ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΤIΚΟ ΔΙΩΓΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ STAGE

 

Δημοσιεύουμε παρακάτω το κείμενο της αφίσας της ΟΑΚΚΕ για την υποστήριξη των εργαζομένων στα Stage απέναντι στο φασιστικό διωγμό της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και στο προβοκάρισμα του αγώνα τους από ψευτοΚΚΕ και ΣΥΝ. Η ΟΑΚΚΕ με την αφίσα της αυτή κατάγγειλε στο λαό τη φασιστική κατάργηση της νομιμότητας για τους εργαζόμενους στα Stage μέσα από την κατάργηση του εργασιακού καθεστώτος με το οποίο προσλήφθηκαν και το οποίο πρόβλεπε μοριοδότηση 50% στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, σαν αντιστάθμισμα του ότι δούλευαν για δύο χρόνια περίπου στο δημόσιο ανασφάλιστοι και με ελάχιστα χρήματα ενώ έκαναν την πιο σκληρή δουλειά. Ταυτόχρονα διαφώτισε τους εργαζόμενους για την προβοκατόρικη διείσδυση του ψευτοΚΚΕ και του ΣΥΝ στον αγώνα τους με στημένα συντονιστικά και με στόχο την επιβολή του αιτήματος της μονιμοποίησης που έχει γίνει απόλυτα μισητό στο λαό, και θα τους οδηγούσε σε σίγουρη ήττα.

Οι εργαζόμενοι στα stage δεν μπόρεσαν να αντισταθούν σε αυτούς τους δύο ψευτοπροστάτες, και δέχτηκαν το αίτημα της μονιμοποίησης σαν κεντρικό, με αποτέλεσμα να χαθεί η φωνή τους και το δίκιο τους μέσα στο απέραντο πλήθος των συμβασιούχων του δημοσίου που ζητάνε μονιμοποίηση. Έτσι, τα δύο αυτά αντεργατικά ψευτοαριστερά κόμματα διευκόλυναν την κυβέρνηση να προχωρήσει στην κατάργηση της μοριοδότησης των stage.

Έχει ήδη κατατεθεί νομοσχέδιο στη Βουλή για τις αλλαγές στο σύστημα προσλήψεων στο δημόσιο τομέα το οποίο προβλέπει την πλήρη υπαγωγή των δημοσίων επιχειρήσεων για όλες τις θέσεις προσωπικού τους, στο ΑΣΕΠ και περιλαμβάνει την κατάργηση της μοριοδότησης των εργαζόμενων στα stage. Όσοι από αυτούς πίστεψαν το ψευτοΚΚΕ και τον ΣΥΝ στην υπόθεση αυτή θα καταλάβουν το προβοκατόρικο παιχνίδι που έπαιξαν στις πλάτες τους και με τη σειρά τους θα τους γυρίσουν την πλάτη. Μόνο που θα έχει χαθεί πολύτιμος και καίριος  για την υπόθεσή τους χρόνος.

 

Δείτε την αφίσα εδώ >>