Το πιο άγριο σαμποτάζ στη βιομηχανία με την υπερφορολόγηση του πετρελαίου

Το ρωσόδουλο καθεστώς οδηγεί σταθερά τη χώρα πίσω στη εποχή του μεσαίωνα. Τα εγκληματικά φοροεισπρακτικά μέτρα που παίρνει ισχυρίζεται ότι τα επιβάλει η τρόικα. Αυτή έχει την ευθύνη ότι ζητάει άμεσα το κλείσιμο του δημοσιονομικού ελλειμματος, όμως από τα χίλια μέτρα που θα μπορούσε να βρει η κυβέρνηση γι αυτό το σκοπό αυτή βρίσκει εκείνα που διευκολύνουν το σαμποτάζ που κάνει, δηλαδή που φέρνουν την καταστροφή της οικονομίας και της ζωής των ανθρώπων.

Οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης κινούνται φέτος από 1,25 έως 1,40 ευρώ το λίτρο. Αυτές είναι υψηλότερες κατά 30% ως 40% πιο ψηλά σε σχέση με πέρυσι εξαιτίας του ψηλού φόρου κατανάλωσης που επέβαλε το κράτος τάχα για να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή από το λαθρεμπόριο, η όπως υπονοούσε για να αυξήσει τα κρατικά έσοδα. Στην ουσία ελάχιστα χτύπησε το λαθρεμπόριο ενώ με την αύξηση της τιμής έριξε τα κρατικά έσοδα. Βέβαια η κυβέρνηση με ηγέτες τους 3 σαμποταριστές δεν είναι χαζή. Ο αληθινός της στόχος με την αύξηση της τιμής ήταν να τσακίσει την βιομηχανική παραγωγή και γενικότερα να αυξήσει την ανεργία. Αυτόν τον στόχο τον πέτυχε.

Πέρυσι, ο μειωμένος ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης ήταν 6 λεπτά του ευρώ στο λίτρο. Φέτος ο ΕΦΚ είναι 33 λεπτά του ευρώ στο λίτρο. Πρόκειται για μια τερατώδη αύξηση. Σύμφωνα με στοιχεία που προέρχονται τόσο από τους βενζινοπώλες όσο και από τα διυλιστήρια, η πτώση της ζήτησης πετρελαίου θέρμανσης ξεπερνά σε πανελλαδικό επίπεδο το 70% σε σχέση με πέρυσι, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η μείωση της τιμής του κατά 3 έως 4 λεπτά το λίτρο που καταγράφηκε το Δεκέμβριο λόγω της υποχώρησης των διεθνών τιμών άφησε αδιάφορους τους καταναλωτές, αφού και πάλι για τη συντριπτική πλειονότητά τους η τιμή αγοράς παραμένει σε απαγορευτικά επίπεδα. Έτσι πολλοί άνθρωποι έχουν στραφεί σε φτηνότερες μορφές θέρμανσης με τζάκια ή ξυλόσομπες με αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση επικίνδυνων για την υγεία ρύπων όπως προειδοποίησε και με ανακοίνωσή του ο ιατρικός σύλλογος της Αθήνας (http://www.tovima.gr/society/article/?aid=490660).

Πιο ειδικά. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), το τρίμηνο Οκτωβρίου- Δεκεμβρίου 2011 πουλήθηκαν 1.215.356 κυβικά μέτρα πετρελαίου θέρμανσης και εισπράχθηκαν:

1.215.356 κυβικά μέτρα επί 60 ευρώ ανά κυβικό μέτρο που είναι ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης= 72.900.000 ευρώ.

1.215.356 κυβικά μέτρα επί 187 ευρώ ανά κυβικό μέτρο που είναι ο ΦΠΑ (με μέση τιμή πώλησης πετρελαίου θέρμανσης το 1 ευρώ ανά λίτρο)= 227.270.000 ευρώ.

Δηλαδή το κράτος εισέπραξε συνολικά από ΕΦΚ και ΦΠΑ το 2011, 300.170.000 ευρώ.

Το τρίμηνο Οκτωβρίου- Δεκεμβρίου 2012 μετά την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πουλήθηκαν μόνο 364.325 κυβικά μέτρα πετρελαίου θέρμανσης και εισπράχθηκαν:

364.325 κυβικά μέτρα επί 330 ευρώ ανά κυβικό μέτρο που είναι ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης = 120.556.000 ευρώ.

364.325 κυβικά μέτρα επί 240 ευρώ ανά κυβικό μέτρο που είναι ο ΦΠΑ (με μέση τιμή πώλησης πετρελαίου θέρμανσης το 1,28 ευρώ ανά λίτρο)= 87.438.000 ευρώ.

