Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Κύριος υπεύθυνος για το τρίτο κύμα ο σοσιαλφασισμός -Ο μεγαλύτερος υπονομευτής της λαϊκής αυτοπροστασίας αλλά και του κρατικού ελέγχου των μέτρων. Δραστήριος αρωγός του ο Μητσοτάκης

Με διακομματική πολιτική και πλήρη αστυνομική κάλυψη η εγκληματική συγκέντρωση των αρνητών στην Κυψέλη

Ο λαός έχει να δώσει έναν σκληρό αγώνα για την υγεία του και για την επιβίωσή του. Πρώτο και βασικό ζήτημα σε αυτό τον αγώνα, όπως και για όλους τους λαούς της Ευρώπης, είναι ο εμβολιασμός τον οποίο προσπαθούν να καθυστερήσουν οι σκοταδιστές και οι σοσιαλφασίστες και στην Ελλάδα και στην ΕΕ, και σε αυτή τη φάση κυρίως μέσα από την αμφισβήτηση του εμβολίου της AstraZeneca για το οποίο όλοι οι έγκυροι επιστημονικοί οργανισμοί, αλλά και η απλή εκτίμηση των δεδομένων από τους εμβολιασμούς, επιβεβαιώνουν ότι τα οφέλη που έχει η χρήση του είναι πολλαπλάσια από οποιαδήποτε σπάνια παρενέργεια.

 

Το επόμενο κρίσιμο ζήτημα είναι να περιοριστεί η διασπορά του ιού, δηλαδή να υπάρχει αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας για να αρρωσταίνουν όσο το δυνατό λιγότεροι άνθρωποι ώστε να μην κινδυνεύουν να πεθάνουν. Όμως έχει συγκροτηθεί ένα μεγάλο πολιτικό μέτωπο που από την πρώτη στιγμή της πανδημίας δεν δίνει την κύρια έμφαση στην πάλη ενάντια στη διασπορά, φεύγει δηλαδή από το βασικό που είναι να μην κολλάει ο κόσμος τον ιό, και επικεντρώνεται συντριπτικά στις ΜΕΘ, δηλαδή μόνο στην τελευταία απελπισμένη άμυνα σε αυτόν, δηλαδή στην καλύτερη διαχείριση μιας κοινωνικής ήττας αντί να θέλει να αποτραπεί αυτή η ήττα. Σε αυτό το μέτωπο πρωταγωνιστούν τα ψευτοαριστερά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ψευτοΚΚΕ που κυρίως φωνάζουν για περισσότερα κρεβάτια, γιατρούς, ΜΕΘ.

Η δηλητηριώδης για την υγεία του λαού σοσιαλφασιστική δημαγωγία στρέφεται ενάντια σε κάθε υποχρεωτική για τους πολίτες τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας και καλλιεργεί συστηματικά κλίμα χαλάρωσης σε όλο τον πληθυσμό. Ουσιαστικά εμφανίζει τα μέτρα σαν τιμωρία που επιβάλλονται από μια εχθρική εξουσία στο λαό και όχι σαν μέτρα που αποδέχεται ο ίδιος στην πλειοψηφία του σαν μια επιστημονικά αλλά πλέον και εμπειρικά θεμελιωμένη κοινωνική αναγκαιότητα. Ο σοσιαλφασισμός διακινεί από την πρώτη στιγμή τη θέση ότι όλα πρέπει να λύνονται από το κράτος αρκεί αυτό να προσλάβει μόνιμο και όχι έκτακτο προσωπικό και να κατασχέσει ιδιωτικά νοσοκομεία για να αποκτήσει πολλές ΜΕΘ και μετά πολλά λεωφορεία.

