ΕΞΑΡΣΗ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΙΩΠΗ
Με το πρόσχημα του εθνικισμού, οι ναζιστές απαγορεύουν παρουσιάσεις βιβλίων και επιτίθενται σε «αντιφρονούντες»

την Αθήνα του 2009 οι παρουσιάσεις βιβλίων που παρεκκλίνουν από την επίσημη γραμμή στα «εθνικά θέματα», τελούν πλέον υπό την απειλή της ωμής, ανοιχτής, ατιμώρητης και μη καταγγελλόμενης φασιστικής βίας, τραμπούκων ναζιστών.
Αυτή η βία νομιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από σύσσωμο το πολιτικό καθεστώς τον Ιούνη του 2009 όταν οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής εισβάλανε οργανωμένα σε παρουσίαση του ελληνομακεδονικού λεξικού στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ που διοργανώθηκε από το «Ουράνιο Τόξο», έσκισαν βιβλία και απαίτησαν από τους παριστάμενους να βγουν έξω. Ο στόχος ήταν η ματαίωση της εκδήλωσης. Τα μέσα ήταν η βία και η τρομοκράτηση, όχι όμως και η άσκηση φυσικής βίας σε αυτό το στάδιο για να μην εκτεθεί το πολιτικό καθεστώς που καλύπτει για χρόνια τη «νομιμότητα» των ναζιστών και της δράσης τους και τους δίνει την ασυλία. Ο στόχος της ματαίωσης δεν πραγματοποιήθηκε. Οι δημοκράτες που συμμετείχαν δεν υπέκυψαν στην τρομοκράτηση των ναζιστών και τη βία τους. Ο στόχος της νομιμοποίησης τέτοιους είδους εισβολών επιτεύχθηκε. Κανένα κόμμα εκτός από την ΟΑΚΚΕ και το ίδιο το «Ουράνιο Τόξο» δεν κατάγγειλε αυτή τη φασιστική εισβολή, και λίγες μέρες μετά κάθισαν όλα τα κόμματα (εκτός από αυτά τα δύο) μαζί με τους ναζιστές στο ίδιο τραπέζι υπό την προεδρία του υπουργού Εσωτερικών να μοιράσουν τον τηλεοπτικό χρόνο των εκλογών.
Δύο μήνες μετά, στις 19/11/2009, μία οργανωμένη ομάδα τραμπούκων κουκουλοφόρων εισέβαλε με τον ίδιο τρόπο στην παρουσίαση του βιβλίου του Β. Γκουρογιάννη «Κόκκινο στην Πράσινη Γραμμή» στη «Στοά του Βιβλίου» υπό την αιγίδα της κυπριακής πρεσβείας!!! Το βιβλίο είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα, το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται σε βιαιοπραγίες των ελλήνων στρατιωτών που συμμετείχαν στις ΕΛΔΥΚ (Ελληνικές Δυνάμεις Κύπρου) κατά του τουρκοκυπριακού πληθυσμού το 1974. Οι τραμπούκοι έσκισαν βιβλία, μοίρασαν προκηρύξεις που υπογράφονταν από «Έλληνες Πατριώτες», και προπηλάκισαν τους ομιλητές.
Η παρουσίαση με ομιλητές δύο πανεπιστημιακούς, και εκπρόσωπους βετεράνων της ΕΛΔΥΚ δεν έγινε ποτέ.
Οι εθνικοφασίστες του «Στόχου», οι ναζιστές της «Χρυσής Αυγής», και ο Άδωνις Γεωργιάδης του ΛΑΟΣ από την εκπομπή του, είχαν ξεκινήσει εκστρατεία εναντίον του βιβλίου πολύ πριν την παρουσίαση του. Οι ναζιστές της «Χρ. Αυγής» αρνήθηκαν ότι οι ίδιοι οργάνωσαν την εισβολή και παρουσιάζουν ένα βίντεο με σκηνές μετά την εισβολή όπου εμφανίζεται ο πρόεδρος ενός συνδέσμου βετεράνων της ΕΛΔΥΚ να βγάζει λόγο κατά του βιβλίου, ενώ κάποιοι μέσα στην αίθουσα ακούγονται να φωνάζουν «Ελλάς-Κύπρος-Ένωσις». Όμως η «Χρ. Αυγή» όχι μόνο συγχαίρει ανοιχτά τους «πατριώτες» για τη ματαίωση της εκδήλωσης αλλά και παραδέχεται ότι ανάμεσα στους εισβολείς ήταν και μέλη της. Δύο μέρες μετά σε προγραμματισμένη συγκέντρωση για το Κυπριακό στα γραφεία της, συμμετείχε όπως δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της, ένας «αυτόπτης μάρτυρας» της εισβολής, o συγγραφέας Γκουρογιάννης μίλησε για ομάδα χρυσαυγιτών με μαύρο πανό που έγραφε «Αυτόνομοι».
Όπως και στην περίπτωση της παρουσίασης του ελληνομακεδονικού λεξικού η αστυνομία απλά δήλωσε την παρουσία τους. Όπως και στην περίπτωση του ελληνομακεδονικού λεξικού η είδηση δεν υπήρξε ποτέ στην τηλεόραση, ούτε στην απέραντη και ποικίλης ύλης ασταμάτητη ρητορεία των εκπροσώπων των κομμάτων στα δελτία ειδήσεων.
