Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΣτΕ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕ ΚΑΛΥΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ KΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ -Ταυτόχρονα ο Μητσοτάκης δίνει στον Κοπελούζο της Γκάζπρομ την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου-ΕΕ ενώ προστατεύει Σαββίδη-Ριμπολόβλεφ

Μέσα στην καταιγιστική ροή ειδήσεων για την κτηνωδία της ρώσικης εισβολής στην Ουκρανία, στο εσωτερικό πέρασε αθόρυβα και μέσα σε πανηγυρισμούς από τους ψευτοαριστερούς σαμποταριστές, το συντριπτικό χτύπημα του ΣτΕ στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας στον Πειραιά. Με δύο αποφάσεις του το ΣτΕ δικαιώνει ουσιαστικά τις καθυστερήσεις και το επίμονο και μακρόχρονο σαμποτάζ που, όπως έχουμε αποδείξει κάνει η ίδια η Κόσκο στις υποχρεωτικές επενδύσεις, και σταματάει άμεσα την ουσιαστικότερη από αυτές, το έργο της επέκτασης της προβλήτας της κρουαζιέρας, βάζοντας τα θεμέλια για τη ματαίωση του. Με αυτές τις αποφάσεις, ο οδοστρωτήρας του κινέζικου φασιστικού μονοπωλίου θα κερδίσει κι άλλο χρόνο και επιχειρήματα για να μετατρέψει όλο το λιμάνι σε ΣΕΜΠΟ, δηλαδή σε αποικιοκρατούμενο έδαφος, βάση της Κίνας στον ιμπεριαλιστικό της «δρόμο του μεταξιού». Για να γίνει κυρίαρχη η Κίνα στο λιμάνι πρέπει να τσακιστεί κάθε μορφή μεγάλης ντόπιας ανάπτυξης, ιδιαίτερα κάθε σύνδεση του Πειραιά με τη Δύση και ένα μεγάλο δυτικό τουριστικό κεφάλαιο όπως είναι αυτό της κρουαζιέρας.

 

Συγκεκριμένα με τις αποφάσεις του το ΣτΕ ακυρώθηκαν οι πράξεις της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων, με τις οποίες είχαν εγκριθεί, στο πλαίσιο έγκρισης του Master Plan της εταιρείας «Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (Ο.Λ.Π.) Α.Ε. οι υποχρεωτικές επενδύσεις», αυτές δηλαδή που είχε υποχρεωθεί από το ελληνικό κράτος να κάνει η Cosco για να μπορέσει να αρπάξει για ένα κομμάτι ψωμί το λιμάνι. Αυτές λοιπόν έβρισκε χίλιους τρόπους επί χρόνια για να μην κάνει, ενώ το ψευτοΚΚΕ, ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πιο στα μουλωχτά ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ μέσω του Δήμου Πειραιά έκαναν ότι μπορούσαν για να δώσουν τα προσχήματα στην ΚΟΣΚΟ να μην κάνει τα έργα. Τελικά με επικεφαλής το ψευτοΚΚΕ (Εργατικό Κέντρο Πειραιά) πήγαν αυτά τα υποχρεωτικά έργα για την ΚΟΣΚΟ στο ΣτΕ και το ΣτΕ, όπως σχεδόν πάντα, δικαίωσε τους σαμποταριστές και βέβαια την ΚΟΣΚΟ, αφού αυτά τα έργα που δεν ήθελε τα ακύρωσε!!! Εννοείται όταν η ΚΟΣΚΟ θέλει να γεμίσει τον Πειραιά γερανούς και αποβάθρες από τη μια άκρη ως την άλλη κρύβοντας κάθε θέα και κάθε πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα το ΣτΕ είναι εκεί για να οργιάσει σε ταχύτητα έγκρισης έχοντας δίπλα του τους κνιτοσυριζαίους.

