Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Μαζική η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δολοφονία των ηρωικών γάλλων σκιτσογράφων έξω από το Γαλλικό Ινστιτούτο. Συμμετείχαν και οι σύντροφοι της ΟΑΚΚΕ.

Στις 8/1 διοργανώθηκε συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης για τη δολοφονία των γάλλων σκιτσογράφων - δημοσιογράφων έξω από το Γαλλικό Ινστιτούτο με κάλεσμα πρωτοβουλίας πολιτών.

Παρόλο που η συγκέντρωση ανακοινώθηκε το πρωί για το απόγευμα της ίδιας μέρας χιλιάδες κόσμου έδωσε το παρόν για δύο ώρες από τις πέντε έως τις επτά.

 

Η μεγάλη συμμετοχή σε αυτή την εκδήλωση, εκτιμάμε ότι ήταν πάνω από 2000 άνθρωποι, έδειξε πόσο ανήσυχοι είναι οι δημοκράτες για το φασισμό που σέρνεται στην Ευρώπη και στην ίδια τη χώρα μας. Αυτή ήταν μία έμπρακτη δήλωση ότι η φασιστική τρομοκρατία δεν θα περάσει εύκολα σε αυτήν την τόσο δοκιμασμένη ήπειρο. Ήταν φανερή η αποφασιστικότητα και το πείσμα αυτών των απλών πολιτών που στάθηκαν έξω από Γαλλικό Ινστιτούτο και στριμώχτηκαν για ώρα ο ένας δίπλα στον άλλο στην οδό Σίνα, να υψώσουν το ανάστημά τους απέναντι στην κτηνώδη βία που είχε στόχο την τρομοκράτηση και τη φίμωση τους. Η συγκέντρωση ήταν σιωπηρή και είχε ένα κεντρικό σύνθημα “Je suis Charlie” (Είμαι Σαρλί). Χαρτόνια και αυτοκόλλητα με αυτό το σύνθημα κυκλοφόρησαν από χέρι σε χέρι στους συγκεντρωμένους. Αυτό είναι το σύνθημα όλων των εκδηλώσεων συμπαράστασης που έγιναν σε πολλές πόλεις της Ευρώπης και όχι μόνο, μετά τη στυγνή δολοφονική επίθεση στους σκιτσογράφους του περιοδικού Charlie Hebdo που συγκλόνισε την ευρωπαϊκή και διεθνή κοινή γνώμη.

Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχαν και σύντροφοι μας της ΟΑΚΚΕ και έμειναν σε όλη τη διάρκεια της. Στο βιβλίο συμπαράστασης που είχαν ετοιμάσει οι διοργανωτές, υπέγραψε εκ μέρους της ΟΑΚΚΕ ο γραμματέας της ΚΕ, σ. Ηλίας Ζαφειρόπουλος, κάτω από το εξής το μήνυμα: «Τιμή και δόξα στους ηρωικούς γάλλους σκιτσογράφους δημοσιογράφους του Charlie Hebdo. Ο φασισμός δεν θα περάσει». Επίσης παρέδωσε την ανακοίνωσή της ΟΑΚΚΕ στους διοργανωτές (δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα μας) που πήραν την πρωτοβουλία να την προσαρτήσουν στο μήνυμα συμπαράστασης.

Η επιτυχία μίας τέτοιας αυθόρμητης συγκέντρωσης έδειξε ότι ο λαός της χώρας μας δεν είναι διατεθειμένος να υπομείνει αδιαμαρτύρητα οποιονδήποτε φασίστα να του επιβάλει τι θα λέει και τι θα κάνει, ούτε να ανεχτεί τη βαρβαρότητα του μεσαίωνα που του ετοιμάζουν. Γενικά αυτή η κτηνωδία, που ακόμα είναι σε εξέλιξη στη Γαλλία, παρά τους προβοκατόρικους διεθνείς σκοπούς που εξυπηρετεί οπωσδήποτε ξυπνάει όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς και τους συσπειρώνει απέναντι στον κίνδυνο του φασισμού και του πολέμου.