Οι ναζιστές συγχαίρουν τους ψευτοαναρχικούς τραμπούκους!

Χωρίς να τηρούν κανένα πρόσχημα οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής επιβραβεύουν μετά πολλών επαίνων την επίθεση μίας ομάδας ψευτοαναρχικών τραμπούκων στο δημοσιογράφο Πάσχο Μανδραβέλη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με θέμα την πολιτική βία.
Συγκεκριμένα, στις 26/11/2009 ο Φοιτητικός Όμιλος Προβληματισμού Ελεύθερη Σκέψη διοργάνωσε σε αμφιθέατρο της Νομικής εκδήλωση με θέμα: Η Κουλτούρα της Πολιτικής Βίας και ομιλητές τους Π. Μανδραβέλη, Ν. Αλιβιζάτο και Ολ. Δαφέρμο. Την ώρα που ο Ν. Αλιβιζάτος σχολίαζε ένα άρθρο του Μανδραβέλη στην Καθημερινή ότι δεν πρέπει να απαγορευτεί το ιντυμίντια, ομάδα περίπου 15 ατόμων, δηλώνοντας κατά την είσοδό της ότι ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο, διέκοψαν την εκδήλωση, ζήτησαν να διαβάσουν ένα κείμενο παρέμβαση, όπως το αποκάλεσαν και στη συνέχεια πέταξαν δυο αυγά κατά του Μανδραβέλη. Το τελευταίο αυτό κείμενο δεν έσωσε καθόλου τον συγγραφέα του από την επίθεση γιατί είναι γνωστή η αντίθεσή του στη σοσιαλφασιστική βία, όπως είναι γνωστή και η αντιδραστική θέση του υπέρ της ελευθερίας του λόγου και για τους ρατσιστές ναζήδες. (Πρέπει σε σχέση με αυτό το σημείο να σημειώσουμε ότι ο Μανδραβέλης έχει κρατήσει στην υπόθεση του Κ. Πλεύρη την αντιδημοκρατική θέση των φιλελεύθερων που αναγνωρίζει την ελευθερία λόγου και για τους ναζιστές και η οποία οδηγεί σε νομιμοποίηση του ναζισμού). Ο Μανδραβέλης είχε καταγγείλει τις τραμπούκικες επιθέσεις των ψευτοαριστερών στο πανεπιστήμιο και είχε θέσει θέμα κατάργησης του ασύλου σε αυτά τα πλαίσια. Παραθέτουμε απόσπασμα άρθρου του (25/1/2007): Υπάρχουν όμως πολλές περιπτώσεις που η ελεύθερη διακίνηση ιδεών παρεμποδίστηκε στα πανεπιστήμια. Όχι από την αστυνομία αλλά από οργανωμένες ομάδες της Αριστεράς, κοινοβουλευτικής και μη. Τα παραδείγματα είναι πολλά: Στις 4.6.2004 το Πανεπιστήμιο Μακεδονία διοργάνωσε ένα αξιόλογο συνέδριο με τίτλο Ενθυμούμενοι τον κομμουνισμό, γιορτάζοντας τα 15 χρόνια Δημοκρατίας στην Ανατολική Ευρώπη. Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο επιμελητής της Μαύρης Βίβλου του Κομμουνισμού κ. Στέφαν Κουρτουά. Μια ομάδα μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ εισέβαλαν στο χώρο του συνεδρίου και με πανό και συνθήματα απέτρεψαν τη διεξαγωγή του. Τον Απρίλιο του 2005 αριστεριστές εισέβαλαν σε αίθουσα του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όπου σταμάτησαν την παρουσίαση ενός βιβλίου και κράτησαν επί ώρες όμηρους κάποιους βουλευτές!
Αποδεικνύεται λοιπόν τοις πράγμασι ότι το άσυλο στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών καταπατείται συχνά πυκνά από εκείνους που διαρκώς φωνασκούν ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος κατάργησής του.

