ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Ο ΝΕΟΧΙΤΛΕΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Μόρσι θέλει παντού να εμφανίζεται σαν ο μετριοπαθής ισλαμιστής, σαν λογικός πολιτικός και υπερασπιστής των πολιτικών ελευθεριών του αιγυπτιακού λαού. Ένα βίντεο ωστόσο που πρόβαλε πρόσφατα η αιγυπτιακή τηλεόραση καταδεικνύει το ακριβώς αντίθετο. Το βίντεο, που χρονολογείται από το 2010 όταν ο Μόρσι ήταν ήδη ηγετικό στέλεχος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, καταγράφει τους κατάπτυστους αντισημιτικούς χαρακτηρισμούς στους οποίους προέβη σε διάγγελμά του και αποδεικνύει τον πραγματικό χιτλερικό του πολιτικο-ιδεολογικό χαρακτήρα.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο σημερινός πρόεδρος της Αιγύπτου εμφανίζεται πολέμιος οποιασδήποτε προσέγγισης ανάμεσα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, χαρακτηρίζοντας ληστεία τη δημιουργία του ισραηλινού κράτους και καλώντας τους αραβικούς και μουσουλμανικούς λαούς να το μποϋκοτάρουν, να δυναμώσουν τις ένοπλες ισλαμοφασιστικές συμμορίες και να διώξουν τους Εβραίους από τις χώρες τους (βλ. skai.gr, 6/1). Σε ένα απόσπασμα του λόγου του ο νυν πρόεδρος αναφέρει επί λέξει: «Όμως ορισμένοι Παλαιστίνιοι, που πιστεύουν λανθασμένα ότι οι εχθροί τους μπορούν να τους δώσουν κάτι, αυτή η (Παλαιστινιακή) Αρχή δημιουργήθηκε από τους σιωνιστές και τους αμερικανούς εχθρούς μόνο και μόνο για να αντιταχθούν στη θέληση του παλαιστινιακού λαού και στα συμφέροντά του. (…) Κανένας λογικός άνθρωπος δεν πρέπει να περιμένει καμία πρόοδο από αυτό το μονοπάτι. Είτε Σιωνιστές και όλα όσα θέλουν, είτε πόλεμος! Αυτό ξέρουν οι καταχτητές αυτοί της γης της Παλαιστίνης, αυτές οι αιματορουφήχτρες που επιτίθενται σε Παλαιστίνιους, αυτοί οι πολεμοκάπηλοι, οι απόγονοι πιθήκων και γουρουνιών!» Και παρακάτω: «Αυτή θα πρέπει να είναι η πρακτική των Μουσουλμάνων και των Αράβων έξω από την Παλαιστίνη. Πρέπει να υποστηρίζουν τους μαχητές της αντίστασης και να πολιορκούν τους Σιωνιστές οπουδήποτε κι αν βρίσκονται. Κανένας από τους αραβικούς και μουσουλμανικούς λαούς και καθεστώτα δεν πρέπει να έχει συναναστροφές μαζί τους. Πρέπει να ασκηθεί πίεση πάνω τους. Δεν πρέπει να τους δοθεί καμία δυνατότητα και δεν πρέπει να σταθούν σε κανένα αραβικό ή ισλαμικό έδαφος. Πρέπει να εκδιωχθούν από τις χώρες μας (https://www.youtube.com/watch?v=Q3NCiaozL0k&list=UUpBvIBfZ-foo5ZbLH5O0N4g&index=1). Φυσικά, καμία φιλοπαλαιστινιακή διάθεση δεν εξηγεί το παραλήρημα μίσους του αιγύπτιου προέδρου, αφού άλλωστε καταφέρεται ενάντια στο κράτος των Παλαιστινίων και στις όποιες διαθέσεις του να ζήσει ανεξάρτητα και δίπλα στο ισραηλινό κράτος. Πρόκειται για λόγια ενός ολοκληρωμένου νεο-χιτλερικού, ακόλουθου του ρωσοκινεζικού νεοναζιστικού άξονα που μόνο πόλεμο και καταστροφή μπορεί να προσφέρει στο λαό του και στα γειτονικά έθνη.

Η εξουσία του Μόρσι είναι δημιούργημα της φιλορώσικης προεδρίας Ομπάμα που εκφράζοντας και τις πιο αντιτριτοκοσμικές πλευρές του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού που επέμβηκε απροκάλυπτα στην Αίγυπτο σε συνεργασία με την επίσημη ρωσική διπλωματία για να διώξει τον ειρηνόφιλο εθνικό αστό Μουμπάρακ στο όνομα της «δημοκρατίας». Ο Ομπάμα τον βοήθησε στη συνέχεια να σταθεροποιήσει την εξουσία του με τη θέσπιση νέου συντάγματος και τώρα ετοιμάζεται να του πουλήσει τανκς και F-16 για να σφάξει τους αιγύπτιους δημοκράτες στο εσωτερικό και να βομβαρδίσει κάποια στιγμή τις γειτονικές χώρες που θέλουν την ανεξαρτησία τους και την ειρήνη. Αυτά τα εγκλήματα σχεδιάζονται να διαπραχθούν στο όνομα της τιμωρίας που τάχα πρέπει να επιβληθεί σε όποιον δεν θέλει την γενοκτονική εξόντωση των Εβραίων, οπότε είναι φίλος τους, οπότε τάχα υποκινείται από αυτούς. Ο αντισημιτισμός που μετά την συντριβή του χιτλερισμού εμφανίζεται σαν αντισιωνισμός είναι η παγκόσμια ενοποιητική πολεμική σημαία του ρωσοκινέζικου νεοναζιστικού άξονα.