ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΩΝ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ

 

ΜΕ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΜΙΑ ΕΚΝΟΜΗ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ

«ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜIΑ»

 

Η ΟΑΚΚΕ είχε καταγγείλει τους φασιστικούς εμπρησμούς του περασμένου Δεκέμβρη σα μέρος σχεδίου ενός πολιτικού πραξικοπήματος εκτιμώντας ότι μπαίνουμε σε μία νέα φάση πολιτικής ανωμαλίας και ότι οι σοσιαλφασίστες εμπρηστές θα συνεχίσουν την επίθεση για να πετύχουν πάνω απ’ όλα τον έλεγχο της αστυνομίας αλλά και για να κάνουν βήματα κατάχτησης κρατικής εξουσίας σε άλλους τομείς όπως στην εκπαίδευση, στην αγροτική οικονομία κλπ. Η εκτίμηση αυτή της ΟΑΚΚΕ γρήγορα επαληθεύτηκε με το εκρηκτικό ξέσπασμα της βίας των τελευταίων εβδομάδων, τις τρομοκρατικές και τραμπούκικες επιθέσεις ενάντια σε αστυνομικούς, καθηγητές, πολιτικούς, εισαγγελείς. Αυτή η βία που κατευθύνεται ενάντια σε όποιον κρατικό ή κοινωνικό παράγοντα μπαίνει εμπόδιο στην επέλαση του τραμπούκικου σοσιαλφασισμού συνοδεύεται από τη μόνιμη απαίτηση για τη συγκρότηση μιας «διακομματικής επιτροπής για την αστυνομία» κυρίως από τον ΣΥΝ αλλά και από το ΠΑΣΟΚ. Στην πραγματικότητα η βία χρησιμεύει σαν το πιο ζωντανό και εκβιαστικό επιχείρημα από τον ΣΥΝ, τον πολιτικό προστάτη των εμπρηστών και των τραμπούκων, για να απαιτεί από την κυβέρνηση αυτή τη «διακομματική επιτροπή», που σημαίνει να μην ελέγχει πια την αστυνομία η νόμιμη κυβέρνηση της χώρας αλλά ένα διακομματικό όργανο στο οποίο το κύριο βάρος θα έχει η αντιπολίτευση, ιδιαίτερα τα τρία μικρά ρωσόδουλα κόμματα, ΣΥΝ, ΛΑΟΣ και ψευτοΚΚΕ. Αυτή είναι η μορφή που παίρνει το σοσιαλφασιστικό πραξικόπημα που αναφέραμε στην αρχή.

 

Πιο ειδικά: Στις αρχές του Γενάρη έγιναν δύο επιθέσεις του "Επαναστατικού Αγώνα" στο όνομα της «λαϊκής εξέγερσης» του Δεκέμβρη, η μία εναντίον κλούβας των ΜΑΤ στο Γουδή, και η άλλη εναντίον αστυνομικών στα Εξάρχεια, όπου είχε τραυματιστεί σοβαρά ο εικοσάχρονος Διαμαντής Μαντζούνης. Στον απόηχο αυτών των επιθέσεων ο Αλαβάνος προώθησε για συζήτηση στη Βουλή πρόταση του ΣΥΝ για τη «δημοκρατική αναδιοργάνωση» της Αστυνομίας με κεντρικό αίτημα «τη δημιουργία μόνιμης διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την επιλογή της ηγεσίας και τη δράση και λειτουργία της αστυνομίας». Αυτή συζητήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου στην ολομέλεια της Βουλής και υπερψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ και το ψευτοΚΚΕ. Η ΝΔ που σαν κόμμα αντιστέκεται ακόμα στην καραμανλική πολιτική της «συναίνεσης» και της «συνδιαχείρισης» στην αστυνομία καταψήφισε την πρόταση του ΣΥΝ και πίσω από τη ΝΔ συντάχθηκε και το ΛΑΟΣ που δεν θέλει να πάει με τον ΣΥΡΙΖΑ ανοιχτά κόντρα στη ΝΔ γιατί θα εκτεθεί σοβαρά στη βάση του και τη βάση της ΝΔ που πάνω απ’ όλα θέλει να επηρεάσει. Είναι όμως ο Καρατζαφέρης που πρωτοστατεί στα καλέσματα για διακομματική συνεννόηση και εκείνος που ζήτησε μαζί με τον Αλαβάνο πάνω στις φωτιές του Δεκέμβρη να συγκληθεί το συμβούλιο των αρχηγών κομμάτων. Εννοείται ότι ο ΣΥΝ δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα να εισάγει στον έλεγχο της αστυνομίας και ένα φιλοναζιστικό κόμμα σαν το ΛΑΟΣ. Στην πραγματικότητα τίποτα πιο φυσικό, αφού αυτό το κόμμα είναι αναγκαίος σύμμαχος του ΣΥΝ στο μέτωπο για τη φασιστικοποίηση της αστυνομίας την οποία ο ΣΥΝ ονομάζει «εκδημοκρατισμό». Ο έλεγχος της αστυνομίας από τους φαιοκόκκινους ΣΥΝ-ΛΑΟΣ-ψευτοΚΚΕ αποτελεί προϋπόθεση για την επιβολή μίας σοσιαλφασιστικής δικτατορίας πουτινικού τύπου στη χώρα μας.

