Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ: ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΕ ΝΕΟ ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ ΕΝΩ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΣΑΜΠΟΤΑΖ

Για να προστατέψουμε τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας από τον κορονοϊό. Eτσι έλεγε η κυβέρνηση όταν έκανε το απαραίτητο εκείνη την εποχή lockdown, το β΄ τρίμηνο του έτους, αλλά με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση των ωρών εργασίας στην ΕΕ από οποιαδήποτε χώρα της. Το β΄ αυτό τρίμηνο ο αριθμός των ωρών εργασίας μειώθηκε σε σχέση με το β΄ τρίμηνο του 2019, κατά -28,9% όταν ο Μ.Ο στην ΕΕ ήταν -13,8% και στην ευρωζώνη -16,6%.


https://ec.europa.eu/eurostat/documents/2995521/10545471/2-08092020-AP-EN.pdf/

employment

Το πιο βασικό όμως είναι ότι η μεγαλύτερη, καταγραμμένη από την Eurostat αποχή από τις δουλειές στη δικιά μας χώρα, βαρύνει ακόμα περισσότερο μια σαμποταρισμένη επί δεκαετίες οικονομία πράγμα που με εξαίρεση την Κύπρο επίσης δεν γίνεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες οι πολιτικές ηγεσίες δεν σαμποτάρουν την παραγωγή για να πουλούν τη χώρα τους κατεστραμμένη στα ξένα, εν προκειμένω ανατολικά, νέα αφεντικά τους.

Κι όμως η κυβέρνηση και οι κομματικές ηγεσίες υπονόμευσαν στη συνέχεια αυτά τα μέτρα επιτρέποντας την πανδημία να ξαναθεριέψει. Τώρα κρύβονται πίσω από το επιχείρημα ότι αυτό έγινε παντού στην Ευρώπη. Ασφαλώς έχουν παντού στην Ευρώπη ευθύνη οι αστικές τάξεις, για το δεύτερο κύμα της επιδημίας όμως μόνο εδώ υπάρχει μια τόσο κατεστραμμένη οικονομία, που στηριζόταν συντριπτικά στον διεθνώς τσακισμένο τουρισμό, ώστε η άρχουσα τάξη να είναι υποχρεωμένη να ενημερώσει το λαό για την ανάγκη να μην γίνει επ ουδενί νέο λοκντάουν και να συνεχίσει όλα τα μέτρα προστασίας που δεν χτυπάνε την οικονομία δηλαδή μάσκες και αποστάσεις. Αλλά αυτή η αστική τάξη τόσο οι κλασικοί αστοί όσο και οι ψευτοαριστεροί, πέταξε τις μάσκες κατάργησε τις αποστάσεις και άφησε τον πληθυσμό ανοχύρωτο όσο ποτέ να σπαταλήσει μέσα σε λίγους μήνες ότι είχε κερδίσει με τόσες θυσίες.

 

Tα αποτελέσματα του lockdown στην οικονομία

Από την ίδια ιστοσελίδα που πήραμε τα στατιστικά στοιχεία της αρχής αυτού του άρθρου εκτιμάται, στις 8/9/2020, ότι το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε το β΄ τρίμηνο του 2020 κατά 14% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, μια εκτίμηση που έχει αλλάξει σήμερα (χωρίς το δεύτερο lockdown) στο -15,2%. Βλέπουμε την Ελλάδα στην τέταρτη χειρότερη επίδοση στην ΕΕ. Στην πραγματικότητα πρόκειται για κάτι πολύ χειρότερο. Πρόκειται για μια τεράστια μείωση του ΑΕΠ που προστίθεται σε μια οικονομία της οποίας το ΑΕΠ μειώθηκε ήδη κατά 25% μέσα στη χρεοκοπία του 2010 και ποτέ δεν συνήλθε παραγωγικά από αυτήν.

gdpgrowth

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ η μείωση του ΑΕΠ για ολόκληρο το 2020, χωρίς νέο lockdown, σε σχέση με το 2019 θα είναι 9,5%.

Το ΑΕΠ του 2019 ήταν 183,413 δις οπότε το ΔΝΤ προβλέπει μείωση του ΑΕΠ κατά 17,42 δις και τελικό ΑΕΠ του 2020 165,98 δις.

