ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ

Κρύβονται πίσω από τη Γερμανία αλλά

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Οι άνθρωποί της, που εμφανίζονται σαν κυβέρνηση «ευρωπαίων» και σαν αντιπολίτευση «πατριωτών», έφεραν με σχέδιο τη χρεωκοπία και την πείνα για να μας σπρώξουν στα νύχια της.

H πιο μεγάλη τραγωδία για το λαό μας, μεγαλύτερη ακόμα και από το ότι ξαφνικά καταστράφηκε η ζωή του, είναι ότι ακόμα δεν ξέρει με σιγουριά ποιος πραγματικά φταίει γι αυτό, δηλαδή ποιος είναι ο εχθρός που πρέπει να πολεμήσει. Έτσι ζει προς το παρόν μέσα στην αγωνία και στην ανημποριά. Οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις μέσω των ΜΜΕ του δείχνουν επίμονα τους δυτικούς δανειστές και κυρίως τη Γερμανία σαν τον αληθινό εχθρό. Η αντιπολίτευση τον δείχνει ανοιχτά, ενώ η κυβέρνηση τον δείχνει «με τρόπο», λέγοντας ότι ναι μεν αυτός κυρίως φταίει για τα βάσανά μας αλλά δεν μπορούμε προς το παρόν να του πάμε κόντρα. Η αντιπολίτευση που παριστάνει τη νέα «εθνική αντίσταση» εξηγεί τη συμπεριφορά του εχθρού, λέγοντας ότι μας καταστρέφει για να μας αγοράσει φτηνά και να μας υποδουλώσει. Η θεωρία αυτή θα καταρρέει όσο περνάει ο καιρός για ένα βασικό λόγο: Γιατί δεν αγοράζει η Γερμανία την Ελλάδα αλλά την αγοράζει αθόρυβα, ουσιαστικά τζάμπα και αποσπώντας τα νευρικά της οικονομικά γάγγλια, η Ρωσία που δίνει μερικά καλά κομμάτια και στη σύμμαχό της Κίνα. Οι γερμανοί μονοπωλιστές έχουν βαριές ευθύνες για τη σημερινή εξαθλίωση της χώρας αλλά είναι η ρώσικη υπερδύναμη που ύπουλα προετοίμασε και πραγματοποιεί την υποδούλωση της χώρας μας καλυπτόμενος πίσω από τη Γερμανία.

Είναι λοιπόν η Ρωσία που με τον κρατικο-ολιγάρχη Νέσις αγόρασε πάμφθηνα πάνω στην κρίση και με διακομματική αποδοχή το μειοψηφικό ακόμα αλλά συντριπτικά μεγαλύτερο πακέτο μετοχών της Πειραιώς (10%). Αμέσως μετά όλα τα κόμματα με έγκριση ή πρακτική ανοχή δώσανε στην Πειραιώς χωρίς διαγωνισμό την κρατική ΑΤΕ (Αγροτική τράπεζα), δηλαδή το κλειδί του ελέγχου της αγροτικής οικονομίας της χώρας. Μετά, με βρώμικο διαγωνισμό και πάλι με την πολιτική σιωπηλή συγκατάθεση όλων, παραδώσανε στη Ρωσία (στον τραπεζίτη του κρατικοβιομηχανικού συμπλέγματος Ζέκτσερ) το εργοστάσιο Δωδώνη της ΑΤΕ. Η Δωδώνη είναι κλειδί της κτηνοτροφικής οικονομίας της Ηπείρου που είναι η οδική και ενεργειακή πύλη των νότιων Βαλκανίων προς την ΕΕ! Στο μεταξύ οι κομματικές ηγεσίες που έχουν εξαρτήσει ενεργειακά τη χώρα από το πανάκριβο ρώσικο φυσικό αέριο σχεδιάζουν να δώσουν στην Γκάζπρομ τον έλεγχο όλου του αερίου που θα μπαίνει στην Ελλάδα δηλαδή και τον έλεγχο των εγκαταστάσεων του υγροποιημένου αέριου της Ρεβυθούσας που λειτουργεί ακριβώς σαν εφεδρεία αν η Γκάζπρομ, που είναι εργαλείο της ρώσικης εξωτερικής πολιτικής, κλείσει εκβιαστικά τις στρόφιγγες(!) Δηλαδή, σε συνδυασμό με το ότι σαμποτάρουν συστηματικά το λιγνίτη σαν καύσιμο της ΔΕΗ πάνε να κάνουν τη χώρα μας κυριολεκτικά ενεργειακή αποικία και όμηρο της Ρωσίας. Παράλληλα η Ρωσία διεκδικεί τον ΟΣΕ ώστε, μαζί με τη σύμμαχό της Κίνα στην οποία δόθηκε το λιμάνι του Πειραιά με αποικιακούς όρους εργασιακής γαλέρας, να κάνει την Ελλάδα εμπορική, ναυτική και ενεργειακή της βάση στην Ευρώπη και στη Μεσόγειο.