Η κατ’ αρχήν αντίσταση της κυβερνητικής ΝΔ να υποταχτεί στο σοσιαλφασισμό σήμαινε νέα έκρηξη βίας :

- Λίγες ώρες μετά το τέλος της συζήτησης στη Βουλή έγινε επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού με πυροβολισμούς και χειροβομβίδα. Την επόμενη ημέρα η «Σέχτα Επαναστατών» άφησε προκήρυξη στην οποία απειλεί για μαζική και τυφλή βία, με τη φράση: «Από δω και πέρα η ζωή κάθε μπάτσου κοστίζει όσο και μία σφαίρα, ενώ τα σώματα τους αποτελούν ιδανικό σημείο εξάσκησης σκοποβολής».

-                Μία εβδομάδα μετά έγινε επίθεση με γκαζάκια στο γραφείο του Πάγκαλου και στο σπίτι της κόρης του. Ο Πάγκαλος έγινε στόχος γιατί το Δεκέμβρη κατάγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ για καθοδήγηση των κουκουλοφόρων, μίλησε για πολιτική αλητεία και εναντιώθηκε στη συνεργασία ΠΑΣΟΚ –ΣΥΝ της οποίας κάποτε ήταν ο πιο ένθερμος υποστηρικτής.

-                Ταυτόχρονα επιθέσεις με γκαζάκια έγιναν στο σπίτι του εισαγγελέα Δ. Παπαγγελόπουλου, του διώκτη του Κόκκαλη για κατασκοπία που είναι και εποπτεύων εισαγγελέας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στο σπίτι του αεροπαγίτη Β. Φούκα που ήταν αναπληρωτής εισαγγελέας στο εφετείο της «17 Νοέμβρη», στο γραφείο του δικηγόρου Στ. Γεωργίου που ήταν συνήγορος πολιτικής αγωγής της οικογένειας του αστυνόμου Χρ. Μάτη, στη δίκη της «17 Νοέμβρη» και στο γραφείο του καθηγητή εγκληματολογίας Γιάννη Πανούση που έχει τοποθετηθεί δημόσια ενάντια στη βία των κουκουλοφόρων, των τραμπούκων στα Πανεπιστήμια και το χειρότερο για τον ΣΥΝ ενάντια στην ΠΟΣΔΕΠ. Λίγες μέρες αργότερα όταν ο ίδιος καθηγητής βρέθηκε ομιλητής σε αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Αθηνών, 50 κουκουλοφόροι μπήκαν στην αίθουσα, βανδάλισαν κρατώντας βαριοπούλες, ξύλα, και σίδερα, μπογιές και τον έστειλαν στο νοσοκομείο.