Το συνολικό δημόσιο χρέος έχει ήδη φτάσει στο 200% του ΑΕΠ. Αυτό το ποσοστό θα σήμαινε στην πραγματικότητα μηδενική πιστοληπτική ικανότητα αν δεν υπήρχαν οι εγγυήσεις και το χρήμα της ΕΕ. Το ίδιο το χρέος δεν αυξάνει τόσο πολύ όσο το ποσοστό του ως προς το ΑΕΠ όταν το τελευταίο μειώνεται. Όμως το ποσοστό του χρέους είναι βασικό κριτήριο για την πιστοληπτική ικανότατα του κράτους γιατί ο παρονομαστής, δηλαδή το ΑΕΠ, σε τελική ανάλυση η ζωντανή εργασία, θα πρέπει να πληρώνουν τον αριθμητή, το χρέος, δηλαδή τους πιστωτές. Το μέγεθος του χρέους σε σχέση με το ΑΕΠ δείχνει την ικανότητα των πληρωμών και επομένως και τη δυνατότητα νέου δανεισμού.

Το δεύτερο τρίμηνο του 2020 η κατανάλωση των νοικοκυριών υποχώρησε κατά 11,3%, σε σύγκριση με μείωση 0,9% στο πρώτο τρίμηνο. Ο ακαθάριστος σχηματισμός κεφαλαίου, δηλαδή οι επενδύσεις που είναι ο βαθύτερος δείκτης της πορείας μιας οικονομίας, μειώθηκε κατά 4,5%, σε σχέση με μια αύξηση 1,1% το πρώτο τρίμηνο.

Το Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών (ΙΤΣ) σχηματίστηκε όπως φαίνεται στον πίνακα από τα στοιχεία της ΤτΕ (Τράπεζας της Ελλάδας) σε εκατ.

 

ΙΤΣ

Αγαθών

Υπηρεσιών

Πρωτογενές πλεόνασμα

Δευτερογενές πλεόνασμα

Ιανουάριος- Αύγουστος 2019

-1004

-15479

15262

-1131

-345

Ιανουάριος- Αύγουστος 2020

-7869

-12402

4586

-443

-390

Το πελώριο έλλειμμα του ΙΤΣ θα εμφανιστεί ως δημοσιονομικό και ιδιωτικό έλλειμμα και τελικά χρέος. Διαμορφώνεται κυρίως από την κάθετη πτώση του τουρισμού και των μεταφορών (Υπηρεσίες) και όπως πάντα από το πελώριο εμπορικό έλλειμμα.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ το δημοσιονομικό έλλειμμα, δηλαδή το κρατικό έλλειμμα μαζί με τους τόκους, χωρίς δεύτερη καραντίνα, θα φτάσει στο -9% του ΑΕΠ του 2020 ή 14,98 δις. Αυτή είναι η συνεισφορά του δημοσιονομικού ελλείμματος στην αύξηση του δημόσιου χρέους το 2020.

Με τα μέτρα μέχρι 3% του ΑΕΠ που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τα τοπικά lockdown ανεβαίνει απόλυτα το ποσοστό του δημόσιου χρέους αλλά και σχετικά με την επιπλέον μείωση του ΑΕΠ. Το ΑΕΠ θα πέσει ακόμα περισσότερο, λόγω της παύσης πολλών εργασιών, οπότε το οποιοδήποτε χρέος θα αυξηθεί ξανά ως ποσοστό του ΑΕΠ πολύ περισσότερο από την απόλυτη τιμή του αφού το ΑΕΠ που μειώνεται είναι στον παρανομαστή του ποσοστού. Για τον ίδιο λόγο θα αυξηθεί το εξωτερικό χρέος δημόσιο και ιδιωτικό που μετριέται ως ποσοστό του ΑΕΠ.

 

Η κατεστραμμένη από το σαμποτάζ χώρα δεν αντέχει ένα δεύτερο lock down των σαμποταριστών

