Αφίσα της ΟΑΚΚΕ για την πολιτική κατάσταση και τη συγκρότηση του δημοκρατικού μετώπου

ΚΑΤΩ ΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ!
Οι ηγεσίες των 5 κομμάτων, με επικεφαλής την ψευτοαριστερά, οδηγούν τη χώρα στη χρεωκοπία για να την κάνουν αποικία της Ρωσίας και της Κίνας

Η βαθύτερη αιτία της χρεωκοπίας της χώρας και της πείνας του λαού είναι η επί δεκαετίες καταστροφή των παραγωγικών της δυνάμεων, ιδιαίτερα της βιομηχανίας. Εξαιτίας αυτής της καταστροφής οι εξαγωγές της χώρας μας ήταν τρεις φορές μικρότερες από τις εισαγωγές. Αυτή τη διαφορά την κάλυπταν τα λεφτά από τη ναυτιλία, τον τουρισμό και τα δάνεια. Με την παγκόσμια κρίση τα έσοδα μειώθηκαν, οι τόκοι για τα δάνεια μεγάλωσαν και έτσι φτάσαμε στην πελώρια υπερχρέωση.
Αυτήν την υπερχρέωση τη μετέτρεψε επίτηδες σε χρεωκοπία ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου σπέρνοντας τον πανικό στις διεθνείς αγορές με επανειλημμένες προβοκατόρικες τοποθετήσεις του και με το να υπονομεύει δραστήρια τις επενδύσεις (δες ΕΣΠΑ, ματαιώσεις επενδύσεων από Μπιρμπίλη κλπ). Για να δυναμώσει τον πανικό των αγορών έσπρωξε, μαζί με τον Σαμαρά, το συνδικαλιστικό στρατό των ΔΕΚΟ πίσω από τα κούφια, δήθεν ταξικά κινήματα της ψευτοαριστεράς (ψευτοΚΚΕ-ΣΥΝ) τα πλαισιωμένα επιδέξια από τις συμμορίες της φασιστικής δολοφονικής βίας. Αυτό που θέλουν όλοι αυτοί είναι να αποδείξουν στο λαό και στην ΕΕ ότι ο μόνος δρόμος σωτηρίας της χώρας θα είναι να επενδύσει εδώ ο νεοναζιστικός άξονας Ρωσίας-Κίνας-Ιράν και οι φίλοι του (πχ Κατάρ). Οι αφρικανικές χώρες που είχαν την ατυχία να δεχτούν τέτοιες επενδύσεις μετατράπηκαν σε φασιστικές αποικίες. Ήδη αυτή τη λύση για τη χώρα προτείνει η ηγεσία του ρωσόδουλου φασιστικού ΛΑΟΣ.

Η στροφή στο νεοναζιστικό άξονα έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες με το σαμποτάρισμα όλων των μεγάλων ντόπιων και δυτικών επιχειρήσεων και επενδύσεων, ιδιαίτερα των βιομηχανικών, με περιβαλλοντικά και δήθεν αντικαπιταλιστικά προσχήματα. Επικεφαλής του σαμποτάζ είναι το κόμμα του ρώσικου σοσιαλιμπεριαλισμού από την εποχή των Χρουστσόφ-Μπρέζνιεφ, το ψευτοΚΚΕ, που η ηγεσία του είναι οι δολοφόνοι του παλιού ΚΚΕ. Στο σαμποτάζ ειδικεύεται και ο ΣΥΝ το κόμμα που βγήκε από το πλευρό του ψευτοΚΚΕ για να διεισδύσει στο κράτος. Το σαμποτάζ αυτό δεν θα ήταν αποτελεσματικό αν δεν συνδυαζόταν με εκείνο των πιο ισχυρών ηγετικών ομάδων στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ που είχαν ή έχουν επικεφαλής τους, τους ρωσόδουλους Α. και Γ. Παπανδρέου, Σημίτη, Καραμανλή και τώρα τον Σαμαρά. Έτσι ψευτοαριστερά και πρωθυπουργοί χρησιμοποίησαν από κοινού για το σαμποτάζ τα αστικά εργαλεία εξουσίας που λέγονται Συμβούλιο της Επικρατείας, Δασαρχεία, Πολεοδομίες, Επιτροπές Ανταγωνισμού, Δήμοι και πιο πολύ τα ΜΜΕ που υποστηρίζουν κάθε κίνημα κατά της ανάπτυξης, κατά της σύγχρονης εκπαίδευσης και υπέρ της επιδοτούμενης, κλεπτοκρατικής γεωργίας.
Η ψευτοαριστερά και οι φίλοι της στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ εξαίρεσαν από το σαμποτάζ μόνο τις μικρές επιχειρήσεις. Αυτές τις άφησαν να ζουν αλλά εξαρτημένες από το κράτος μέσω της φοροδιαφυγής και της μαύρης εργασίας. Για το τελευταίο εισήγαγαν σε όλους τους κλάδους μια όλο και πιο φρέσκια και πιο φτηνή μεταναστευτική εργασία ώστε να ρίχνουν τα μεροκάματα των ντόπιων εργατών και των παλιότερων μεταναστών και από την άλλη να δίνουν δύναμη στους επίσης ρωσόδουλους ναζιστές-ρατσιστές.

