Η ΑΓΟΡΑ ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΗΣ

ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Το κύριο επιχείρημα των ανθρώπων της Ρωσίας που εμφανίζονται σαν «ευρωπαίοι», «πατριώτες» ή και «εθνικιστές» για να πουληθεί η ΔΕΠΑ –ΔΕΣΦΑ στη Ρωσία (μέσω των εταιριών GAZPROM και Sintez) είναι ότι αυτή δίνει το υψηλότερο τίμημα, 1,9 δις ευρώ, και έτσι θα γεμίσουν κάπως τα ταμεία του χρεωκοπημένου κράτους. Όμως αυτές οι δύο εταιρείες έχουν τη διανομή και διακίνηση του φυσικού αερίου στην Ελλάδα με βασικό προμηθευτή του αερίου τη ρώσικη GAZPROM. Η αγορά των δύο ελληνικών εταιρειών από οποιαδήποτε ρώσικη εταιρεία ή συνεταιρικό σχήμα με συμμετοχή των ρώσων θα δώσει στο Κρεμλίνο το μονοπώλιο του αερίου. Η χώρα και ένα σημαντικό κομμάτι της οικονομίας της (π.χ. βιομηχανία) θα είναι στην απόλυτη εξουσία μιας ξένης δύναμης, του ρώσικου ιμπεριαλισμού κι αυτό κανένα τίμημα όσο ψηλό κι αν είναι δεν μπορεί να το αλλάξει. Απόδειξη ότι η «φίλη ορθόδοξη Ρωσία» νοιάζεται μόνο για τα συμφέροντα της και θέλει την Ελλάδα αποικία της είναι ότι της πουλάει το φυσικό αέριο ακριβότερα από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Σύμφωνα με την κυριακάτικη εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», 3 Μάρτη 2013:

Οι Ρώσοι πουλάνε το φυσικό αέριο στην Ελλάδα ακριβότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα δίνουν το φυσικό αέριο στην Ελλάδα προς 13,60 δολάρια / ΜΜBtu. Σύμφωνα με το Platts, οι αντίστοιχες τιμές Μαρτίου για την Αγγλία είναι 10,39 δολάρια, για την Ολλανδία 9,91 δολ. για το Βέλγιο 10,15 δολ, για τη Γαλλία από 10,20 εως 11,75 δολ., για τη Γερμανία 10,01 δολ., για την Αυστρία 9,88 δολ., και για την Ιταλία 9,92 δολ. / ΜΜBtu.

Το κλειδί πίσω από τις εκτός συναγωνισμού οικονομικές προσφορές των Ρώσων είναι ότι πουλάνε το φυσικό αέριο στην Ελλάδα τουλάχιστον 3 δολάρια / ΜΜBtu περισσότερο απ΄ ότι στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες»

Από τη στιγμή που ο βασικός προμηθευτής του φυσικού αερίου θα έχει εντελώς μονοπωλιακά το όπλο της υψηλής τιμής θα μπορέσει να υψώσει αυτή τη τιμή ακόμα περισσότερο και έτσι να αποσβέσει την επένδυση για ΔΕΠΑ –ΔΕΣΦΑ σε χρόνο μηδέν .

Παρακάτω το ίδιο άρθρο γράφεται ότι: «η ψηλή τιμή του αερίου προκαλεί την έντονη αντίδραση των βιομηχάνων, που δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν σε αυτά τα κόστη». (σημείωση: οι υπογραμμίσεις στο κείμενο είναι δικές μας) .

Τόσο μεγάλο είναι το θράσος των Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη και τόση η βιασύνη τους να προσφέρουν στο πιάτο των αφεντικών τους τη χώρα μας που ακόμα και η πολιτικά τυφλωμένη και ως χθες εντελώς υποταγμένη στην πολιτική εξουσία των ρωσόδουλων βιομηχανική αστική τάξη έχει αρχίσει, ώστερα από το ξετσίπωτο σαμποτάζ που δέχεται τα τρία τελευταία χρόνια, κάπως να ξυπνάει και να ψελλίζει διαμαρτυριούλες . Εκείνο που ακόμα δεν καταλαβαίνει ούτε η ίδια ούτε ο πολύς κόσμος ειναι ότι ο λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση αύξησε μέσω της φορολογίας την τιμή του πετρελαίου θέρμασνης κατά 30% είναι για να το κάνει ασύμφορο και έτσι οι καταναλωτές να στραφούν-όσοι είχαν κάποια λεφτά- στο φυσικό αέριο, πληρώνοντας δις Ευρώ για να αλλάξουν τις εγκαταστάσεις τους της θέρμανσης μέσα στην κρίση. Απόδειξη ότι η κυβέρνηση αύξησε τον φόρο γι αυτό το λόγο είναι ότι με την πελώρια αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης έπεσε η κατανάλωση του τόσο πολύ, ώστε ο συνολικός φόρος που εισπράχθηκε από το κράτος μειώθηκε πολύ αυτό το χειμώνα. Και όμως αυτοί εξακολουθούν να τον επιβάλλουν, ρίχνοντας, ως συνήθως, την ευθύνη στην τρόικα που ευχαρίστως, πάλι ως συνήθως, την αναλαμβάνει.