-                Γίνεται επίθεση με πυροβολισμούς στο κτίριο του τηλεοπτικού σταθμού Alter. Την ευθύνη αναλαμβάνει ξανά η «Σέχτα Επαναστατών» με προκήρυξη στην οποία καθιστά τους δημοσιογράφους το ίδιο «αναλώσιμους» με τους αστυνόμους: «Ας μάθουν οι γυμνοσάλιαγκες της μηντιακής δημοσιογραφίας ότι εκτός από τα σάλια που αφήνουν πίσω τους για να κολακεύουν τους καθεστωτικούς προϊσταμένους τους και τα συμφέροντα των χορηγών τους, σύντομα θ’ αφήσουν κι αίμα. Αυτή η ένοπλη επίθεση όπως και η προηγούμενη, τις θεωρούμε κινήσεις ήπιας έντασης, προλογίζοντας αυτό που θα επακολουθήσει». Δεν είναι η πρώτη φορά που ο σοσιαλφασισμός χτυπάει τα κανάλια. Προηγήθηκε η επίθεση της «17Ν» ενάντια στο MEGA και στα αποκαΐδια της «νύχτας των κρυστάλλων» του Δεκέμβρη, η εισβολή στην κρατική τηλεόραση που αποκαλέστηκε «διαμαρτυρία» για τον τρόπο κάλυψης των επεισοδίων. Τώρα όλοι οι δημοσιογράφοι που έρχονται σε αντίθεση με τη σοσιαλφασιστική τρομοκρατία γίνονται στόχοι. Είτε θα σωπάσουν είτε θα πεθάνουν. Πρόκειται για πρωτοφανή μαζική φασιστική απειλή κατά της ζωής απειλή που έχει πραγματοποιηθεί στη Ρωσία του Πούτιν.

-                Έξω από τα κεντρικά γραφεία της Citibank στην Κηφισιά εντοπίζεται αυτοκίνητο με 80 κιλά εκρηκτικών παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούν ο IRA, η ΕΤΑ και η Χεζμπολάχ. Επρόκειτο στην ουσία για απειλή έκρηξης που σήμαινε ότι χωρίς μια «διακομματική επιτροπή για την αστυνομία» όπως τη θέλει ο ΣΥΝ η έκρηξη κάποια στιγμή θα γίνει οπότε η Αθήνα θα βαφτεί στο αίμα, δηλαδή θα γίνει Βαγδάτη.

-                Ο Παλαιοκώστας, ένας ποινικός που οργάνωσε την απαγωγή του επιχειρηματία Μυλωνά κάτω από τα χειροκροτήματα των σοσιαλφασιστών αντιεξουσιαστών, αποδρά για δεύτερη φορά με ελικόπτερο από τις φυλακές του Κορυδαλλού ενώ στις φυλακές έχει φτάσει ήδη και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο η πληροφορία για την σχεδιαζόμενη απόδραση. Πάλι ο ΣΥΝ βγήκε να απαιτήσει διακομματική επιτροπή για την αστυνομία. Ήδη ο Καραμανλής είχε ζητήσει «συναίνεση», βάζοντας σε αμφισβήτηση την κομματική αυτοδυναμία της κυβέρνησής του. Μετά τον Παλαιοκώστα ο υφυπουργός δημόσιας τάξης Μαρκογιαννάκης έκανε -προφανώς μετά από παραίνεση του πρωθυπουργού- το πρώτο βήμα για τη διακομματική επιτροπή για την αστυνομία: κάλεσε σε κοινή σύσκεψη εκπροσώπους από όλα τα κόμματα για να συζητήσουν τα της αστυνομίας.  Προηγούμενα ο Γ. Παπανδρέου είχε καταθέσει στη Βουλή αίτημα για τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για θέματα ασφάλειας του πολίτη. Ήταν η δεύτερη ευκαιρία για να ξαναμπεί το θέμα της διακομματικής για την αστυνομία.

