώριο από τον όμιλο, αλλά και τα ΕΝΑΕ τα οποία «υποφέρουν» από αναξιόπιστο ιδιοκτησιακό καθεστώτα εδώ και χρόνια, βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ρωσικών ναυπηγείων της Βόρειας Θάλασσας». Σε ό,τι αφορά τον ΟΣΕ δεν υπάρχει άλλη πρόταση προς το παρόν για την εξαγορά του από αυτή που υπέβαλαν ο ρωσικός οργανισμός σιδηροδρόμων μαζί με την «Τραινοσέ», ενώ οι αντίστοιχες γαλλική και ρουμανική εταιρίες επιδιώκουν απλά την κατάτμηση του οργανισμού και την απόκτηση κάποιων φιλέτων για να συναινέσουν οι χώρες τους και βασικά η Γαλλία στην εξαγορά από τη Ρωσία.

Αυτή είναι μια σειρά από στόχους στους οποίους είναι προσανατολισμένο το ενδιαφέρον των ρώσων επενδυτών: Πολεμικά αεροσκάφη, οπλικές βιομηχανίες, ενέργεια, συγκοινωνίες, λιμάνια κλπ. Όλα όσα χρειάζεται να ελέγχει μία στρατοκρατική ιμπεριαλιστική υπερδύναμη που θέλει να εξαπολύσει κάποια στιγμή έναν μεγάλο πόλεμο ενάντια στην Ευρώπη. Διαβουλεύσεις και διαπραγματεύσεις τέτοιου είδους εκτός από το πραγματικά φτηνό ξεπούλημα της χώρας σε μια νεοαποικιοκρατική δύναμη φέρνουν τον πόλεμο πιο κοντά στην Ευρώπη και υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας μπλοκάροντας τις πιο νευραλγικές αρτηρίες της.

Το άλλο μεγάλο φαινόμενο που έχει προχωρήσει στην πράξη ακόμα πιο πολύ και ακόμα πιο αθόρυβα είναι η μαζική αγορά γης σε τουριστικές περιοχές από ρώσους μεγιστάνες. Περιοχές όπως η Μύκονος, η Κρήτη, η Χαλκιδική και η Εύβοια έχουν γίνει θύματα αυτής της εισβολής. Όπως γράφει ο Β. Κανέλλης στο News Now(www.newsnow.gr): «Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εκπρόσωποι Ρώσων μεγιστάνων και σημαντικών developers, έχουν επισκεφτεί πολλές φορές την Εύβοια και έχουν έρθει σε επαφή με ιδιοκτήτες ακινήτων, μεσιτικά γραφεία και τοπικούς παράγοντες. Αναζητούν ευκαιρίες για αγορά οικοπέδων άνω των 100 στρεμμάτων στην ακτογραμμή από τον Αγιόκαμπο μέχρι την Αγία Άννα. Η «επέλαση» των Ρώσων επενδυτών γίνεται με απόλυτη μυστικότητα, ενώ, όπως και στις άλλες περιοχές της Ελλάδας, αρκετές αγοραπωλησίες κλείνονται μέσω off shore προκειμένου να αποφευχθεί η μεγάλη ελληνική γραφειοκρατία. «Το σύνθημα της εκστρατείας στη χώρα μας είναι: ξεκουραστείτε στην Ελλάδα, βοηθήστε την Ελλάδα», λέει ο Βαντίμ Σκριάμπιν, μέλος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Μόσχας. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην ανάπτυξη συγκροτημάτων πολυτελών εξοχικών κατοικιών που θα πουληθούν σε Ρώσους οι οποίοι θέλουν να έρχονται κάθε καλοκαίρι στην Ελλάδα. Επίσης, υπάρχει ενδιαφέρον για κατασκευή ξενοδοχείων, ενώ έχουν πέσει στο τραπέζι και προτάσεις για μεικτές χρήσεις τουριστικών καταλυμάτων μαζί με ξενοδοχεία, τα λεγόμενα condo hotels. Την προηγούμενη εβδομάδα επιβεβαιώθηκε το ρωσικό ενδιαφέρον, στο πλαίσιο του 2ου Ελληνορωσικού επενδυτικού συνεδρίου που έγινε στην Ερέτρια». Η οικοπεδική εισβολή στην Εύβοια δεν πρέπει να είναι ανεξάρτητη από την ισχυρή παρουσία εκεί ενός βουλευτή της ΝΔ, του Κεδίκογλου, που είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός πλασιέ της ρώσικης υπερδύναμης στον τουριστικό τομέα και στον οποίο έχουμε αναφερθεί ξανά.