Από τη διείσδυση και το σαμποτάζ στη χρεωκοπία

Την πολιτική της πρόσδεσης της χώρας μας στο άρμα του ρώσικου σοσιαλιμπεριαλισμού την ξεκίνησε ο Α. Παπανδρέου σε συμμαχία με το ψευτοΚΚΕ, όργανο των παλινορθωτών του καπιταλισμού στην ΕΣΣΔ μετά τα 1956. Την ίδια πολιτική συνέχισαν οι Σημίτης, Καραμανλής ανηψιός, και Γ. Παπανδρέου που παριστάνανε τους φιλοδυτικούς, όπως τώρα το κάνουν οι επίσης διπρόσωποι Σαμαράς (ο προωθητής από το ‘90 της ρώσικης πολιτικής του «ορθόδοξου τόξου»), Βενιζέλος και Κουβέλης. Τώρα τη σύμπλευση με τη Ρωσία την προπαγανδίζει αρκετά ανοιχτά ο ΣΥΡΙΖΑ, ωμά οι ΑΝΕΛ του Καμμένου, και εντελώς ξετσίπωτα οι ναζήδες της Χρ. Αυγής:

Επί δεκαετίες οι άνθρωποι της Ρωσίας σαμποτάρανε τη βιομηχανία και γενικά τη σύγχρονη παραγωγή με περιβαλλοντικά, αρχαιολογικά, γραφειοκρατικά και φιλεργατικά προσχήματα έχοντας πάντα σαν πολιορκητικό κριό τα δήθεν ταξικά, αντιβιομηχανικά κινήματα της ψευτοαριστεράς (των ΣΥΝ-ψευτοΚΚΕ). Επειδή τα καθαρά πολιτικά μέσα δεν ήταν αρκετά οι συμμορίες των ρωσόδουλων σκοτώνανε βιομήχανους της βαριάς βιομηχανίας και καίγανε δάση για να ματαιώνουν τουριστικές επενδύσεις και χωροταξικά ανάπτυξης. Την ίδια ώρα όλοι μαζί δυναμώνανε ένα τμήμα του μεγάλου κεφάλαιου, κρατικοδίαιτο και δεμένο με τη ρώσικη πολιτική, που του προσφέρανε με σκανδαλώδεις αναθέσεις τομείς κλειδιά της οικονομίας (υποδομές, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, ορυχεία, τράπεζες και μερικές καλές σύγχρονες επιχειρήσεις) και το υπερπαχύνανε. Πρόκειται για την κρατικο-ολιγαρχία ρώσικου τύπου Κόκκαλη (που τελικά πούλησε την Ιντρακόμ στη Ρωσία), Μπόμπολα, Κοπελούζου, Μυτιληναίου, Γερμανού, Βγενόπουλου και μερικών άλλων μικρότερων.

Για να πετύχουν την καταστροφή της ντόπιας σύγχρονης παραγωγής μεγάλης κλίμακας οι ρωσόδουλοι δυνάμωσαν, διέφθειραν και προσεταιρίστηκαν με κάθε λογής παροχές και επιδοτήσεις τα πιο παρασιτικά τμήματα της κρατικής γραφειοκρατίας και την πιο κρατικοδίαιτη μικροαστική τάξη στην πόλη και στην ύπαιθρο. Τα λεφτά γι αυτήν την εξαγορά τα βρήκαν από τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις και τα δανεικά που τους έδωσαν οι δυτικοί μετά την είσοδό της χώρας στο Ευρώ. Έτσι εκτός από την κρατική μεγαλοαστική τάξη ολιγαρχών που δημιούργησαν οι ρωσόδουλοι σχημάτισαν και δύο αρκετά μαζικούς στρατούς που είχαν αντίθεση με τη βιομηχανία όχι γιατί αυτή στα χέρια των αστών εκμεταλλεύεται άγρια τη ζωντανή εργασία αλλά γιατί αναπτύσσει τις σύγχρονες παραγωγικές δυνάμεις. Έτσι οι άνθρωποι του ρώσικου σοσιαλιμπεριαλισμού και τη χώρα αποβιομηχανοποιήσανε και τα χρέη της αύξησαν οπότε εύκολα την κατάλληλη στιγμή την οδήγησαν στη χρεωκοπία.

