Μέτρα Χρυσοχοΐδη υπέρ του αστυνομικού κράτους

Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της ΟΑΚΚΕ στα τέλη Οκτώβρη και αναλύει τη σημασία των τρομοκρατικών επιθέσεων που έγιναν την ίδια περίοδο από μία νεοεμφανιζόμενη σοσιαλφασιστική συμμορία, την ΟΠΛΑ και την παλιότερη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς. Αυτές οι επιθέσεις βοηθάνε τα σχέδια του Χρυσοχοΐδη, σαν πολιτικού εκπροσώπου του σοσιαλφασιστικού μετώπου στην αστυνομία να προχωρήσει στη φασιστική αναδιοργάνωσή της. Ταυτόχρονα, προωθούν το αίτημα του ΣΥΝ για σύσταση διακομματικής επιτροπής για τη διοίκηση της αστυνομίας που θα ολοκληρώσει αυτή τη φασιστικοποίηση αφού πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτήν τη διακομματική επιτροπή θα έχει το ΛΑ.Ο.Σ. Σχεδόν αμέσως μετά τις επιθέσεις ο Τσίπρας είχε συνάντηση με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας στην οποία ζήτησε τη σύσταση μιας μόνιμης διακομματικής επιτροπής στη Βουλή, που θα ασχολείται με την αντι-εγκληματική πολιτική και τη διάρθρωση μιας νέας δομής στην ελληνική αστυνομία (Ελευθεροτυπία, 2/11/09).

Λίγες μέρες μετά, μιλώντας στο 18ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, ο υπουργός Χρυσοχοΐδης, κάνοντας αναφορά στην τρομοκρατία δήλωσε: Σήμερα, ακόμη και η τρομοκρατία, αυτό που λέγεται τρομοκρατία, είναι πια ένα εκρηκτικό μείγμα με το κοινό ποινικό δίκαιο, τις φυλακές, τους ποινικούς, όλο αυτό είναι μία συμπεριφορά, δίκτυα ολόκληρα. Πώς θα παλέψουμε λοιπόν; Θα παλέψουμε πραγματοποιώντας αλλαγές μεγάλες. Μέχρι την Άνοιξη θα έχει αλλάξει πλήρως η Ασφάλεια Αττικής. Θα γίνει μια μεγάλη, εθνικής εμβέλειας Υπηρεσία, που θα παλέψει και θα καταπολεμήσει το οργανωμένο έγκλημα. Και παρακάτω θα υπάρξει η ίδια διαβάθμιση. Η χώρα θέλει επίσης ένα νέο σύστημα συλλογής και αξιοποίησης πληροφοριών. Θέλουμε επίσης αστυνομία φιλική προς τους πολίτες. Κοντά στον πολίτη, έτσι ώστε να αποκαταστήσουμε τη σχέση πολίτη και αστυνομικού, με την εμπέδωση του θεσμού του αστυνομικού της γειτονίας, τις πεζές περιπολίες (25/11/09).

Θυμίζουμε ότι η πρώτη πράξη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ήταν να περάσει η ΕΥΠ από το υπουργείο Εσωτερικών στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Η συνέχεια αυτής της μεταβίβασης εξουσιών της υπηρεσίας εθνικής σημασίας (κατασκοπικών-εξωτερικών) πληροφοριών στο υπουργείο που έχει στα χέρια του την αστυνομία είναι η συγχώνευση τους στην πράξη. Τι άλλο μπορεί να σημαίνει το νέο σύστημα συλλογής και αξιοποίησης πληροφοριών που θα το χειρίζεται μία μεγάλη, εθνικής εμβέλειας Υπηρεσία, επειδή η τρομοκρατία συνδέεται με το κοινό ποινικό δίκαιο, και με δίκτυα ολόκληρα; Η εξαγγελία άλλωστε για μεγάλη εθνικής εμβέλειας Υπηρεσία σε συνδυασμό με την αναφορά σε ίδια διαβάθμιση παρακάτω σημαίνει τη συγκεντροποίηση του ελέγχου και της διοίκησης της αστυνομίας σε ένα κέντρο που θα ελέγχεται από το σοσιαλφασιστικό μέτωπο. Αυτή είναι μία αναγκαία προϋπόθεση για το αστυνομικό κράτος τύπου Στάζι που θέλει αυτό το μέτωπο, δηλαδή το πεντακομματικό καθεστώς κορυφής του Γ. Παπανδρέου, του Α. Σαμαρά, του ΣΥΝ, του ψευτοΚΚΕ και του ΛΑΟΣ. Επιβεβαιώνεται έτσι η σχετική εκτίμηση που κάνουμε σε αυτό το κείμενο ότι σε έναν τέτοιο στόχο μπορεί μόνο να αποσκοπεί το μέτρο της κατάργησης των αστυνομικών τμημάτων που εφάρμοσε ο Χρυσοχοΐδης σαν απάντηση στις επιθέσεις.