ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ Ο ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΜΑΛΙ

Την ώρα που οι δυτικοί ιμπεριαλιστές έχουν στρέψει τα μάτια της παγκόσμιας κοινής γνώμης στα εγκλήματα του Άσαντ προκειμένου να φέρουν στην εξουσία τους ακόμα πιο εγκληματίες ισλαμοφασίστες μια βαρβαρότητα των τελευταιών έχει περάσει σε δεύτερο πλάνο. Πρόκειται για μια στυγνή ισλαμοφασιστική δικτατορία που έχει επιβληθεί στο βορρά του Μαλί.

Στην πάμφτωχη αυτή ως προς τους κατοίκους της αλλά πλούσια σε χρυσό, ουράνιο, φωσφάτες, και καολινίτη χώρα ο ισλαμοφασισμός χρησιμοποίησε την εξέγερση της φυλής των Τουαρέγκ προκειμένου να αναρριχηθεί στην εξουσία. Η εξέγερση οδήγησε στην απόσχιση του βόρειου κομματιού της χώρας με την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Αζαβάντ ενώ στο νότο οδήγησε στην κατάληψη της εξουσίας από το στρατό. Η πολιτική έκφραση των αποσχιστών Τουαρέγκ είναι το Εθνικό Μέτωπο για την Απελευθέρωση του Αζαβάντ (ΕΜΑΑ) που καθοδήγησε την εξέγερση σε συνεργασία με τους ισλαμιστές Τουαρέγκ της οργάνωσης Ανσάρ Ντιν. Μόλις όμως πέτυχε το στόχο της απόσχισης, στα τέλη Μάρτη, οι πρώην σύμμαχοι μετατράπηκαν σε εχθρούς και γρήγορα οι ισλαμοφασίστες (στους κόλπους των οποίων περιλαμβάνονται η Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ και το Κίνημα για τη Μοναδικότητα της Τζιχάντ στη Δυτική Αφρική, οι οποίες είναι ακόμα πιο φασιστικές αφού υποστηρίζουν τις απαγωγές ξένων πολιτών) κατάφεραν να εκδιώξουν το ΕΜΑΑ από την εξουσία στο βορρά του Μάλι.

Έκτοτε η ζωή στην περιοχή έχει μετατραπεί σε κόλαση. Οι ισλαμοφασίστες έχουν επιβάλει τη μπούρκα για τις γυναίκες, επιτρέπουν την έξοδό τους από το σπίτι μόνο εάν συνοδεύεται από το σύζυγο, έχουν χωρίσει τα σχολεία- που πλέον αποτελούν ισλαμικές σχολές- σε σχολεία αρρένων και θηλέων, απαγόρευσαν το αλκοόλ, τον καπνό, την τηλεόραση, τη μουσική και το ποδόσφαιρο. Οι ποινές για όποιον παραβιάσει τους νόμους της σαρία περιλαμβάνουν μαστίγωμα, λιθοβολισμό ή ακόμα και ακρωτηριασμό των μελών του. Στην πόλη Τιμπουκτού ένα μεγάλο ιστορικό τουριστικό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας οι ισλαμοφασίστες κατέστρεψαν το μαυσωλείο του Σίντι Μαχμούντ Μπεν Αμάρ, ένα μεγάλης ιστορικής σημασίας μνημείο. Η αφόρητη αυτή κατάσταση έχει προκαλέσει ένα τεράστιο κύμα προσφύγων προς το νότο.

Η ισλαμοφασιστική κυριαρχία στο βόρειο Μάλι δεν είναι μία εσωτερική εξέλιξη της πολιτικής ζωής της χώρας αλλά μία εισβολή αφού η περιοχή έχει μετατραπεί σε κέντρο διέλευσης του διεθνούς ισλαμοφασισμού. Στους δρόμους των πόλεών της δεν περπατούν πλέον τουρίστες αλλά ένοπλοι ισλαμιστές από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν κ.α. Πολλοί αναλυτές φοβούνται ότι η εισβολή της Αλ Κάιντα στο Μάλι μπορεί να επεκταθεί στο γειτονικό Νίγηρα που, εκτός των άλλων, διαθέτει τεράστια κοιτάσματα ουρανίου.

Όμως τόσο οι δυτικοί ιμπεριαλιστές όσο και οι σοσιαλιμπεριαλιστές έχουν απομακρύνει την προσοχή του πλανήτη από τα τεκταινόμενα στο Μάλι και επιχειρούν να επέμβουν στα εσωτερικά χωρών όπως η Αίγυπτος, και τώρα η Συρία.