Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Γενικά

Ολοένα και περισσότερο γίνεται κατανοητό στην Ευρώπη το ότι αυτό που συνήθως εμφανίζεται σαν «αριστερά» δεν είναι παρά η σύγχρονη πολιτική μεταμφίεση του ρώσικου νεοχιτλερικού ιμπεριαλισμού, μία πέμπτη φάλαγγα στο έδαφός της έτοιμη να τη διασπάσει και να την προσφέρει ανίσχυρη και πολιτικά αποχαυνωμένη στα ανατολικά της αφεντικά.

Διαβάστε περισσότερα...

Η δολοφονία του Ναβάλνι από το ναζιστικό καθεστώς Πούτιν δεν ήταν η υποχρεωτική θανάτωση ενός άμεσα επικίνδυνου για μια δικτατορία αντιστασιακού, υπό το φόβο μιας πολιτικής αλλαγής, με ή χωρίς εξωτερική πίεση. Τέτοια προοπτική στη Ρωσία δεν υπάρχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, από τη στιγμή που οι σοσιαλιμπεριαλιστές - σοσιαλφασίστες της Καγκεμπέ που ηγούνται του καθεστώτος έδεσαν γρήγορα-γρήγορα μετά το 1991 το ρώσικο λαό ιδεολογικά με τα δεσμά του μοναδικού τους υβρίδιου νεοτσαρισμού και εθνικο-”κομμουνισμού”. Πρόκειται για έναν ασύγκριτα πιο “έξυπνο”, δηλαδή με έναν πολύ πιο δουλεμένο ιδεολογικά σε βάθος δεκαετιών ναζισμό σε σχέση με εκείνον της Γερμανίας του 1933-1945. 

Διαβάστε περισσότερα...

Θα πρέπει να κατακάτσει πρώτα το δυνατό μελτέμι για να σταματήσουν οι εμπρηστές να το χρησιμοποιούν για να κατακάψουν τη χώρα ώστε να έχουμε μια πιο καθαρή εικόνα για το αν στοχεύουν μόνο στις ανεμογεννήτριες και τώρα και στα εργοστάσια  ή έχουν και βαθύτερες πολιτικές στοχεύσεις. Το σίγουρο είναι ότι την ευθύνη για τον όγκο των εμπρησμών τον έχει το πολιτικό διακομματικό μπλοκ που επιμένει στο να μην τιμωρεί τους εμπρηστές και να μην κινεί όλο τον κρατικό μηχανισμό και κυρίως όλο το λαό για να επιτηρεί τα δάση και να τους κυνηγάει αλλά και άμεσα  να ειδοποιεί για τις εστίες στα πρώτα τους βήματα.

Όσο όμως κι αν είναι φριχτό το να καίγεται η χώρα με ευθύνη των πολιτικών της

ηγεσιών είμαστε υποχρεωμένοι να μιλήσουμε αυτή τη στιγμή και να δώσουμε έμφαση σε μια πολύ μεγαλύτερη φωτιά που ανάβουν αυτές οι ηγεσίες τις τελευταίες μέρες για να κάψουν όχι τη χώρα τους αλλά όλα τα Βαλκάνια και όλη την Ευρώπη: τη φωτιά του Κόσοβου και για την οποία χρησιμοποιούν σαν προσάναμμα την υπόθεση Μπελέρη.

Διαβάστε περισσότερα...

Για πρώτη φορά ύστερα από το μεθοδικό σαμποτάρισμα δεκαετιών των ερευνών για την εξόρυξη υδρογονανθράκων, με τελευταίο αυτό της διακοπής από τον Μητσοτάκη των ερευνών που είχαν ξεκινήσει στη Δυτική Ελλάδα και στο Λιβυκό πέλαγος, ο ίδιος αυτός τις ξαναρχίζει με πρωτοφανή πάταγο και τις διαφημίζει στο εξωτερικό σαν το δρόμο για την ενεργειακή σωτηρία της Ευρώπης. Φαινομενικά είναι ανεξήγητο ότι αυτό το κάνει μόλις τώρα, ενώ εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο οι τιμές έχουν υψωθεί στον ουρανό από το ρώσικο στραγγαλισμό. Οι διάφοροι εθνικο-φιλελεύθεροι δημοσιολόγοι έσπευσαν να εκθειάσουν το Μητσοτάκη για την κίνησή του αυτή που θα διασφαλίσει δήθεν την κυριαρχία της Ελλάδας στις ΑΟΖ της κόντρα στην Τουρκία και στο τουρκολιβυκό σύμφωνο ενώ θα σημάνει την ενεργειακή ανεξαρτησία της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Η αλήθεια βρίσκεται στον αντίποδα της παραπάνω εκτίμησης.

