ΔΙΠΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

Όχι στην προβοκάτσια των ανοιχτών συνόρων. Όχι στα γκέτο

Να δοθούν κίνητρα για επαναπροώθηση στους μετανάστες. Όχι στα κέντρα κράτησης.

Στα πλαίσια της βάναυσης και λαθεμένης κρατικής πολιτικής για δημιουργία κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών, επιλέχτηκε σαν τέτοιο ένα παλιό Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων της Κορίνθου. Στις 23/8, τις αστυνομικές κλούβες με τους μετανάστες που μεταφέρονταν εκεί σταμάτησαν τραμπούκοι της «Χρυσής Αυγής» με επικεφαλής τον τοπικό βουλευτή της Μπούκουρα που συγκρούστηκαν με την αστυνομία και εμπόδισαν τις κλούβες να φτάσουν στο στρατόπεδο. Με ανακοίνωσή τους οι ναζιστές χαρακτήρισαν «εγκληματική πράξη τη μετατροπή του στρατοπέδου σε χώρο κράτησης». Ο δήμος και οι τοπικοί φορείς κήρυξαν «πόλεμο» κατά του κέντρου κράτησης, αποδεχόμενοι τα τάγματα εφόδου της ΧΑ σαν εμπροσθοφυλακή αυτού του πολέμου. Επικεφαλής σε αυτή την εκστρατεία ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Από τη μία δήμος, τοπικοί φορείς και Χ.Α. πρόβαλαν τον δήθεν κίνδυνο αύξησης της εγκληματικότητας στην πόλη και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ πρόβαλε τη «δημοκρατική, κοινωνική και ανθρώπινη» αντιμετώπιση των μεταναστών. Όλοι μαζί βρέθηκαν σε ένα κοινό μέτωπο με κοινό στόχο.

Πως έγινε αυτό; Είναι απλό Η «Χρυσή Αυγή» θέλει να κλείσει το στρατόπεδο της Κορίνθου με κύριο επιχείρημα ότι είναι κακό για το στρατό και το έθνος. Ο δήμαρχος θέλει να το κλείσει κυρίως γιατί είναι κακό για τους κατοίκους επειδή θα κινδυνεύουν από τους μετανάστες. Και οι δύο αυτές είναι οι ρατσιστικές αιτιολογήσεις του αιτήματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να το κλείσει γιατί είναι ΄τάχα κακό για τους μετανάστες. Αλλά αν ήταν αντίθετος με τους άλλους δύο, πρώτα θα κήρυσσε στους άλλους δύο και στη λογική τους πολιτικό πόλεμο και τότε και μόνο τότε σε ένα δημοκρατικό μέτωπο θα μπορούσε να κλείσει το στρατόπεδο έχοντας στο μεταξύ δώσει μια άλλη πολιτική διέξοδο στο λαό του κέντρου της Αθήνας που υποφέρει πραγματικά από την αποθήκη ανθρώπων που έχει οικοδομήσει το διακομματικό καθεστώς των προβοκατόρων. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει αυτό το ξεκαθάρισμα γιατί όπως θα εξηγήσουμε παρακάτω έχει την ίδια προβοκατόρικη γραμμή με τους ναζί και τους όποιους ξενοφοβικούς και ρατσιστές στο μεταναστευτικό. Έτσι ενώνεται και συγκρούεται μαζί τους στην ίδια στιγμή και εξαπατάει το λαό, ιδιαίτερα τους αντιναζιστές δημοκράτες και στην Κόρινθο και παντού αλλού. Το οξυγόνο του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή ακριβώς η οργανωμένη σύγχυση.