Έτσι λοιπόν το ΣτΕ αποφάσισε ότι οι νόμοι και οι συμβάσεις που ψήφισε το ελληνικό κράτος για να δοθεί ο ΟΛΠ, δηλαδή το λιμάνι του Πειραιά, στο κινέζικο κράτος απεδείχθη 6 χρόνια μετά ότι ήταν όλα άκυρα ΜΟΝΟ ως προς το σκέλος που αφορούσε ΟΛΑ εκείνα τα έργα που θα τα κατασκεύαζε η ΚΟΣΚΟ αλλά θα τα αξιοποιούσαν στη συνέχεια ελληνικά και δυτικά συμφέροντα και όχι τα κινέζικα. Το βασικό έργο από όλα αυτά που είχε μπει στο μάτι της ψευτοαριστεράς και που η ΚΟΣΚΟ το καθυστερούσε κάνοντας διαρκώς παρανομίες ήταν η επέκταση της προβλήτας της κρουαζιέρας που μάλιστα τα λεφτά θα τα έβαζε η ΕΕ. (https://www.kathimerini.gr/economy/561762517/olp-nees-foyrtoynes-gia-to-ependytiko-schedio-tis-cosco/).

Συγκεκριμένα με τις αποφάσεις του ΣΤΕ «ακυρώθηκαν οι πράξεις της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων, με τις οποίες είχαν εγκριθεί, στο πλαίσιο έγκρισης του Master Plan του ΟΛΠ. , οι υποχρεωτικές επενδύσεις, βάσει της σύμβασης παραχώρησης στην Cosco, που συνήφθη μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΟΛΠ Α.Ε. και κυρώθηκε με το νόμο 4404/2016, καθώς και οι πρόσθετες επενδύσεις του ΟΛΠ στο λιμάνι». Το Στε έκρινε ότι «Οι πράξεις έγκρισης ήταν μη νόμιμες, διότι δεν είχε προηγηθεί, κατά παράβαση της οδηγίας 2001/42/ΕΚ και της κοινής υπουργικής απόφασης ΥΠΕΧΩΔΕ/ΕΥΠΕ/οικ. 107017/28.8.2006, στρατηγική περιβαλλοντική εκτίμηση του νέου σχεδιασμού του λιμένα του Πειραιά, που περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, τη νότια επέκταση του επιβατικού λιμένα του Πειραιά, νέο χερσαίο επιβατικό σταθμό, τέσσερα νέα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, την επέκταση του σταθμού διακίνησης αυτοκινήτων στον εμπορικό Λιμένα Ηρακλέους και την κατασκευή πενταώροφου κτηρίου στάθμευσης αυτοκινήτων στον Προβλήτα Ηρακλέους και νέων αποθηκών σε χώρο 80 στρεμμάτων» (https://m.naftemporiki.gr/story/1842204/ste-i-olomeleia-mplokare-tin-epektasi-tou-limaniou-ston-peiraia). Και συγκεκριμένα για την κρουαζιέρα “ακυρώθηκε η πράξη του Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με την οποία χορηγήθηκε η άδεια κατασκευής του έργου της νότιας επέκτασης του επιβατικού λιμένα Πειραιά”.

Αυτό ήταν μία καταστροφική για τη χώρα μας νίκη που πέτυχε για λογαριασμό της Κόσκο ένα διακομματικό μέτωπο με επικεφαλής την ψευτοαριστερά, που διευκόλυνε σε κάθε βήμα από το 2008 την εγκατάσταση των γερανών της Κόσκο στο λιμάνι, το στήσιμο των δουλοκτητικών της κατέργων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, την παράδοση της προβλήτας Ι και της Ζώνης, με τη μεταβίβαση των μετοχών του ΟΛΠ στην Κόσκο το 2015, την ανταμοιβή της με άλλο 16% για την παραβίαση της σύμβασης παραχώρησης με την καταστρατήγηση των υποχρεώσεων της να κάνει τις ονομαζόμενες υποχρεωτικές επενδύσεις, και για τη δεσποτική συμπεριφορά της απέναντι σε όλους τους παράγοντες του λιμανιού, και τελικά την υφαρπαγή κρατικής εξουσίας σε κάθε χώρο του.

