ΚΑΤΩ ΤΟ ΕΦΤΑΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ

της ναζιστικής βίας, της υποτέλειας, της πείνας, της καταστροφής και της απάτης

Το εφτακομματικό καθεστώς της ναζιστικής βίας, της υποτέλειας, της πείνας, της καταστροφής και της απάτης κατανέμοντας κατάλληλα ρόλους έχει πιάσει δουλειά σε όλα τα μέτωπα: Κατεβάζει πια καθημερινά τους ναζί στους δρόμους να δέρνουν μετανάστες και τους καλύπτει στοργικά όταν δέρνουν δημάρχους που τολμάνε να τους αντιστέκονται, παραδίνει τζάμπα με βρώμικες έκτακτες διαδικασίες την τράπεζα κλειδί της αγροτικής οικονομίας στο ρώσικο κεφάλαιο μέσω της Πειραιώς, συνεχίζει να σαμποτάρει μεθοδικά πάνω στην ανεργία το ΕΣΠΑ και κάθε άλλη μεγάλη επένδυση, κάνει ότι μπορεί για να μην μπούνε λεφτά στα κρατικά ταμεία με πιο κραυγαλέο δείγμα τις διαρκείς παρατάσεις υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, και πάνω απ όλα συνεχίζει να συγκεντρώνει όλη τη βασική πολιτική του ενέργεια στην εξαπάτηση και τη διάσπαση της Ευρώπης για λογαριασμό των ανατολικών αφεντικών του. Βασικό πολιτικό εργαλείο για την επίτευξη αυτού του τελευταίου κεντρικού στόχου είναι η εξαθλίωση του ελληνικού λαού.

Βεβαίως η εξαθλίωση του λαού δεν χρειάζεται ιδιαίτερες πολιτικές προσπάθειες όταν προκαλείται σε ένα μεγάλο βαθμό αυτόματα και αυθόρμητα σαν συνέπεια του παραγωγικού σαμποτάζ. Όμως η κυβέρνηση δεν αρκείται σε αυτές τις αυθόρμητες συνέπειες. Προκαλεί και η ίδια πείνα, αποφασίζει νομοθετική πείνα με μείωση μισθών και εφάπαξ για να την επιδείξει στην ΕΕ σαν απόδειξη ότι δεν φοβάται το πολιτικό κόστος, ότι θέλει και μπορεί να ρίξει κι άλλο τα εισοδήματα της φτωχολογιάς και τώρα τελευταία ότι μπορεί να κάνει φτωχούς όλους τους μικρομεσαίους μισθωτούς και συνταξιούχους. Χρειάζεται αυτήν την απόδειξη το ντόπιο καθεστώς για να πείσει την ΕΕ σαν δανειστή να δεχτεί σαν αντάλλαγμα την παραβίαση όλων των μνημονιακών συμφωνιών που το ελληνικό κράτος έχει υπογράψει σε όλα τα θετικά, δηλαδή τα αναπτυξιακά σημεία τους και αφού το δεχτεί να δώσει νέα εκατοντάδες δις σε δανεικά και αγύριστα είτε καθαρά είτε έμμεσα με παράταση του χρόνου μείωσης του ελλείματος. Τα νέα δανεικά και αγύριστα σημαίνουν όχι μόνο παραπέρα πολιτική διάσπαση Βορρά-Νότου της ΕΖ καθώς κυρίως ο Βορράς και βασικά η Γερμανία δίνουν τα περισσότερα λεφτά, αλλά κυρίως σημαίνει νέα αρρωστημένη παραμονή της Ελλάδας στο Ευρώ, δηλαδή μια νέα διαρκώς ανανεούμενη απειλή ελληνικής χρεωκοπίας που σημαίνει διαρκή συντήρηση της απειλής χρεωκοπίας και του υπόλοιπου μη θεσμικά άρρωστου ευρωπαϊκού Νότου, σημαίνει αύξηση του κόστους δανεισμού (των σπρεντ) αυτού του Νότου, σημαίνει νέα δημοσιονομικά ελλείμματα και τραπεζικοί πανικοί σε Ισπανία και Ιταλία, σημαίνει νέα μέτρα εξαθλίωσης των μισθωτών από τις τρόικες του Βορρά, που σημαίνει νέα όξυνση της αντίθεσης των νότιων λαών ενάντια στους βόρειους, σημαίνει ατέλειωτο πολιτικό πάρτυ για τους φαιο-κόκκινους πράκτορες και φίλους της φασιστικής Ρωσίας. Χώρια από όλες αυτές τις καταχτήσεις μια μαζική δανειοδότηση του Νότου από το Βορρά θα υποχρεώσει την ΕΖ να δανειστεί μαζικά από την Κίνα, και από τους άλλους μεγάλους κρατικά δανειστές που είναι δεμένοι διπλωματικά πίσω από το ρώσικο άρμα.