Σε ότι αφορά το νέο υπουργό Δημόσιας Τάξης (και κατά τον ίδιο Προστασίας του Πολίτη) που πριν λίγες βδομάδες έψεξε τον Άρειο Πάγο γιατί δεν έχει απαγορεύσει ακόμα τη «Χρυσή Αυγή», και έβγαλε πύρρειους λόγους κατά της συνεργασίας αστυνομίας ναζιστών, άφησε την εισβολή και τη ματαίωση να ολοκληρωθεί χωρίς καμία επέμβαση της αστυνομικής δύναμης που βρέθηκε εκεί, και δεν πήρε καμία πρωτοβουλία για την κίνηση εισαγγελικής έρευνας με βάση την πληθώρα των στοιχείων που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Άλλωστε σαν εκπρόσωπος του κόμματος του στα θέματα δημόσιας τάξης δεν είχε συμμετάσχει επίσης με την απόλυτη σιωπή του στην ασυλία των ναζιστών για τη ναζιστική επίθεση κατά την παρουσίαση του ελληνομακεδονικού λεξικού;
Και δεν είναι μόνο αυτή η εισβολή. Τον τελευταίο μήνα οι ναζιστικές επιθέσεις παρουσιάζουν έξαρση. Στις 23/11 το βράδυ έγινε επίθεση ομάδας σαράντα – πενήντα κουκουλοφόρων ενάντια σε μετανάστες και μαγαζιά μεταναστών στο Νέο Κόσμο. Τραυμάτισαν τουλάχιστον τρία άτομα, έσπασαν δύο μαγαζιά κι ένα αυτοκίνητο. Φώναζαν «έξω οι ξένοι!» και «φύγετε από την Ελλάδα!». Δεν έγινε καμία σύλληψη. Οι ναζιστές αρνήθηκαν το επεισόδιο, αλλά η οργάνωση και η εκτέλεση δείχνουν με σαφήνεια τη «Χρυσή Αυγή».
Στο τέλος Οκτώβρη χρυσαυγίτες επιτέθηκαν με σπρέϋ στον ηθοποιό Π. Μουζουράκη έξω από το κλαμπ «Οξυγόνο» επειδή παρουσίασε σκετσάκι που σατίριζε τη σημαία σαν εθνικό σύμβολο που αναρτήθηκε στο site του δημοσιογράφου Σταύρου Θεοδωράκη, protagon.gr. Έγινε προσαγωγή τεσσάρων μελών της «Χρυσής Αυγής» και η υπόθεση σταμάτησε εκεί. Είχε προηγηθεί προεκλογικά επίθεση χρυσαυγιτών με σπρέϋ στην τραγουδίστρια Σοφία Παπάζογλου επειδή αρνήθηκε να πάρει φυλλάδιο που μοίραζαν.
Η τελευταία αυτή βίαιη εισβολή στην παρουσίαση του βιβλίου του Γκουρογιάννη έρχεται να κατοχυρώσει ένα καθεστώς βίαιης φασιστικής απαγόρευσης ιδεών και απόψεων που δεν συνάδουν με τη λεγόμενη «εθνική ομοψυχία», γίνεται στον απόηχο της σκανδαλώδους αθώωσης του προπαγανδιστή της ναζιστικής βίας Κ. Πλεύρη που λειτουργεί σαν ασπίδα νομιμοποίησης αυτής της βίας.
Όποια άποψη να έχει κανείς για τα λεγόμενα εθνικά θέματα, αποτελεί ελάχιστη προϋπόθεση της δημοκρατίας να μην ασκείται φασιστική βία σε αυτούς που είναι αντίθετοι με αυτό που εμφανίζεται σαν «εθνική» ή «πατριωτική» άποψη. Κανένας δεν μπορεί να ονομάζεται πατριώτης όταν για να υπερασπιστεί μία τέτοια άποψη γίνεται απολογητής των ναζιστών και της δράσης τους. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απειλή για τη δημοκρατία και για την εθνική ανεξαρτησία από το ναζισμό και αυτό το έχει αποδείξει η ιστορία.
Η έξαρση της ναζιστικής βίας ενθαρρύνεται από τη σκανδαλώδη δικαστική αθώωση του ναζιστή Κ. Πλεύρη που άνοιξε το δρόμο στη φασιστική δίωξη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας στη βάση της μήνυσης του. Η εγκληματική σιωπή των κοινοβουλευτικών κομμάτων στη δίκη του Κ. Πλύρη, την προστασία που είχε αυτός από το ΛΑ.Ο.Σ και η συναίνεση τους στην ασυλία και τη «νομιμότητα των ναζιστών», οδηγούν στην πλήρη αποθράσυνση τους.
Καλούμε όλους τους δημοκράτες να αποτελέσουν το αποφασιστικό ανάχωμα στη ναζιστική προπαγάνδα και βία, και να ενώσουν τις δυνάμεις τους με την Αντιναζιστική Πρωτοβουλία για να απαιτήσουν την απαγόρευση της προπαγάνδας και της εγκληματικής δράσης τους.