ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΗ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΟΛΠ ΣΤΗ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΜΙΣΟΔΟΥΛΟΚΤΗΤΙΚΗ ΚΙΝΑ

Το επτακομματικό καθεστώς αισθάνεται ότι είναι κατάλληλος ο χρόνος να ολοκληρώσει την προδοσία της παράδοσης ολόκληρου του λιμανιού του Πειραιά, δηλαδή τον έλεγχο της κύριας πύλης εμπορίου και τη μεγαλύτερη ναυπηγοεπισκευαστική βάση της χώρας, στο κινέζικο φασιστικό καθεστώς. Αυτό που δεν επέτρεψε η ΕΕ να κάνει ο Καραμανλής ο Β΄το 2006, καθώς ερχόταν σε σύγκρουση με την αντιμονοπωλιακή πολιτική της ΕΕ, το μεθοδεύουν σήμερα οι επτά Κουίσλιγκ αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων με πρόσχημα την κρίση. Από πρόσφατο άρθρο της Ναυτεμπορικής στις 27/8/2012 με τίτλο “Τα σχέδια της Cosco για ΟΛΠ και ΝΕΖ” (http://www.naftemporiki.gr/finance/story?id=2227054) μαθαίνουμε ότι “η πρόταση της Cosco σε ό,τι αφορά τον ΟΛΠ, όπως έχει εκφραστεί και επίσημα, είναι ότι επιθυμεί να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών (περίπου 75%) που διαθέτει το ελληνικό Δημόσιο” καθώς η παραχώρηση λιμενικών υπηρεσιών (Car Terminal, κρουαζιέρα, ναυπηγοεπισκευή και προβλήτας Ι του Σ.ΕΜΠΟ) που προβλέπει το πρόγραμμα «Ποσειδώνας», είναι “κάτι που όμως δεν ενδιαφέρει στην παρούσα φάση τη Cosco”. Δηλαδή οι Κινέζοι δεν θέλουν κάποιες από τις υπηρεσίες του λιμανιού, θέλουν όλο το λιμάνι ιδιοκτησία και αποικία τους. Όπως έχουν ήδη αποικία τους την προβλήτα 2 και όπου μπορούν να εφαρμόζουν εργασιακό μεσαίωνα στο λιμάνι (δες άρθρο Ελευθεροτυπίας 21/11/2010 με τον ίδιο τίτλο) (http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=225960) χωρίς κανένα «φιλεργατικό» ΠΑΜΕ να «αγωνίζεται» για το «δίκιο του εργάτη».

Και με τι οικονομικό όφελος θα γίνει αυτό το ξεπούλημα; Υποτίθεται σύμφωνα με το ίδιο άρθρο ότι “στην περίπτωση πώλησης του ΟΛΠ τα έσοδα θα είναι άμεσα για το Ταμείο”. Ταυτόχρονα, ωστόσο, “Το πρόβλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το ύψος του τιμήματος που θα λάβει το ΤΑΙΠΕΔ έπειτα από διεθνή διαγωνισμό για την πώληση των μετοχών του ΟΛΠ, σε περίπτωση που πλειοδοτήσει η Cosco. Και αυτό γιατί ο κινεζικός όμιλος ενδέχεται να πετύχει, τουλάχιστον εν μέρει, απόσβεση της νέας επένδυσής του, από τα ενοίκια που καταβάλλει σήμερα στον ΟΛΠ για την παραχώρηση και διαχείριση των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων”.