Γιατί οι ρωσο-κινέζοι δεν φοβούνται να αγοράσουν

Οι σημερινές στρατηγικές εξαγορές των ρώσων καπιταλιστών δεν οφείλονται στο ότι μόνο αυτοί επιλέγονται για επενδυτές από το πολιτικό σύστημα αλλά επίσης γιατί μόνο αυτοί (και οι σύμμαχοί τους κινέζοι) ξέρουν ότι δεν θα χάσουν τα λεφτά τους επειδή οι άνθρωποί τους στην εξουσία θα σαμποτάρουν όλους τους άλλους ανταγωνιστές τους και θα ευνοούν σκανδαλωδώς τους ίδιους.

Ξέρουν δηλαδή μόνον αυτοί ότι τα πουλημένα στο δικό τους καθεστώς συνδικάτα (ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ) δεν θα απεργήσουν ποτέ ενάντιά τους, ότι τα επιλεκτικά «αντικαπιταλιστικά κινήματα» των ψευτο-οικολόγων και ψευτοαναρχικών, οι επιθεωρήσεις εργασίας, τα ΣΔΟΕ, το σαμποταριστικό Ε΄ τμήμα του ΣτΕ, κλπ δεν θα ενοχλήσουν ποτέ τις επενδύσεις τους και ότι τα κανάλια, επειδή είναι εξαρτημένα από το κράτος (αδειοδότηση, ΕΣΡ, κρατικές διαφημίσεις) θα σιωπούν για τις οργιώδεις κρατικές παραχωρήσεις σε αυτούς. Ας αναλογιστούμε πχ τι θόρυβο κάνουν όλοι για τις μίζες της Ζήμενς και πως κρύβουν ότι μαζί με τη Ζήμενς ήταν και η Ιντρακόμ, ή τι θόρυβο κάνουν για τα γερμανικά υποβρύχια ενώ σιωπούν για το πολλαπλάσιο σκάνδαλο των ρώσικων ΤΟΡ Μ1, ή τι θόρυβο έκαναν ενάντια στα μεταλλεία της Κασσάνδρας όταν τα είχαν οι Καναδοί της TVX, πόσο σιώπησαν όταν τα πήρε ο Μπόμπολας και πως ξαναρχίζουν τώρα τελευταία που τα πήραν πάλι κάποιοι Καναδοί. Όλη αυτή τη διακριτική μεταχείριση που εκδηλώθηκε για δεκαετίες απέναντι στις επιχειρήσεις των ανατολικών μεγαλοβδελών τύπου Μπόμπολα-Κόκκαλη κλπ μπορεί κανείς να τη δει τώρα συμπυκνωμένη απέναντι στην Κόσκο και το εργασιακό της κάτεργο.

Είναι επίσης εντελώς χαρακτηριστικό πώς τα 7 κόμματα βοηθάνε τώρα πάνω στην κρίση κυρίως τη Ρωσία να αποκτήσει ακριβή γη με έναν ειδικό φορολογικό νόμο που πρακτικά απαγορεύει στους ντόπιους ιδιοκτήτες της μεσαίας και μεγάλης γαιοκτησίας είτε να την κρατάνε, είτε να τη μεταβιβάζουν στα παιδιά τους, οπότε τους υποχρεώνει να την πουλάνε όσο-όσο κυρίως στους ρωσοκινέζους πλούσιους. Αυτό, γιατί οι δυτικοί και οι ντόπιοι αντίστοιχοι τους δεν αγοράζουν τώρα γιατί τρέμουν τη μεγάλη φορολογία και την πολιτική αστάθεια. Επιπλέον η κυβέρνηση, χωρίς η αντιπολίτευση να αντιδράσει, προανήγγειλε ένα νόμο που θα δίνει άδεια μόνιμης παραμονής σε όσους αγοράζουν γη αξίας 300.000 Ευρώ και πάνω. Αυτός ο νόμος θα διευκολύνει τον εποικισμό της χώρας από τους ανατολικούς αστούς κατακτητές. Το φαινόμενο αυτό είναι ήδη τυπικό στη Χαλκιδική, τη γειτονιά του Αγίου Όρους και του λιμανιού της Θεσσαλονίκης που τα εποφθαλμιά η Ρωσία. (Γι αυτό το καθεστώς παράδωσε τον ΠΑΟΚ στον άνθρωπο του αρχικαγκεμπίτη Πούτιν Σαββίδη). Αυτά την ίδια ώρα που το καθεστώς ευχαρίστως παραδίδει τους φτωχούς μετανάστες στο μαχαίρι των ναζιστών του της Χ.Α, ενώ με το ΣτΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τις φασιστικές συμμορίες του επιτίθεται στις μεγάλες επενδύσεις στη γη των δυτικόφιλων αστών (στο Μωλ του Λάτση τώρα και στο Βοτανικό του Βωβού προηγούμενα).