Η απαραίτητη απάντηση όμως στο lock down δεν είναι παρά η επαναφορά της παραγωγής στα προηγούμενα επίπεδα και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αναπλήρωση των απωλειών της παραγωγής, των μισθών και του προϊόντος. Η κάλυψη ενός μέρους των μισθών και των επιχειρήσεων από την ΕΕ είναι μια επιδότηση που βοηθάει αλλά η ζωντανή παραγωγή, δεν ζει μόνιμα με επιδοτήσεις. Ανανεώνει η ίδια τις δυνάμεις που την τροφοδοτούν και την κρατούν ζωντανή. Τα ευρωπαϊκά κεφάλαια που δίδονται λόγω του κορονοϊού είναι αυτά που μπορούν να ζωντανέψουν την παραγωγή. Όμως η κυβέρνηση του σαμποταριστή Μητσοτάκη δεν έχει κανένα επενδυτικό πρόγραμμα, είτε με κορονοϊό είτε χωρίς. Τα κεφάλαια της ΕΕ τα μετατρέπει σε μέσα πληρωμής, δηλαδή σε επιδοτήσεις και τίποτα άλλο. Μιλάει μόνο, χωρίς να κάνει τίποτα, για πράσινη ανάπτυξη και τεχνολογίες πληροφορικής, γιατί αυτοί είναι κλάδοι που η ΕΕ χρηματοδοτεί για επενδύσεις λόγω του κορονοϊού, και στέλνει μανιφέστα σε όλο τον πλανήτη για τα πράσινα οράματά του. Ταυτόχρονα σαμποτάρει και αυτές και όλες τις άλλες επενδύσεις πριν τον κορονοϊό. Είναι οι μεγάλες δημόσιες επενδύσεις, οι μεγάλες και μικρές ιδιωτικές επενδύσεις, εκατοντάδες δις ακυρωμένων επενδύσεων που βρίσκονται στα συρτάρια των υπουργείων.

Η ανεργία τσακίζει τους εργαζόμενους, ο μισθός του οκτάωρου μοιράζεται σε δύο και τρεις εργαζόμενους, και το ίδιο το 8ωρο γίνεται απλήρωτο υπερωριακά 10ωρο η ακόμα και 12ωρο Το ΑΕΠ καταβαραθρώνεται, το δημόσιο και το ιδιωτικό χρέος, και ιδίως το εξωτερικό χρέος της χώρας, πάνε στα ύψη. Το Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών, το ισοζύγιο που γεννά το συνολικό χρέος, δημόσιο και ιδιωτικό είναι στα ύψη και οι προδότες ηγέτες της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης απαγορεύουν κάθε επένδυση, ενώ άρπαξαν από πάνω και την ψήφο των ψηφοφόρων τους με υποσχέσεις για ανάπτυξη.

Σαμποταρισμένο λοιπόν το αεροδρόμιο του Ελληνικού 8 δις και με μέσο πολλαπλασιαστή των δημοσίων έργων το 1,8 καταλαβαίνει κανείς πόσο μεγάλο είναι το παραγωγικό κεφάλαιο που χάνεται το οποίο θα μπορούσε να δώσει χιλιάδες θέσεις εργασίας. Σαμποταρισμένη η μεταλλουργία χρυσού της Χαλκιδικής που θάφτηκε οριστικά από το Μητσοτάκη στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος ενώ πρόκειται για την προστασία των άμεσων ρώσικων γεωπολιτικών συμφερόντων που ποτέ δεν θα δέχονταν μια στρατηγική βιομηχανία δίπλα σε ένα Άγιο Όρος που εποφθαλμιά η Μόσχα σαν κιβωτό της δικιάς της ορθοδοξίας. Από την άλλη η Cosco συνεχίζει να σαμποτάρει την Επισκευαστική Ζώνη και τις δεξαμενές που είχε υποσχεθεί ότι θα εγκαταστήσει, σταμάτησε με το να προκαλεί η ίδια περιβαλλοντικά προβλήματα τη δημιουργία προβλητών στον Πειραιά για την κρουαζιέρα και εκβιάζει τους πάντες για να αποσπάσει χώρο για νέες προβλήτες φορτοεκφόρτωσης κοντέινερ. Στα ναυπηγεία της Ελευσίνας και του Σκαραμαγκά, που τα υποσχέθηκαν στους αμερικάνους ιμπεριαλιστές για να τους κάνουν να πιστέψουν ότι η Ελλάδα είναι δικιά τους ώστε να αφήσουν την Τουρκία να πάει με τη Ρωσία, εμφανιστήκαν από το «πουθενά» προβλήματα, στην Ελευσίνα από έναν άγνωστων λοιπών στοιχείων μέτοχο που δεν είχε εμφανιστεί όταν έγινε η παράδοση των ναυπηγείων στην ΟΝΕΞ. Όσο για το Σκαραμαγκά που τον είχαν επίσης τάξει στις ΗΠΑ εμφανίστηκαν νέοι ευρωπαίοι κόντρα αγοραστές, ενώ και το σωματείο ζητάει νέο διαγωνισμό και ακύρωση του υπάρχοντος με το δίκαιο μεν αίτημα της διασφάλισης των θέσεων εργασίας, που έπρεπε να το είχε επιβάλει σαν όρο πριν από το διαγωνισμό ώστε να προχωρήσει η διαδικασία πώλησης και να μην σαπίζει για πιο πολύ χρόνο το ναυπηγείο και οι ίδιοι να βρίσκονται σε μισοανεργία.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση κάτω από διακομματικά χειροκροτήματα κατάργησε πολύ πριν της ώρα της τη συμφερτική για τη ΔΕΗ και για τη χώρα ηλεκτροπαραγωγή από λιγνίτη με το επιχείρημα ότι το κόστος λειτουργίας των λιγνιτικών είναι απαγορευτικά υψηλό. Όμως από τη μια μπορούσε η χώρα μας όπως η Πολωνία να ζητήσει εξαίρεση για κάποια χρόνια για το ψηλό κόστος των ρύπων επικαλούμενη τη μεγάλη οικονομική κρίση της ενώ από την άλλη το ψηλό κόστος των λιγνιτικών της ΔΕΗ οφείλεται στα πολύ ψηλά κόστη εξόρυξης επειδή η ΔΕΗ άφησε τα σύγχρονα πελώρια μηχανήματα εξόρυξης και ηλεκτροπαραγωγής ελλείψει καλής συντήρησης συν ένα πολύμορφο «οικολογικό» και «αρχαιολογικό» σαμποτάζ, να υποβαθμιστούν ή και να καταστραφούν. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση Μητσοτάκη εφαρμόζοντας στη βιομηχανία πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ σταμάτησε αμέσως τις γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες στην Ήπειρο και στο Ιόνιο, ενώ όπου ήταν δυνατό σαμποταρίστηκαν και οι ανανεώσιμες.