Διαβάστε περισσότερα...

Λίγα πολιτικά καθεστώτα στον κόσμο καταφέρνουν να συγκεντρώσουν τόσο καθολικό και τόσο έντονο μίσος από τις μάζες που εξουσιάζουν όσο το φασιστικό θεοκρατικό καθεστώς της Τεχεράνης. Το νέο στοιχείο που δείχνει πως το έδαφος τρίζει σοβαρά κάτω από τα πόδια αυτού του αιμοσταγούς τέρατος δεν είναι οι μαζικές διαδηλώσεις στους δρόμους – αυτό συνέβαινε και σε μια σειρά άλλες λαϊκές εξεγέρσεις – αλλά το κάψιμο των χιτζάμπ και το κόψιμο των μαλλιών των γυναικών, συμβολικές κινήσεις που δείχνουν ωστόσο πως οι ιρανικές δημοκρατικές μάζες κινούνται προς την κατεύθυνση του να τραβήξουν την πάλη με το καθεστώς των μουλάδων στα άκρα. Γιατί στην εποχή της παγκοσμιοποίησης γίνεται ακόμα πιο αφόρητη η πολιτική επιβολή του μεσαιωνικού κλήρου πάνω στην κοινωνία, ιδιαίτερα η κοινωνική περιθωριοποίηση και η πλήρης απώλεια ανθρώπινης αξιοπρέπειας για τη γυναίκα, ο ασφυκτικός έλεγχος στη συμπεριφορά και την εμφάνισή της, κάτι που οδήγησε στην πρόσφατη δολοφονία της νεαρής Μασχά Αμινί από την αστυνομία ηθών.

Διαβάστε περισσότερα...

 

Ο Γιέλτσιν δήλωσε στις πρώτες ώρες μετά το πραξικόπημα: «Πιστεύω ότι η Ρωσία πρέπει να αντιπροσωπεύεται περισσότερο στην κυβέρνηση της ΕΣΣΔ, γιατί η Ρωσία υπερασπίστηκε τη δημοκρατία σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Αν θα μπορούσε να βρεθεί μια φράση που να συνοψίζει το νόημα όλου αυτού του θυελλώδους τριήμερου αυτή θα ήταν η καταλληλότερη.

Όλα όσα έγιναν αυτές τις μέρες κι όλα όσα έχουν ξεκινήσει να γίνονται αναδείχνουν μια καινούργια ποιότητα: την άνοδο της Ρωσίας σαν ανοιχτής ηγεμονικής δύναμης στις εξελίξεις της ΕΣΣΔ.

Διαβάστε περισσότερα...

Tο αρχηγικό δίδυμο Μητσοτάκη-Δένδια, με τον δεύτερο να προβάλλεται καθαρά πια σαν εθνοσωτήρας μάγος της εξωτερικής πολιτικής, καμώνεται πως προσφέρει στη χώρα αλλεπάλληλες διπλωματικές νίκες με πρώτη την αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία και στη συνέχεια με την ανανέωση και εμβάθυνση εκείνης με τις ΗΠΑ με τις οποίες ισχυρίζεται ότι εμποδίζει την Τουρκία να καταπιεί την Ελλάδα. Πριν λίγες μέρες μάλιστα εμφάνισαν και μια τρίτη συμφωνία συνεργασίας με την Αίγυπτο για την ηλεκτρική διασύνδεση των δύο χωρών, και αμέσως μια τέταρτη με τη Βρετανία. Αν πάρει κανείς υπόψη του και τις προηγούμενες διευθετήσεις των ΑΟΖ με την Ιταλία και τη μισή με την Αίγυπτο

Διαβάστε περισσότερα...