Αυτή η θέση του για το άσυλο είχε εξοργίσει τους εισβολείς που δήλωσαν ότι σκοπός τους ήταν η προστασία του ασύλου και κατηγόρησαν τον Μανδραβέλη ως υπονομευτή του ασύλου. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, εξαιτίας των φωνών φοιτητών που τους αποδοκίμαζαν, κανείς δεν κατάφερε να ακούσει τι έλεγε το κείμενο - παρέμβαση, πέρα από κάποιες φράσεις όπως Ο Δεκέμβρης συνεχίζεται. O Ολ. Δαφέρμος αντέδρασε, για να λάβει την απάντηση: Δεν είσαι στους αγώνες και την προτροπή να καθίσει κάτω. Όπως επισημαίνει ο Μανδραβέλης, δεν τόλμησε να τους απευθύνει το λόγο, καθώς την ώρα που μιλούσαν, ο Αλιβιζάτος κινήθηκε προς την έξοδο σε ένδειξη διαμαρτυρίας και κινήθηκαν εναντίον του. Ανάλογη επίθεση είχε δεχτεί για τον ίδιο λόγο, δηλ. για την αντίθεσή του στην αναρχοφασιστική βία, ο καθηγητής Πανούσης.
Έχουμε γράψει πολλές φορές στη Νέα Ανατολή για το δίπολο ναζισμού αναρχοφασισμού μέσα στο οποίο θέλει να συντρίψει κάθε δημοκρατία ο σοσιαλφασισμός. Όσο μεγαλώνει η βία αυτού του δίπολου, τόσο περισσότερο αποκαλύπτεται ο φασιστικός ρόλος του.
Έτσι, οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής δεν μπόρεσαν να κρύψουν τη χαρά τους για την επίθεση αυτή που έγινε στο όνομα της εξέγερσης του Δεκέμβρη και όσων είναι στους αγώνες. Σε σχόλιο που δημοσιεύουν στην ιστοσελίδα τους στις 27/11 οι ναζήδες γράφουν: Τελικά, ο φιλελεύθερος, αλλά και προοδευτικός δημοσιογράφος και αρθρογράφος της Καθημερινής Πάσχος Μανδραβέλης έδειξε πως του άξιζαν και με το παραπάνω τα αυγά που έφαγε! Να υπενθυμίσουμε πως ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος έχει καταφερθεί πολλές φορές εναντίον του Εθνικισμού, χρησιμοποιώντας ψεύδη και φτηνή προπαγάνδα, ενώ σε κάθε περίπτωση δεν παραλείπει να υποστηρίζει τις αριστερές δυνάμεις και τα καλόπαιδα των Εξαρχείων Για τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο έχουμε να πούμε ότι τέτοιος που είναι και λίγα αυγά έφαγε!. Να, λοιπόν πως ανοίγει ο δρόμος στη ναζιστική βία που δεν έχει ανάγκη να τηρήσει προσχήματα και δεν περιορίζεται σε λίγα αυγά.
Ωστόσο, η φασιστική βία δεν είναι πρακτική του αναρχισμού γενικά. Γι αυτό τους τραμπούκους που επιτίθενται σε δημοκράτες και τρομοκρατούν το λαό για λογαριασμό του σοσιαλφασισμού εμφανιζόμενοι σαν αναρχικοί τους ονομάζουμε αναρχοφασίστες. Αυτού του είδους τη βία έχει καταγγείλει αρκετές φορές ο αναρχικός Κάϊν (Π. Παπαδόπουλος) και έχουμε δημοσιεύσει στη Νέα Ανατολή κείμενα που μας έχει στείλει. Και αυτή τη φορά έγραψε κείμενο με τη μορφή επιστολής προς τον Π. Μανδραβέλη στο οποίο καταγγέλλει τα εδώλια της επαναστατικής φαιοκόκκινης ιεράς εξέτασης. Παραθέτουμε δύο χαρακτηριστικά αποσπάσματα: Το να πέσεις στον φασισμό είναι το μόνο εύκολο. Το να κρατηθείς στην ηθική και στις αξίες του αναρχισμού όχι μόνο είναι μια σοβαρή και δύσκολη υπόθεση, αλλά θέλει και πολλή δουλειά και δεν ξέρω αν αυτοί που σου επιτέθηκαν με αυγά θα βρουν την δύναμη στο μέλλον να σπάσουν το αυγό του φιδιού που τους κρατά ομήρους στην φυλακή του.