Όπως αναφέρει η αστυνομία στην «πρώτη γραμμή» της σύγκρουσης με την αστυνομία στην Κόρινθο, οι ναζιστές είχαν παρατάξει είκοσι μέλη τους που «έφεραν κράνη, θώρακες που θυμίζουν αυτούς που φορούν αστυνομικοί, επιγονατίδες και ιδίου χρώματος και παντελόνια στρατιωτικού τύπου». Αυτή ήταν μία επίδειξη δύναμης στο ντόπιο πληθυσμό και μία τεράστια πρόκλησης στην όποια δημοκρατική νομιμότητα. Η τρικομματική κυβέρνηση όμως δεν κατάγγειλε τη ναζιστική πρόκληση. Ο Σαμαράς δεν κάλυψε τον υπουργό του. Οι Βενιζέλος –Κουβέλης δεν μίλησαν. Σε επίπεδο ΠΑΣΟΚ υπάρχει μόνο μία ανακοίνωση της Φ. Γεννηματά ως εκπροσώπου του που γενικά έχει μια αντιΧρυσαυγίτικη «απόκλιση» σε σχέση με τη γενική πρακτική συγκαλυπτική γραμμή αυτού του κόμματος προς τη Χ.Α. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι «Τα επεισόδια στην Κόρινθο όπως και άλλες τέτοιου είδους ενέργειες μελών κοινοβουλευτικού κόμματος, νοσταλγών του φασισμού, που επιχειρούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους προτάσσοντας τη ξενοφοβία, πλήττουν το δημοκρατικό πολίτευμα και δεν συνάδουν με την Ιστορία της χώρας μας». Είναι όμως χαρακτηριστικό για την ευρεία πολιτική κάλυψη της «Χ.Α.» πως ακόμα και σε αυτή την ανακοίνωση δεν γίνεται ονομαστική αναφορά στη ναζιστική συμμορία.

Είναι επίσης αποκαλυπτικό πόσο μόνος του έμεινε ο Δένδιας στη Βουλή όταν στον απόηχο της Κορίνθου δήλωσε ότι τα «τάγματα εφόδου στη χώρα αυτή, καπηλευόμενα τα εθνικά σύμβολα, δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά. Θα συντριβούν». Ο Ριζοσπάστης μάλιστα τον καταγγέλλει για υποκρισία. Αυτό θα μπορούσε να το κάνει αν είχε δίπλα-δίπλα μία αντίστοιχη ανακοίνωση του ψευτοΚΚΕ με μία πιο αιχμηρή από αυτή του Δενδία. Όμως η ανακοίνωση του ψευτοΚΚΕ που εμφανίστηκε στο Ριζοσπάστη της 25/8, ήταν μία γενικόλογη ανακοίνωση για τη ΧΑ που την καταγγέλλει σαν «δολοφονικό όπλο του συστήματος κατά του λαού», και όχι σα ναζιστική και κρατάει αποστάσεις από οποιαδήποτε πρόθεση συντριβής των ταγμάτων εφόδου της. Έτσι, αφού συγκαλύπτει για άλλη μια φορά το ρατσιστικό χαρακτήρα της βίας της Χ. Α όπως και σε όλες τις σχετικές ανακοινώσεις του, δηλώνει έμμεσα αλλά με σαφήνεια ότι δεν χρειάζεται ένα μέτωπο κατά της ΧΑ αφού: «ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός ενάντια στην ΕΕ, στο ντόπιο κεφάλαιο και στις καπιταλιστικές κυβερνήσεις γενικότερα», δηλαδή θεωρεί ίδιο πράγμα το ναζισμό και την αστική δημοκρατία. Αυτή είναι μια καθαρά φιλοναζιστική θέση γιατί εμποδίζει σα φιλοκαπιταλιστικό κάθε δημοκρατικό μέτωπο ενάντια στους ναζιστές.

Λίγες μέρες αργότερα ο Μιχαλολιάκος σε ομιλία του και ενθαρρυμένος από την πολιτική απομόνωση Δένδια, παραληρούσε υπέρ των ταγμάτων εφόδου απειλώντας ότι όταν έρθει η ώρα «θα δούνε τι σημαίνει τάγματα εφόδου» και οι «ξιφολόγχες θα ακονίζονται στα πεζοδρόμια». Τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα έπνιξαν αυτή την πρόκληση μέσα στη σιωπή τους.

