ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ρώσικη επέμβαση-πρόκληση στο Δήμο Αχαρνών

30/7/2004

Στην τοπική εφημερίδα "Αχαρναϊκά Νέα" της 28ης Μαΐου 2004 δημοσιεύθηκε πρωτοσέλιδο άρθρο με τίτλο: "Ρωσική Γέφυρα μέσω... του Δήμου Αχαρνών".
Σύμφωνα με το άρθρο αντιπροσωπεία ρώσων αξιωματούχων που την αποτελούσαν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Ιγκόρ Χοβάγιεφ, η συνεργάτης του Τατιάνα Γκιουρίνα και ο Μορφωτικός Ακόλουθος της ρώσικης πρεσβείας στην Αθήνα Σεργκέι Φόσκιν με επικεφαλής τον ρώσο πρόξενο στην Αθήνα Σ. Τσορίτσιν επισκέφθηκαν στα πλαίσια επίσημης επίσκεψής τους στην Ελλάδα το απόγευμα της Δευτέρας 24 Μαΐου 2004 το Δήμο Αχαρνών μετά από ιδιαίτερη πρόσκληση του Δημάρχου.
Δήλωσαν ότι επέλεξαν το συγκεκριμένο δήμο γιατί σ' αυτόν κατοικούν και δραστηριοποιούνται χιλιάδες πρώην κάτοικοι της Ρωσίας ελληνικής ή μη καταγωγής.
Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η ρώσικη κυβέρνηση ενδιαφέρεται πάρα πολύ για την πορεία των καταγόμενων από τη χώρα της που είναι πλέον κάτοικοι στην Ελλάδα και για αυτό το λόγο πρόκειται να εγκριθεί σύντομα νομοσχέδιο στη ρώσικη Δούμα για να ρυθμιστεί και επίσημα το ενδιαφέρον της Ρωσίας για τους ρώσους πολίτες που ζουν στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με όσα γράφει η εφημερίδα από την αντιπροσωπεία "τονίσθηκε η ανάγκη να αναγνωρισθούν τα πτυχία που έχουν αποκτηθεί στη Ρωσία όπως και το γεγονός ότι είναι αναγκαίο κάποιοι από τους καταγόμενους από τη Ρωσία να μπουν σε καίριες θέσεις του κρατικού μηχανισμού, ώστε να βοηθήσουν τη στενότερη συνεργασία των δύο χωρών".
Από τη μεριά του ο Δήμαρχος Αχαρνών Σ. Στριφτός (εκλεγμένος με τη Νέα Δημοκρατία) δήλωσε πως θα προτείνει στο Υπουργείο Παιδείας να καθιερωθεί ως επίσημα διδασκόμενη γλώσσα στα σχολεία της περιοχής η ρωσική! Για να δείξει δε σύμφωνα με την εφημερίδα πόσο ισχυρή είναι αυτή η επιθυμία του δήλωσε πως μέχρι τότε θα προσληφθούν από το Δήμο δύο δάσκαλοι από τον Οκτώβριο για τη διδασκαλία των ρωσικών σε όσους το επιθυμούν.
Επίσης αναφέρθηκε ο δήμαρχος στην αδελφοποίηση της πόλης του με την Αγία Πετρούπολη και στο στόχο του δήμου να συμβάλλει στην επέκταση αυτής της αδελφοποίησης και με άλλες πόλεις της Ρωσίας καθώς και στο γεγονός ότι σύντομα θα ηγηθεί αντιπροσωπείας τοπικών επιχειρηματιών που θα επισκεφθούν τη Ρωσία."Θέλουμε να γίνουμε η γέφυρα Ελλάδας-Ρωσίας", τόνισε ο δήμαρχος, "έχουμε κοινή θρησκεία και στη Ρωσία φιλοξενήθηκαν οι Έλληνες επαναστάτες του '21" και πρότεινε όπως η ίδρυση του "Κέντρου Επιστημών και Πολιτισμού" που προτίθεται να δημιουργήσει η Ρωσία στην Ελλάδα, να γίνει στο δήμο του διότι όπως δήλωσε η Ρωσία είναι αναπτυγμένη στον τομέα του πολιτισμού, ενώ η Ελλάδα υστερεί. Επίσης, δήλωσε ότι επιθυμεί ο δήμος Αχαρνών να φιλοξενήσει τον ρώσο πρόεδρο Πούτιν κατά τη διάρκεια της Ολυμπιάδας όπως επίσης να φιλοξενήσει με ασφάλεια κάθε μέλος της ρώσικης κυβέρνησης που θα βρίσκεται εκείνη την περίοδο στην Ελλάδα.
Από τα παραπάνω είναι φανερό ότι η Ρωσία επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τους Ελληνοπόντιους και τους Ρώσους μετανάστες που κατοικούν στη χώρα μας ώστε να διεισδύσει μέσω αυτών στον κρατικό μηχανισμό. Η στάση επίσης του δημάρχου που είναι υψηλόβαθμο τοπικό στέλεχος της ΝΔ είναι ένδειξη πως κάτω από την ηγεσία Καραμανλή το κόμμα αυτό μετατρέπεται ολοένα και περισσότερο σε δίαυλο επικοινωνίας με τη ρώσικη άρκτο.
Θα πρέπει επίσης να τονισθεί ότι η περιοχή των Αχαρνών έχει μετεξελιχθεί σε κέντρο της ρώσικης μαφίας που δραστηριοποιείται κυρίως στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών και τσιγάρων. Θα πρέπει επίσης να τονισθεί ότι η περιοχή των Αχαρνών έχει μετεξελιχθεί σε κέντρο της ρώσικης μαφίας που δραστηριοποιείται κυρίως στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών και τσιγάρων. Το χειρότερο είναι ότι διαμορφώνεται μια ειδική σχέση κράτους ελληνοπόντιων από κάποια χαρακτηριστικά μικροπρονόμια όπως το γεγονός ότι ελέγχουν τις τοπικές λαϊκές αγορές σε ποσοστό 90% παρότι αποτελούν την μειοψηφία των κατοίκων χάρις στις άδειες που κατά προτεραιότητα παίρνουν από το δήμο.
Με μια τέτοια πολιτική αντίληψη και με τέτοιες πρακτικές διακρίσεων και από την ελληνική και από τη ρώσικη πλευρά είναι φυσικό να δυναμώνει ένα αντιδραστικό πνεύμα στους ρωσόφωνους κάτοικους της περιοχής ζουν που ζουν ξεκομμένοι από τον υπόλοιπο πληθυσμό. Τέτοιες συμπεριφορές μπορεί να δημιουργήσουν και αντίρροπα αντανακλαστικά στον ντόπιο πληθυσμό και να διασπάσουν βαθιά την ενότητα του λαού στη βάση. Οι έλληνες δημοκράτες και αντιφασίστες πρέπει στην προκειμένη περίπτωση να μην επιτρέψουν τις διακρίσεις του κράτους υπέρ των ελληνοποντίων, αντιπαλεύοντας ταυτόχρονα κάθε εκδήλωση ξενοφοβίας ενάντιά τους και πάνω απ όλα να μην επιτρέψουν καμιά ανάμειξη της ρώσικης εξωτερικής πολιτικής σε ένα δήμο μιας ανεξάρτητης και ως σήμερα κυρίαρχης χώρας και κάθε απόπειρά τους να μετατρέψουν αυτό το Δήμο σε βάση και εργαστήρι ευρύτερης πολιτικής διείσδυσης.