Ο σοσιαλφασισμός θέλει την εξάπλωση της πανδημίας σαν τον καλύτερο τρόπο για τη συνέχιση του σαμποτάζ της οικονομίας, αφού έτσι θα σκοτωθεί ο τουρισμός, ο βασικός οικονομικός πνεύμονας της υπερχρεωμένης χώρας μας για δεύτερο καλοκαίρι. Επίσης έτσι θα γίνονται αναγκαία τα λοκντάουν που θα παρατείνονται όσο δεν θα τηρούνται, οπότε ο πληθυσμός θα εξοργίζεται και η αντιπολίτευση, στην οποία κυριαρχούν οι σοσιαλφασίστες, θα δυναμώνει. Έτσι η χώρα θα μένει σε διαρκή παράλυση, και ο λαός θα καταδικάζεται σε αργό θάνατο. Τεράστια βοήθεια σε αυτή τη σοσιαλφασιστική εκστρατεία προσφέρουν οι προβοκάτορες φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης που απέσυραν την αστυνομία από τους ελέγχους επικαλούμενοι ακριβώς το φαιο-«κόκκινο» κίνημα των Κουφοντιναίων.

Η πλήρης αποκάλυψη της διακομματικής αυτής εγκληματικής πολιτικής ήρθε μόλις προχθές με το οργανωμένο πολύ μαζικό κορωνοπάρτι του σοσιαλφασισμού στην πυκνοκατοικημένη βαθυκόκκινη από κρούσματα Κυψέλη και σε ώρα αδιεξόδου στις ΜΕΘ. Εκεί ο μπαχαλισμός έκανε με έμφαση θορυβώδη την οργανωμένη παρουσία του και η αστυνομία την οργανωμένη απουσία της. Κυβέρνηση και σύσσωμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης απέφυγαν ως αυτή τη στιγμή ακόμα και να αποδοκιμάσουν για τα μάτια αυτή την εγκληματική σύναξη. Ακόμα και οι λοιμωξιολόγοι δεν το αποδοκίμασαν και το απέδωσαν στην «κόπωση» του πληθυσμού. Αυτό είναι ένα σήμα σε ένα κομμάτι της νεολαίας που έχει την πιο καθυστερημένη κοινωνικά αντίληψη γύρω από τον ιό κατάλληλα καθοδηγημένο από τους σοσιαλφασίστες, να ξεχυθεί στην επόμενη πλατεία στην πιο βυθισμένη περιοχή της χώρας στον κορωνοϊό, στην Αττική. Αυτές οι έξοδοι είναι ικανές να τινάξουν στον αέρα την προσπάθεια του αληθινά κουρασμένου πληθυσμού που ωστόσο δεν ξεχύνεται μαζικά στις πλατείες και κρατιέται με νύχια και με δόντια μήπως και δει κάποια στιγμή την έξοδο από τον εφιάλτη, και σώσει την υγεία του και τη δουλειά του. Φαίνεται τώρα ξεκάθαρα ότι οι σαμποτέρ που βυθίζουν στη φτώχια και στην ανέχεια το λαό καταστρέφοντας την παραγωγή και την οικονομία, όχι μόνο ετοιμάζονται να τον εξαθλιώσουν κι άλλο αλλά ετοιμάζουν κυνικά και περισσότερα φέρετρα.

 

Πως ΣΥΡΙΖΑ και ψευτοΚΚΕ υπονομεύουν τα μέτρα αυτοπροστασίας

 