Όταν δεν έχεις την ικανότητα να ανοίξεις την πόρτα στον πολιτικό λόγο και να εκτεθείς στο ακροατήριο, απαντάς με την μόνη ικανότητα που έχεις, να προπηλακίσεις ή να τραμπουκίσεις! Να λες πάλι καλά που η γενναιοδωρία τους δεν σε φιλοδώρησε με τον ίδιο τρόπο όπως στην περίπτωση του Πολυζωγόπουλου, του καθηγητή Πανούση, της αστυνομικού πριν λίγες μέρες στα Εξάρχεια με μερικές κλωτσιές ή σαν την δική μου περίπτωση παλαιότερα στα Προπύλαια, τον Νοέμβρη του 2003 και αρκετά άλλα γεγονότα που τα ονόματα μόνο αλλάζουν στα εδώλια της επαναστατικής φαιοκόκκινης ιεράς εξέτασης.

Αυτή η επίθεση κατά του Μανδραβέλη ασφαλώς δεν ήρθε στο φως της πολιτικής επικαιρότητας στα ΜΜΕ, που μετέδιδαν εντατικά τα καλέσματα του Γ. Παπανδρέου, του Κ. Παπούλια, και του Μ. Χρυσοχοΐδη για μέτωπο κατά της βίας ενόψει της επετείου της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου.
Λίγες μέρες πριν στις 2/11/2009, είχε γίνει επίθεση επίσης με αυγά ενάντια στη συγγραφέα Σώτη Τριανταφύλλου που παρουσίαζε βιβλίο της σε πολυχώρο των Εξαρχείων. Η επίθεση έγινε από επτά άτομα που ζήτησαν από τη συγγραφέα να αποχωρήσει, απαιτώντας μάλιστα να παρουσιάζει στο εξής τα βιβλία της στο Κολωνάκι. Η ίδια είπε ότι έχει δεχτεί και παλιότερα απειλές. Συγκεκριμένα, την έχουν απειλήσει με μαχαίρι έξω από το σπίτι της, ενώ της έχουν διαμηνύσει πως θα την πάθω σαν την Κούνεβα, αλλά από αριστερά. Και αυτή η επίθεση έγινε για τις θέσεις που έχει κατά καιρούς εκφράσει η συγγραφέας ενάντια στη βία των ψευτοαναρχικών τραμπούκων. Μετά από δύο εβδομάδες οι ναζιστές της Χρ. Αυγής διέκοψαν με ωμή βία την παρουσίαση του βιβλίου του Β. Γκουρογιάννη, καταλαμβάνοντας την αίθουσα και σκίζοντας βιβλία. Η μπούκα τους έγινε πιο εύκολη από τη στιγμή που ο αντίθετος πόλος ασκεί επίσης βία στα βιβλία με τα οποία για διάφορους λόγους διαφωνεί. Δεν είναι τυχαίο ότι οι βασικοί υποστηρικτές της σοσιαλφασιστικής βίας, η Αντιεξουσιαστική Κίνηση του Σκυφτούλη, είχαν δηλώσει μέσω της Βαβυλωνίας ότι αν συμμετείχαν στη δίκη του Κ. Πλεύρη θα το έκαναν σαν υπερασπιστές του για να προστατέψουν τάχα την ελευθερία του λόγου από τις παρεμβάσεις του κράτους!
Ναζιστές και αναρχοφασίστες είναι πλευρές του φαιοκόκκινου μετώπου που στρέφεται ενάντια στη δημοκρατία και στο λαό. Η μεγαλύτερη συνεισφορά των αναρχοφασιστών σε αυτό το μέτωπο είναι ότι πριμοδοτούν τη ναζιστική βία.