Έτσι οι τιμές του ρεύματος της ΔΕΗ φέτος, κυρίως επειδή μείωσαν τη λειτουργία των λιγνιτικών εργοστασίων, ήταν ξανά οι ψηλότερες στην ΕΕ. Το υψηλό κόστος παραγωγής, οφείλεται στο μόνιμο σαμποτάρισμα της παραγωγής του λιγνίτη της ΔΕΗ και όχι στο κόστος των ρύπων από την καύση του λιγνίτη όπως διακηρύσσουν. Αυτό το υψηλό κόστος η κυβέρνηση για να το αντιμετωπίσει αύξησε τις τιμές του ρεύματος, κατά 30 ευρώ περίπου το χρόνο για ένα μέσο νοικοκυριό, και για να απορροφήσει την επιβάρυνση στους καταναλωτές για αυτή την αύξηση προγραμμάτισε τη μείωση του ΕΤΜΕΑΡ στους λογαριασμούς (Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων) που πληρώνουν όλοι οι καταναλωτές για να επιδοτούνται οι παραγωγοί ΑΠΕ που παράγουν με μεγαλύτερο κόστος από όσο τα θερμικά εργοστάσια. Το μέρος του ΕΤΜΕΑΡ που θα αφαιρούσε η ΔΕΗ από τους καταναλωτές θα το αφαιρούσε από τις επιδοτήσεις στις ΑΠΕ, από τον Ειδικό Λογαριασμό των ΑΠΕ, τον ΕΛΑΠΕ, που τροφοδοτείται από το ΕΤΜΕΑΡ. Αυτό το έκαναν στην πραγματικότητα οι απατεώνες σαμποταριστές για να τσακίσουν τις ΑΠΕ και να βουτήξουν ταυτόχρονα τεράστια ποσά για τη διάσωση της ΔΕΗ που τη χρεοκόπησε το καθεστώς. Έτσι με νόμο μείωσαν το ΕΤΜΕΑΡ κατά 25%, αναδρομικά από 1/1/2019, οπότε μειώθηκε και η χρηματοδότηση του ΕΛΑΠΕ κατά το 25% του ΕΤΜΕΑΡ, οπότε οι ΑΠΕ έχασαν άμεσα τις επιδοτήσεις του 25% του ΕΛΑΠΕ! Αυτό το 25% για την ΔΕΗ είναι 200 εκατ το χρόνο και για τη διετία 2019 – 2020, 400 εκατ. Έτσι ο ΕΛΑΠΕ βαδίζει προς 500 εκατ έλλειμμα στο τέλος του 2020. Πρόκειται για μια οικονομική καταστροφή για τις ΑΠΕ για την οποία οι αντίστοιχες εταιρείες έντονα διαμαρτύρονται. Ενώ ταυτόχρονα αύξησαν τις τιμές του ρεύματος για το μέσο νοικοκυριό κατά 16-19% από όπου εισπράττουν ετησίως γύρω στα 500 εκατ. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση σώζει όλες τις κομματικές ένοχες ηγεσίες, όπως και τον εαυτό της, για την υπονόμευση της ΔΕΗ και την αύξηση της τιμής της ηλεκτροπαραγωγής, με μια αχαλίνωτη γκεμπελική προπαγάνδα, που κανείς δεν αντιλαμβάνεται σαν τέτοια αφού έχουν προηγουμένως φροντίσει να κλείσουν όλα τα στόματα, λέγοντας ότι εξασφάλισε για την χρεοκοπημένη ΔΕΗ 500 εκατ ευρώ δανεικά με εγγύηση τους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς.