Στο πλευρό της Χ.Α. βρέθηκε και ο δήμαρχος της Κορίνθου ο οποίος εμφανίστηκε απέναντι της την προηγούμενη περίοδο και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που δέχθηκε προπηλακισμούς από ένα απόσπασμά της με επικεφαλής τον Μπούκουρα, επειδή την είχε καταγγείλει δημόσια. Η ΟΑΚΚΕ είχε χαιρετίσει με ιδιαίτερη έμφαση αυτή του τη στάση. Αποδεικνύεται όμως ότι ο πολιτικός χαρακτήρας του δημάρχου είναι διαφορετικός από αυτόν που εμφάνισε αρχικά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση λίγο μετά βρέθηκε πλάι-πλάι με τους παλιούς του εχθρούς και με τα ίδια επιχειρήματα με αυτούς, δηλαδή ότι το κέντρο κράτησης προκαλεί κινδύνους εγκληματικότητας στην πόλη. Είναι αυτός ο δήμαρχος που φούσκωσε τα πανιά της «Χ.Α.» όταν δήλωσε ότι το κέντρο κράτησης στην Κόρινθο είναι κήρυξη πολέμου και «στον πόλεμο όλα επιτρέπονται» θέλοντας να δικαιολογήσει την απόφαση του να διακόψει την υδροδότηση του στρατοπέδου και την αποκομιδή σκουπιδιών!!! Τελικά έφτασε να καταγγείλει στην τηλεόραση την Τράπεζα της Ελλάδας για «εβραϊκή», δηλαδή έβγαλε και μια αντισημιτική πλευρά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν βρήκε ούτε μία λέξη καταδίκης εναντίον της ΧΑ για τα επεισόδια της Κορίνθου στις ανακοινώσεις του, αλλά και δέχτηκε τη συμμετοχή του επικεφαλής των τραμπούκων, του βουλευτή της ΧΑ Μπούκουρα, στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε την ίδια μέρα των επεισοδίων.

Ο διπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ αγκαλιάζεται για άλλη μία φορά με τους ναζιστές

Έτσι, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας στην ανακοίνωσή του της ίδιας μέρας καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης για τη δημιουργία κέντρου κράτησης κάνοντας μία πολύ σύντομη αναφορά στη «Χρυσή Αυγή» την οποία χαρακτηρίζει ως «δεδηλωμένη αντιδημοκρατική (!!!) πολιτική δύναμη» που …εκμεταλλεύεται την κυβερνητική πολιτική. Η ανακοίνωση αυτή είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΣΥΝ με ημερομηνία 23/8, με τίτλο «Σχετικά με την επιχείρηση Ξένιος Ζευς» και καταλήγει με κάλεσμα σε αντιρατσιστική συγκέντρωση στην Κόρινθο την ίδια μέρα (http://www.syriza.gr, http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=28152). Μπορεί βέβαια κανείς εδώ να υποθέσει ότι μπορεί η ανακοίνωση να βγήκε νωρίς πριν γίνει το μπλόκο των ναζιστών και γι’ αυτό δεν γίνεται καμία αναφορά.

Στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας μία μέρα μετά στις 24/8 και αφού έχει εξελιχθεί πλήρως η «επιχείρηση» των ναζιστών να μπλοκάρουν τη μεταφορά των μεταναστών γίνεται ανάρτηση της ίδιας ανακοίνωσης με τίτλο «Για το Κέντρο Μεταναστών στην Κόρινθο» χωρίς το κάλεσμα στη συγκέντρωση (που έχει ήδη γίνει) και αυτή τη φορά χωρίς καμία αναφορά στη «Χρυσή Αυγή» (!!!) (http://www.syrizakorinthias.gr/)

Μία μέρα αργότερα στις 25/8 στην ιστοσελίδα της δημοτικής παράταξης «Κίνηση Πολιτών» που είναι στα μέτωπα του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται ανάρτηση της ανακοίνωσης με το ίδιο περίπου περιεχόμενο στην οποία επίσης δεν υπάρχει καμία αναφορά στη «Χρυσή Αυγή», αλλά η προσθήκη των εξής σημείων:

<<Η Κίνηση Πολιτών επισημαίνει τους κινδύνους που εγκυμονεί η υποκατάσταση των δημοκρατικών θεσμών από δυνάμεις που κινούνται εκτός των ορίων μιας ευνομούμενης πολιτείας…... Αυτές τις κρίσιμες ώρες, η Κίνηση Πολιτών θεωρεί ότι πρέπει ……να τηρηθούν αποστάσεις απ’ όσους, ακόμα και τώρα, επιχειρούν την πολιτική εκμετάλλευσή του προβλήματος και από τις οργανωμένες ομάδες που επιχειρούν να μας παρασύρουν σε έναν κατήφορο οργισμένων, ακραίων συμπεριφορών και δράσεων>>.

