Η προβοκάτσια ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΕΚ εναντίον της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας δεν θα περάσει.

Σήμερα αποκαλύπτεται πόσο εξαπάτησε το λαό το διακομματικό καθεστώς κρύβοντας για χρόνια το ναζιστικό χαρακτήρα της Χρ. Αυγής και την επικινδυνότητα της βίας της. Είναι ακριβώς αυτή η στιγμή που αποδεικνύεται πόσο πρωτοπόρα και σωστή πολιτικά ήταν η συγκρότηση της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας πριν 15 χρόνια μετά από ένα ευρύτερο κάλεσμα της ΟΑΚΚΕ με κεντρικό αίτημα να τεθούν οι ναζιστές εκτός νόμου και να σταματήσει το μοναδικό στην Ευρώπη σκάνδαλο της νομιμότητας της προπαγάνδας και της βίας τους. Αυτή τη στιγμή επέλεξαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΕΚ, για να χτυπήσουν τη δυναμική της ΑΠ, δημιουργώντας ένα σχήμα που ονόμασαν Αντιναζιστική Πρωτοβουλία Πειραιά.

Αυτό το σχήμα εμφανίστηκε στην αρχή σαν μια εντελώς μικρή τοπική πρωτοβουλία και άχρωμα με ένα μπλογκ και μία ιστοσελίδα την άνοιξη του 2012. Πριν από λίγες μέρες στις 22/9 οι πολιτικοί εμπνευστές της προβοκατόρικης αυτής επίθεσης οργάνωσαν μία κεντρική συγκέντρωση πορεία στον Πειραιά, όπου ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ στοιχήθηκαν πίσω από την Αντιναζιστική Πρωτοβουλία Πειραιά που εμφανίστηκε σαν κεντρική διοργανώτρια.

Την κεντρική ομιλία έκανε στη συγκέντρωση σαν εκπροσωπος της ο Κώστας Σαρρής του ΣΕΚ. Σαν συνδιοργανωτές εμφανίστηκαν επίσης στην αφίσα που κυκλοφόρησε, η Κίνηση ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (με επικεφαλής τον Π. Κωνσταντίνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ), το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας, και ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά (!) Είναι χαρακτηριστικό πως στο κεντρικό πανό της συγκέντρωσης η υπογραφή ήταν Αντιναζιστική Πρωτοβουλία με τη λέξη Πειραιά να έχει χωθεί κάπου στην άκρη με μικρά γράμματα. Με αυτή την κίνηση φάνηκε καθαρά ότι πρόκειται για πολιτική προβοκάτσια με στόχο όχι τόσο την καπηλεία, όσο το σκέπασμα της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας από τους σοσιαλφασίστες που θα χρησιμοποιούσαν γι αυτό το σκοπό τον οργανωτικό τους όγκο και την καθεστωτική προπαγανδιστική τους ισχύ την ώρα που η φωνή της πραγματικής Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας εδώ και δύο χρόνια κυριολεκτικά πνίγεται από τα ΜΜΕ . Η αντίδραση της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας ήταν άμεση και αποφασιστική με μία δημόσια καταγγελία που τη δημοσιεύουμε παρακάτω.

Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία βρέθηκε στο στόχαστρο των σοσιαλφασιστών γιατί θέλουν να εμποδίσουν οποιαδήποτε πραγματική αντιναζιστική συσπείρωση. Γι αυτό καμώνονται τους αντιρατσιστές και εγκλωβίζουν μέσα τους για να ακρωτηριάσουν πολιτικά μία μάζα με δημοκρατικές διαθέσεις που θέλει να αντισταθεί στο ναζιστικό τέρας. Αυτοί έχουν αποδείξει εδώ και χρόνια ότιΑατατναζιστικαθεημοκρατικασιστοομφανιζοιχ θέλουν τη Χ.Α. δυνατή και παράγοντα του πολιτικού συστήματος σαν τμήμα του φαιοκόκκινου μετώπου που προωθεί διαρκώς έναν και μοναδικό στρατηγικό στόχο: να δέσει τη χώρα και το λαό στο άρμα του νεοναζιστικού άξονα της Ρωσίας του Πούτιν και της Κίνας του Χου Γιντάο. Αρκεί ο Κασιδιάρης και ο Μιχαλολιάκος να φωνάζουν όπου σταθούν και όπου βρεθούν ότι ένας είναι ο δρόμος για τη χώρα, αυτός που την οδηγεί κάτω από την μπότα του Πούτιν, και οι σοσιαλφασίστες θα τους προστατεύουν με τρόπο ή και ξετσίπωτα και αυτούς και τις σβάστικες τους. Στο ίδιο φαιοκόκκινο μέτωπο συμμετέχει πρωτοπόρα και το ψευτοΚΚΕ, το οποίο προς το παρόν έχει αναλάβει κυρίως τον δήθεν αντικαπιταλιστικό αγώνα και έχει αφήσει τον αντιρατσισμό στους ΣΥΡΙΖΑ και σία. Όμως και οι δύο μαζί φροντίζουν να έχουν τους ναζιστές από κοντά όπως αποδείχτηκε με τις συνεργασίες τους στο δεν πληρώνω στα διόδια, και στην απεργία στη Χαλυβουργία του Ασπροπύργου. Φροντίζουν επίσης πάντα να προστατεύουν και να ξεπλένουν τους ναζιστές όπως φάνηκε με το πρόσφατο λευκό στο ψήφισμα της Βουλής κατά της Χ.Α..