Μετά από μεγάλες καθυστερήσεις η Κόσκο έκανε τις στοιχειωδώς απαιτούμενες τυπικές διαδικασίες για την έκδοση άδειας κατασκευής του έργου της κρουαζιέρας, και αυτό γιατί μόνο έτσι θα μπορούσε να διεκδικήσει, αλλά όχι να πάρει, το υπόλοιπο 16% του ΟΛΠ ώστε να φτάσει στο 67% και να τον ελέγξει τελείως. Για να πάρει το λιμάνι έπρεπε να ολοκληρώσει όλες τις υποχρεωτικές επενδύσεις. Τελικά μόνο με το ότι τις ξεκίνησε με καθυστέρηση πολλών χρόνων η ΚΟΣΚΟ και μάλιστα με εσκεμμένες κακοτεχνίες και παρανομίες (*) η ρωσόδουλη ηγεσία Μητσοτάκη της έδωσε το 16%. Αφού ολοκληρώθηκε λοιπόν η παράνομη παραχώρηση του 16% κατά της οποίας κανένα Εργατικό Κέντρο Πειραιά, κανένας ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κανένας ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προσφύγει, προχώρησαν οι αποφάσεις για τις προσφυγές τους με τη συμμετοχή των γνωστών “επιτροπών κατοίκων” για να τη διευκολύνουν να μην κάνει ούτε κι αυτό. Αυτό το θυελλώδες δήθεν αντι-Κόσκο κίνημα, ποτέ δεν ζήτησε με την ίδια επιμονή με την οποία ζητούσε εδώ και καιρό να γκρεμίσει τις προβλήτες της κρουαζιέρας, την επιβολή των πιο αυστηρών κυρώσεων στην Κόσκο για όλες τις παρανομίες και τις παραβιάσεις της σύμβασης, για όλες τις κακοτεχνίες και για όλες τις καθυστερήσεις, στα έργα, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της κρουαζιέρας, μέχρι ακόμα και την καταγγελία της και την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για τις δραστηριότητες στο λιμάνι και τον ΟΛΠ σε νέα βάση. Δεν έχουν διεκδικήσει καμία αποζημίωση αυτοί οι σοσιαλφασίστες ύπουλοι φίλοι του Πούτιν, φροντίζουν να μην έχει καμία οδυνηρή συνέπεια η Κόσκο για τις πρακτικές της. Όλοι αυτοί διευκολύνουν την Κόσκο να μείνει στο λιμάνι και να επιβάλει το δικό της δίκαιο, τους δικούς της όρους, το δικό της κράτος, το δικό της πλάνο, που δεν έχει σχέση με το μάστερ πλαν το οποίο είναι απλά μία μεταφορά σε ότι αφορά τις υποχρεωτικές επενδύσεις, προηγούμενου επενδυτικού σχεδίου του κρατικού ΟΛΠ. Το κινέζικο σχέδιο έχει ένα περιεχόμενο μόνο ΣΕΜΠΟ και κάτεργα, κι εκεί δεν έχουν σταματήσει ποτέ καμία Κόσκο.

 

Πως μεθόδευσαν το σαμποτάζ με τα περιβαλλοντικά

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ακύρωση βασίζεται σε έλλειψη συνολικής στρατηγικής περιβαλλοντικής μελέτης που δεν υπήρχε από το 2013, πριν την παραχώρηση του ΟΛΠ, ένα κενό που υπήρχε στο επενδυτικό σχέδιο που μεταφέρθηκε στη σύμβαση παραχώρησης, δηλαδή η ακύρωση στρέφεται κατά της ίδιας της επένδυσης ανεξάρτητα από την Κόσκο. Η συνολική στρατηγική περιβαλλοντική μελέτη για τις διαμορφώσεις των λιμανιών στα επιμέρους έργα προβλέπεται σε κοινοτική οδηγία αλλά δεν είναι προϋπόθεση για να προχωρήσει το κάθε έργο με τη δική του περιβαλλοντική μελέτη, ενώ σύμφωνα με τη μειοψηφία επτά δικαστών του ΣτΕ αυτή  δεν ήταν απαραίτητο να πραγματοποιηθεί στρατηγική περιβαλλοντική εκτίμηση πριν από την έγκριση των επενδύσεων που περιλαμβάνονται στο Γενικό Προγραμματικό Σχέδιο της ΟΛΠ ΑΕ. Μάλιστα, αντίστοιχο μοντέλο αδειοδότησης έχουν και τα υπόλοιπα αποκρατικοποιημένα ή υπό αποκρατικοποίηση ελληνικά λιμάνια, αλλά και πλήθος άλλων υπό αξιοποίηση δημόσιων περιουσιακών στοιχείων.

