Ο υπηρέτης της ρωσοκρατίας Ιερώνυμος κατηγορεί τη βαυαροκρατία για τη δικιά του αντιπατριαρχική πολιτική

Tα κατάλοιπα της βαυαροκρατίας που ακόμη επιζούν στην Ελλάδα φταίνε στον αρχικαγκεμπίτη υπηρέτη του Πούτιν και της Ρώσικης εκκλησίας Ιερώνυμο για την αποκοπή της Εκκλησίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπως καταγράφεται σε πρόσφατο άρθρο (28/7/2012) του Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Ρομφαία:

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε και στα "κατάλοιπα" της βαυαροκρατίας που ακόμη επιζούν στην Ελλάδα: "Από την απελευθέρωση έχουμε τη συνεχή παρέμβαση των ξένων. Έτσι, δημιουργήθηκε η αποκοπή της Εκκλησίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο για να μη μπορεί να γίνει πραγματικότητα το όραμα του Ρήγα, να μην μπορούν ν'απελευθερωθούν οι σκλαβωμένοι αδελφοί μας. Από την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού μέχρι και το 1922 δεν επιτράπηκε στην Ιεραρχία να συγκληθεί, ν'αποφασίσει και να εκφραστεί.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Όθωνας, που ζήτησε τη συμβουλή του πατέρα του Λούντβιχ, βασιλιά της Βαυαρίας, προκειμένου να περιορίσει τον κλήρο. Εκείνος τον συμβούλευσε ως εξής: θα διορίζεις στη δημόσια διοίκηση ανθρώπους, όχι με κριτήρια αξιοκρατίας, αλλά πιστούς ακολούθους.

Έκτοτε, έχουμε εκτροπές, που τις βλέπουμε δυστυχώς και σήμερα. Επιθυμία μας όμως είναι να συναντηθούμε με όλους. Πρέπει να παλέψουμε όλοι, ο καθένας από το δικό του μετερίζι. Όλοι μαζί μπορούμε, γιατί έχουμε πρότυπα πατρογονικά και δύναμη εσωτερική. Ο Χριστιανισμός είναι του Αποστόλου Παύλου και όχι της Μέρκελ. (http://www.romfea.gr/epikairotita/13305-xristianismos-merkel-arxiepiskopos-florina)

Η απόλυτη γκεμπελική διαστρέβλωση της πραγματικότητας από τον ποιο ανοικτό υπονομευτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ελλαδικής εκκλησίας και ύπουλου αλλά σταθερού υποστηρικτή της απόλυτης υποταγής τους στο ελεγχόμενο από τον Πούτιν Πατριαρχείο της Μόσχας.

Ο Ιερώνυμος, συντονιζόμενος με την Ρώσικη εκκλησία ήταν αυτός που έσπευσε να επισκεφθεί στην φυλακή και να στηρίξει τον -μέχρι τότε εμφανιζόμενο ως ένοχο του δήθεν σκανδάλου του Βατοπεδίου- ηγούμενο Εφραίμ. Αλλά αυτό το έκανε μόνο όταν ο Εφραίμ εγκατέλειψε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και έδωσε ανταλλάγματα στο Άγιο Όρος υπέρ της Ρώσικης εκκλησίας και αφού μετέφερε ως επικεφαλής αντιπροσωπείας της μονής την Αγία Ζώνη στη Ρωσία το Νοέμβρη του 2011 σαν δώρο στη Ρωσία γενικά και στην προεκλογική εκστρατεία του Πούτιν ειδικότερα. (βλ. σχετικό άρθρο Η ΡΩΣΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ στο φ. 474 της Ν.Α.).

 

Ο Ιερώνυμος με τον Πούτιν

Ο Ιερώνυμος ήταν αυτός που πρόσφατα επίσης έσπευσε να συναντήσει τα αφεντικά του της ανώτατης εκκλησιαστικής αλλά και πολιτικής ηγεσίας του ρωσικού κράτους ζητώντας μάλιστα από τη ρωσική εκκλησία να αναλάβει τη διαχείριση της τεράστιας περιουσίας που διαθέτει η ελλαδική εκκλησία! Ακόμα, ο Ιερώνυμος συνεχάρη τον γενοκτόνο σφαγέα του τσετσενικού λαού Πούτιν για την εκλογή του λέγοντας του γλοιωδώς πως είναι χαρά για τον ίδιο και τη συνοδεία του που ήρθε στην εξουσία μια τόσο μεγάλη προσωπικότητα για τη Ρωσία, όπως εσείς, ενώ σε ρώσους δημοσιογράφους παραδέχτηκε πως Αγαπάμε πιο πολύ τους Ρώσους πώς να το κάνουμε (βλ. σχετικό άρθρο Ο ΚΑΓΚΕΜΠΙΤΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ στο φ. 474 της Ν.Α.).

Η κυριαρχία της Ρωσίας στη χριστιανική ανατολική Ορθοδοξία, την οποία τόσο δουλικά υπηρετεί αυτός ο προστάτης του κάθε φιλοναζιστή μητροπολίτη, θα της δώσει επίσης ένα ακόμη ιδεολογικό στοιχείο που της χρειάζεται για να οδηγήσει το ρωσικό λαό στον πόλεμο για την παγκόσμια ηγεμονία. Κάθε ναζισμός χρειάζεται ένα περικάλυμμα για να φανατίσει τις μάζες και να τις ελέγχει ιδεολογικά έτσι ώστε να μπορεί να τις χρησιμοποιήσει για τα σχέδιά του. Στην ιμπεριαλιστική Ρωσία οι αραχνιασμένες μεσαιωνικές θρησκευτικές αντιλήψεις, που είχαν αρχίσει να ξεχνιούνται από το λαό στη σοσιαλιστική ΕΣΣΔ, έκαναν πάλι την τερατώδη εμφάνισή τους μετά την ήττα του σοσιαλισμού με ιδιαίτερα έντονο τρόπο, αφού τώρα πια η Ορθοδοξία έχει γίνει ένα ουσιαστικό και αναπόσπαστο εργαλείο της μεγαλορώσικης πολιτικής για τον έλεγχο των χριστιανικών ορθόδοξων χωρών, ιδιαίτερα των βαλκανικών καθώς και για την διείσδυση και ανάμειξη του ρώσικου ιμπεριαλισμού σε όλες τις χώρες του κόσμου στις οποίες υπάρχουν χριστιανοί ορθόδοξοι πολίτες. Αυτός είναι ο λόγος που η KGB ήθελε πάντα να ελέγχει την ηγεσία του ρώσικου πατριαρχείου.