ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ των 5 ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ

Κάτω τα χέρια από τα Οινόφυτα, την εκτροπή του Αχελώου, το λιγνίτη. Αποδέσμευση της γης. Άδειες στις χιλιάδες μπλοκαρισμένες επενδύσεις

Η ακήρυκτη χρεωκοπία της χώρας μας οφείλεται κυρίως σε ένα πράγμα: Στο συνειδητό σαμποτάζ που έγινε από κυβερνήσεις και από αντιπολιτεύσεις,, ιδιαίτερα από την ψευτοαριστερά, επί τρεις ολόκληρες δεκαετίες σε όλους τους τομείς της παραγωγής, και πιο πολύ στη βιομηχανία και στην εφαρμοσμένη έρευνα..

Ο λόγος για τον οποίο χρεωκόπησε μόνο η Ελλάδα και όχι άλλες χώρες της ΕΕ που έχουν επίσης μεγάλο χρέος δεν είναι ότι έτσι αποφάσισαν οι κερδοσκόποι αλλά ότι μόνο η Ελλάδα έχει μια μόνιμη πληγή που δημιούργησε και τροφοδοτεί τα πελώρια ελλείμματα της:: Πρόκειται για το μοναδικό στην ΕΕ εμπορικό της έλλειμμα με τις εισαγωγές της να είναι τρισήμισι φορές περισσότερες από τις εξαγωγές της ! Αυτό το έλλειμμα οφείλεται πάνω απ’ όλα στο ότι μετά από 30 χρόνια σαμποτάζ έχει απομείνει στη χώρα μας μια ελάχιστη βιομηχανία και μια καθυστερημένη τεχνικά γεωργία που οι σαμποταριστές την υποχρεώνουν να ζει έναν πελώριο παρασιτικό στρατό. Αυτός αποτελείται στην κορυφή του από τους κρατικοδίαιτους νεο-ολιγάρχες άρπαγες και στη βάση του από ένα μεγάλο πλήθος από όσους δημόσιους υπάλληλους που είναι άεργοι ή διεφθαρμένοι και από τους κομπιναδόρους και επιδοματο-βίωτους μικρομεσαίους δουλοκτήτες της πόλης και της υπαίθρου. Όλους αυτούς τους ζουν αφενός οι ντόπιοι και μετανάστες προλετάριοι του ιδιωτικού ή και του δημόσιου τομέα και αφετέρου οι προλετάριοι άλλων χωρών που παρήγαγαν τις επιδοτήσεις της ΕΕ και τα δάνεια που χρησιμοποιούν οι σαμποταριστές για να δωροδοκούν τον παρασιτικό στρατό και να εξασφαλίζουν την διακομματική τους εξουσία. Η παγκόσμια οικονομική κρίση έφερε στο φως αυτό το σάπιο οικοδόμημα, όμως το κόστος το πληρώνουν σήμερα κυρίως οι προλετάριοι με την υπερφορολόγηση, τις περικοπές μισθών και την ανεργία.
Το πιο τερατώδες είναι ότι οι εγκληματικές κλίκες που προκάλεσαν τη χρεωκοπία δυναμώνουν το παραγωγικό σαμποτάζ με επικεφαλής την κυβέρνηση Παπανδρέου και τον ΣΥΝ. Η πρώτη δουλειά τους ήταν να εξαπολύσουν ενάντια στη βιομηχανική ανάπτυξη το αδήλωτο στέλεχος του ΣΥΝ υπουργό Μπιρμπίλη που συγκεντρώνει τα πυρά της στην καρδιά της λίγης βιομηχανίας που απέμεινε στη χώρα, στα Οινόφυτα. Εκεί