Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Να φροντίσουμε για μέσα προστασίας για τα οποία δεν φροντίζει το κράτος- Πρόταση ειδικών του Χονγκ Κονγκ για κατασκευή μάσκας στο σπίτι

  • Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ν. Παπαθανάσης επιβεβαίωσε την έλλειψη της επάρκειας μασκών στη χώρα, και ομολόγησε τελικά ότι δεν υπάρχει εγχώρια παραγωγή μασκών και ότι θα περιμένουν την Κίνα να αρχίσει τις εξαγωγές σε «δύο εβδομάδες ίσως» ! (https://tinealarissa.gr/index.php/2020/03/18/pote-tha-xanadoyme-antisiptika-kai-maskes-sta-rafia-ton-katastimaton/).

 

Επιβεβαιώνεται έτσι η διαπίστωση του άρθρου μας ότι η έλλειψη μασκών ήταν ο λόγος της ...εμμονής όλων των κρατικών ειδικών που εμφανίζονταν στα επίσημα θεσμικά όργανα και στα κανάλια, στο εγκληματικό ψέμμα ότι οι μάσκες δεν χρειάζονταν στο γενικό κοινό αλλά μόνο στους εν γνώσει αρρώστους την ώρα που όλοι ήταν εν δυνάμει άρρωστοι. Ιδιαίτερα οι μασκες ήταν και είναι απαραίτητες για όλους όσους κινούνται στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Είναι καθήκον του καθενός από εμάς να φροντίσουμε για τη δική μας προστασία και την προστασία των άλλων ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες της ανεπαρκούς προστασίας που προσφέρει το κράτος στους πολίτες απέναντι στον κορονοϊό.

Δημοσιεύουμε παρακάτω σύνδεσμο σε βίντεο που ανάρτησε η πύλη SouthChinaMorningPost με οδηγίες για το πως μπορεί να φτιάξει ο καθένας τη δική του μάσκα στο σπίτι. Πρόκειται για βίντεο που δημοσιοποίησε το Συμβούλιο Καταναλωτών του Χονγκ Κονγκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το πρόγραμμα εγκαινίασε το Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ – Νοσοκομείο του Σεντσέν. Αυτό είπε ότι οι αυτοσχέδιες μάσκες επιτύγχαναν το 90% της λειτουργίας φιλτραρίσματος των χειρουργικών μασκών. Εννοείται ότι οι χειρουργικές μάσκες είναι προτιμότερες, και εξακολούθησαν να επιλέγονται σε νοσοκομεία ή κλινικές στο Χονγκ Κονγκ.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=aNjpH5lBZ8w&feature=emb_title

Τα υλικά και οι οδηγίες παρουσιάζονται στα αγγλικά στο βίντεο.

 

Αυτή είναι η μετάφραση τους στα ελληνικά:

 

Πώς να φτιάξεις τη δική σου μάσκα.

Υλικά που θα χρειαστείς:

1. Χαρτί κουζίνας

2. Χαρτομάντηλο

3. Λαστιχάκια

4. Διακορευτής

5. Χαρτοταινία – πλάτους 5 χλστ.

6. Πιαστράκια

7. Ψαλίδι

8. Πλαστικοποιημένα σύρματα

9. Ζευγάρι γυαλιών

10. Πλαστική θήκη φακέλου

----------------------------------------------------------------------------------------

Οδηγίες

1. Πλύνε τα χέρια σου και τα εργαλεία σχολαστικά

2. Τοποθέτησε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας πάνω σε ένα άλλο

3. Βάλε ένα χαρτομάντιλο πάνω στο χαρτί κουζίνας

4. Κόψε τη στοίβα χαρτιών στη μέση

5. Κόλλησε και τις δύο πλευρές

6. Άνοιξε δυο τρύπες σε κάθε σφραγισμένη πλευρά

7. Κόλλησε ένα πλαστικοποιημένο σύρμα πάνω στην πλευρά του χαρτιού κουζίνας

8. Δέσε λαστιχάκια μέσα στις τρύπες

9. Κόψε την πλαστική θήκη στη μέση

10. Πιάσε τη με πιαστράκια πάνω στα γυαλιά

Σχετικά Άρθρα

© OAKKE