Έτσι για χρόνια έκαναν ότι μπορούσαν για να κρατάνε νόμιμους τους ναζιστές και έβρισκαν χίλια δύο προσχήματα για να καθησυχάζουν κάθε δημοκράτη που ανησυχούσε από την εξάπλωση της ναζιστικής προπαγάνδας και βίας, παρουσιάζοντας τους χρυσαυγίτες σαν περιθωριακούς, ακροδεξιούς, στήνοντας κάλπικες επιχειρηματολογίες για δήθεν κινδύνους για την ελευθερία της έκφρασης αν απαγορευτούν, ή χρησιμοποιώντας το σενάριο ότι η καταγγελία θα τους δυναμώσει ενώ η αδιαφορία θα τους αφήσει στο περιθώριο. Αλλά όλα τα παραμύθια τους τώρα κατέρρευσαν, και οι μάζες που κοίμιζαν με αυτά έχουν αρχίσει να ξυπνάνε. Έχουν αρχίσει να βάζουν και πιο βαθιά ερωτήματα και ενστάσεις για το ψευτο-αντιρατσιστικό δόγμα που έχει δυναμώσει τους ναζιστές, αυτό της θεωρία των ανοιχτών συνόρων και που υψώνει έναν τοίχο σε κάθε απεύθυνση στο λαό για την ανάγκη του αντιναζιστικού αγώνα.

Γι αυτό είναι κρίσιμο για το σοσιαλφασιστικό μέτωπο να παραμερίσει την Αντιναζιστική Πρωτοβουλία που έβαζε πάντα σαν κεντρικό πολιτικό ζήτημα για τη δημοκρατία και για το μέλλον του λαού και της χώρας την πάλη ενάντια στη ναζιστική προπαγάνδα και τη βία, ξεσκεπάζοντας πάνω απ όλα το καθεστώς που καλύπτει και θρέφει τους ναζιστές, που τους κρατάει στη νομιμότητα, που καλλιεργεί συστηματικά τις πολιτικές συνθήκες της ισχυροποίησης τους, και που προωθεί μέσα στο λαό τον αντισημιτισμό και τον εθνο-ρατσιστικού τύπου αντιδυτικιμό , δηλαδή το έδαφος πάνω στο οποίο πατάει ο χρυσαυγίτης.

Αλλά το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Δεν θα τους περάσει!

Η καταγγελία της Αντιναζιστικής συνάντησε βέβαια τον συνηθισμένο πόλεμο σιωπής στα καθεστωτικά μέσα αλλά δημοσιεύτηκε σε αρκετά μπλογκς και προκάλεσε οργή για την προβοκάτσια και εκδηλώσεις υποστήριξης από πολλούς δημοκράτες και συμπαραστάτες παλιότερους και νέους της ΑΠ και με πολύ θερμά λόγια. Άλλωστε τα αποκαλυπτικά αρχεία της Α.Π κατά των ναζί συνεχίζουν να κινούνται πολύ πλατειά μέσα στο ιντερνετ θέλουν δεν θέλουν οι εχθροί της. Όσοι περισσότεροι αντιδραστικοί τύπου ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ,ΣΕΚ κλπ θα μπαίνουν στην σαπιόβαρκα των πολιτικών πλαστογράφων τόσο αυτή θα βυθίζεται.