Δηλαδή το κράτος εισέπραξε συνολικά από ΕΦΚ και ΦΠΑ το 2012, 207.994.000 ευρώ. Δηλαδή αν οι ρωσόδουλοι δεν αύξαιναν τους φόρους και το κράτος θα είχε εισπράξει 92 εκατομμύρια περισσότερα και ο λαός δεν θα τουρτούριζε από το κρύο.

Όπως δηλαδή προκύπτει ανάγλυφα από τους αριθμούς τα έσοδα του κράτους από την υπερφορολόγηση της κατανάλωσης μειώθηκαν σημαντικά. Αν όμως συνυπολογιστούν και τα έσοδα που θα προέκυπταν από τη φορολόγηση των επιχειρήσεων (διυλιστηρίων, εταιριών εμπορίας, πρατηριούχων και μεταπωλητών θέρμανσης) για την ποσότητα που δεν πωλήθηκε, προκύπτει ακόμη μεγαλύτερη απώλεια κρατικών εσόδων.

Αντί λοιπόν το ρωσόδουλο καθεστώς να ελαττώσει τους φόρους για να αυξηθεί η κατανάλωση και να αυξηθούν τα έσοδα ο υφυπουργός Οικονομικών Σταϊκούρας πανυγηρίζει στη Βουλή ότι τα έσοδα του Ιανουαρίου του ΄13 σε σχέση με αυτά του Ιανουαρίου του ΄12 αυξήθηκαν κατά 7,4 εκ. ευρώ. Τέτοιο θράσος!

Όπως όμως παραδέχτηκε και ο ίδιος ακόμη και τα έσοδα από το πετρέλαιο κίνησης το Γενάρη μειώθηκαν κατά 30%. Αυτή η μείωση δείχνει την δραματική μείωση της παραγωγής εμπορευμάτων και της συνακόλουθης διακίνησής τους. Το ιστορικό εργοστάσιο επεξεργασίας ξύλου της Σέλμαν, στην Εύβοια, σύμφωνα με τοποθετήσεις της ίδιας της εταιρείας έκλεισε γιατί αυτή η δουλειά χρειάζεται πολύ μεγάλη παροχή θερμότητας, που εξασφαλιζόταν από το πετρέλαιο. Με μειωμένη πολύ την εσωτερική ζήτηση σε ξύλο λόγω κρίσης της οικοδομής που επίσης την διόγκωσαν σε ασύλληπτο βαθμό οι σαμποταριστές μέσω της υπερφορολόγησης των ακινήτων, η αύξηση της τιμής του πετρελαίου ήταν αρκετή για να δώσει την χαριστική βολή στη βιομηχανία της επεξεργασίας του ξύλου. Όλες οι βιομηχανίες που κινούνταν με πετρέλαιο έπαθαν πολύ μεγάλη ζημιά. Τα ίδια θα ισχύσουν και με τις θαλάσσιες ακτοπλοικές μεταφορές που επίσης αποτελούν μια βιομηχανική λειτουργία.

Το ότι ήταν πρόθεσή των παλιανθρώπων που κυβερνάνε να σαμποτάρουν τη βιομηχανία αποδείχτηκε από ότι στους αγρότες κάνανε μείωση μέσω επιστροφής στο κόστος του πετρελαίου. Καλό είναι που τους κάνανε αλλά αυτό δεν οφείλεται στο ότι αγαπάνε την αγροτική παραγωγή. Απλά το κάνανε γιατί ο κύριος εχθρός τους είναι η μεγάλη βιομηχανική παραγωγή ενώ την μικρή την ελέγχουν πολιτικά και οικονομικά. Μέρος του ελέγχου αυτού είναι ότι εξασφαλίζουν άνετα τη διαφθορά σε τέτοιες παροχές προς τη μικροαστική μάζα, καθώς πχ στην προκειμένη περίπτωση δεν έχουν κανένα στοιχειωδώς αντικειμενικό μηχανισμό που να εξασφαλίζει ότι το πετρέλαιο θα πάει στην κίνηση της αγροτικής παραγωγής και όχι οπουδήποτε αλλού.

Η χώρα έχει μπει για τα καλά σε περίοδο απέραντης φτώχειας που συνεχώς θα μεγαλώνει και θα βαθαίνει όσο θα βαθαίνει το συνειδητό οικονομικό σαμποτάζ. Το μαρτύριο δεν θάχει τελειωμό όσο θα κυβερνάνε οι πράκτορες των ρώσων αποικιοκρατών και των κινέζων συνεργατών τους.