ΚΙ ΟΜΩΣ!

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΓΔΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΟΙ 7 ΚΟΥΊΣΛΙΓΚ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ

Σε πρόσφατο άρθρο του στην εφημερίδα Καθημερινή στις 19/8/2012 με τίτλο Πού οφείλεται η καθυστέρηση στην έρευνα υδρογονανθράκων; (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_1_19/08/2012_492762) ο καθηγητής του τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης B. Κελεσίδης καταγγέλλει την αδράνεια της Ελληνικής κυβέρνησης στην έρευνα και εκμετάλλευση των Ελληνικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Ο καθηγητής μάλιστα γράφει χαρακτηριστικά Δυστυχώς το ελληνικό κράτος εξακολουθεί να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, και αναρωτιόμαστε αν όλα αυτά γίνονται σκόπιμα εξυπηρετώντας μη εθνικούς σκοπούς, ή απλά οφείλονται στην ανικανότητα της ελληνικής διοίκησης και συνεχίζει ο Καθηγητής Κελεσίδης στο κείμενο του:

Ο φορέας που θα κινούσε τάχιστα τις διαδικασίες (η ΕΔΕΥ Α.Ε.) έχει μπλοκαρισθεί για άγνωστες αιτίες. Από το 2004 αναφερόμασταν σε άρθρα μας στο θέμα αυτό. Αγνωστη είναι η τύχη με την προκήρυξη για μετάταξη υπαλλήλων (9-12-2011), ενώ η προκήρυξη για τη στελέχωση του Διοικητικού Συμβουλίου πήρε δύο ανεξήγητες παρατάσεις ώς τις 18 Μαΐου 2012.

Γιατί όλες αυτές οι παρατάσεις; Ποιες καταστάσεις βόλευαν; Και εν τέλει, τι απέγινε με τις όποιες υποβληθείσες υποψηφιότητες;

Ο πρώην υφυπουργός υπήρξε άτολμος στην ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, ενώ εάν συνέχιζε ως όφειλε, η ΕΔΕΥ θα λειτουργούσε σήμερα.

Αντί της δημιουργίας του φορέα αυτού με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και με άριστα εκπαιδευμένο στελεχικό προσωπικό, υπάρχουν και λειτουργούν οι επιτροπές χωρίς μέλη με τη στόφα του επιθετικού επιχειρηματία που θα προωθήσουν κατάλληλα την έρευνα υδρογονανθράκων στην Ελλάδα. Ας ρίξουμε μια ματιά στην 5μελή επιτροπή σοφών της Κύπρου και ας πάρουμε μερικά μαθήματα.

Η τελευταία επιτροπή που συστήθηκε από τη νέα κυβέρνηση για την αξιολόγηση των προσφορών ανοιχτής πόρτας είναι 17μελής (!) με έντονα κομματικό χρώμα.

Με εξαίρεση την αναπληρώτρια πρόεδρο της επιτροπής, οι υπόλοιποι δεν νομίζω να έχουν ποτέ μυρίσει πετρέλαιο, πολλώ δε μάλλον να γνωρίζουν τα πώς και τα γιατί των εξαιρετικά πολύπλοκων διαδικασιών που ονομάζονται γεωτρήσεις υδρογονανθράκων.

 

Οι καταγγελίες αυτές έρχονται να προστεθούν στις καταγγελίες του oμότιμου καθηγητή του ίδιου τμήματος Α. Φώσκολου, που πρώτος και με ένταση έχει καταγγείλει παραγωγικό σαμποτάζ στους υδρογονάνθρακες, πριν ένα χρόνο περίπου. Ενώ μάλιστα διάφορα ΜΜΕ έδωσαν έστω κάποιο βήμα στον Φώσκολο να αποδείξει την ύπαρξη σημαντικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, έκρυψαν και υποβάθμισαν επιμελώς την εξήγηση για το σαμποτάζ από τον ίδιο, o οποίος κατηγόρησε σαφώς τα οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα της Ρωσίας όπως δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη σε τοπικό κανάλι της Κρήτης. Εκεί μάλιστα έκανε την καταγγελία ότι η Ρωσία πουλάει στην Ελλάδα το φυσικό αέριο σε τιμή υπερδιπλάσια της τρέχουσας διεθνούς τιμής (https://www.youtube.com/watch?v=ewpcF3Hwc-8&).