Ενδέχεται λοιπόν η COSCO να αγοράσει τον ΟΛΠ σε κόστος πολύ κοντά σε αυτό που θα πλήρωνε για τα επόμενα χρόνια ως ενοίκιο για τις προβλήτες (που τις έχει νοικιάσει με το παλιό προ της κρίσης τίμημα που ήταν πάλι πολύ χαμηλό αλλά όχι εντελώς ξεφτιλισμένο όπως ότι πουλιέται σήμερα πάνω στην κρίση), δηλαδή σχεδόν τσάμπα. Όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς από τους Κουίσλιγκ με τους οποίους έχουμε μπλέξει. Εν μέσω κρίσης τελοσπάντων και με κάθε ντόπιο και κάθε δυτικό κεφάλαιο να είναι υπό διωγμό από τις επιλεκτικές και τάχα «αντιιμπεριαλιστικές» και τάχα «αντικαπιταλιστικές» κινητοποιήσεις μπορούμε να φανταστούμε την «τιμή» με την οποία θα πάρει η COSCO ολόκληρο το λιμάνι. Για να βοηθήσει στο να πέσει η τιμή κάνει ότι μπορεί και ο Τσίπρας ο οποίος έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι «όποιος τολμήσει να αγοράσει δημόσια περιουσία, θα χάσει τα λεφτά του». Ένα μήνυμα φυσικά που αφορά μόνο το δυτικό και το ντόπιο κεφάλαιο για να μην τολμήσει να πλειοδοτήσει εκεί που θα θελήσει να αγοράσει το Ρώσικο και το Κινέζικο κρατικοφασιστικό κεφάλαιο των αφεντικών του, καθώς αποτελεί «στρατηγική επιλογή» των «αντιμνημονιακών δυνάμεων» η αλλαγή του «γεωπολιτικού προσανατολισμού» της χώρας. Το έχουν ξαναπαίξει το έργο αυτό κατά το διαγωνισμό για την προβλήτα 2, όταν οι κατευθυνόμενες κινητοποιήσεις και τα πρόστιμα στην Ελβετική MSC την οδήγησαν στην αποχώρηση από τον Πειραιά (βλέπε παρακάτω σχετικά άρθρα) για να πάρει την προβλήτα η COSCO.

Η COSCO όμως έχει τα «σχέδια» της κυρίως για τη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος την οποία φρόντισε μεθοδικά ουσιαστικά να νεκρώσει το καθεστώς εδώ και δύο δεκαετίες κυρίως με τις σαμποταριστικές “απεργίες-καταλήψεις” του ψευτοΚΚΕ κάθε φορά που ένα πλοίο έκανε το λάθος να μπει στη ζώνη για επισκευές. Διαβάζουμε σχετικά στο ίδιο άρθρο της Ναυτεμπορικής:

“Η Cosco ενδιαφέρεται σε μεγάλο βαθμό να εκμεταλλευτεί τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος και να τη λειτουργήσει ως κανονικό ναυπηγείο, κατά βάση για ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες”.

“Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν», η Cosco σήμερα απορρίπτει την ιδέα της παραχώρησης, αφού ενδιαφέρεται για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ για να διαχειριστεί η ίδια και τη ναυπηγοεπισκευή. Ενας από τους βασικότερους λόγους που η Cosco δεν επιθυμεί να εμπλακεί και πάλι σε μια διαδικασία παραχώρησης, είναι και οι αντιδράσεις των συνδικάτων των εργαζομένων του Περάματος, τα οποία χαρακτηρίζονται ως πολύ περισσότερο «σκληροπυρηνικά» από τις Ενώσεις των λιμενεργατών, που όμως κράτησαν κλειστό το λιμάνι για δύο χρόνια”.