Ακολουθεί η καταγγελία της Α.Π

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΥΠΟΥΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΕΚ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Την ώρα που οι δημοκράτες ανησυχούν βαθιά με την άνοδο και την κλιμάκωση της βίας της ναζιστικής συμμορίας της Χρ. Αυγής και αναζητούν τρόπους να την ανακόψουν και να τη συντρίψουν ενώνοντας τις δυνάμεις τους, κλιμακώνεται μια ύπουλη, προβοκατόρικη και φασιστικού τύπου επίθεση ενάντια στην Αντιναζιστική Πρωτοβουλία από το ΣΕΚ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ με την ανοιχτή υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με επικεφαλής της το ΣΕΚ και σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησαν πρόσφατα ένα μετωπικό σχήμα και του έδωσαν το όνομα Αντιναζιστική Πρωτοβουλία Πειραιά, σαν να πρόκειται για τοπικό τμήμα της Οργάνωσής μας.

To Σάββατο 22 Σεπτέμβρη στον Πειραιά, το σχήμα αυτό ηγήθηκε συγκέντρωσης και διαδήλωσης, που είχε συνδιοργανωτές την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τον ΣΥΡΙΖΑ και κεντρικό ομιλητή - εκπρόσωπο του σχήματος, ένα στέλεχος του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ενώ λοιπόν οι ιδρυτές του σχήματος αυτού θα μπορούσαν να το ονομάσουν με δεκάδες άλλα ονόματα με το ίδιο περιεχόμενο όπως π.χ αντιναζιστική ενότητα Πειραιά, αντιναζιστική συσπείρωση Πειραιά, αντιφασιστικό μέτωπο Πειραιά κ.λπ. ώστε να αποφύγουν έτσι κάθε σύγχυση με τη γνωστή σε όλους τους αντιφασίστες από τη 15ετή δράση της Αντιναζιστική Πρωτοβουλία, διάλεξαν ακριβώς ένα όνομα που να δημιουργεί αυτή τη σύγχυση.

Γιατί το έκαναν αυτό;

Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν επιδιώκουν να εμφανίσουν το μετωπικό τους αυτό σχήμα σαν τοπικό τμήμα της Οργάνωσής μας. Άλλωστε τη λέξη Πειραιά σιγά σιγά και με τρόπο την αποσύρουν. Αυτό που θέλουν είναι να στήσουν μια μαϊμού Αντιναζιστική Πρωτοβουλία δικιάς τους κοπής, να την επανδρώσουν με τα κομματικά μέλη τους, να την καθιερώσουν με τον καθεστωτικά ισχυρό προπαγανδιστικό τους μηχανισμό και μετά να πουν στους δημοκρατικούς ανθρώπους που ανησυχούν: Να αυτή είναι η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία που αξίζει να ακολουθήσετε. Στόχος αυτής της πολιτικής πλαστοπροσωπίας είναι να εμποδίσει τους δημοκράτες να στραφούν προς την Αντιναζιστική Πρωτοβουλία και να τη δυναμώσουν οργανωτικά και πολιτικά επειδή αυτή ΤΩΡΑ δικαιώνεται. Αντίθετα ΤΩΡΑ έγινε ολοφάνερη η αποτυχία της αντιρατσιστικής πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΕΚ και όλης της καθεστωτικής αριστεράς. Αυτή όχι μόνο δεν ανέκοψε αλλά είχε σαν αποτέλεσμα τελικά να δυναμώσει τους ναζιστές.

Αποδεικνύεται δηλαδή σήμερα πόσο δίκιο είχε η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία όταν πριν από 15 χρόνια έβαλε σαν κεντρικό στόχο της ίδρυσής της την αποκάλυψη της Χρ. Αυγής ως ναζιστικής, την πολιτική και ιδεολογική συντριβή της πλατφόρμας της και τη θέση της εκτός νόμου.

Από τότε η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία κατήγγειλε την πολιτική άρνηση των ηγεσιών της λεγόμενης αριστεράς, να υψώσουν σε κεντρικό ζήτημα της πολιτικής ζωής την εγκληματική δράση της ναζιστικής συμμορίας, που τότε όλοι ονόμαζαν ακροδεξιά, εθνικιστική κ.λπ και κυρίως την τερατώδη νομιμότητά της.