Ανάλογο σαμποτάζ, απώλειες εκατοντάδων εκατομμυρίων Ευρώ και ακριβό ρεύμα με το περίφημο καλώδιο της Κρήτης του υπό κινέζικη κυριαρχία ΑΔΜΗΕ που θα τη συνδέει με την Αττική. Για κάθε χρόνο καθυστέρησης οι καταναλωτές πληρώνουν 400 -500 εκατ επιδοτήσεις. Η ΔΕΗ μπαίνει έτσι μέσα αφού πληρώνει και παράγει σήμερα με πολλαπλάσιο κόστος το ρεύμα των νησιών και εισπράττει ύστερα από χρόνια τις επιδοτήσεις που πληρώνουν οι καταναλωτές, τα 700 εκατ ευρώ ανά έτος όλων των νησιών. Δεν ακύρωσε όμως ο Μητσοτάκης μόνο την διασύνδεση Κρήτη-Αττική με τζάμπα ευρωπαϊκά κεφάλαια τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά το έργο το έδωσε στην Κίνα και θα πληρώσουν οι καταναλωτές για την κατασκευή του 500 εκατ, αυτά δηλαδή που τα έδινε δωρεά χρηματοδότηση η ΕΕ για το έργο και που δεν τα δίνει φυσικά αν κατασκευαστεί ως κινέζικο επειδή δεν θα ανήκει στα ευρωπαϊκά δίκτυα ηλεκτρικής αλληλοτροφοδότησης. Με τη διασύνδεση της Κρήτης με αυτό το μοντέλο ακύρωσε και τη διασύνδεση Κρήτης –Κύπρου.

Ακολουθεί το πιο μεγάλο σαμποτάζ αυτό στο προεκλογικό ΠΔΕ (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) με το οποίο θα «έριχνε» ο Κώστας Καραμανλής ξάδελφος και άνθρωπος του ρωσόδουλου συνονόματου του πρώην πρωθυπουργού, από περίφημα 13 δις σε επενδύσεις! Καμιά επένδυση δεν έγινε από τις διαφημιζόμενες. Ανακάλυψαν τον περασμένο Οκτώβρη ότι πρέπει να αλλάξουν κάπως το νόμο, και τον αλλάξανε και τώρα βρήκαν ότι ούτε αυτός ο νόμος δεν βοηθάει οπότε θα κάνουν νέο νόμο ώστε «ο σχεδιασμός της νέας Προγραμματικής Περιόδου (2021-2027) να γίνει σε νέες βάσεις» (https://www.efsyn.gr/node/204565).