Η εξαφάνιση οποιασδήποτε ρητής και σαφούς καταδικαστικής αναφοράς της Χ.Α. στις ανακοινώσεις της 24 και 25 έχει να κάνει με την επίσημη ενσωμάτωση των ναζιστών στο διακομματικό δημοτικό μέτωπο κατά του κέντρου κράτησης που πραγματοποιήθηκε στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο το απόγευμα της μέρας των επεισοδίων (23/8) παρουσία του βουλευτή της ΧΑ Μπούκουρα. Η σχετική ενημέρωση από το ρεπορτάζ της Αυγής της 25/8 έχει ως εξής: «η έκτακτη σύσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε σε τεταμένο κλίμα, χωρίς να λείψουν οι αντεγκλήσεις. Στο συμβούλιο παρέστη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π. Μπεγλίτης, καθώς και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Στ. Μπούκουρας, η άφιξη του οποίου συνοδεύτηκε, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, από αποκλεισμό του δημαρχείου από "δυνάμεις" της Χρυσής Αυγής που, με πανομοιότυπη αμφίεση, δίκην στολής, παρατάχθηκαν γύρω από το κτήριο. Το Δημοτικό Συμβούλιο Κορίνθου εξέδωσε, επίσης, ομόφωνο ψήφισμα, που καταδικάζει τον τρόπο με τον οποίο μετατράπηκε το στρατόπεδο σε κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών και συγκρότησε διαπαραταξιακή επιτροπή, προκειμένου να υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης. Επιπλέον, αποφάσισε την πραγματοποίηση νέας συγκέντρωσης διαμαρτυρίας χθες αργά το απόγευμα». Κι ενώ μέσα εξελίχθηκαν ομαλά και «συναινετικά» τα πράγματα ανάμεσα στον εκπρόσωπο της ναζιστικής συμμορίας και τις δημοτικές παρατάξεις, αμέσως μόλις βγήκε από το δημοτικό συμβούλιο ο Μπούκουρας ξέχασε τους «καλούς τρόπους» που επιβάλει η «θεσμική» εκπροσώπηση, άλλαξε την καλή του φορεσιά και έβαλε τα «ρούχα εκστρατείας». Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ ο ίδιος και μέλη της ΧΑ επιτέθηκαν σε συγκεντρωμένους που πραγματοποιούσαν την «αντιρατσιστική» συγκέντρωση στην οποία είχε καλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το «ξέσπασμα» βέβαια δεν χάλασε το κλίμα της συμπαράταξης στον κοινό «πόλεμο». Ούτε μία ανακοίνωση για αυτή την επίθεση, ούτε μία λέξη καταδίκης. Δεν υπήρξε όμως στη συνέχεια κανένα κεντρικό πολιτικό θέμα για τον ΣΥΡΙΖΑ όταν όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ : «ακολούθησε κυνηγητό με μέλη της Χρυσής Αυγής να τραβούν από τα μαλλιά δύο τουλάχιστον διαδηλώτριες και να ξυλοκοπούν και να μαχαιρώνουν έναν από τους διαδηλωτές. Ο εν λόγω διαδηλωτής εδάρη και τραυματίστηκε με σουγιά στο χέρι, έχει σπασμένα πλευρά και βραχίονα, μώλωπες σε όλο του το σώμα. Τον συγκεκριμένο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, θέλησαν να τον εντοπίσουν οι δράστες όταν τους ξέφυγε και για τον σκοπό αυτό μάλιστα ζητούσαν πληροφορίες από τους άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στην περιοχή». (http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=709347). Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει τα μέλη του να κακοποιούνται από τους χρυσαυγίτες εμφανιζόμενος σαν το κόμμα της αντιρατσιστικής πάλης, αλλά από την άλλη δεν κάνει αυτή τη βία κεντρικό πολιτικό ζήτημα και βέβαια δεν βάζει ζήτημα απαγόρευσης της Χρυσής Αυγής. Και βεβαίως εκστρατεύει μαζί της ενάντια σε κοινούς εχθρούς ή ενάντια στον Δένδια όποτε χρειαστεί.