Όταν λοιπόν οι ηγέτες της αντιπολίτευσης μιλάνε για γερμανική κατοχή είναι για να κρύψουν την απόπειρα αληθινής κατοχής της χώρας από τα αφεντικά τους. Η Γερμανία κάνει αυτό που κάνουν όλες οι ιμπεριαλιστικές χώρες-δανειστές στις οφειλέτριες που χρεωκοπούν: επιβάλλει σκληρή δίαιτα στην όλο και πιο καχεκτική φτωχολογιά τους. Όμως στην ελληνική περίπτωση την πιο μεγάλη καχεξία, και μάλιστα σχεδόν σε όλο το έθνος, τη φέρνουν οι εσωτερικοί σαμποταριστές για αυτό μόνο η Ελλάδα βυθίζεται τόσο ασταμάτητα και τόσο βαθιά στην άβυσσο σε σχέση με όλες τις χώρες που έχουν μπει στα διάφορα διεθνή προγράμματα δανειοδότησης τα τελευταία 25 χρόνια.

Το εγκληματικό σαμποτάζ πάνω στην κρίση

Οι εγκληματικές 7 κομματικές ηγεσίες κάνουν αυτό που δεν έγινε ποτέ στην ιστορία: διώχνουν κεφάλαια ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ κάνοντας τρία πράγματα: Σαμποτάρουν τις επενδύσεις, αυξάνουν τα κόστη παραγωγής, και μειώνουν την εσωτερική ζήτηση.

Διώχνουν κεφάλαια σημαίνει ότι πχ ματαίωσαν διακομματικά και μέσω του ΣτΕ το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ στρατηγικό έργο της εκτροπής του Αχελώου που εκτός από τον κόσμο που θα απασχολούσε θα μείωνε τα κόστη της αγροτικής παραγωγής και θα αύξαινε πελώρια τον όγκο της. Στραγγάλισαν την πελώρια συγχρηματοδοτούμενη από την ΕΕ και από διεθνείς τράπεζες ροή κεφαλαίων για τους αυτοκινητόδρομους (ανάμεσα στα άλλα χρησιμοποίησαν και το κίνημα “δεν πληρώνω” του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο όχι τυχαία άφησε μόνο τον Μπόμπολα να τελειώσει το δρόμο του Τρίπολης- Καλαμάτας και δεν ενόχλησε τα χρυσοφόρα διόδιά του στο Ρίο-Αντίρριο και στην Αττική Οδό). Ακυρώσανε το βιομηχανικό και τουριστικό χωροταξικό της Αττικής και με τη βοήθεια του ΣτΕ κάθε μεγάλο χωροταξικό στην Ελλάδα. Πνίξανε το ΕΣΠΑ με αλλεπάλληλες αναβολές και εγκρίνανε από αυτό ό,τι ήταν λιγότερο αναπτυξιακό. Ματαίωσαν τους νέους λιγνιτικούς σταθμούς της ΔΕΗ και μια σειρά υδροηλεκτρικά έργα και ταυτόχρονα επιδοτήσανε υπερβολικά τα πανάκριβα φωτοβολταϊκά (που μετά τα άφησαν έκθετα και αυτά) οπότε επιβάρυναν την τιμή του ρεύματος. Εμπόδισαν ή ματαίωσαν ωμά κάθε σημαντική βιομηχανική επένδυση (όπως πχ τη μεταλλουργία του χρυσού σε Χαλκιδική και Ροδόπη, τη βιομηχανία γυαλιού στην Καβάλα, τον ταινιόδρομο στη Χαλυβουργία Ασπροπύργου κλπ). Όλοι μαζί εμπόδισαν την τουριστική αξιοποίηση του Ελληνικού διώχνοντας τον πλειοδότη Ντ. Τραμπ, ενώ σαμποτάρανε πελώριες ξενοδοχειακές μονάδες στην Κρήτη, στην Ηλεία και αλλού. Το πιο χαρακτηριστικό τέτοιο έγκλημά τους είναι ότι καθυστέρησαν την έρευνα για την εξόρυξη των πελώριων κοιτασμάτων υδρογοναθράκων νότια της Κρήτης που σχεδόν θα έλυναν το πρόβλημα χρέους της Ελλάδας και θα βοηθούσαν στην ενεργειακή ανεξαρτησία όλης της ΕΕ από τη Ρωσία. Αυξαίνουν τα κόστη της υπάρχουσας βιομηχανίας και κάθε άλλης επιχείρησης σημαίνει ότι υπερφορολογούν με γιουρούσια τις εταιρείες, ότι δεν επιστρέφουν φόρους, ότι υπεραυξάνουν την τιμή του ηλεκτρικού και την τιμή του πετρελαίου και τέλος ότι όπου μπορούν ξεκινάνε μια άκαιρη απεργία που αποτελειώνει μια επιχείρηση που παραπαίει. Υπερφορολογούν σημαίνει ότι δεν φορολογούν για να μαζεύουν περισσότερα λεφτά αλλά για να σκοτώσουν τις επιχειρήσεις αφού αυτές με την υπερφορολόγηση δεν θα μπορούν στις επόμενες χρήσεις να δώσουν νέους φόρους. Το σαμποτάζ με την υπερφορολόγηση ήταν πιο καθοριστικό στην καταστροφή της οικοδομικής βιομηχανίας και βιοτεχνίας που πήρε στο λαιμό της και κατέστρεψε σχεδόν τη βιομηχανία που προμήθευε με υλικά την οικοδομή.