Να γιατί ψάχνει η τριμελής κυβερνητική συμμορία να βρεί τα 11,5 εκατομμύρια Ευρώ, δηλαδή όχι ακριβώς να τα βρει αλλά να πείσει την ΕΖ ότι θα τα βρει. Αλλά για να την πείσει πρέπει τα πιο πολλά να τα επιβάλλει νομοθετικά μέσα στον Αύγουστο και να είναι μέτρα εξαθλίωσης των μικρομεσαίων μισθωτών και συνταξιούχων με περικοπή μισθών και με νέα υπερφορολόγηση. Αλλά αυτή τη φορά η ΕΖ ζητάει από την ελληνική κυβέρνηση να κάνει και κάποιες από τις αλλαγές που η ΕΖ θεωρεί διαρθρωτικές αναπτυξιακές. Τέτοιες θεωρεί τις αποκρατικοπιήσεις καθώς είναι πεισμένη και από τις δικές της ιδεοληψίες και από τους δικούς μας φιλελεύθερους ότι η κρατική ιδιοκτησία φταίει πάνω απ όλα για την παραγωγική υποβάθμιση της χώρας. Η κυβέρνηση θα κάνει λοιπόν μερικές τέτοιες αποκρατικοποιήσεις που όμως θα είναι κυρίως πέρασμα της ελληνικής κρατικής περιουσίας στη ρώσικη ή στην κινέζικη ή στην καταριανή κρατική ιδιοκτησία που συχνά είναι ιμάντας των δύο πρώτων. Ήδη εντελώς πραξικοπηματικά έγινε η ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ, δηλαδή το πέρασμά της στην Πειραιώς που σύντομα θα είναι ουσιαστικά- μέσω της κατάλληλης ανακεφαλαιοποίησης- στα χέρια του σημερινού μεγαλύτερου μετόχου της Πειραιώς, που είναι ένας ρώσος κρατικολιγάρχης. Εκτός απροόπτου η ΕΖ θα αποδεχτεί, ίσως και θα χειροκροτήσει το πραξικόπημα αυτό και όποιο άλλο γίνει μέσα στον Αυγουστο.

Αν όλο το σχέδιο καθησυχασμού πάει καλά για το κυβερνητικό κλιμάκιο των προβοκατόρων τότε αυτοί θα μπορούν να περάσουν στο μεγαλύτερο ως τώρα πολιτικό εκβιασμό της ΕΖ στη σύνοδο κορυφής του Σεπτέμβρη, δηλαδή στην απαίτησή τους να πάρουν διετή παράταση, που σημαίνει νέο δάνειο πάνω από 30 δις Ευρώ, ή να πετύχουν νέα αναδιάρθρωση (κούρεμα) του ελληνικού χρέους για το οποίο θα πληρώσουν όχι πια οι ιδιώτες δανειστές αλλά οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι αφού θα πρόκειται για δανεικά από τις κεντρικές τράπεζες της ΕΖ και από την ΕΚΤ. Τότε θα πουν στην ΕΖ. Κύριοι κάναμε τα πάντα για να μείνουμε στο Ευρώ. Κάντε και σεις κάτι για μας αλλιώς πέφτουμε και σας παίρνουμε μαζί μας. Μιλάμε για εκβιασμό γιατί η απειλή θα είναι η άμεση κήρυξη στάσης πληρωμών από την Ελλάδα αν δεν πάρει έγκριση νέου δανεισμού. Γι αυτό το 7κομματικό συντονιστικό έχει φροντίσει να είναι άδεια τα κρατικά ταμεία και γι αυτό δεν έχει κάνει ως τώρα τίποτα να πάρει κάτι από τη φέτα των 31 δις του υπάρχοντος ευρωπαϊκού δανείου που ήταν να πληρωθεί τον Ιούνιο και που το φάγανε οι δυο αχρείαστες απανωτές εκλογές μαζί με άλλο 1 δις που δεν δόθηκε από τα 6 δις της προηγούμενης δόσης.

