Στην υπηρεσία των εκκαθαρίσεων υπέρ του αστυνομικού κράτους του Χρυσοχοΐδη οι νέες προβοκατόρικες τρομοκρατικές επιθέσεις

Μία από τις σοσιαλφασιστικές ομάδες νέας γενιάς όπως ονομάζονται επιτέθηκε πριν λίγες μέρες στο ΑΤ Αγίας Παρασκευής γαζώνοντας το τμήμα και όσους ήταν έξω από αυτό με 100 σφαίρες. Η επίθεση είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι αστυνομικοί 19-25 χρονών, μεταξύ των οποίων δύο σοβαρά,. Αμέσως μετά την επίθεση ο νέος υπερδραστήριος υπουργός Δημόσιας Τάξης εξήγγειλε την αναδιάρθρωση των αστυνομικών τμημάτων και τη μετατροπή τους σε Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (!) μέσα καταρχήν από την κατάργηση των σκοπιών φύλαξης, ένα μέτρο που θα τεθεί σε άμεση εφαρμογή.
Το ανώμαλο στην αλλαγή αυτή είναι ότι δικαιώνει πάραυτα τους σοσιαλφασίστες τρομοκράτες. Αυτοί πυροβολούν τους φρουρούς και ο υπουργός αμέσως τους καταργεί λες και έψαχνε και νομίζουμε ότι πράγματι έψαχνε ένα πρόσχημα για να τις καταργήσει. Γενικά όποια σοσιαλφασιστική τρομοκρατική βία σημειώνεται τον τελευταίο καιρό στη χώρα είναι αφορμή για μια προειλημμένη πολιτική απόφαση του σημερινού υπουργού δημόσιας τάξης. Είναι χαρακτηριστικό ότι η νέα απόφαση για την αλλαγή όλης της φύσης των αστυνομικών τμημάτων πάρθηκε από τον Χρυσοχοΐδη σε ουσιαστικό κενό ηγεσίας της αστυνομίας μιας και ο ίδιος χάρη σε μια άλλη αφορμή είχε καρατομήσει τον ως χθες αρχηγό της Τσιάτουρα!
Θυμίζουμε ότι οι τεράστιας πολιτικής σημασίας καρατομήσεις του Παπαγγελόπουλου (αρχηγού της ΕΥΠ) και του Σοφιού (αρχηγού της κρατικής ασφάλειας) έγιναν με αφορμή και χάρη σε τραμπούκικες επιθέσεις ρουτίνας των ψευτοαναρχικών στα Εξάρχεια. Επίσης και η καρατόμηση του Τσιάτουρα έγινε με αφορμή και χάρη σε μια προβοκάτσια που ξεκίνησε από κάποιους αναρχοφασίστες που χώθηκαν σε μια συγκέντρωση φίλων του ΣΥΝ και προκάλεσαν εκεί εισβολή αστυνομικών σε χώρο παρουσίασης βιβλίου στα Εξάρχεια στον οποίο βρισκόταν και ο Τσίπρας. Τότε συνελήφθησαν δημοσιογράφοι, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικότητες που βρίσκονταν εκεί για την παρουσίαση. Για αυτήν την ιεροσυλία ο Χρυσοχοίδης αποκεφάλισε αμέσως τον Τσιάτουρα που δεν εμπλεκόταν στο χειρισμό της υπόθεσης. (Συγκεκριμένα είχε προηγηθεί επίθεση κουκουλοφόρων κατά περιπολίας αστυνομικών την οποία ακολούθησε κυνηγητό ΜΑΤ κουκουλοφόρων στους δρόμους των Εξαρχείων, κυνηγητό που έφτασε μέχρι και το χώρο της παρουσίασης του βιβλίου. Η αστυνομική δύναμη μπήκε στο χώρο αυτό, ζήτησε να κάνει έλεγχο στοιχείων και συνέλαβε δύο ανηλίκους. Τότε αντέδρασαν οι άνθρωποι του ΣΥΝ με αποτέλεσμα τη σύλληψη κάποιων από αυτούς. Ο Χρυσοχοΐδης χωρίς να κάνει οποιαδήποτε διερεύνηση του περιστατικού και χωρίς να αναζητήσει τους υπεύθυνους της επιχείρησης, ζήτησε αμέσως και πήρε την παραίτηση του αρχηγού της αστυνομίας, Τσιάτουρα. Να σημειωθεί ότι τον Τσιάτουρα είχαν στηρίξει για την ηγεσία της αστυνομίας οι Παυλόπουλος Μαρκογιαννάκης, δηλαδή άνθρωποι που έχουν μπει κατά κόρον στο στόχαστρο του σοσιαλφασισμού).