Η πιο βασική μέθοδος σαμποτάζ είναι να χρησιμοποιούν την ανάγκη να μειωθεί το κρατικό έλλειμμα σαν πρόσχημα για να συντρίβουν τη συνολική κατανάλωση του πληθυσμού, δηλαδή να μειώνουν την εσωτερική ζήτηση. Ήδη με το ότι σαμποτάρουν την παραγωγή μειώνεται ο όγκος των φόρων αλλά και των εισφορών στα ταμεία οπότε το δημοσιονομικό έλλειμμα, που είναι η «γεννήτρια» του δημόσιου χρέους, μεγαλώνει αντί να μικραίνει. Η εγκληματική πρόθεση τους να μειώσουν το έλλειμμα φαίνεται πολύ χαρακτηριστικά στο ότι αρνούνται διακομματικά να εισπράξουν χρήμα εκχωρώντας για αξιοποίηση τα άδεια πανάκριβα δημόσια ακίνητα, ιδιαίτερα τα ολυμπιακά που τα αφήνουν να σαπίζουν και στο ότι σαν κυβερνήσεις δεν έχουν κουνήσει το δαχτυλάκι τους να πιάσουν την πραγματική φοροδιαφυγή και μάλιστα αποσάθρωσαν τις εφορίες. Αφού έτσι έχουν σαμποτάρει κάθε άλλη πηγή δημοσίων εσόδων μειώνουν το έλλειμμα υπερφορολογώντας και εξαθλιώνοντας διαρκώς μισθωτούς και συνταξιούχους, οπότε ρίχνουν στα τάρταρα την εσωτερική ζήτηση. Έτσι βυθίζονται οι περισσότερες επιχειρήσεις, κυρίως οι βιομηχανικές, που στην Ελλάδα απευθύνονται στην εσωτερική αγορά.

Με αυτούς τους 3 τρόπους συνδυασμένους (διώξιμο κεφαλαίων, αύξηση του κόστους, μείωση εσωτερικής ζήτησης) οι εγκληματίες ρωσόδουλοι σαμποταριστές κλείνουν περίπου μια βιομηχανία τη μέρα! και ρίχνουν στην ανεργία εργαζόμενους με ρυθμό μεγαλύτερο από όσο σε κάθε άλλο κλάδο παραγωγής (Πρώτο θέμα, Κέρδος, 23/12/2012).

Οι ευθύνες των Γερμανών μονοπωλιστών και πως οι σαμποταριστές κρύβονται πίσω τους

Οι σαμποταριστές διακομματικά, και πάντα με επικεφαλής τον ΣΥΡΙΖΑ και τους οικονομολόγους του, λένε ότι όλη η κρίση οφείλεται ουσιαστικά στη μία από τις τρεις αιτίες της καταστροφής, στη μείωση της ζήτησης λόγω των μέτρων υπερ-λιτότητας. Ταυτόχρονα βέβαια κρύβουν ότι την κύρια ευθύνη γι αυτά τα μέτρα αυτά την έχουν στην ουσία οι ελληνικές κυβερνήσεις καθώς αρνούνται να μειώσουν το έλλειμμα με άλλους τρόπους. Έτσι ρίχνουν όλο το βάρος της κρίσης στους δανειστές της Τρόικας και ειδικά στη Γερμανία.