Το δίπολο ναζιστών – ΣΥΡΙΖΑ θέλει όλο και περισσότερους παράνομους μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας, λεία στη ρατσιστική βία, και εργαλείο για την αντιευρωπαϊκή τους πολιτική

Το ότι ΣΥΡΙΖΑ και «ΧΑ» συγκρότησαν τώρα κοινό μέτωπο κατά του Δένδια με αφορμή τα κέντρα κράτησης δεν είναι τυχαίο. Ο Δένδιας πρέπει να χτυπηθεί για τις σκούπες και τα κέντρα κράτησης. Αυτές οι μέθοδες είναι σχολεία ρατσιστικής πολιτικής. Αλλά αυτό που ενοχλεί και τους συνασπισμαίους και τους χρυασαυγίτες είναι ότι ο Δενδίας εκανε το πολύ θετικό βήμα να κλείσει τα σύνορα για να περιορίσει το διογκούμενο κύμα της παράνομης μετανάστευσης, η οποία είναι το βασικό καθεστωτικό εργαλείο ανάπτυξης των ναζί. Έτσι, έστειλε στις αρχές Αυγούστου δύο χιλιάδες περίπου συνοριοφύλακες στον Έβρο, με αποτέλεσμα η ροή των μεταναστών σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας να μειωθεί από τετρακόσιους περίπου την ημέρα σε δώδεκα έως δεκαπέντε!. Ταυτόχρονα, προωθεί την κατασκευή του τείχους στον Έβρο που εδώ και καιρό έχει βαλτώσει.

Το διακομματικό καθεστωτικό μέτωπο θέλει ανοιστά σύνορα και να καταργηθεί η συνθήκη «Δουβλίνο ΙΙ» την οποία θα διαδεχθεί τώρα η «Δουβλίνο ΙΙΙ». Το ίδιο αίτημα της κατάργησης του «Δουβλίνο ΙΙ» προβλήθηκε έντονα στις ανακοινώσεις ψευτοΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια της Κορίνθου. Η «Χ.Α.» της Θράκης είχε ήδη συμπαραταχθεί με τους προβοκάτορες του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στο Δουβλίνο καταγγέλοντας τις «κυβερνώσες παρατάξεις των εραστών του Μνημονίου» γιατί καμία τους «δεν προτίθεται να λύσει το πρόβλημα καταγγέλλοντας τις συνθήκες Δουβλίνο I & II».

Η συνθήκη «Δουβλίνο ΙΙ» επιχειρεί μία κοινή συνεννόηση στο μεταναστευτικό ανάμεσα σε όλες τις χώρες της ΕΕ βάζοντας σαν προϋπόθεση ότι κάθε χώρα έχει την ευθύνη της φύλαξης των συνόρων της, και ότι όταν μπαίνουν στη χώρα παράνομα μετανάστες, αυτοί δεν θα μπορούν να διοχετευθούν στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ. Αν γίνει αυτό προβλέπεται η επιστροφή στη χώρα εισόδου που έχει την αποκλειστική ευθύνη πως θα αντιμετωπίσει το ζήτημα του κάθε μετανάστη που μπαίνει από τα σύνορα της.

Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει ανοίξει τα σύνορα και συγκεντρώνει ένα τράνζιτ μεταναστευτικό πληθυσμό στο κέντρο στον οποίο υπόσχεται ότι θα εξασφαλίσει τη διέλευση στις άλλες χώρες όπου μπορεί να βρει δουλειά και καλύτερες συνθήκες ζωής. Αυτή η πρακτική δυνάμωσε το ναζιστικό τέρας που έχοντας μείνει για χρόνια ασύδοτο γιγάντωσε σαν «προστάτης» τάχα του ντόπιου πληθυσμού. Το καθεστώς εξασφάλισε για αυτή τη συμμορία εκ νέου ατιμωρησία για τη νέα έκρηξη ρατσιστικής βίας που ακολούθησε και κορυφώθηκε μετά την είσοδό της στη Βουλή και συνέχισε με μεγαλύτερη ένταση την εκστρατεία κατά του «Δουβλίνο ΙΙ», πάντα με επικεφαλής τον ΣΥΡΙΖΑ και από πίσω το ψευτοΚΚΕ. Η αφόρητη κατάσταση στο κέντρο από το μεγάλο αριθμό των αποθηκευμένων σε εγκληματικές συνθήκες δυστυχισμένων μεταναστών και η ρατσιστική βία αποτελούν εργαλεία πίεσης για την αλλαγή της ευρωπαϊκής πολιτικής, και ιδιαίτερα για το φαιοκόκκινο μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ-ψευτοΚΚΕ-ΧΑ που έχουν δείξει επανειλημμένα πόσο αντιευρωπαίοι και ρωσόδουλοι είναι. Ο στόχος τους είναι να ανοίξει η Ευρώπη τα σύνορα της στα μεγάλα μεταναστευτικά ρεύματα από Ασία και Αφρική. Ασφαλώς δεν κινούνται από κάποιο φιλομεταναστευτικό πάθος, αλλά με στόχο να γεμίσει παντού η Ευρώπη με ναζιστικά μορφώματα τύπου ΧΑ, που θα στραφούν αυτόματα στο πολιτικό τους κέντρο, στη Ρωσία του Πούτιν, ακριβώς όπως η ΧΑ.

Η ΟΑΚΚΕ έχει καταγγείλει επανειλημμένα αυτή την προβοκατόρικη πολιτική των «ανοιχτών συνόρων» και έχει εκπονήσει πρόγραμμα δημοκρατικών μέτρων για το μεταναστευτικό και συγκεκριμένα:

Να κλείσουν καταρχήν τα σύνορα στη δοσμένη φάση και από την Τουρκία και προς την Ευρώπη από την Ελλάδα και να μείνουν ανοιχτά μόνο για τους πολιτικούς πρόσφυγες. Έτσι θα αποθαρυνθεί η μαζική παράνομη μετανάστευση. Πρέπει να κατηγορηθεί διπλωματικά στην ΕΕ η Τουρκία για την προβοκάτσια που κάνει σε συνενόηση με το διακομματικό καθεστώς να στέλνει κατά εκατοντάδες χιλιάδες τους παρόνομους μετανάστες με τους δουλεμπόρους της.

Να δοθούν ταυτόχρονα οικονομικά κίνητρα στους μετανάστες για τη σταδιακή εθελοντική επιστροφή τους στις χώρες καταγωγής τους. Αυτοί οι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη χώρα σαν αποτέλεσμα της κρατικής της πολιτικής. Πρέπει το ίδιο το κράτος που τους έφερε να τους προσφέρει πλήρη αποζημίωση για τα λεφτά που έδωσαν στους δουλεμπόρους και για όλα όσα υπέφεραν εξαιτίας αυτής της πολιτικής για την επαναπροώθησή τους.

Σε όσους δεν θελήσουν να φύγουν άμεσα να δοθεί κάποιος χρόνος με προσωρινό καθεστώς για να αποφασίσουν τι θα κάνουν.

Να προστατευθούν και να ενισχυθούν τα δικαιώματα των εγκατεστημέων μεταναστών. Να τους δοθούν πλήρη πολιτικά δικαιώματα.

Να τιμωρηθούν οι δράστες της ρατσιστικής βίας και να βγει εκτός νόμου η ναζιστική συμμορία της Χ.Α.