επιχειρούν να κλείσουν τις πιο σημαντικές βιομηχανίες επικαλούμενοι τον Ασωπό, που για να τον κρατάνε μολυσμένο δεν κατασκευάζουν τη μονάδα βιολογικού καθαρισμού του. Επίσης δεν δίνουν άλλη γη και άδειες στην Αττικοβοιωτία ώστε να μαζεύεται όλη η βιομηχανία στα Οινόφυτα και να μολύνεται τοπικά η ατμόσφαιρα. Ανάλογα χτυπάνε και στο Θριάσιο και στη Σίνδο και αλλού, χτυπάνε την παραγωγή φτηνής ενέργειας με το λιγνίτη, εμποδίζουν την εξόρυξη πετρελαίου, την παραγωγή χρυσού, του νικελίου κλπ. Χαρακτηριστικά τώρα δα πάνω στην κρίση καθυστερούν το ΕΣΠΑ. Παράλληλα ακυρώνουν όλα τα ψηφισμένα από τη Βουλή χωροταξικά, συνεχίζουν να δεσμεύουν όλη τη γη σαν δήθεν δασική, αρχαιολογική κλπ, χρησιμοποιούν τη διεφθαρμένη κρατική γραφειοκρατία για να καθυστερούν και να ματαιώνουν όλες τις νόμιμες αδειοδοτήσεις. Επίσης χτυπάνε συντονισμένα τη σύγχρονη αγροτική παραγωγή (πχ με τη ματαίωση της εκτροπής του Αχελώου, το σαμποτάρισμα του γεωργικού κτηματολογίου, το χτύπημα της γεωπονικής έρευνας, των δημοπρατηρίων κλπ). Το πιο βασικό εργαλείο των σαμποταριστών είναι το αναπτυξιοκτόνο Ε΄ τμήμα του ΣτΕ. Επίσης χρησιμοποιούν «ταξικές» προβοκάτσιες, όπως απεργίες μέχρι τελικής πτώσης όταν μια επιχείρηση κινδυνεύει γιατί λόγω της κρίσης μειώθηκαν οι παραγγελίες της ή γιατί στραγγαλίζεται δανειακά. Αυτό την ώρα που οι κρατικοκομματικοί συνδικαλιστές πουλάνε μόνιμα τον πρωτοβάθμιο συνδικαλισμό και τις δίκαιες εργασιακές διεκδικήσεις του σε όφελος τους και σε όφελος των εργοδοτών.
Σε αυτό το σαμποτάζ, που διεξάγεται επί δεκαετίες, δεν υπάρχει ως τώρα ισχυρή αντίσταση από τους εργαζόμενους επειδή τα επικεφαλής του σαμποτάζ ψευτοΚΚΕ και ΣΥΝ εμφανίζονται σαν μαρξιστικά κόμματα των εργαζομένων. Αυτά παραλύουν το λαό με το να ταυτίζουν κάθε σύγχρονη επιχείρηση με την καπιταλιστική της χρήση και μετά με το σύνθημα «κάτω ο καπιταλισμός» να την καταστρέφουν. Έτσι συγκρούονται με την ουσία του μαρξισμού που στηρίζει όλο το επαναστατικό του πρόγραμμά στο ότι η εργατική τάξη μπορεί να απελευθερωθεί επειδή κληρονομεί από τον καπιταλισμό τα σύγχρονα μέσα παραγωγής και τις επιστημονικοτεχνικές ανακαλύψεις. Χωρίς αυτά δεν υπάρχει καπιταλισμός,, αλλά δεν υπάρχει ούτε εργατική τάξη, ούτε ταξική πάλη, ούτε σοσιαλισμός. Οι μαρξιστές δεν γκρεμίζουν τα εργοστάσια για να εμποδίσουν τη ρύπανση αλλά χρησιμοποιούν την τεχνολογία της αντιρρύπανσης για να σώσουν τα εργοστάσια.