Οι περισσότεροι άνθρωποι στη χώρα μας και πολλοί οικονομολόγοι έξω από τη χώρα που δεν μπορούν εύκολα να δουν το σαμποτάζ στην παραγωγή, αποδέχονται τη θέση των σαμποταριστών ότι η λύση για την Ελλάδα είναι η κατάργηση ή η μείωση του χρέους. Δηλαδή βλέπουν σαν μόνη λύση το να χάσουν όλα τα λεφτά τους όσοι έκαναν το λάθος, ιδιώτες και ξένες κυβερνήσεις να δανείσουν τη χώρα μας. Όμως το επιχείρημα περί κρίσης, που οφείλεται τάχα στη μείωση της ζήτησης που προκαλούν οι δανειστές με τα μέτρα τους, καταρρέει κυρίως σε ένα σημείο. Στο ότι εκτός από την εσωτερική ζήτηση υπάρχει και η εξωτερική ζήτηση, δηλαδή η ζήτηση για εξαγωγές της χώρας, ιδιαίτερα για βιομηχανικές. Αυτή η αύξηση των εξαγωγών είναι ο κύριος τρόπος με τον οποίο μπορεί να μειωθεί το εξωτερικό χρέος μιας χώρας χωρίς αυτή να καταστραφεί, και αυτό γίνεται παντού. Οι εξαγωγές λοιπόν στην Ελλάδα θα έπρεπε κανονικά να έχουν εκτιναχθεί στα ύψη λόγω της τεράστιας πτώσης των μεροκάματων και της χαμηλής βάσης από την οποία ξεκινάνε όντας για χρόνια βυθισμένες. Όμως η αύξηση αυτή είναι ασήμαντη για τα 3 χρόνια της κρίσης (8%, 9%, 5% πλην πετρελαιοειδών) όπου ο βασικός παράγοντας είναι η αύξηση στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων κυρίως στην Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών και στη Βόρεια Αφρική, δηλαδή στη Ρωσία και στις χώρες επιρροής της. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση Σαμαρά μείωσε το προσωπικό του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών για να μειώσει τα έξοδα του δημοσίου!

Με αυτή την ύπουλη και προβοκατόρικη πολιτική είναι φυσικό να μισεί ο λαός μας τους ευρωπαίους δανειστές και πιο πολύ τη Γερμανία, οπότε εύκολα να μπορεί να πέσει στην αγκαλιά της Ρωσίας. Μερικοί μάλιστα λένε από θυμό ότι καλύτερα να είναι η Ρωσία αφεντικό μας παρά η Γερμανία. Πέρα από το ότι κανείς λαός δεν πρέπει να διαλέγει αφεντικά αυτή η λογική είναι πολιτικά βαριά λαθεμένη γιατί η σημερινή Γερμανία είναι κάτι το ισχυρό μόνο σε μια μεγάλη πολυκέφαλη και γενικά δημοκρατική ΕΕ. Αυτό σημαίνει ότι και να ήθελε δεν μπορεί να είναι μια συγκεντρωμένη κατακτητική υπερδύναμη, δηλαδή να έχει μια πανίσχυρη ενιαία διπλωματική και στρατιωτική μηχανή και κυρίως ένα φασιστικό κρατικό μηχανισμό που να μπορεί να ασκεί ωμη βία σε άλλους λαούς, όπως η πουτινική Ρωσία.

