Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η ΜΗ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Η απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ Η απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ
  Το σαμποτάζ των επενδύσεων είναι μια πολιτική απόφαση που πραγματοποιείται με συνέπεια από το εξακομματικό καθεστώς μαζί με τη ναζιστική συμμορία που διοικούν τη χώρα. Η δήθεν υπόδουλη στην τρόικα τρικομματική κυβέρνηση παίρνει με συνέπεια όλα τα μέτρα που περικόβουν μισθούς και συντάξεις αλλά δεν πραγματοποιεί όλα εκείνα που αναφέρονται
στα μνημόνια που υπογράφει και που αφορούν επενδύσεις και ανάπτυξη.
 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η απορρόφηση των δις ευρώ του ΕΣΠΑ που είναι χρήματα της ΕΕ και που δίνονται τζάμπα στην Ελλάδα. «Λίγες ημέρες πριν αλλάξει ο χρόνος, τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης δείχνουν ότι από τα 3,73 δισ. ευρώ διαθέσιμων για φέτος κοινοτικών κονδυλίων (μνημονιακός στόχος) έχουν απορροφηθεί μόνο 1,32 δισ. ευρώ (εκ των οποίων τα 700 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο)»( http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1682965).
 
Ο παρακάτω πίνακας αφορά την απορρόφηση στους διάφορους κλάδους της παραγωγής.
 
 
 
Όσο για το πρόγραμμα των 500 εκατ. ευρώ περίπου επιδοτήσεων προς μικρομεσαίους όλων των κλάδων (2η δράση μέσω ΠΕΠ) η προδημοσίευση της προκήρυξης έγινε τον Απρίλιο και από τότε εκκρεμεί να ανακοινωθεί ποιος θα είναι ο φορέας υλοποίησης, ποιοι οι επιλέξιμοι κλάδοι και πότε επιτέλους θα έρθει η προκήρυξη(στο ίδιο).
 
Τα λεφτά αυτά μπορούν να μεταφερθούν στο 2013. Αλλά: «Μόνο που -λένε αρμόδια στελέχη- το 2013 υπάρχουν και άλλα 4 δισ. ευρώ περίπου μνημονιακού στόχου και εκτιμάται ότι υπηρεσιακά και διαχειριστικά είναι σχεδόν αδύνατο να τα καταφέρουν. Και αν αυτό συμβεί ούτε το 2013 θα έρθουν οι ελάχιστοι πόροι που είναι πλέον διαθέσιμοι για στήριξη της αγοράς αλλά και θα χαθούν οριστικά σημαντικά λεφτά του ΕΣΠΑ»(στο ίδιο) .