Για να απελευθερωθούν οι εργαζόμενοι από την ταξικίστικη δημαγωγία και να αντισταθούν στο παραγωγικό σαμποτάζ πρέπει να κατανοήσουν γιατί το κάνουν αυτό τα ψευτοΚΚΕ και ΣΥΝ. Δεν το κάνουν από αντικαπιταλισμό, αλλά επειδή υποστηρίζουν άλλους καπιταλιστές και μάλιστα τους πιο άρπαγες. Αν προσέξει κανείς θα δει ότι με τη στάση τους τα ψευτοΚΚΕ και ΣΥΝ έχουν επί χρόνια διευκολύνει τους κρατικούς νεο- ολιγάρχες Μπόμπολα, Κόκκαλη, Βγενόπουλο, Γερμανό, Μυτιληναίο να τσεπώσουν δεκάδες δις χάρη στις σκανδαλώδεις κρατικές παραχωρήσεις (δες πχ πως καλύπτουν την Ιντρακόμ στο σκάνδαλο Ζήμενς). Αυτά γιατί οι κρατικο-ολιγάρχες όπως και τα ψευτοΚΚΕ-ΣΥΝ, έχουν «γενετικούς» δεσμούς με τη Ρωσία και τις ανατολικές μπίζνες (και ο «δυτικός» Βγενόπουλος γιγαντώθηκε χάρη στην προστασία του “ρώσικου” ΑΚΕΛ). Μόνα τους όμως τα ψευτοΚΚΕ-ΣΥΝ δεν θα μπορούσαν να κάνουν κανένα σαμποτάζ αν δεν το ήθελαν όλοι οι πρωθυπουργοί από το 1981- πλην του δυτικόφιλου Μητσοτάκη που έπεσε από το ρωσόφιλο Σαμαρά- που πάντα ακολουθούσαν φιλορώσικη πολιτική με φιλοδυτική μορφή. Η νεοχιτλερική Ρωσία χρειάζεται το σαμποτάζ για να συντρίψει τις υπόλοιπες επιχειρήσεις στην Ελλάδα ώστε να εγκαταστήσει τη δική της κυριαρχία σε συνεργασία με την Κίνα. Να γιατί τα 5 κόμματα προωθούν την «ρωσοποίηση» της ενέργειας με την κατάργηση κάθε καύσιμου που δεν είναι της Γκάζπρομ, να γιατί διευκολύνουν στην πράξη την αποικιακή εκχώρηση του λιμανιού του Πειραιά στην κινεζική COSCO. Αυτά δεν μπορούν να γίνουν με ειρηνικό τρόπο γιατί ο ρώσικος και ο κινέζικος καπιταλισμός λειτουργούν με τη βία, ο πρώτος με τον ενεργειακό και πολιτικοστρατιωτικό εκβιασμό και ο δεύτερος με το αποικιακό μεροκάματο που το επιβάλει φασιστικά. Να γιατί το παραγωγικό σαμποτάζ πέρα από τις μορφές που περιγράψαμε περιλαμβάνει δολοφονίες και απαγωγές καπιταλιστών, εμπρησμούς των δασών (για να προβοκάρεται η παραγωγική χρήση της μη δασικής γης) και εμπρησμούς των εργοστασίων στις βιομηχανικές περιοχές για να αλλάξει εκεί η χρήση γης (πχ Σόφτεξ).
Οι σαμποταριστές αξιοποιούν ωστόσο και τη χρεωκοπία που οι ίδιοι προκάλεσαν για να δυναμώσουν το σαμποτάζ.Έτσι επιχειρούν να εξοντώσουν σαν διεφθαρμένους όσους υπουργούς της ΝΔ ήταν υπέρ της ανάπτυξης, να φέρνουν σε σύγκρουση το λαό με τη Γερμανία και γενικότερα με την ΕΕ που την ενοχοποιούν για τα μέτρα εξαθλίωσης του λαού ενώ αυτοί έχουν την βασική ευθύνη. Μάλιστα για λογαριασμό της Ρωσίας επιχειρούν να διασπάσουντην ΕΕ. Πάνω απ όλα με πρόσχημα την κρίση θέλουν να ανοίξουν το δρόμο στις αποικιακές εκχωρήσεις προς τους ρωσοκινέζους φασίστες και τους συμμάχους τους (πχ Κατάρ). Γι αυτήν την “ανάπτυξη” μιλάνε οι Σαμαράς και το ΛΑΟΣ. Για αυτούς τους λόγους ο Παπανδρέου επιτάχυνε τη χρεωκοπία φουσκώνοντας το χρέος με κάθε τρόπο (άμεση “προώθηση” του 12,7%, απόκρυψη εσόδων 250 εκ Ευρώ, ακύρωση των εσόδων από υμιυπαίθριους και απόσυρση, τρομοκράτηση των καταθετών).

Καλούμε όλο το λαό της χώρας σε ένα πλατύ δημοκρατικό και πατριωτικό αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο για να εμποδίσουμε τους σαμποταριστές να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο φροντίζοντας παράλληλα ώστε να μην αξιοποιεί η κάθε εργοδόσία την κρίση για να συνθλίβει παραπέρα τους εργαζόμενους..

Αθήνα, 21/03/2010