Η Κόσκο καθυστέρησε, όπως σε όλα, τη συνολική στρατηγική περιβαλλοντική μελέτη, την κατέθεσε τον Ιούνιο του 2021, το κράτος καθυστέρησε να την αξιολογήσει και να προτείνει τροποποιήσεις για να την εγκρίνει, και τώρα η Κόσκο έχει όλο το περιθώριο χωρίς να έχει να χάσει τίποτα, αφού έχει πάρει και το άλλο 16% των μετοχών, να ζητήσει την τροποποίηση όλου του μάστερ πλαν, και να προχωρήσει ένα μόνο έργο, το δικό της κάτεργο με τους γερανούς της. Μάλιστα το γενικό απαγορευτικό που συμπεριλαμβάνει και τα αυτοκίνητα, τη διευκολύνει αφάνταστα να χτίσει στον ίδιο χώρο που σχεδίαζε να κάνει την επέκταση του σταθμού αυτοκινήτων, την τέταρτη προβλήτα, και ίσως της επιτρέψει να το κάνει χωρίς να απειλήσει προς το παρόν το Μώλο Δραπετσώνας όπου οι εργολάβοι της Ζώνης έχουν ξεσηκωθεί για να μην φάει το κομμάτι που θέλει για αυτό το στόχο. Τελικά όμως αυτό το τέρας θα ζητήσει την επέκταση με γερανούς και προβλήτες (ΣΕΜΠΟ) παντού. Αν της περάσει ότι το λιμάνι είναι μόνο για ΣΕΜΠΟ, όπως το παλεύουν οι φίλοι της από την κυβέρνηση μέχρι την ψευτοαριστερά, τίποτα δεν θα επιβιώσει. Όλοι αυτοί με τα συνθήματα “Οχι λιμάνι στην Πειραϊκή”, ενώ υποτίθεται θέλουν μόνο καθαρή θάλασσα και γαλάζιο ουρανό, δεν έχουν προβάλει ποτέ σύνθημα “Όχι στην προβλήτα IV της αρπαγής στο λιμάνι”, δεν πάνε αυτά χέρι-χέρι, αφού μόνο η κρουαζιέρα τους εμποδίζει την ωραία θέα στη θάλασσα, τα εμπορευματοκιβώτια φαίνεται τους ευχαριστούν στις χρωματικές τους αποχρώσεις σε συνδυασμό με το γαλάζιο του ουρανού που είναι το μόνο που αφήνουν σε κοινή θέα.

Η Κόσκο ίσα που κρατήθηκε να πανηγυρίσει και αυτή για την απόφαση. Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΟΛΠ (Κόσκο) Yu Zenggang είπε ότι “υπεύθυνα συνεχίζει να εφαρμόζει και να υλοποιεί τη στρατηγική της για το Λιμάνι του Πειραιά, το οποίο ήδη πια βρίσκεται στις πρώτες θέσεις ανάμεσα στα καλύτερα λιμάνια της Μεσογείου και της Ευρώπης”. Και όπως πολλές φορές έχει δηλώσει η Κόσκο αυτή την πρώτη θέση την εξασφαλίζουν τα ΣΕΜΠΟ, και η προβλήτα τέσσερα είναι αναγκαία για να διατηρηθεί. (https://www.capital.gr/epixeiriseis/3621185/i-antidrasi-tou-olp-meta-tin-apofasi-bomba-tou-ste-na-mplokarei-to-master-plan).

Το πόσο μέσα στα σχέδια της Κόσκο είναι η ακύρωση του επενδυτικού σχέδιου φαίνεται από το ότι στις 11/3/2021 τις παραμονές της δημοσιοποίησης της απόφασης, με πρωτοβουλία του υπουργείου Ναυτιλίας το ΕΒΕΠ είχε συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ, και τον πρόεδρο των εφοδιαστικών επιχειρήσεων του Πειραιά για να συζητήσουν ουσιαστικά τους όρους υπό τους οποίους θα στηρίξουν το αίτημα της Κόσκο για την προβλήτα τέσσερα, δηλαδή τι ανταλλάγματα ζητάνε από την Κόσκο για να βάλουνε πλάτες (https://www.mononews.gr/business/shipping/i-iperaxies-pou-tha-dosi-to-limani-stin-ikonomia-tou-pirea-kathorizoun-tin-tichi-tou-tetartou-provlita-tou-s-empo).

