Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΓΚΕΜΠΕΛΣ ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ ΜΠΟΥΤΣΑ

  • Πέμπτη, 07 Απριλίου 2022

Χάρη στην πρόσφατη αντεπίθεση των ουκρανικών στρατευμάτων στο βόρειο μέτωπο και την απελευθέρωση της περιοχής γύρω απ’ το Κίεβο, η ανθρωπότητα έγινε μάρτυρας ορισμένων από τα πιο στυγερά ναζιστικά εγκλήματα που διαπράττουν αυτή τη στιγμή τα ρωσικά στρατεύματα κατοχής στην Ουκρανία. Η πόλη Μπούτσα, που τελούσε υπό ρωσική κατοχή από τις 27/2 ως τη 31/3, είναι ίσως ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πεδία διάπραξης τέτοιων εγκλημάτων, όπως είναι μαζικές σφαγές, βιασμοί και βασανιστήρια αμάχων. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο ρωσικός στρατός ανάγκαζε τους κατοίκους να μένουν κρυμμένοι στα υπόγειά τους χωρίς θέρμανση ή ηλεκτρικό για βδομάδες ολόκληρες πυροβολώντας αδιακρίτως όσους τολμούσαν να ξεμυτίσουν σε αναζήτηση τροφής, νερού κτλ. Οι κατακτητές αρνούνταν να παράσχουν ιατρική φροντίδα στους τραυματισμένους πολίτες, έμπαιναν στα σπίτια για έρευνα ανακρίνοντας τους κατοίκους, καταστρέφοντας περιουσίες και λεηλατώντας ακόμα και τα ρούχα τους, έπαιρναν ομήρους παιδιά για να τα χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινες ασπίδες. Στην περιοχή βρέθηκαν ομαδικοί τάφοι ενώ το μέτρο της κτηνωδίας δίνεται απ’ το γεγονός ότι τα κατοχικά στρατεύματα δεν έκρυψαν όλα τα τεκμήρια των φρικαλεοτήτων τους παρότι είχαν και χρόνο άπλετο και όλη την εξουσία στην πόλη. Έτσι άφησαν να κείτονται στους δρόμους της για καιρό ένα σωρό πτώματα με δεμένα χέρια ή πόδια, πυροβολημένα στον κρόταφο ή πατημένα από τανκς, σωροί που βρίσκονταν εκεί κατά την απελευθέρωσή της. Ορισμένα πτώματα είχαν ακόμα δίπλα τους καθημερινά αντικείμενα όπως σακούλες για ψώνια. Αναφέρθηκαν ακόμα μισό-απανθρακωμένα γυμνά πτώματα γυναικών σε σεντόνια, πτώματα βιασμένων γυναικών που οι καταχτητές φαίνεται ότι επιχείρησαν να κάψουν ενώ σε ένα υπόγειο βρέθηκαν ακρωτηριασμένα πτώματα ανδρών, γυναικών και παιδιών που σε ορισμένα είχαν αφαιρεθεί τα αυτιά και τα δόντια (https://en.wikipedia.org/wiki/Bucha_massacre).

Τα πτώματα έχουν πλέον βιντεοσκοπηθεί από τους Ουκρανούς, αλλά η ρωσική πλευρά αρνιέται την ενοχή της, κάνοντας λόγο για «σκηνοθετημένο βίντεο» που «δείχνει ψεύτικα πτώματα» τοποθετημένα στο δρόμο από τις ουκρανικές αρχές. Και για να το αποδείξουν αυτό οι εκπρόσωποι του Κρεμλίνου ισχυρίζονται ότι ένα πτώμα στο βίντεο φαίνεται να κουνά το χέρι ενώ ένα δεύτερο να ανασηκώνεται μόλις περνάει το αυτοκίνητο απ’ το οποίο γίνεται η λήψη. Στην πραγματικότητα, το βίντεο είναι πέρα για πέρα αληθινό, όπως αποκάλυψε μεταξύ άλλων έρευνα του BBC.

«Το βίντεο είναι θολό, όμως μια προσεκτικότερη ανάλυσή του δείχνει ότι αυτό που περιγράφεται ως κινούμενο χέρι δεν είναι τίποτε άλλο από ένα σημάδι στην κάτω δεξιά γωνία του παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Το BBC κύκλωσε το σημάδι αυτό, που δείχνει σαν σταγόνα βροχής ή λεκές, μαζί με παρόμοια σημάδια που είναι ορατά στο παρμπρίζ νωρίτερα στο βίντεο» (https://www.iefimerida.gr/kosmos/sfagi-mpoyka-bbc-dialyei-fake-news-rosias). Όσο για το δεύτερο πτώμα «μια εκδοχή του βίντεο σε αργή κίνηση δείχνει ότι ο καθρέφτης παραμορφώνει ξεκάθαρα την αντανάκλαση του πτώματος καθώς και των κατοικιών στο βάθος, όπως συμβαίνει και σε άλλες περιπτώσεις με καθρέφτες που παραμορφώνουν εικόνες και έχουν αναρτηθεί στο Youtube». Ακόμα, το BBCσύγκρινε τις φωτογραφίες των δύο σορών που αναρτήθηκαν στις 2/4 με φωτογραφίες των πρακτορείων GettyImagesκαι του Γαλλικού της επόμενης μέρας και βρήκε ότι τα δεδομένα των εικόνων ταιριάζουν μεταξύ τους. Σε όλες διακρίνεται το μαύρο μπουφάν του πτώματος, ο επίδεσμος, το πεζοδρόμιο και ο φράχτης δίπλα στον οποίον έπεσε.

