ΕΞΩ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το τελευταίο διάστημα, όσο οι σχέσεις εξάρτησης της χώρας μας με το ρώσικο ιμπεριαλισμό δυναμώνουν, πραγματοποιούνται επισκέψεις ρώσικων πολεμικών στα ελληνικά λιμάνια. Μετά την παρέλαση του ρώσικου στρατού στην Αλεξανδρούπολη-που προκάλεσε το παραλήρημα ενθουσιασμού των ναζιστών της ΧΑ-την επίσκεψη άλλου πολεμικού στη Λήμνο, τώρα τελευταία τα ρώσικα πολεμικά πλοία του πολέμου και του φασισμού, ελλιμενίζονται και στο λιμάνι του Πειραιά. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα είχαν έρθει το καταδρομικό Moskva και το αντιτορπιλικό Smetlivy. Στις 3 του Φλεβάρη ήρθε η φρεγάτα RFS Yaroslav Mudry 727.

Φυσικά καμιά κινητοποίηση δεν έγινε εναντίον στα πολεμικά του θανάτου των λαών. Όλοι οι υποτιθέμενοι αντι-ιμπεριαλιστές σιώπησαν εκκωφαντικά. Ούτε συνθήματα στους τοίχους, ούτε διαδηλώσεις εναντίον τους, αλλά ούτε και έστω μια δήλωση. Τι και αν σφάζουν πληθυσμούς (Τσετσενία) ή διαμελίζει κράτη (Γεωργία -Β. Οσετία). Τι και αν είναι ένα απέραντο κάτεργο για τις εθνότητές της η Ρωσία. Τι και αν απειλεί τακτικά ο φασίστας Πούτιν τα κράτη που αρνούνται να υποδουλωθούν στο Κρεμλίνο. Ο ιμπεριαλισμός γι’ αυτούς είναι αποκλειστικά και μόνο ο δυτικός ιμπεριαλισμός.

Αλλά όποιος χτυπά μόνο το δυτικό ιμπεριαλισμό και αφήνει στο απυρόβλητο τους ανατολικούς σοσιαλιμπεριαλισμούς, στην ουσία παίζει το παιχνίδι τους και εξυπηρετεί αποκλειστικά αυτούς. Αργά ή γρήγορα ο λαός μας θα καταλάβει πόσο οδυνηρή είναι η επίσκεψη αυτών των πολεμικών στη χώρα μας, όχι μόνο για το λαό μας, αλλά και για όλους τους λαούς της Μεσογείου.