Στη Μύκονο επίσης «έχουν αγοραστεί οικόπεδα με εξαιρετική θέα αλλά και υπερπολυτελείς βίλες εκατομμυρίων ευρώ. Οι επενδύσεις γίνονται με «ζεστό» χρήμα, αλλά και σε τιμές από 20% έως 50% χαμηλότερες σε σύγκριση με πριν από μερικά χρόνια». Η παραχώρηση του ελληνικού εδάφους στα ρωσικά αρπακτικά είναι το αποτέλεσμα της φορομπηχτικής πολιτικής των χαρατσιών που επέβαλαν οι ρωσόδουλες κυβερνητικές ηγεσίες στα ακίνητα, ειδικά στη γη ώστε να υποχρεώσουν τους ιδιοκτήτες τους, ιδιαίτερα τους μεγάλους να την πουλήσουν πολύ φτηνά στους ρώσους αλλά και στους κινέζους ολιγάρχες. Όπως διαβάζουμε στο ίδιο άρθρο: «Το ρωσικό ενδιαφέρον για την ελληνική κτηματαγορά αναζωπυρώθηκε τους τελευταίους μήνες εξαιτίας της ραγδαίας πτώσης των τιμών των ακινήτων, αλλά και της εντυπωσιακής αύξησης της τουριστικής κίνησης από τη Ρωσία. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι Ρώσοι τουρίστες εκτιμάται ότι θα φτάσουν το 1 εκατ., όταν πριν από 4-5 χρόνια ήταν περίπου 300.000. Από αυτούς, το 7%-10% είναι εν δυνάμει επενδυτές σε ακίνητα, επομένως περί τους 100.000 ενδιαφέρονται να αγοράσουν κάποιο εξοχικό ή οικόπεδα στην Ελλάδα».

 Αλλά αν αυτές οι κινήσεις συμβαίνουν είναι γιατί υποστηρίζονται από τις ηγεσίες όλων των κομμάτων. Από το Σαμαρά, που διαφημίζει σε όλους τους τόνους το ενδιαφέρον Ρωσίας και Κίνας για επενδύσεις στη χώρα και στέλνει τον Αβραμόπουλο στη Μόσχα για την αδερφοποίηση του κόμματός του με εκείνο του Πούτιν, ως τον Κουβέλη και τον Τσίπρα που τάσσονται υπέρ μιας λεγόμενης πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής. Η βαθιά αλήθεια που κρύβεται πίσω από τα πλαστά διλήμματα περί μνημονίου είναι ότι όλες οι ηγεσίες υποστηρίζουν τη σύσφιξη των σχέσεων της χώρας με τη Ρωσία και την Κίνα ενώ συμφωνούν στο ότι για όλα τα δεινά φταίει η Ευρώπη και ειδικότερα η Γερμανία. Ο πιο φανατικός υποστηρικτής αυτής της γραμμής δεν είναι άλλος από τους αποκρουστικούς ναζιστές της Χρ. Αυγής. Είναι η ίδια γραμμή της εξάρτησης που κάνει τη βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμποπούλου να αναρωτιέται στη διδαδικτυακή έκδοση του Σπίγκελ: «Γιατί θα πρέπει πάντα να δανειζόμαστε από τους ίδιους; Ζούμε στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και θα μπορούσαμε να δανειστούμε από άλλους εταίρους, με καλύτερους όρους. Γιατί όχι, για παράδειγμα, από τη Ρωσία και την Κίνα»; (newsit.gr 16/5).

Μόνο ένα πλατύ δημοκρατικό και πατριωτικό μέτωπο του λαού ενάντια σε αυτές τις φαιο-«κόκκινες» δυνάμεις είναι δυνατό να ανακόψει την πορεία της χώρας προς την καταστροφή και την υποδούλωση.