Φυσικά αυτή η καταγγελία πέρασε στα ψιλά και από το συγκεκριμένο κανάλι και από όλα τα άλλα καθεστωτικά ΜΜΕ. Κανείς διαμορφωτής της κοινής γνώμης δεν βρέθηκε να θυμώσει με την Ρωσία που μας εμποδίζει να βγούμε από την χρεωκοπία και που θέλει να μας πουλάει ακριβά το φυσικό της αέριο. Μάλιστα οι ανάγκες της προπαγάνδας του ρωσόδουλου καθεστώτος επιβάλλουν την διάδοση της αντίθετης με την πραγματικότητα θεωρίας ότι το σαμποτάζ δεν μπορεί παρά να οφείλεται στους Ευρωπαίους, στους Ισραηλινούς και στους Αμερικανούς με σκοπό να πάρουν φθηνά τον εθνικό μας πλούτο. Μάλιστα σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 6/6/2011 στο Ηράκλειο της Κρήτης ο συγκεκριμένος καθηγητής κατήγγειλε την ελληνική κυβέρνηση για αδράνεια στον καθορισμό της ΑΟΖ και κάνει θετική μνεία στην ΕΕ, την Αμερική και το Ισραήλ που την καθόρισαν υπέρ μας. Όμως ο παριστάμενος στην εκδήλωση δημοσιογράφος Κούλογλου, παρόλο που δεν ανήκει ως τώρα στους ρωσόδουλους, σε άρθρο του εμφάνισε τον καθηγητή να καταγγέλει την Αμερική και τους Εβραίους ότι μας εμποδίζουν τάχα από το να εκμεταλευτούμε τα κοιτάσματα αυτά. (Αυτή η διαστρέβλωση αποκαλύφθηκε από σχετικό βίντεο που αναρτήθηκε από το blog Φιλελεύθερη Κρήτη http://liberalcreta.pblogs.gr/2011/06/h-diastreblwsh-ths-pragmatikothtas-apo-ton-k-koylogloy-enantion-.html).

Σε άρθρο της Νέας Ανατολής τον Αύγουστο του 2011 (τεύχος 470) Οι προδότες προχωρούν γρήγορα την εξάρτηση της χώρας και της ΕΕ από το ρώσικο φυσικό αέριο είχε αναλυθεί η διακομματική συμπαιγνία για τη νεοαποικιοκρατική εξάρτηση της  χώρας από το ρώσικο φυσικό αέριο που κρύβεται πίσω από το σαμποτάζ της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων της χώρας:

Ο ρωσόδουλος υφυπουργός περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης έχει αναλάβει την ενεργειακή εξάρτηση της χώρας από τη Ρωσία, και επομένως το σαμποτάρισμα κάθε επένδυσης των αντίπαλων κεφαλαίων στα φωτοβολταϊκά, υδροηλεκτρικά, αιολικά και λιγνιτικά εργοστάσια, καθώς και το σαμποτάζ της εξόρυξης των υδρογονανθράκων. Είναι ο άνθρωπος που κατηγορούσε ως γραφικούς τους επιστήμονες που είχαν το θάρρος να υποστηρίξουν ενάντια στο καθεστώς την ύπαρξη σημαντικών κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου σε πολλές περιοχές της χώρας, και κυρίως νοτίως και ανατολικά της Κρήτης. Με την εκδήλωση ενδιαφέροντος προσωπικά από τη Μέρκελ και το Σαρκοζί τα μάζεψε, αναγνώρισε την ύπαρξη κοιτασμάτων και εξήγγειλε την έναρξη γεωτρήσεων, στις περιοχές όμως που έχουν το λιγότερο πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Τον περασμένο Μάιο αυτός ο τύπος υποστήριξε απερίφραστα και ανερυθρίαστα το σημαντικό ρόλο της φασιστικής Ρωσίας για τη διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι οι ρωσικές εξαγωγές κάλυψαν άμεσα το κενό που άφησε η Βόρεια Αφρική τους τελευταίους μήνες. Η Ελλάδα, υπογράμμισε, υποστηρίζει την υλοποίηση του αγωγού South Stream, που θα μεταφέρει ρωσικό αέριο στην Ευρώπη, καθώς θα συνεισφέρει στην ασφάλεια εφοδιασμού της Ευρώπης αλλά και της Ελλάδας (δηλώσεις στις 30 Μάη). Καμία από τις κοινοβουλευτικές ηγεσίες δε διαμαρτυρήθηκε γι αυτό το μαύρο ανέκδοτο, την αναγνώριση στο ρώσικο πολιτικοστρατιωτικό μονοπώλιο του ρόλου του εγγυητή της ενεργειακής ασφάλειας της ΕΕ, όταν τόσες φορές έχει κλείσει τους διακόπτες παροχής φυσικού αερίου εκβιάζοντας οικονομικά την Ουκρανία και ταυτόχρονα όλη την ΕΕ, που τόλμησε για λίγο να υποστηρίξει την κρατική ανεξαρτησία της πρώτης από τη Ρωσία (http://www.oakke.gr/na470/fisik_aerio470.htm).

Οι διεθνείς συσχετισμοί δεν επιτρέπουν ακόμη και σήμερα στους λακέδες του Κρεμλίνου να παραδώσουν τον έλεγχο των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων της χώρας στον Πούτιν, χωρίς να εκτεθούν, ως εκ τούτου θα σκαρφίζονται ότι μπορούν για να αναβάλλουν αυτή την εκμετάλλευση, από το να καταστρέφουν γεωτρήσεις όπως κατήγγειλε ο καθηγητής Φώσκολος μέχρι να επιλέγουν ως μέλη αξιολόγησης των προσφορών άτομα που δεν έχουν μυρίσει ποτέ πετρέλαιο όπως κατήγγειλε ο καθηγητής Κελεσίδης. Το σαμποτάζ που κάνουν οι ρωσόδουλοι έχει σήμερα αιματηρές, κυριολεκτικά δολοφονικές επιπτώσεις στον ελληνικό λαό που του κόβουν τα λεφτά για τα φάρμακα και ρίχνουν την ευθύνη γι αυτό στην Γερμανία και στους φαρμακοποιούς. Κι όμως μόνο από την καθυστέρηση της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης που θα δίνανε στο ελληνικό κράτος ένα μερτικό 300 δις δολλάρια σε 25 χρόνια η χώρα μας χάνει κάθε χρόνο έσοδα 12 δις Ευρώ. Αυτά πάντα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις για τον πιθανό όγκο των κοιτασμάτων που θα τα ξέρουμε με ακρίβεια και σιγουριά μετά από τις γεωτρήσεις που σύσσωμοι οι ρωσόδουλοι κυβερνήτες και οι συνασπισμο-κνίτες των κινημάτων εμποδίζουν λυσσασμένα εδώ και 30 χρονια. Αλλά και τα μισά να είναι τα κρατικά έσοδα και το ένα τέταρτο να είναι τα ποσά που θα εισπράξει το κράτος (και που θα είναι στην ουσία έσοδα από εξαγωγές και υποκατάσταση εισαγωγών, δηλαδή θα χτυπάνε τη βασική αρρώστια της χώρας που είναι το αρνητικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών), μόνο από τους θαμένους υρογονάνθρακες τα μισά μέτρα πείνας της διετίας 2013-14 θα είχαν καταργηθεί. Μόνο από τους υδρογονάνθρακες. Φαντασθείτε αν αθροιστούν όλα τα ποσά του σαμποτάζ. Η χώρα θα ζούσε τουλάχιστον όπως πριν από το 2009 όταν έτρωγε τα δανεικά.

Τέτοιοι δολοφόνοι, τέτοια τέρατα είναι οι 7 κουίσλιγκ που μας κυβερνάνε.