Τότε ο ΣΥΝ (τώρα ΣΥΡΙΖΑ) έλεγε ότι η Χρ. Αυγή ήταν μια περιθωριακή ομάδα που δε θάπρεπε να τεθεί εκτός νόμου για να μην ηρωοποιηθεί. Αυτή την πολιτική τη συνεχίζουν ακόμα και σήμερα που οι ναζί έχουν αποχαλινωθεί και έχουν γίνει επίσημο παρακράτος. Μάλιστα ακόμα και τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει στη Βουλή την τιμωρία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, το ΣΕΚ με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν αναλάβει να τον ξεπλύνουν στήνοντας μαζί του αντιναζιστικές πρωτοβουλίες και πορείες με το εσκεμμένα διφορούμενο σύνθημα Να κλείσουν τα γραφεία της Χρ. Αυγής. Αυτό το σύνθημα βολεύει τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί παρακάμπτει με αριστερή φρασεολογία το εκτός νόμου η Χρ. Αυγή. Η διαφορά είναι ότι το εκτός νόμου υποχρεώνει την αστική τάξη, όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα και το κράτος γενικά, να απαγορεύσουν ολοκληρωτικά τους ναζί εγκληματίες, όπως γίνεται σε όλες τις στοιχεωδώς δημοκρατικές χώρες, ενώ το να κλείσουν τα γραφεία σημαίνει μερική απαγόρευση, που την ευθύνη της αυτό το σύνθημα την αναθέτει πρακτικά στις τοπικές διαμαρτυρίες των πολιτών και στους τοπικούς συσχετισμούς δύναμης.

Από την άλλη σε αντίθεση με όλους αυτούς που ξέχασαν επί 15 χρόνια να ιδρύσουν ένα αντιναζιστικό μέτωπο και το θυμήθηκαν τώρα - που το αυγό του φιδιού έγινε βόας - κλέβοντας το όνομα άλλων, η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία φώναζε ασταμάτητα ότι η πιο βασική προϋπόθεση για τη συντριβή των ναζί ήταν η ουσιαστική ενότητα του ντόπιου με το μεταναστευτικό προλεταριάτο. Γι αυτό κατήγγειλε την αντιδραστική πολιτική των ανοιχτών συνόρων που προωθούσαν και προωθούν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΕΚ και κυρίως κατήγγειλε ότι αυτοί δέχτηκαν επί 20 χρόνια, σιωπηρά ή ανοιχτά, την πολιτική του σπασμένου μεροκάματου για τους μετανάστες, η οποία και έβαλε τα θεμέλια της εθνορατσιστικής διάσπασης ελλήνων και μεταναστών εργατών. Ιδιαίτερα σήμερα με τη ραγδαία καταστροφή των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας, τη χρεοκοπία, τη συνακόλουθη ανεργία και την εξαθλίωση του λαού, αυτή η πολιτική μαζικοποιεί όσο τίποτε άλλο τους ναζί, καθώς εμφανίζει τη ρατσιστική κτηνωδία τους σα μέθοδο σωτηρίας της φτωχολογιάς.

Επίσης, και ίσως το σημαντικότερο από όλα, είναι ότι η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία αποκάλυψε και καταγγέλλει σταθερά το βαθύ ενοποιητικό συστατικό των ηγεσιών όλης της υποτιθέμενης αντιρατσιστικής αριστεράς, που είναι ο καλυμμένος της αντισημιτισμός, ο οποίος αποτελεί και το σήμα κατατεθέν του ναζισμού. Είναι χαρακτηριστικό πως οι συριζα, ανταρσυα και ΣΕΚ σιώπησαν βροντερά και συνένοχα και συνεχίζουν να σιωπούν που τα ανώτατα δικαστήρια της χώρας έχουν αθωώσει τον αρχιναζιστή Κ. Πλεύρη με ανοιχτά αντισημιτικά και φιλοναζιστικά επιχειρήματα, μετατρέποντας έτσι την Ελλάδα στο πρώτο επίσημα αντισημιτικό κράτος στην Ευρώπη.

Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία καλεί όλους τους δημοκράτες αντιφασίστες να καταγγείλουν με κάθε τρόπο αυτή την πολιτική πλαστοπροσωπία των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΕΚ, την τόσο σπάνια σε κυνισμό και σε φασιστική λογική. Το κάλεσμα αυτό το απευθύνουμε και σε όποιους αντιναζιστές ακολουθούν τα παραπάνω κόμματα.

Σε κάθε περίπτωση η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία δεν πρόκειται να αφήσει αυτή την απάτη να περάσει. Έτσι οι εμπνευστές της όχι μόνο δεν θα συσκοτίσουν τα πράγματα όπως ανόητα ελπίζουν, αλλά θα βοηθήσουν άθελά τους στο ξεκαθάρισμα των ιδεών και των θέσεων στη βάση του αντιφασιστικού κινήματος. Αυτό το ξεκαθάρισμα είναι σήμερα απαραίτητο για τη δημιουργία ενός πραγματικού πλατιού, δεμένου με το λαό, αντιναζιστικού μετώπου που θα συντρίψει τελικά τη χρυσαυγίτικη, εγκληματική, καθεστωτική συμμορία. Αυτός ο δρόμος είναι μακρύς και επώδυνος αλλά είναι ο μόνος νικηφόρος.

Αθήνα, 24 Σεπτεμβρίου 2012