Τέτοια μέτρα ασφαλώς δεν πήρε ο διορισμένος από τον Σαμαρά Δένδιας. Ο Δένδιας εκπροσωπεί ένα φιλοευρωπαϊκό τμήμα της ΝΔ που δεν θέλει τώρα την παραπέρα όξυνση με την Ευρώπη για αυτό το θέμα. Σε αυτά τα πλαίσια προχώρησε στην αύξηση της φύλαξης των συνόρων με τη μετακίνηση των συνοριοφυλάκων. Ήταν μία απλή κίνηση που απόδειξε πόσο εσκεμμένη ήταν η έλλειψη φύλαξης τους τα τελευταία χρόνια. Στο συγκεκριμένο μέτρο αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της 25/7: «Η διαδικασία αυτή της απόσπασης έγινε χωρίς σχεδιασμό, και με ελλειπή  διοικητική μέριμνα για το προσωπικό, ενώ παράλληλα δημιουργεί τεράστια κενά σε θέματα ασφάλειας των πολιτών στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η χώρα μας δε βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση και οι αστυνομικοί δεν είναι στρατιώτες να μας φυλάξουν από τον όποιο εχθρό». Ασφαλώς δεν χρειάζεται να είναι η χώρα σε εμπόλεμη κατάσταση για να φυλάει τα σύνορά της. Τα υπόλοιπα μέτρα δηλαδή η σκούπα με σκοπό τη μεταφορά σε κέντρα κράτησης σε όλη την Ελλάδα είναι άδικα και επαχθή για τους μετανάστες που βρέθηκαν σε αυτή τη χώρα γιατί τους καλλιεργήθηκε επίμονα και συνειδητά η ελπίδα ότι θα περάσουν μέσω Ελλάδας στην Ευρώπη. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό για το χαρακτήρα αυτής της αστικής τάξης που διαρκώς υποτάσσεται στο σοσιαλφασισμό πως ο Δένδιας προφανώς με την παραίνεση του Σαμαρά, έφτασε στο σημείο μετά τον ορυμαγδό εναντίον του να καλέσει σε μέτωπο τον ΣΥΡΙΖΑ κατά της συνθήκης «Δουβλίνο ΙΙΙ» που θα διαδεχθεί το «Δουβλίνο ΙΙ», επειδή δεν αλλάζει το σημείο της ευθύνης της χώρας εισόδου!!!

Η περίπτωση της Κορίνθου αποκαλύπτει και αποδεικνύει τις καταγγελίες της ΟΑΚΚΕ για το φασιστικό δίπολο ΣΥΡΙΖΑ – ΧΑ. Ακριβώς όπως γράφαμε στην τελευταία μας ανακοίνωση για τη δολοφονία του Ιρακινού μετανάστη (13/8): «ιδιαίτερα ο ΣΥΝ και το ψευτοΚΚΕ, δουλεύοντας σαν προβοκάτορες εξασφαλίζουν πολιτικά τα ανοιχτά σύνορα για να διεκπεραιώνεται η πιο μαζική παράνομη μετανάστευση ακόμα και τώρα πάνω στη μεγαλύτερη ανεργία όλων των εποχών. Ταυτόχρονα στοιβάζουν τους παράνομους μετανάστες στο κέντρο μιας τσακισμένης πρωτεύουσας μαζί με κάθε λογής εγκληματίες και έτσι προσφέρουν στη ΧΑ τα θύματα που αυτή έχει αναλάβει να μαχαιρώνει.. Με αυτό τον τρόπο διευκολύνουν πολιτικά την «Χ.Α» να επιβάλει τη βία της σαν τάχα σωτηρία της φτωχολογιάς και να εκπαιδεύει το λαό στην ρατσιστική ανθρωποφαγία που θα είναι αργότερα απαραίτητη για να εξολοθρεύονται οι ντόπιοι δημοκράτες, οι εθνοθρησκευτικές μειονότητες, οι εβραίοι και οι όποιοι ξένοι «εχθροί λαοί»».

Όλο και περισσότερο αποδεικνύεται η άμεση ανάγκη ενός πλατιού δημοκρατικού αντιφασιστικού μετώπου ενάντια στα ναζιστικά τάγματα της ΧΑ και στους πολιτικούς προστάτες της.