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο το μέτρο της κατάργησης της φύλαξης των αστυνομικών τμημάτων και η εξαγγελία της αλλαγή της φύσης της δουλειάς των αστυνομικών τμημάτων από τοπικά κέντρα δίωξης του ποινικού εγκλήματος θα γίνουν τάχα Κέντρα Εξυπηρέτησης των πολιτών- πάρθηκε από τον Χρυσοχοΐδη αμέσως μετά τη δολοφονική επίθεση πράγμα που αποδεικνύει ότι αυτή η απόφαση ήταν έτοιμη από καιρό και ασφαλώς δεν αποτελεί το πιο αυτονόητο μέτρο μίας ηγεσίας υπουργείου μετά από μία επίθεση σε αστυνομική σκοπιά να καταργήσει όλες τις αστυνομικές σκοπιές της χώρας (!) Συνήθως προηγείται η εκτίμηση της επίθεσης, αξιολογούνται τα στοιχεία, γίνονται διαβουλεύσεις και συναντήσεις με αυτούς που εμπλέκονται άμεσα στην υπόθεση (πχ με τη διοίκηση της αστυνομίας) και μετά υιοθετούνται μέτρα που έχουν πίσω τους και μία τεκμηρίωση για την αποτελεσματικότητα τους στην αντιμετώπιση του φαινομένου. Αυτά δεν συμβαίνουν όμως στο υπουργείο Χρυσοχοΐδη του οποίου διακηρυγμένος στόχος είναι η ριζική αναδιάρθρωση της αστυνομίας έτσι ώστε να υπηρετεί όπως έχει πει κατά κύριο λόγο την πατρίδα και τους πολίτες, μία αστυνομία στην οποία δεν θα υπάρχουν κόμματα. Συγκεκριμένα μετά την ανάληψη του υπουργείου είχε δηλώσει: Στο Πυροσβεστικό Σώμα έχει διαταραχθεί η τάξη στο όνομα του κομματισμού. Στην Αστυνομία είναι λίγο πιο καλή η κατάσταση. Η πατρίδα και οι πολίτες προηγούνται Με είχαν κατηγορήσει και παλαιότερα προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ ότι δεν τους βοήθησα. Όποιος θέλει κομματισμό να πάει στα Κόμματα. Εδώ θα κάνουμε υπηρεσίες στην υπηρεσία των πολιτών και όχι των κομμάτων.
Η αστυνομία στην υπηρεσία της πατρίδας συνοδευόμενη από τον ακομμάτιστο χαρακτήρα, δεν σημαίνει τίποτα άλλο από το να μην είναι πολιτικά πιο κοντά στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ τα στελέχη της αστυνομίας αλλά στο ψευτοΚΚΕ, τον ΣΥΝ, το ΛΑΟΣ και τις ρωσόδουλες φράξιες μέσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι και το νόημα του πάγιου αιτήματος ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΟΣ για μια διακομματική αστυνομία, αίτημα που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έρχεται στην επιφάνεια μετά από κάθε ξέσπασμα βίας, όπως έγινε μετά τα γεγονότα του Δεκέμβρη. Για να φτάσει σε μια αστυνομία των ρωσόδουλων, το σοσιαλφασιστικό καθεστώς χρειάζεται πολλές εκκαθαρίσεις μέσα στην αστυνομία που θα διευκολύνονται από ατέλειωτες αναδιαρθρώσεις με τις οποίες θα διαλύονται σε ένα βαθμό οι παλιές διοικητικές δομές και θα αποδιοργανώνεται το προηγούμενο διοικητικό σύστημα από το οποίο θα αφαιρούνται διαρκώς εξουσίες. Οι οργανώσεις βάσεις αυτού του συστήματος είναι τα αστυνομικά τμήματα και αυτά θέλει να ελέγξει ο σοσιαλφασισμός για να βάλει στα αλήθεια στα χέρια του την αστυνομία. Αν δεν ελέγξει τα αστυνομικά τμήματα στη βάση δεν θα ελέγξει ποτέ ουσιαστικά την αστυνομία ούτε στην κορυφή. Ο αρχιμπάτσος του ΣΥΝ ΠΑΣΟΚ Χρυσοχοίδης έχει τρελές φιλοδοξίες και επείγοντα καθήκοντα να εκπληρώσει πριν η υπόλοιπη υπνωτισμένη δυτικόφιλη αστική τάξη προφτάσει να ξυπνήσει.

Πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι η αναδιοργάνωση των αστυνομικών τμημάτων ήταν και είναι βασικό αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ. Μία από τις θέσεις του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας (!) του ΣΥΝ για μια Σύγχρονη Δημοκρατική και αποτελεσματική Αστυνομία ανοιχτή στην κοινωνία για την Λαϊκή Ασφάλεια, από τον λαό με το λαό (!!!) που ανακοινώθηκαν στην ιστοσελίδα του ΣΥΝ στις 24/2/2009 είναι η εξής : Ο ΣΥΝ θεωρεί πρωταρχικό μέλημα και ΚΥΤΤΑΡΟ της δημόσιας ασφάλειας την πλήρη αναδιοργάνωση των Αστυνομικών Τμημάτων (η υπογράμμιση δικιά μας) με πληθυσμιακά, εγκληματολογικά και γεωγραφικά κριτήρια, χωρίς γραφειοκρατικούς μηχανισμούς με διαφάνεια και ανεξαρτησία στο πρόγραμμα δράσης με δημοκρατική συμμετοχή και έλεγχο (Σημείωση δικιά μας: πιθανά εννοεί συμμετοχή κνιτοσυνασπισμικών τοπικών φορέων και κινήσεων πολιτών) στην εφαρμογή της προληπτικής και αντιεγκληματικής πολιτικής με πλήρη στήριξη υλικοτεχνικής υποδομής και επαγγελματικής εκπαίδευσης με ευσυνείδητη συμμετοχή και λειτουργία, με διάλογο των κοινωνικών τάξεων και προτάσεων του συνδικαλιστικού κινήματος της ΕΛΑΣ επίσης ελεγχόμενο από τον κνιτοΣΥΝ. Ειδικά οι γεννημένοι από τον Χρυσοχοΐδη ειδικοί φρουροί υπεράσπισαν αμέσως την εξαγγελία του. Σημείωση δικιά μας). Αυτό το σημείο έρχεται αμέσως μετά το σημείο που αφορά τη σύσταση μόνιμης διακομματικής επιτροπής για την αστυνομία!
Σαν ένα τέτοιο μέτρο αναδιοργάνωσης, η κατάργηση της φύλαξης των αστυνομικών τμημάτων θα πρέπει να συνοδευτεί αναγκαστικά και από άλλα μέτρα αφού αλλάζει σε μεγάλο βαθμό το χαρακτήρα και τη λειτουργία τους δεδομένου ότι τα αστυνομικά τμήματα αποτελούν έναν ολόκληρο μηχανισμό που συμπεριλαμβάνει τη σύλληψη, προσαγωγή και κράτηση υπόπτων και τη φύλαξη οπλισμού για αυτό το σκοπό.
Οι πολίτες δοκίμασαν ένα δείγμα της αστυνομίας του Χρυσοχοΐδη όταν επί υπουργίας του σχηματίστηκαν και εκπαιδεύτηκαν τα σώματα των Ειδικών φρουρών που σήμερα διακρίνονται στην κακομεταχείριση των μεταναστών και των νεολαίων και που άφησαν το στίγμα τους στη δολοφονία του 16χρονου Αλέξη Γρηγοριάδη. Είναι εκπληκτικό πόσο εύκολα ξέχασαν όλοι οι ψευτοπροοδευτικοί τα πεπραγμένα του Χρυσοχοΐδη σε αυτόν τον τομέα, αφήνοντας τον τώρα να διεκδικεί τις δάφνες του δημοκρατικού μεταρρυθμιστή της αστυνομίας. Κι ενώ ο ίδιος διακήρυξε ότι δεν θα ανεχτεί κακομεταχείριση πολίτη από αστυνομικό, δεν έχει κάνει καμία απολύτως πειθαρχική ή άλλη δίωξη για το φρικαλέο θάνατο ενός Πακιστανού μετανάστη ύστερα από βασανιστήρια που του έγιναν στο ΑΤ Νίκαιας, ενώ υπάρχουν άφθονες μαρτυρίες γι αυτό, ούτε καν μία διαθεσιμότητα, την ίδια στιγμή που αποκεφαλίζει πρωτοκλασάτους αξιωματούχους όπως ο Σοφιός και ο Τσιάτουρας στα πλαίσια της φασιστικής επιλεκτικής και αυθαίρετης χρησιμοποίησης της πολιτικής ευθύνης, που αποτελεί ένα θανάσιμο εργαλείο στα χέρια των σοσιαλφασιστών.