Δηλαδή η ΚΟΣΚΟ θέλει να πάρει τον ΟΛΠ για να είναι τελείως δικιά της η Ζωνη και να φτιάξει εκεί τα εργασιακά κάτεργα που έχει φτιάξει στον ΟΛΠ. Αυτό εννοεί όταν λέει ότι δεν θέλει τα «σκληροπυρηνικά συνδικάτα της Ζώνης» εννοώντας τα τσιράκια της Ρωσίας του συνδικάτου Ζώνης. Βεβαίως ξέρει ότι τα τσιράκια ποτέ δεν θα την ενοχλήσουν γιατί η δουλειά τους ήταν όλα αυτά τα χρόνια να διώχνουν το ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο από τη Ζώνη για να την παραδώσουν κάποτε τζάμπα στα ανατολικά αφεντικά τους. Αν η Κίνα πάρει τελικά τη Ζώνη μαζί και τον ΟΛΠ, τότε θα γίνει ένα από τα δύο: Είτε θα μπει μια μέρα μέσα στη Ζώνη η Αστυνομία και θα διώξει σε δύο λεπτά την αποδυναμωμένη συμμορία του Πουλικόγιαννη χωρίς κανένα «κίνημα» να αντιδράσει ουσιαστικά, είτε θα κάνει τη συμμορία συνδιαχειριστή προσωπάρχη στα κάτεργα της όπως έχει κάνει ο Μπόμπολας με το Συνδικάτο οικοδόμων στα εργοτάξιά του. Και στα δύο ενδεχόμενα ψευτοΚΚΕ-ΣΥΝ κλπ θα βγάλουν κάποιες αντιΚΟΣΚΟ κραυγές και ίσως στήσουν και κάποιες ψευτοαπεργίες στον ΟΛΠ για ένα διάστημα. Αυτά όλα θα έχουν σαν πρακτικό αποτέλεσμα να διευκολύνουν την ΚΟΣΚΟ, όπως πχ να διωχτούν οι υπάλληλοι του ΟΛΠ και να βολευτούν από το κράτος με συντάξεις κλπ για να προσλάβει στη συνέχεια η ΚΟΣΚΟ πιο φτηνούς αντικαταστάτες όπως έγινε στην προβλήτα 2.

Από την πρώτη στιγμή που η Κινέζικη κρατική ΚΟΣΚΟ έκανε την απόβαση της στην προβλήτα του Πειραιά είχαμε καταγγείλει με μία σειρά άρθρων, τον στόχο του καθεστώτος που δεν ήταν άλλος από την πλήρη παραχώρηση του ΟΛΠ στην ΚΟΣΚΟ και την αποικιακή εξάρτηση του εμπορίου της χώρας από το Κινέζικο καθεστώς, καθώς και την χρησιμοποίηση του Πειραιά και της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος ως πύλης εισόδου λαθραίων και αφορολόγητων Κινέζικων προϊόντων στην ΕΕ βαφτίζοντας τα «made in EU».

Θυμίζουμε λίγα από όσα έχουμε γράψει σχετικά:

«ΟΧΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΑΣ

Όχι στην παγίδα της «επαναδιαπραγμάτευσης»

Πως μια απεργία μπορεί να γίνει εργαλείο στα χέρια των φασιστών
και των υπηρετών τους»
(τεύχος 449 Ν. Ανατολής, Σεπτέμβριος 2009, http://www.oakke.gr/na449/limani449.htm)

«ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΑ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ» (τεύχος 451 Ν.Ανατολής Νοέμβριος 2009, http://www.oakke.gr/na451/chinaolp_451.htm)

«ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΙΚΙΑΚΗΣ ΕΠΕΛΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ» (τεύχος 451 Ν.Ανατολής Νοέμβριος 2009, http://www.oakke.gr/na451/chinapeir_451.htm)

Το Νοέμβριο του 2009 η OAKKE έκανε καμπάνια αφισοκόλλησης κατά του σχεδίου της νέας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να βάλει την ΚΟΣΚΟ αφεντικό σε όλο το λιμάνι με διακομματική συναίνεση.

«ΕΞΩ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΗΤΑ 1 ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΛΠ

Μακρύς και παλλαϊκός ο αγώνας για να φύγει η COSCO από τον Πειραιά» (τεύχος 450 Ν. Ανατολής Οκτώβρης 2009, http://www.oakke.gr/posters2009/olp_171109.htm)

«Το φασιστικό και διεφθαρμένο κινέζικο καθεστώς δεν ήθελε ποτέ μόνο μία προβλήτα στο λιμάνι του Πειραιά αλλά όλες γιατί αν έστω και μια προβλήτα ανήκε σε έναν ανταγωνιστή του, δεν θα μπορούσε να κάνει εδώ αυτό που κάνει στο λιμάνι της Νάπολης. Στο βιβλίο του «Γόμορρα» ο ιταλός δημοσιογράφος Σαβιάνο, που βρίσκεται κάτω από αστυνομική προστασία για να μην δολοφονηθεί, αποκαλύπτει πως η κινέζικη κρατική COSCO σε συνεργασία με τη μαφία της Καμόρα χρησιμοποιεί τις προβλήτες της Νάπολης για να μην πληρώνουν φόρους τα κινέζικα εμπορεύματα, για να βαφτίζονται ιταλικά μέσα σε διασκευασμένα κτίρια της πόλης και μετά να διοχετεύονται στην παγκόσμια αγορά.