Ένας άλλος ισχυρισμός της γκεμπελικής προπαγάνδας της Μόσχας είναι ότι οι φωτογραφίες και τα βίντεο των σορών πάρθηκαν 4 ημέρες μετά την αποχώρησή τους και θα έπρεπε να παρουσιάζουν νεκρική ακαμψία ενώ αυτό δε συμβαίνει και ότι δε φέρουν τις τυπικές κηλίδες αίματος που έχει ένα πτώμα. Το BBCκατέρριψε και αυτά τα επιχειρήματα: «Η νεκρική ακαμψία εμφανίζεται λίγες ώρες μετά το θάνατο, αλλά ιατροδικαστής, που έχει μετάσχει σε έρευνες για εγκλήματα πολέμου σε περιοχές όπως το Κοσσυφοπέδιο και η Ρουάντα και ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε στο BBCότι τέσσερις ημέρες μετά τον θάνατο η νεκρική ακαμψία «έχει συνήθως υποχωρήσει»». Ακόμα, «ο ιατροδικαστής είπε στο BBCότι η εμφάνιση κάποιου που έχει πεθάνει από πυροβολισμό ή άλλη πράξη βίας ποικίλλει ευρέως ανάλογα με το όπλο που χρησιμοποιήθηκε, από ποια απόσταση πυροβολήθηκε και ούτω καθεξής. Δεν είναι πάντα ορατές μεγάλες κηλίδες αίματος γιατί μπορεί να βρίσκονται κάτω από τα πτώματα, ή να έχουν απορροφηθεί από τα ενδύματά τους, ειδικά αν φορούν βαριά, χειμωνιάτικα ρούχα».

Να σημειώσουμε ότι ήδη από την 1/4 κυκλοφορούσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο που έδειχναν πτώματα ενώ στις 2/4 διάφορα ΜΜΕ όπως είναι το Γαλλικό πρακτορείο έκαναν ανάλογες δημοσιεύσεις. Επομένως ο ισχυρισμός του Κρεμλίνου ότι δεν έχουν καταγραφεί καθόλου πτώματα προτού περάσουν 4 ημέρες από την εκδίωξή τους και ως την άφιξη στην πόλη της ουκρανικής υπηρεσίας ασφάλειας μαζί με εκπροσώπους των ουκρανικών ΜΜΕ δεν ευσταθεί.

Ισχυρίζονται ακόμα οι γκέμπελς ότι «ούτε ένας ντόπιος δεν υπέστη βίαιη ενέργεια» από τις αρχές κατοχής. Όμως υπάρχουν ένα σωρό μαρτυρίες κατοίκων που περιγράφουν γλαφυρά και με μεγάλη συγκινησιακή φόρτιση τη φρίκη που πέρασαν υπό την εξουσία των ρώσων χίτλερ. «Δάσκαλος της περιοχής δήλωσε στις 4 Μαρτίου στο HumanRightsWatch ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνέλαβαν πέντε άνδρες και εκτέλεσαν έναν εξ’ αυτών με συνοπτικές διαδικασίες.

Παρόμοιες σκηνές περιέγραψαν και κάτοικοι της Μπούκα που μίλησαν στο ρωσικό ερευνητικό ιστότοπο “TheInsider”. «Ήταν φρικτές εκείνες οι μέρες, που ούτε η αυλή σου, ούτε το σπίτι σου, ούτε καν η ζωή σου δεν σου ανήκει. Δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, φυσικό αέριο. Απαγορεύεται να βγεις από το σπίτι, αν φύγεις – σε πυροβολούν», δήλωσε κάτοικος της περιοχής ονόματι Κριστίνα.

Ντόπιοι είπαν στο βρετανικό δίκτυο ότι Ρώσοι έσπαγαν συστηματικά πόρτες για να κάνουν πλιάτσικο στα διαμερίσματα, κι ενόσω έκλεβαν τιμαλφή και τρόφιμα, οι κάτοικοι ήταν υποχρεωμένοι να περιμένουν στο υπόγειο» (στο ίδιο).   

Αλλά ακόμα και αν υποθέταμε ότι όλοι αυτοί οι μάρτυρες υποκρίνονται και έχουν στρατολογηθεί από τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες, υπάρχουν τα αδιάσειστα στοιχεία των δορυφορικών εικόνων που πάρθηκαν από την εταιρεία MaxarTechnologiesκαι δόθηκαν για πρώτη φορά στη δημοσιότητα στις 4/4 από τους NewYorkTimes, τα οποία στοιχεία καταρρίπτουν όλες αυτές τις ανοησίες. «Τα άψυχα σώματα που καταγράφηκαν σε βίντεο στην οδό Γιαμπλόνσκα στις 2 Απριλίου υπάρχουν και στις εικόνες που ελήφθησαν μέσω δορυφόρου στις 19 Μαρτίου – όταν δηλαδή η πόλη βρισκόταν στα χέρια των Ρώσων» στα ίδια ακριβώς σημεία που βρέθηκαν κατά την απελευθέρωση και μάλιστα παρατημένα εκεί για πολλές ημέρες.

Η πλήρης διαστροφή της πραγματικότητας είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα κάθε ναζισμού. Και οι ρώσοι σοσιαλιμπεριαλιστές έχουν μάθει καλύτερα από τους προκατόχους τους γερμανούς ναζί του προηγούμενου αιώνα να την παραποιούν. Όμως η αλήθεια είναι αδύνατο να κρυφτεί για πολύ. Πώς να κοροϊδέψουν άλλωστε έναν ολόκληρο πλανήτη που έχει γίνει μάρτυρας ανάλογων φρικαλεοτήτων τους στην Τσετσενία, τη Συρία κ.α.; Ιδιαίτερα σήμερα, στην εποχή του ίντερνετ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τους είναι πιο δύσκολο από ό,τι παλιότερα να κρύψουν την πληροφορία από τις μάζες.          

Σχετικά Άρθρα

© OAKKE