Οι Γερμανοί και γενικότερα οι ευρωπαίοι μονοπωλιστές ευχαρίστως εγκρίνουν όλα τα μέτρα πείνας του λαού γιατί αυτό που πρώτα τους ενδιαφέρει είναι να μειωθεί το έλλειμμα και να σωθούν από μια απότομη ελληνική χρεωκοπία που θα απειλούσε το Ευρώ. Από την άλλη δεν επιμένουν σε μερικά θετικά μεταρρυθμιστικά μέτρα αύξησης της παραγωγής που ζητάνε στα μνημόνια τους (πχ το χτύπημα της γραφειοκρατικής καθυστέρησης και της φοροδιαφυγής, το ξεμπλοκάρισμα των επενδύσεων, την απελευθέρωση των κρατικά ορισμένων αμοιβών μιας σειράς επαγγελμάτων), γιατί το ύψιστο για αυτούς και για όλο το δυτικό μονοπώλιο κριτήριο υγιούς οικονομικής πολιτικής είναι το χτύπημα των μισθών και των συντάξεων. Παράλληλα υποδεικνύουν εκβιαστικά στον ελληνικό λαό να ψηφίσει τις κυβερνήσεις των μέτρων πείνας που εκείνοι βλακωδώς μέσα στην αδυναμία τους σαν ιμπεριαλιστές δεύτερης γραμμής, θεωρούν φιλικές τους, ενώ σαν τέτοιους δεν τους πολυνοιάζει που στην Ελλάδα δυναμώνουν οι ναζί και που οι φασιστικές Ρωσία και Κίνα σπρώχνουν τα πιόνια τους. Με την πολιτική τους των οικονομικών επεμβάσεων και υποδείξεων από τα έξω οι μονοπωλιστές αστοί της Γερμανίας και της ΕΕ ευρύτερα κάνουν το έγκλημα να μην αφήνουν τον ελληνικό λαό να δει τους εσωτερικούς εχθρούς του, δηλαδή να καταλάβει πόσο ψεύτες είναι αυτοί που σαν κυβέρνηση και σαν αντιπολίτευση. διαμορφώνουν τη σκέψη και τη δράση του. Στην ουσία δεν τον αφήνουν να στηριχθεί στις δυνάμεις του, δηλαδή να αντιπαλαίψει τους υπεύθυνους των μέτρων πείνας και να τους πολεμήσει με συνέπεια για να σώσει τα μεροκάματα, τις συντάξεις και το μέλλον του από τους κάθε λογής νεο-δουλοκτήτες, ανατολικούς και δυτικούς που βρήκαν την ευκαιρία να τον γδάρουν. Κι αυτό γιατί κάθε τόσο οι δανειστές του λένε: Ή θα δεχτείς τα μέτρα ή φεύγεις από το Ευρώ και θα πάθεις χειρότερα. Οι ρωσόδουλοι «αντιστασιακοί» με επικεφαλής πάντα τον ΣΥΡΙΖΑ απαντάνε σε αυτό το δίλημμα λέγοντας στους πολίτες: Μην υποκύπτετε. απλά δεν θα πληρώνουμε το χρέος και αυτοί θα μας πληρώνουν το έλλειμμα γιατί φοβούνται τη χρεωκοπία. Η απάτη εδώ -εκτός από την πολιτική αχρειότητα και το μίσος για την ενότητα των ευρωπαϊκών λαών-είναι ότι οι δανειστές πληρώνουν το έλλειμμα μας μόνο όσο ο λαός μας τους πληρώνει με την πείνα και τον καθημερινό θάνατο του, δηλαδή μόνο όσο σέβεται το μισθοκτόνο πυρήνα των μνημονίων.

Γι αυτό το λόγο εμείς έχουμε τη θέση ότι η χώρα μας ώσπου να πατήσει παραγωγικά και πολιτικά στα δικά της πόδια της πρέπει να βγει από το Ευρώ (στο οποίο την έβαλε με απάτη ο Σημίτης), για να σωθεί και η ίδια και το Ευρώ. Αυτό πρέπει να γίνει με έναν φιλικό δανειστικό διακανονισμό με την ΕΕ για τη μεταβατική περίοδο από το Ευρώ προς το εθνικό νόμισμα. Αυτός ο διακανονισμός δεν θα πρέπει να περιλαμβάνει καμιά οικονομική κηδεμονία και επιτήρηση. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα πάρει αρκετά κεφάλαια για να μην καταστραφεί στη μετάβαση από το Ευρώ στο εθνικό νόμισμα, αλλά θα τα πάρει χωρίς όρους και επιτήρηση. Έτσι μόνο το αν θα σωθεί τελικά ή θα χρεωκοπήσει θα είναι δικιά της ευθύνη, οπότε ο λαός θα αναμετρηθεί κύρια με τους εκπροσώπους του και όχι με την ΕΕ. Η τελευταία από την πλευρά της θα διαθέσει κάποια τελευταία σημαντικά κεφάλαια, αλλά θα πάψει να αιμορραγεί διαρκώς πιστωτικά ειδικά στο Νότο της λόγω των ψηλών επιτοκίων που θα φέρνει μοιραία το άπατο Ελληνικό χρέος. Είναι στρατηγική της Ρωσίας αλλά και της Κίνας να μην ξεχρεώνεται ποτέ η Ελλάδα και διαρκώς να ζητάει νέα κουρέματα και νέα δανεικά και αγύριστα από την Ευρώπη ώστε και αυτή με τη σειρά της να αιμορραγεί και να βυθίζεται πιστωτικά και να διασπάται και να αποσαθρώνεται εκλιπαρώντας για κινέζικη δανειοδότηση και ρώσικη μεσολαβητική διείσδυση (το τελευταίο ήδη έχει αρχίσει στην Κύπρο και το ζητάει και ο Τσίπρας με τη διεθνή διάσκεψη για το χρέος που προτείνει).