 

Τάχα υπέρ των αντιρώσικων κυρώσεων αλλά υπέρ της Ρωσίας και της Κίνας στην πράξη

Όπως η Κόσκο αξιοποιεί τα “κινήματα” που της προσφέρει η ψευτοαριστερά με ακριβώς το κατάλληλο περιεχόμενο για να προωθήσουν τα συμφέροντά της, έτσι και η κυβέρνηση αξιοποεί την πολύ θετική κόντρα της Ευρώπης με τη Ρωσία και σε ένα βαθμό της Ευρώπης με την Κίνα, για να φαίνεται πως τα βάζει με την ΚΟΣΚΟ την ίδια ώρα που τη διευκολύνει στο έπακρο, ενώ στην ουσία χτυπάει την ΕΕ που βάζει τα λεφτά για τους προβλήτες της κρουαζιέρας. Όταν Ευρώπη και ΗΠΑ παγώνουν κάθε επένδυση με ρώσικα κεφάλαια, σηκώνει και η Ελλάδα το κεφάλι της υποτίθεται για να παγώσει τις κινέζικες επενδύσεις. Με τη διαφορά ότι η Ελλάδα έχει ήδη παραδώσει ολόκληρο το λιμάνι της στους κινέζους φασίστες, και οι επενδύσεις, δηλαδή η ανάπτυξη υποδομών με κινέζικο κεφάλαιο, είναι το αντάλλαγμα που έχει ζητήσει το κράτος για αυτή την κατάπτυστη παράδοση, ρισκάροντας και την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση στις ορέξεις της Κόσκο, που ευχαρίστως τώρα θα την πετάξει στα σκουπίδια. Η πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση παραμένει συνεπής στην εξυπηρέτηση των ρώσικων και κινεζικών συμφερόντων. Απλά ακολουθεί την ΕΕ και τις ΗΠΑ στις κυρώσεις για να μένει μέσα στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και να κάνει από τα μέσα τις μεγάλες ζημιές σε αυτά την κάθε κατάλληλη στιγμή και στο κατάλληλο πεδίο.

Έτσι ως τώρα πετυχαίνει την προστασία από τις κυρώσεις της Δύσης («Ο πόλεμος στην Ουκρανία στρέφει τα φώτα στον Ελληνορώσο δισεκατομμυριούχο Ιβάν Σαββίδη» https://fws.gr/afp-o-polemos-stin-oukrania-fernei-anepithymiti-prosochi-ston-ivan-savvidi/) και τη διασφάλιση της πολιτικής ανάμειξης στη χώρα του αποδειγμένα πουτινικού ολιγάρχη Σαββίδη, του αφεντικού σήμερα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, ιδιοκτήτη του καναλιού OPEN, φερέφωνου της ρώσικης προπαγάνδας, και προστάτη των δολοφονικών συμμοριών του ΠΑΟΚ. Ταυτόχρονα ο Μητσοτάκης προστατεύει πολιτικά τον ρώσο πουτινικό ολιγάρχη Ριμπολόβλεφ, ιδιοκτήτη του Σκορπιού, που πρόσφατα με έγκριση της Προέδρου της Δημοκρατίας Σακελλαροπούλου απόκτησε και «κοινωφελές ίδρυμα» με έδρα τη Λευκάδα για τη «στήριξη της τοπικής κοινωνίας» (https://www.protothema.gr/greece/article/1180460/koinofeles-idruma-apo-ton-dmitri-ribolovlef-sti-leukada/). Επίσης δίνει με απευθείας ανάθεση στον Κοπελούζο, τον εκπρόσωπο της ίδιας της Γκάζπρομ στην Ελλάδα, και σε συνεννόηση με το ρωσόφιλο δικτάτορα Σίσι της Αιγύπτου το ηλεκτρικό καλώδιο που θα δίνει ηλεκτρική ενέργεια από το Νείλο στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας (https://www.ot.gr/2022/03/04/energeia/apo-ton-omilo-kopelouzou-i-ilektriki-diasyndesi-elladas-aigyptou/). Επιπλέον ένα μήνα πριν την εισβολή επέτρεψε στον Κοπελούζο και την εταιρεία του Gastrade να κατασκευάσει εκείνος τον πλωτό σταθμό εισόδου υγροποιημένου αερίου (FSRU) στην Αλεξανδρούπολη (https://www.ot.gr/2022/03/04/energeia/apo-ton-omilo-kopelouzou-i-ilektriki-diasyndesi-elladas-aigyptou/).