Το Σεπτέμβρη λοιπόν θα δοθεί μια ιστορική μάχη για την ΕΕ όχι τόσο από τους ντόπιους αυτούς λακέδες της Ρωσίας αλλά μια διεθνής μάχη στην οποία οι λακέδες θέλουν να έχουν μαζί τους τον ευρωπαϊκό Νότο εκτός από όλο το μέτωπο κορυφής των ευρωπαίων και αμερικανών πρακτόρων της Μόσχας και των ηλιθίων που τους ακολουθούν. Γι αυτό θέλουν και πολιτική φαντασμαγορία της φρίκης χρησιμοποιώντας ακόμα περισσότερο πόνο ακόμα και αίμα του ελληνικού λαού ακόμα και φωτιά για να τα περιφέρουν σαν ινδοί ζητιάνοι που παραμορφώνουν τα μέλη άτυχων μωρών για να προκαλούν τη λύπηση των διαβατών . Αν τους χρειαστεί είναι πραγματικά ικανοί να προκαλέσουν ακόμα και ανθρωπιστική κρίση μέσα στο Σεπτέμβρη, ακόμακαι τρόμο με τη μη καταβολή μισθών, ακόμα και εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα επιχειρήσεων που δεν θάχουν ρευστό γιατί οι προβοκάτορες δεν κάναν τίποτα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Μπορούν ακόμα και να προκαλέσουν νέο κύμα φυγής κεφαλαίων. Επίσης μπορούν να εξαπολύσουν τα φαιοκόκκινα τάγματα εφόδου επικεφαλής των πραγματικά εξοργισμένων μαζών για να πουν στην Ευρώπη. Δέστε ποιοι έρχονται αν δεν μας δώσετε νέα δόση από το εθνικό ναρκωτικό, που είναι τα νέα δανεικά την ώρα που μαζί με τα ευρωπαικά μέτρα μείωσης της ζήτησης κάνουν οι ίδιοι σαμποτάζ στην παραγωγή. Ο λόγος για τον οποίο οι κνιτοσυνασπισμαίοι και οι κλασσικοί φασίστες δεν κατεβάζουν τώρα που αποφασίζονται τα μέτρα τον κόσμο στο δρόμο είναι για να μπορεί να λέει ο ευρωπαίος Σαμαράς στη Γερμανία: Κοιτάξτε τους συγκρατώ παρά τα σκληρά μέτρα που προτίθεμαι να πάρω. Τους συγκρατώ γιατί έχω μαζί μου την λογική κεντρο-αριστερά Κουβέλη- ΠΑΣΟΚ που ήδη δυσανασχετεί με αυτά που την βάζω να κάνει. Μην εκθέτετε αυτήν την αριστερά στον ΣΥΡΙΖΑ, μην με αφήνετε μόνο. Δώστε κάτι. Τι είναι μερικές δεκάδες δις μπροστά στην πανευρωπαϊκή καταστροφή που προμηνύουν οι επερχόμενοι βάρβαροι της Αθήνας;

Έτσι παίζουν αυτά τα σιχαμερά καθάρματα με τον ελληνικό λαό και τους λαούς της Ευρώπης. Όπου και να τους πιάσει κανείς βρωμάνε. Ειναι όλοι τους ένα κόμμα με εφτά κεφάλια. Πρέπει και τα εφτά να κοπούν. Πρέπει ο λαός μας να δει στην ενότητά τους στο φασισμό, στην υποτέλεια, στην καταστροφή, στην πείνα, στη διεθνή απάτη και να τους συντρίψει. Αυτό θέλει πολιτική ενιαίου μετώπου και κυρίως θέλει χρόνο και σκληρή δουλειά, ιδιαίτερα από τη δημοκρατική και την πραγματικά επαναστατική κομμουνιστική πρωτοπορία.