Οι σφαίρες της δολοφονικής συμμορίας και ταυτόχρονα η πολιτική Χρυσοχοΐδη στοχεύουν τη σημερινή αστυνομία όχι για να την εκδημοκρατίσουν αλλά για να τη φασιστικοποιήσουν ραγδαία. Στη συνέχεια των ανώμαλων πολιτικών εξελίξεων που άνοιξε ο Δεκέμβρης των φασιστικών εμπρησμών στο κέντρο της Αθήνας, ο σοσιαλφασισμός καθαρίζει με βία το πολιτικό έδαφος όπου θέλει για να εγκαταστήσει την αστυνομική εξουσία του για να προωθήσει τη ρωσόδουλη πολιτική του. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι την ευθύνη για το γάζωμα του αστυνομικού τμήματος ανέλαβε με προκήρυξη της η νέα σφραγίδα ΟΠΛΑ (Ομάδες Προλεταριακής Λαϊκής Αυτοάμυνας) η οποία εμφανίζεται σα συνέχεια του ΔΣΕ, και σαν κληρονόμος της λαϊκής αντίστασης στους φασίστες και ταγματασφαλίτες μετά τα δεκεμβριανά του 44. Αυτό είναι κάτι που πάντα το περιμέναμε. Ο νέος φασισμός, ο σοσιαλφασισμός, θα έρθει στην εξουσία σαν εκδίκηση τάχα του λαού στους αγγλοαμερικάνους που συνέτριψαν το επαναστατικό κίνημα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και κυρίως του ΔΣΕ πριν 60 χρόνια. Βεβαίως θα πρόκειται για μια πολύ όψιμη, πολύ παράξενη και πολύ γελοία εκδίκηση καθώς τώρα θα συμμετέχουν στην εκδίκηση αυτή ενάντια στους αγγλοαμερικάνους όχι μόνο οι ψευτοαριστεροί υποτακτικοί των Ρώσων χίτλερ αλλά και επίσης οι ρωσόδουλοι απόγονοι των ταγματασφαλιτών του ΛΑΟΣ, της Χρυσής Αυγής, του Ρεσάλτου κλπ
Λίγο μετά αφότου οι ΟΠΛΑ ικανοποίησαν τους πολιτικούς στόχους του Χρυσοχοΐδη για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών τμημάτων και της αστυνομίας γενικότερα η οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς έκανε βομβιστική επίθεση στο σπίτι της Γιαννάκου για να ικανοποιήσει μια σειρά πολιτικούς στόχους. Ο πιο καίριος είναι η εκλογή του ρωσόδουλου φασίστα Σαμαρά στη ηγεσία της ΝΔ. Αλλά η Γιαννάκου σα μέλος της οργανωτικής επιτροπής συνεδρίου της ΝΔ, είχε ταχθεί υπέρ της θέσης της Μπακογιάννη ότι μόνο ένα συνέδριο μπορεί να αποφασίσει για την αλλαγή του καταστατικού στον τρόπο της εκλογής προέδρου. Γενικά η Γιαννάκου αποτελεί ένα στέλεχος μεγάλου πολιτικού βάρους και γοήτρου που θα παίξει ρόλο στις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ. Το να εκφοβιστεί η οικογένειά της με το να χτυπηθεί το σπίτι και όχι το γραφείο της αποτελεί μια ψηλής κλίμακας προειδοποίηση της σοσιαλφασιστικής τρομοκρατίας. Επίσης η επίθεση στην Γιαννάκου με αναφορές της προκήρυξης των Πυρήνων στην δικιά της εκπαιδευτική μεταρρύθμιση είναι μια έμμεση ειδοποίηση στην επίσης ευρωπαιόφιλη Α. Διαμαντοπούλου να μην επιχειρήσει τίποτα ανάλογο στη δικιά της θητεία.

Οι δολοφονικές συμμορίες διαρκώς πληθαίνουν και χτυπάνε βαθύτερα χωρίς να συλλαμβάνονται. Στόχος τους είναι και η τρομοκράτηση και η προβοκάτσια με την ίδια πράξη. Στην περίπτωση πχ του αστυνομικού τμήματος της Αγ. Παρασκευής ο στόχος των σοσιαλφασιστών φονιάδων ήταν από τη μια να τρομάξουν τους χαμηλόβαθμους ειδικούς φρουρούς που φυλάνε στις σκοπιές ώστε να συμπαρασταθούν στη θέση του Χρυσοχοΐδη και των συνδικαλιστών τους να καταργηθούν οι σκοπιές και από την άλλη να κάνουν αυτή τη θέση πολιτικά αποδεκτή στο λαό γενικά. Νομίζουμε ότι αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο οι σοσιαλφασίστες θέλησαν πολλούς τραυματίες αλλά όχι νεκρούς και γι αυτό δεν πυροβόλησαν τους αστυνομικούς στο κεφάλι και από πιο κοντά. Πολλοί νεκροί θα εξέθεταν σαν ανίκανο τον υπερμπάτσο υπουργό και θα έκαναν δύσκολη την άμεση κατάργηση των ηρωικών φρουρών και των μαρτυρικών σκοπιών τους. Από την άλλη λίγοι ή καθόλου τραυματίες δεν θα έκαναν το μεγάλο θέμα για αλλαγές ούτε θα τρομοκρατούσαν τους αστυνομικούς. Οι πολιτικοαστυνομικοί μηχανισμοί της φαιοκόκκινης βίας είχαν πολύ καιρό στη διάθεσή τους να σκεφτούν για να βρίσκουν καλές λύσεις.