ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ

Από το 2009 σύσσωμο το πολιτικό σύστημα και τα καθεστωτικά ΜΜΕ διατυμπανίζουν την θέση ότι η Γερμανία θέλει την εξαθλίωση της χώρας μας για να την αγοράσει φτηνά. Αποδεικνύεται όμως σήμερα ότι τη χρεωκοπημένη Ελλάδα δεν την αγοράζει η Γερμανία, αντίθετα είναι η Ρωσία και η σύμμαχός η Κίνα που αγοράζουν αθόρυβα, σχεδόν τζάμπα και με στημένους ή και χωρίς διαγωνισμούς τον στρατηγικό ιδιωτικό και δημόσιο πλούτο της χώρας. Κανένα από τα 7 κόμματα δεν το καταγγέλλει αυτό.

Στο προηγούμενο φύλο της Νέας Ανατολής (αρ. φυλ. 482), στο κεντρικό άρθρο με τίτλο “ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΔΥΜΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ: ΝΕΟΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ, ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ Η ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ” (http://www.oakke.gr/na482/forologiko482.htm) είχαμε περιγράψει πως το καθεστώς χρησιμοποιεί το νέο νομοθετικό πλέγμα υπερφορολόγησης της μεγάλης και μεσαίας ακίνητης περιουσίας για να διευκολύνει πρακτικά την απαλλοτρίωση εκτάσεων και κατοικιών υπέρ των Ρώσων, βασική προϋπόθεση για τον αποικιοκρατικό εποικισμό που ετοιμάζει ο Πούτιν σε συνεργασία με τους ντόπιους λακέδες του, για να δικαιολογεί μελλοντικές επεμβάσεις στα εσωτερικά της χώρας τύπου Αμπχαζίας-Οσσετίας.

Ένα πρόσφατο άρθρο στον Ελληνικό τύπο με τίτλο “Μακριά από την ελληνική αγορά ακινήτων οι διεθνείς επενδυτές” (http://www.kerdos.gr/default.aspx?id=1852402&nt=103) έρχεται να διαψεύσει την γκεμπελική προπαγάνδα του καθεστώτος για δήθεν “στοχοποίηση” της χώρας από “δυτικούς τραπεζίτες και γερμανοεβραίους” που “στόχο έχουν να αγοράσουν κοψοχρονιάς τον πλούτο της χώρας”.

Σύμφωνα με το άρθρο “Οι επενδυτές συνεχώς αναζητούν ακίνητα στις ίδιες, «ασφαλείς» αγορές”, στις οποίες δεν συγκαταλέγεται η χώρα μας.Ανύπαρκτη είναι η Ελλάδα στον χάρτη των επενδυτικών επιλογών των μεγαλύτερων διεθνών επενδυτών στον τομέα των ακινήτων, με τις ελπίδες για το μέλλον να στρέφονται στις αποκρατικοποιήσεις και τις προσπάθειες αξιοποίησης μεγάλων ακινήτων του Δημοσίου”.

Οι δυτικοί επενδυτές φυσικά δεν νιώθουν καμία ασφάλεια να αγοράσουν και να αξιοποιήσουν ακίνητη περιουσία στην χώρα μας, καθώς παρά τις επικοινωνιακές δηλώσεις των Ελλήνων πολιτικών εκπροσώπων του καθεστώτος που γίνονται για τα μάτια του κόσμου, γνωρίζουν ότι είναι ανεπιθύμητοι και ότι κινδυνεύουν να χάσουν τα λεφτά τους είτε από την “γραφειοκρατία” είτε από την δράση καθεστωτικά ελεγχόμενων “κινημάτων πολιτών” και δήθεν “οικολόγων” που προστατεύουν φωλιές πάπιας. Φυσικά “γραφειοκρατία”, “κινήματα πολιτών” και “οικολόγοι” εξαφανίζονται ή κάνουν ανώδυνες εμφανίσεις, όταν οι “επενδυτές” είναι ρώσοι και κινέζοι κρατικοί ολιγάρχες και για αυτό οι τελευταίοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να αγοράζουν, κοψοχρονιάς πάντα, ελληνικά ακίνητα και επιχειρήσεις. Αυτό συμβαίνει γιατί μόνο αυτοί μπορούν να ξέρουν ότι έχουν ένα καθεστώς που όχι μόνο δεν θα τους χτυπήσει αλλά τους είναι δουλικά αφοσιωμένο και θα διευκολύνει την ληστρική αξιοποίηση της περιουσίας τους, φτιάχνοντας το κατάλληλο –επιλεκτικά υπέρ αυτών- νομοθετικό πλαίσιο. Όπως αναφέραμε και στο προηγούμενο άρθρο, οι νέοι τσάροι έχουν διδαχτεί πικρά από την εποχή του Καποδίστρια και του Όθωνα ότι δεν μπορούν να ελέγξουν την Ελλάδα αν δεν ελέγξουν σε βάθος την πολιτική και οικονομική της ζωή. Και δεν μπορούν να πετύχουν τίποτα από αυτά αν δεν ελέγξουν σε σημαντικό βαθμό την σε γενικές γραμμές κατατεμαχισμένη και ζηλότυπα ως και παθολογικά προστατευμένη-ως χθες- ελληνική γαιοκτησία.