Η πλειοψηφία όσων πιστεύουν στις αντεπιστημονικές θεωρίες για τον εμβολιασμό επηρεάζεται ιδιαίτερα από τις πληροφορίες που λαμβάνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό που δε γνωρίζει ωστόσο ο πιο πολύς κόσμος είναι το πώς διαμορφώνεται και με ποιο τρόπο διακινείται αυτή η πληροφορία για να φτάσει στο χρήστη αλλά και το ποια είναι η πηγή της. Ενώ αρκετοί αντιδραστικοί, φασίστες και νεομεσαιωνιστές ψευτοειδικοί υπάρχουν στον πλανήτη για να σκαρφίζονται και να προωθούν τέτοιου είδους ισχυρισμούς, κανένας από αυτούς, ούτε καν όλοι μαζί αθροιζόμενοι, δεν θα μπορούσε να έχει την πελώρια αποτελεσματικότητα που έχουν φασιστικές υπερδυνάμεις όταν σχεδιάζουν θεωρίες συνομωσίας (στις οποίες συνομωσίες άλλωστε οι ίδιες πραγματικά διαπρέπουν) και τις οποίες διακινούν σε πλανητικό επίπεδο συχνά μέσω ιδιωτικών εταιριών, μέσω άλλων φιλικών τους δεύτερης γραμμής κρατικών δομών πριν τα παραλάβουν και τα διακινήσουν μετά τα εκατομμύρια των μεμονωμένων αντιδραστικών και αφελών. Τέτοιες δομές ανακαλύφθηκαν τελευταία όταν ερευνητές του διαδικτύου άρχισαν να ψάχνουν με ιδιαίτερη ένταση τις πηγές των fakenews επειδή φάνηκε ότι οι εμβολιασμοί συναντάνε έναν τοίχο από ένα απροσδόκητα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού στις πλούσιες ανεπτυγμένες χώρες όπου τα εμβόλια υπάρχουν πια σε αφθονία αλλά οι ανεμβολίαστοι που απομένουν δεν θέλουν να τα κάνουν.

Διαβάστε περισσότερα...

Φαίνεται στην πραγματικότητα παράδοξο αυτό που συμβαίνει σήμερα με το Ισραήλ. Δηλαδή το κράτος καταφύγιο ενάντια στην πιο συστηματική γενοκτονία όλων των εποχών, το κράτος που η μαμμή που το ξεγέννησε ήταν το παγκόσμιο αντιφασιστικό μέτωπο και μάλιστα ηγέτης αυτού του μετώπου, η σοσιαλιστική ΕΣΣΔ, να επιτρέπει σήμερα στους παλιούς και νέους χιτλερικούς και όλους τους αντισημίτες της γης να αντλούν τόση δύναμη από τα λάθη του ώστε να τολμάνε να ζητάνε την απομόνωση και την εξόντωση του χωρίς να απομονώνονται οι ίδιοι.

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Σάββατο, 22 Αυγούστου 2020

ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

- ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΡΩΣΟΦΙΛΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ

- ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΚΑΛΗ ΠΙΣΤΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ

- ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΣΤΗ ΧΑΓΗ

Διαβάστε περισσότερα...

Άλλη μια «ξαφνική άνοιξη» έκανε την εμφάνισή της μέσα στο κατακαλόκαιρο (όπως η Αραβική που είχε ξεσπάσει καταχείμωνο) και όλοι οι δυτικοί ιδεαλιστές και μεταφυσικοί έσπευσαν να τη χαιρετήσουν: ξαφνικά και μετά από 26 χρόνια κατά τα οποία η πάλαι ποτέ μειοψηφική και βασανισμένη, πραγματική (για δεκαετίες) δημοκρατική αντιπολίτευση της Λευκορωσίας λύγιζε κάτω από το κνούτο και τις διώξεις του αυταρχικού προέδρου της χώρας, Λουκασένκο, οι δρόμοι του Μινσκ και άλλων πόλεων της χώρας γέμισαν με διαδηλωτές. 

Διαβάστε περισσότερα...

Όταν η συμφωνία Ελλάδας- Ιταλίας είχε υπογραφεί στις 9 του Ιούνη, είχε γίνει και αυτή αντικείμενο θριαμβολογιών, όπως έγινε αργότερα και εκείνη με την Αίγυπτο. Αυτές οι θριαμβολογίες καταλήγουν και στις δυο περιπτώσεις σε έναν κοινό ισχυρισμό: ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει καλές σχέσεις με όλους τους γείτονές της εκτός από την Τουρκία, που αυτή φταίει για το ότι είναι κακές.

Διαβάστε περισσότερα...