Ο ρωσόδουλος και γι’ αυτό κινεζόφιλος Καραμανλής αρχικά προσπάθησε να παραδώσει στην Κίνα όλες τις προβλήτες με απευθείας παραχώρηση πράγμα που η ΕΕ δεν επέτρεψε. Έτσι έγινε διαγωνισμός και μόνο για δύο προβλήτες,, την 2 -το γνωστό ΣΕΜΠΟ- και την 3,, που θα κατασκευαζόταν αργότερα. Η προβλήτα 1 θα έμενε στον ΟΛΠ ώστε να υπάρχει ανταγωνισμός και όχι μονοπώλιο στο λιμάνι. Οι ρωσόδουλες και κινεζόφιλες ηγεσίες ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ψευτοΚΚΕ και ΣΥΝ έβγαλαν με τρόπο έξω από το διαγωνισμό τους ανταγωνιστές της COSCO και βασικά την ελβετική MSC που ήταν ο μεγαλύτερος μεταφορέας πελάτης του ΟΛΠ. Στην ΜSC έριξαν τεράστια πρόστιμα ενώ χρησιμοποίησαν εναντίον της και τις απεργίες των λιμενεργατών ως εξής: Από τη μια ο Καραμανλής δεν ικανοποιούσε το αίτημα των λιμενεργατών για εγγύηση της δουλειάς τους και των συνδικαλιστικών καταχτήσεων τους, πράγμα που το έκανε για τους πολύ περισσότερους εργαζόμενους στον ΟΤΕ και στην Ολυμπιακή όταν αυτές οι εταιρείες άλλαξαν χέρια, και από την άλλη οι Παπανδρέου, ΣΥΝ και ψευτοΚΚΕ, δουλεύοντας από τα μέσα, δεν οδηγούσαν τους λιμενεργάτες σε μια συνεχή αποφασιστική απεργία κύρια ενάντια στην άλωση του λιμανιού από τους κινέζους φασίστες αλλά σε μακρόχρονες μισο-απεργίες φθοράς που είχαν σαν βασικό αποτέλεσμα την εξάντληση της MSC...».

Η επιβεβαίωση της ανάλυσης της ΟΑΚΚΕ για τη μεθόδευση της αποικιακής παραχώρησης του Λιμανιού του Πειραιά στους Κινέζους φασίστες δουλοκτήτες κάνει σήμερα περισσότερο επίκαιρη την αφίσα του 2009 με τίτλο:

«ΕΞΩ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΗΤΑ 1 ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΛΠ
Μακρύς και παλλαϊκός ο αγώνας για να φύγει η COSCO από τον Πειραιά».

Απ’ ότι φαίνεται ήρθε η ώρα της αλήθειας. Βεβαίως εμείς δεν πρέπει να κάτσουμε παθητικοί να δεχτούμε την υποδούλωση της χώρας. Αντίθετα πρέπει να παλαίψουμε με όλη μας τη δύναμη να μην πάρουν οι νεοναζήδες λαθρέμποροι της Κίνας τον ΟΛΠ και τη Ναυπηγοεπισκευαστική. Ακόμα και αν δεν το πετύχουμε λόγω σημερινών συσχετισμών, δηλαδή απέναντι σε 7 κόμματα που χτυπάνε την ΕΕ για να παραδώσουν τη χώρα στους αληθινούς νεοναζί καταχτητές, η πάλη μας θα προετοιμάσει κατά τον καλύτερο τρόπο τις μελλοντικές αντιστάσεις της εργατικής τάξης και του λαού στους καταχτητές και στους προδότες πράκτορές τους, Σαμαρά, Τσίπρα, Παπαρρήγα, Καμμένο, Βενιζέλο, Κουβέλη και πάνω απ’ όλους στον αρχηγό των νεο-ταγματασφαλιτών ρωσοτσολιάδων του Μιχαλολιάκου.