Το ότι αυτό το σαμποτάζ δεν έχει τίποτα το αντικαπιταλιστικό αποδεικνύεται από το ότι είναι επιλεκτικό. Δηλαδή η ψευτοαριστερά και οι φίλοι της πρωθυπουργοί σαμποτάρουν αποκλειστικά τις ντόπιες και τις δυτικές επιχειρήσεις τύπου ελεύθερης αγοράς ενώ προωθούν τις πιο αρπακτικές επιχειρήσεις που είναι δεμένες με το κράτος και τα συμφέροντα της Ρωσίας και της Κίνας. Γι αυτό κανείς δεν εξεγείρεται για το πιο μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο της χώρας που είναι ο υπερπλουτισμός με δωρεάν κρατικό χρήμα των νέων κρατικών ολιγαρχών Μπόμπολα, Κόκκαλη (όχι τυχαία όλοι μιλάνε για το σκάνδαλο της Ζήμενς αλλά όχι για το Ίντρακομ -Ζήμενς), Γερμανού (με τις πλάτες του ψευτοΚΚΕ), Μυτιληναίου και, τελευταία, του Βγενόπουλου. Αυτός έγινε ξαφνικά ιδιοκτήτης του άνθους της ελληνικής βιομηχανίας μέσω του κυπριακού ρωσόδουλου κόμματος ΑΚΕΛ, της με ανατολικούς δεσμούς Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου και τελικά του φιλο-ιρανικού Ντουμπάι. Το ίδιο σκανδαλωδώς παραχωρήθηκε στη ρώσικη Γκάζπρομ η ενέργεια της Ελλάδας και χτυπήθηκε ο λιγνίτης και ο λιθάνθρακας. Έτσι παραδόθηκε το λιμάνι του Πειραιά στην κινεζική COSCO. Την παράδοση διευκόλυναν οι απεργίες των λιμενεργατών που καθοδηγήθηκαν από τους ψευτοΚΚΕ, ΣΥΝ, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ έτσι ώστε να υπονομευτούν οι ανταγωνιστές της COSCO, ΜSC και ΟΛΠ. Λίγο μετά το λιμάνι του Αστακού παραχωρήθηκε χωρίς διαγωνισμό στο Κατάρ με διαδικασίες ρεκόρ.
Δεν πρέπει λοιπόν να επιτρέψουμε στους σαμποταριστές ιδιαίτερα εκείνους του ψευτοΚΚΕ -που βρήκαν τώρα ευκαιρία να μπλοκάρουν και να κλείνουν εργοστάσια- να μπουν επικεφαλής του αγώνα του λαού ενάντια στα μέτρα πείνας. Δεν πρέπει δηλαδή να επιτρέψουμε στους εμπρηστές να μπουν επικεφαλής της πυρόσβεσης.