 

Τα κόμματα ΣΥΝ και ψευτοΚΚΕ προσπαθούν να καλυφθούν καταδικάζοντας αυτή τη βία μόνο στη μορφή. Όμως στο περιεχόμενο τη δικαιώνουν. Γιατί ποτέ δεν δίνουν πολιτική υποστήριξη στα θύματα. Από την άλλη τα κινήματα του σοσιαλφασισμού έχουν την ίδια πολιτική και ιδεολογική πλατφόρμα με αυτή των δραστών των φασιστικών επιθέσεων. Γι αυτό παρουσιάζουν αυτή τη βία σαν προβοκάτσια που στρέφεται είτε ενάντια στο «κίνημα της νεολαίας και των εργαζομένων» (ψευτοΚΚΕ-και καμιά φορά ΣΥΝ) είτε σα δράση αμερικάνικων και συμμαχικών τους (δες εβραϊκών) μυστικών υπηρεσιών που απεργάζονται σκοτεινά σχέδια αποσταθεροποίησης της χώρας για να ρίξουν την ελληνική κυβέρνηση – σύμμαχο του Πούτιν παρόλο που αυτή η βία χτυπάει μόνο τους αντιφρονούντες στο σύστημα Πούτιν.

Η βία δεν είναι παρά ο καθρέφτης του φασισμού που θέλει να επιβάλει σε πολιτικό επίπεδο το ρωσόδουλο μέτωπο και στόχο έχει να τσακίσει τις αντιστάσεις στο σχέδιο της πραξικοπηματικής κυριαρχίας των τριών μικρών φασιστικών κομμάτων μέσα από μία οικουμενική διακυβέρνηση. Στο άρθρο μας για τη νύχτα των κρυστάλλων του Δεκέμβρη, στο προηγούμενο φύλλο της Νέας Ανατολής (http://www.oakke.gr/ na439_440/antistasi440.htm) γράψαμε ότι οι καθοδηγητές της βίας δεν θα τη σταματήσουν πριν εξαναγκάσουν την υπόλοιπη αστική τάξη να δεχτεί τον εκβιασμό τους που είναι ο εξής: ή μας αναγνωρίζετε σαν κλειδί της όποιας εξουσίας σας μέσω ειδικών μορφών συγκυβέρνησης ή θα εισπράξετε τη «λαϊκή μας βία» και το χάος.

Αυτό το σχέδιο υπηρετεί ο ρωσόδουλος Κ. Καραμανλής όταν κάνει διαρκή έκκληση για τη «συναινετική διαχείριση της οικονομικής κρίσης», ή όταν ζητάει εθνική συναίνεση στην παιδεία. Ήταν ο ίδιος που άνοιξε το δρόμο στη φασιστική απαίτηση του ΣΥΝ για διακομματικό έλεγχο στην αστυνομία μέσα από το κάλεσμα για διακομματική αντιμετώπιση των επεισοδίων του Δεκέμβρη. Αυτό το σχέδιο υπηρετεί ο Γ. Παπανδρέου όταν υποστηρίζει τον ΣΥΝ σε κάθε πρωτοβουλία του για διακομματικές επιτροπές και συνεννοήσεις.

Καλούμε τους δημοκράτες και τους ανθρώπους του λαού να καταδικάσουν με όλη τους τη δύναμη τις φασιστικές επιθέσεις των δολοφόνων και τραμπούκων του νέου ρωσόδουλου παρακράτους και να ενωθούν σε ένα μεγάλο δημοκρατικό και πατριωτικό μέτωπο για την αποκάλυψη και συντριβή του αρχίζοντας από την πολιτική καταδίκη και απομόνωση των τριών μικρών κομμάτων και των ηγετών των δύο μεγάλων κομμάτων που στηρίζουν και εκτρέφουν –τουλάχιστον- πολιτικά αυτό το παρακράτος.