Δημοκρατικό και πατριωτικό μέτωπο ενάντια στο σαμποτάζ, στη λεηλασία και στην επαπειλούμενη φασιστική δικτατορία

Επειδή κάποια στιγμή ο ελληνικός λαός θα καταλάβει ποιοι πραγματικά τον καταστρέψανε και τον σκλαβώσανε και θα εξεγερθεί ενάντιά τους οι επικεφαλής των 7 κομμάτων έχουν νομιμοποιήσει και προστατεύουν πολιτικο-δικαστικά την αρχιρωσόδουλη ναζιστική Χρ. Αυγή η οποία ανοιχτά καλεί το ρώσικο στρατό να εγκατασταθεί στην Ελλάδα (Κασιδιάρης στη Βουλή). Αυτή που δυναμώνει μέσα από την κρίση και το διακομματικό αντιδυτικισμό όλου του καθεστώτος προς το παρόν εξοικειώνει το λαό με τον κανιβαλισμό χύνοντας ατιμώρητα αίμα μεταναστών (που έχουν προβοκαριστεί και με την ψευτοαριστερή πολιτική των «ανοιχτών συνόρων»). Όμως ο βασικός ρόλος της είναι να ασκήσει αύριο την πιο κτηνώδη βία στους δημοκράτες και στους πραγματικούς πατριώτες.

Η ΟΑΚΚΕ καλεί το λαό να σχηματίσει ένα πλατύ δημοκρατικό και πατριωτικό μέτωπο ενάντια στο παραγωγικό σαμποτάζ και την εθνική λεηλασία, ενάντια στα μέτρα πείνας και πάνω απ όλα ενάντια στη νέα σοσιαλφασιστική δικτατορία που έρχεται με γοργά βήματα. Το δημοκρατικό μέτωπο πρέπει να καταγγέλλει τις ηγεσίες της ψευτοαριστεράς και των ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που χτυπάνε στα λόγια τη Χρ. Αυγή αλλά στην πράξη την έχουν νόμιμη, τη στέλνουν στο Συμβούλιο της Ευρώπης και την αφήνουν να σφάζει και να απαγορεύει εκδηλώσεις δημοκρατών χωρίς να το κάνουν αυτό το πιο κεντρικό πολιτικό ζήτημα στη χώρα.

Επίσης το δημοκρατικό μέτωπο πρέπει σταθερά να αντιπαλεύει και την τραμπουκική βία που ασκεί η ψευτοαριστερά πάνω στους ίδιους κύριους αντιπάλους με εκείνους που έχει η Χρυσή Αυγή. Πρόκειται σε αυτή τη φάση για τους μη ρωσόφιλους γενικά κάπως αναπτυξιακούς και φιλοευρωπαίους πολιτικούς της αστικής τάξης, είτε για τους αντι-σοσιαλφασίστες προοδευτικούς διανοούμενους. Οι πρώτοι εκκαθαρίζονται επίσης διακομματικά και με συνήθως αστήρικτες σκανδαλολογικές κατηγορίες. Από την άλλη οι δημοκράτες πρέπει να καταδικάσουν το τελευταίο προβοκατόρικο παιχνίδι του φιλοχρυσαυγίτη Σαμαρά να κυνηγήσει τις ιδεολογικά λιγότερο αντιδραστικές και πολιτικά πιο αντιναζιστικές πλευρές του αναρχισμού χτυπώντας αστυνομικά και χωρίς λόγο κάποιες από τις παλιές καταλήψεις σπιτιών. Στόχος του είναι να στείλει τον αναρχισμό σαν ρεύμα στη σοσιαλφασιστική τρομοκρατία, αφού ήδη τον έχει χρησιμοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για χρόνια στις δικές του προβοκατόρικες διεθνείς καταστροφικές παραστάσεις «φωτιάς και δακρυγόνου» στο κέντρο της πόλης.

Οι πατριώτες και δημοκράτες πρέπει να προωθήσουν παντού μορφές πλατιάς λαϊκής αλληλεγγύης για την επιβίωση του λαού και για την άμυνά του σε κάθε λογής εκμεταλλευτές και τραμπούκους. Αλλά καμιά αλληλεγγύη δεν θα έχει αποτέλεσμα αν δεν χτυπάει τον εχθρό κεντρικά πολιτικά και στο παραγωγικό σαμποτάζ και στη δημοκρατία οργανώνοντας το λαό.

Αθήνα, 25/1/2013