Σε αυτό το πνεύμα εκτιμούμε εγκαινιάζεται και η ξαφνική νέα φάση ελληνοτουρκικής «φιλίας». Ήταν πιο αποφασιστικά από τον καθένα οι ρωσόδουλοι έλληνες πρωθυπουργοί με τελευταίο τον Κυρ. Μητσοτάκη που συνετέλεσαν στο να πέσει η Τουρκία, τελικά και ο Ερντογάν σε μεγάλο βαθμό στα χέρια της Ρωσίας. Αυτό το πέτυχαν με το να την απομονώσουν από την ΕΕ και τελικά να τη ρίξουν στην ευρασιατική στρατηγική της «Γαλάζιας Πατρίδας». Αυτή είναι τμήμα της μοιρασιάς σφαιρών επιρροής της Ρωσίας με την Τουρκία σε μια σειρά χώρες (Συρία, Λιβύη, Αζερμπαϊτζάν, Ουκρανία, Κύπρος). Δηλαδή τώρα δυναμώνουν οι δεσμοί Ερντογάν – Μητσοτάκη στο όνομα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ενώ στην πραγματικότητα αυτή είναι μια ακόμα κάλυψη στον Ερντογάν να ακολουθήσει μια όλο και πιο ουδετερόφιλη, που σημαίνει τώρα με την επίθεση των νεοχιτλερικών στην Ουκρανία, μια ρωσόφιλη πολιτική.

Ο πολιτικά κυρίαρχος στη χώρα μας ρωσοκινεζικός νεοχιτλερικός Αξονας δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψει στρατηγικές επενδύσεις που δεν ελέγχει και δεν λειτουργεί ο ίδιος, σε μια χώρα που τη θέλει αποικία. Την επέλαση του στο λιμάνι του Πειραιά και στη χώρα μπορεί μόνο να αναχαιτίσει ένα πλατύ αντιφασιστικό και πατριωτικό μέτωπο με επικεφαλής τους εργαζόμενους και ανέργους και τους πραγματικούς αριστερούς και κομμουνιστές. Ηδη με την κτηνώδη επίθεση τους στην Ουκρανία και στην Ευρώπη οι νεοχιτλερικοί αφυπνίζουν ταχύτατα και το λαό μας και τον βοηθάνε άθελα τους να απαλλαχτεί από τις προκαταλήψεις που οι ίδιοι και οι ντόπιοι πράκτορες τους έχουν ενσταλάξει σε αυτόν. Η μαζικοποίηση αυτού του μετώπου παρά τους καθησυχαστικούς ακόμα και «δημοκρατικούς» ελιγμούς που είναι πολύ πιθανό να κάνουν στο μέλλον οι ρώσοι νεοχιτλερικοί δυναμώνοντας στο βάθος την πολιτική τους, δεν θα αργήσει να πραγματοποιηθεί.

(*) Δες «ΠΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΝΙΞΕΙ ΤΗ ΖΩΝΗ - Το χρονικό του εγκληματικού σαμποτάζ»

https://www.oakke.gr/sabotaz-crisis/%CF%83%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%B6-%E2%80%93-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B4%CF%85%CF%83%CE%B7/item/1287-

και «ΑΙΣΧΟΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ! Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΑΡΑΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΗΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΡΗΤΡΕΣ»

https://www.oakke.gr/sabotaz-crisis/%CF%83%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%B6-%E2%80%93-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B4%CF%85%CF%83%CE%B7/item/1349-