Χάνονται έτσι επενδύσεις που μπορούν να στηρίξουν άμεσα και αποφασιστικά ένα lockdown, επενδύσεις με το μεγαλύτερο πολλαπλασιαστή. Δηλαδή 13 δις επί 1,8 ο πολλαπλασιαστής των δημοσίων έργων μας κάνουν 23,4 δις, μια τεράστια συμβολή στην αύξηση του ΑΕΠ μέχρι να εκτελεστούν τα έργα. Αυτό υποσχόταν ο φιλοσυριζαιος Καραμανλής ξάδελφος. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θα δούλευαν και τώρα μαραζώνουν στην ανεργία ή πουλάνε τα χέρια τους και την υγεία τους για ψίχουλα. Από τότε που ανέλαβε η κυβέρνηση ο μοιραίος αυτός υπουργός, αγαπημένος του Μητσοτάκη, σταμάτησε όλα τα επίσης σαμποταρισμένα από την προηγούμενη κυβέρνηση δημόσια έργα και δεν προωθεί κανένα νέο. Δεν κουνιέται φύλλο. Η χώρα σαρώνεται. Όλοι οι μεγάλοι διαγωνισμοί είναι στα δικαστήρια και όσοι δεν είναι απορρίπτονται από τον υπουργό ως «γονατογραφήματα», όπως ο ΒΟΑΚ, ο περίφημος εντελώς ζωτικός Βόρειος Οδικός Άξονας της Κρήτης για τον οποίο ο Μητσοτάκης είχε δεσμευτεί προεκλογικά αλλά στο τέλος συμφώνησε με τον υπουργό του ότι δεν υπάρχουν σοβαρά σχέδια για τον ΒΟΑΚ οπότε έδωσε οδηγία στους οδηγούς της Κρήτης να προσέχουν γιατί ο δρόμος θα αργήσει να γίνει !

Τα δημόσια έργα που σαμποτάρονται είναι πάρα πολλά. Ένα μεγάλο τέτοιο είναι η σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη-Aλεξανδρούπολη-Oρμένιο και Θεσσαλονίκη-Ξάνθη, κόστους 3,5 δις. Η επέκταση της Αττικής οδού 1,5 δις. Σε ότι αφορά τα ώριμα έργα τα μετέτρεψε ο Καραμανλής σε ανώριμα και περιμένουν: Πάτρα-Πύργος. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τις βρομοδουλειές του εκεί με τον εργολάβο του Καλογρίτσα οπότε η ευκαιρία της καθυστέρησης ήρθε στο πιάτο. Παγωμένα έργα είναι επίσης η Ολυμπία Oδός, Άκτιο-Aμβρακία, οδικός άξονας Kαλαμάτα-Πύλος-Mεθώνη 300 εκ. Η εσωτερική περιφερειακή Θεσσαλονίκης, 300 εκ., Eλευσίνα-Yλίκη, υποθαλάσσια ζεύξη Σαλαμίνας, αντιπλημμυρικά έργα 800 εκ., έργα οδικής ασφάλειας 450 εκ. Όλα καθυστερούν. Ένα ασύλληπτο καταστροφικό όργιο.

Με ένα νέο lockdown με ανάλογα αποτελέσματα όπως του πρώτου η χώρα δεν θα ξανασηκώσει κεφάλι. Με την καταστροφή της οι ρωσόδουλοι σαμποταριστές θα επιβάλουν φασισμό.

Στον παρακάτω πίνακα φαίνεται η αποκατάσταση της λειτουργίας της βιομηχανίας τον περασμένο Αύγουστο, σε ποσοστά μεγεθών παραγωγής του Φεβρουαρίου. Η ελληνική χιλιοσαμποταρισμένη βιομηχανία αγωνίζεται να επιβιώσει και το πετυχαίνει ως τώρα αλλά είναι υπερχρεωμένη ή στα ίσα της χωρίς νέες επενδύσεις εκτός από μερικές πολύ μεγάλες μονάδες. Στην ουσία αργοπεθαίνει.

Industrial production

 

Η Ελλάδα μπορεί να γίνει ξανά μια βιομηχανική χώρα μόνο με το τσάκισμα του σαμποτάζ δηλαδή μόνο μέσα από μια παλλαϊκή πολιτική εξέγερση που θα φέρει στην εξουσία μια αντιφασιστική αντισοσιαλφασιστική κυβέρνηση με ηγετικό ρόλο σε αυτήν του ενιαίου μετώπου της εργατικής τάξης που θα κατεβάσει από την εξουσία τους σαμποταριστές απελευθερώνοντας τη χώρα από τα δεσμά του ρώσικου ιμπεριαλισμού και τους ντόπιους φαιο-«κόκκινους» λακέδες του. Παράλληλα αυτή η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει την υπονόμευση της από τους δυτικούς ιμπεριαλιστές και τους ντόπιους αστούς είτε επειδή κατευνάζουν τους νέους χίτλερ, είτε γιατί πάνω απ όλα φοβούνται και απεχθάνονται το πολιτικά ανεπτυγμένο προλεταριάτο.