Οι θεωρίες όλων αυτών ότι οι κύριοι υπεύθυνοι για τη χρεωκοπία της χώρας είναι οι πιστωτές της (ειδικά η ΕΕ που τόσο την εξαπάτησαν οι ρωσόδουλοι της Ελλάδας για να παίρνουν φτηνά δάνεια και επιδοτήσεις για τους παρασιτικούς τους στρατούς, ιδιαίτερα στην ύπαιθρο) ή οι κερδοσκόποι ή οι εμποροβιομήχανοι γενικά, είναι απατεωνίστικες. Ακόμα και η διαφθορά που την προωθούν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ στο λαό σαν την κύρια εξήγηση μπορεί μόνο εν μέρει να εξηγήσει το γιατί χρεωκόπησε το κράτος αλλά όχι γιατί χρεωκόπησε η χώρα. Δηλαδή το χρήμα της διαφθοράς έχει γενικά και αυτό συμφέρον να μετατρέπεται σε κεφάλαιο, αλλά στην Ελλάδα όλα γίνανε ατομική κατανάλωση και εξατμίστηκαν επειδή εμποδίστηκε η παραγωγή. Άλλωστε και για τη διαφθορά ευθύνονται πάλι κυρίως οι σαμποταριστές που προστάτεψαν εκτός από τους κρατικοολιγάρχες-βδέλες, και τις άπειρες μικρομεσαίες ακρίδες που είναι η διεφθαρμένη γραφειοκρατία, η τεμπέλικη γραφειοκρατία και τα μικρομεσαία επιχειρηματικά λαμόγια που συνεργάζονται με τους προηγούμενους. Είναι χαρακτηριστικό ότι κόντρα στο μαρξισμό που καλεί σε συντριβή του αστικού κράτους, οι ψευτοαριστεροί προσπάθησαν να μετατρέψουν το προλεταριάτο σε υπαλλήλους του κράτους. Γι αυτό μιλάνε μόνο ενάντια στο κέρδος της αγοράς και ποτέ ενάντια στην ακόμα χειρότερη μίζα, δηλαδή στη ληστρική λεία που μοιράζονται η διεφθαρμένη υπαλληλία και οι ομόλογοί της μικροί και μεγάλοι καπιταλιστές. Η βασική απόδειξη ότι η κύρια αιτία της χρεωκοπίας είναι το χτύπημα της παραγωγής είναι ότι εκμεταλλευτές σαν τους παραπάνω υπάρχουν παντού όμως μόνο η Ελλάδα χρεωκόπησε.

Αν θέλουμε να πολεμήσουμε την πείνα και να εμποδίσουμε το φασισμό που έρχεται πρέπει να φτιάξουμε ένα πλατύ δημοκρατικό μέτωπο που θα έχει τέσσερις βασικές θέσεις: Α) Όχι στο πολύμορφο παραγωγικό σαμποτάζ.. Ναι σε κάθε επένδυση που δεν θα γίνεται με απευθείας και αποικιακού τύπου αναθέσεις. Αυτή είναι η πρώτη προϋπόθεση για την άμυνα του λαού στην ανεργία και για υποφερτούς μισθούς. Β) Να ελαφρύνουμε τη θέση της φτωχολογιάς παίρνοντας λεφτά από τις βδέλλες και τις ακρίδες. Αυτό όχι με τη φασιστική εκ των άνω μέθοδο της κάθαρσης που είναι η συκοφαντική, επιλεκτική μέθοδος με την οποία οι ρωσόδουλοι εξοντώνουν τους φιλοευρωπαίους πολιτικούς, αλλά με την οργάνωση και κινητοποίηση των μαζών ενάντια στη διαφθορά σε κάθε χώρο. Γ) Νέο ταξικό κίνημα με εργατική δημοκρατία σε κάθε συνδικάτο με έλληνες και μετανάστες κόντρα στη βία των σαμποταριστών κυρίως των τραμπούκων του ΠΑΜΕ και των δολοφόνων με αναρχικό μανδύα. Δ) Εκτός νόμου και έξω από κάθε συνδικάτο και κάθε γειτονιά οι ναζιστές ρατσιστές ξεκινώντας με διαφώτιση του λαού, αποκάλυψη και απομόνωση του ΛΑΟΣ. Πολιτικά δικαιώματα στους εγκατεστημένους μετανάστες και όχι στην προβοκατόρικη δουλοκτητική πολιτική των ανοιχτών συνόρων του ΣΥΝ.
Μόνο αντιπαλεύοντας όλους αυτούς και διώχνοντας τους από την ευρύτερη πολιτική εξουσία (κυβέρνηση και συνδικάτα) μπορούμε να επαναδιαπραγματευτούμε και να κατακτήσουμε και από τους δυτικούς ιμπεριαλιστές-δανειστές υποφερτούς για το λαό όρους δανεισμού. Αντίθετα με τους προβοκάτορες στην κυβέρνηση και στα συνδικάτα και ακολουθώντας τα υπεραντιδραστικά κινήματα που αυτοί καθοδηγούν θα βυθιζόμαστε παραπέρα στην υπερχρέωση και στην υποδούλωση στους ανατολικούς νεο-φεουδάρχες.

Αθήνα, 12/5/2010