Τα δύο ψευτοαριστερά κόμματα καταδικάσανε κάθε εθελοντική απασχόληση νοσηλευτικού προσωπικού στην αρχή της πανδημίας (όπως εκείνη την υπέροχη κίνηση των νοσηλευτριών της Κρήτης να βοηθήσουν στη Θεσσαλονίκη) και πιο πολύ κάθε έκτακτη πρόσληψη, απαιτώντας μόνο προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού και επίταξη χωρίς καμιά αποζημίωση της ιδιωτικής υγείας (δηλαδή να γίνει ένα αποφασιστικό βήμα για το χτύπημα ή και την κατάργηση της). Δευτερευόντως βέβαια ζητάνε και μέτρα ενάντια στη διάδοση του ιού χωρίς όμως ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ να καλούν τις μάζες να δώσουν έμφαση στην ατομική, ομαδική (σε επίπεδο οικογενειακής και φιλικής συναναστροφής) και την ευρύτερη συλλογική προστασία τους, απαιτώντας εκείνοι για λογαριασμό τους αυτή την προστασία αποκλειστικά από το ΚΡΑΤΟΣ. Ζητάνε από το κράτος να εξασφαλίσει πιο πολλά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αλλά μόνο εφόσον κάνει ΜΟΝΙΜΕΣ προσλήψεις και αγοράσει μόνιμης χρήσης κρατικά λεωφορεία, και ΠΟΤΕ δεν συμφωνούν να νοικιάζει από ιδιώτες για τις έκτακτες ανάγκες της πανδημίας τα δεκάδες χιλιάδες πχ ακινητοποιημένα ΚΤΕΛ ή κυρίως τα τουριστικά λεωφορεία. Από όλη αυτή την πολιτική καταλαβαίνει κανείς ότι η ψευτοαριστερά δεν δίνει δεκάρα τσακιστή ούτε για τη ζωή του λαού ούτε για την οικονομική του επιβίωση, αλλά θέλει μόνο να επεκτείνει την κοινωνική της βάση, που είναι κυρίως το πιο παρασιτικό, το πιο τεμπέλικο, και το πιο αδιάφορο ή και εχθρικό στις μάζες κομμάτι της κρατικής υπαλληλικής γραφειοκρατίας.

Όπως αποδείχθηκε τελευταία όταν ζητούσαν από την αρχή της πανδημίας (ακόμα και όταν τότε ήταν τεχνικά ανέφικτο) να εφαρμοστεί το μέτρο των μαζικών τεστ στα γραφεία, στα εργοστάσια και στα σχολεία, δεν ήθελαν αυτά τα τεστ να γίνονται με ανάληψη της ευθύνης του αποτελέσματος κατ αρχήν από τους ίδιους τους εργαζόμενους και τις οργανώσεις τους στους χώρους δουλειάς, και παράλληλα να κάνει ελέγχους και το κράτος και έτσι να ελέγχεται από πολλές πλευρές η κάθε εργοδοσία, ιδιωτική ή κρατική για να τηρεί τα μέτρα προφύλαξης, αλλά θέλανε τα χιλιάδες και τώρα τα εκατομμύρια τεστ να γίνονται αποκλειστικά από το κράτος με πρόσληψη πάντα ενός ατέλειωτου μόνιμου προσωπικού. Δηλαδή ψάχνανε μόνο να βρουν νέους τρόπους, εκμεταλλευόμενοι την πανδημία και την καταστροφή της χώρας και τους χιλιάδες θανάτους, για να δυναμώνουν και να επεκτείνουν το χειρότερο είδος κρατικής υπαλληλίας, αυτό που δεν αντιστοιχεί στις κάθε φορά ανάγκες της παραγωγής και της διοίκησης, αλλά θρέφεται σα βδέλλα από το αίμα του λαού και ταυτόχρονα θέλει και να τον εξουσιάζει μαζί με την υπόλοιπη αστική τάξη και τους κάθε λογής ολιγάρχες του ιμπεριαλισμού. Γι αυτό η ψευτοαριστερά δεν είπε ποτέ στην αρχή της πανδημίας τη φράση «Λαέ προφυλάξου και τήρησε τα μέτρα και ατομικά και συλλογικά. Πολίτες προφυλαχθείτε και μάλιστα οργανωθείτε γι αυτή τη μάχη» ώστε να αμυνθεί και ο ίδιος ο λαός και να απαιτήσει από την άρχουσα τάξη και το κράτος της να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες. Μάλιστα δεν ζήτησαν ΠΟΤΕ από το κράτος να αναλάβει με συνέπεια με την αστυνομία του την ευθύνη του ελέγχου των μέτρων, παίζοντας με τον αντι-αστυνομισμό όχι του δημοκρατικού αντιαυταρχισμού αλλά του κουφοντινέικου κρατικο-φασιστικού πραξικοπηματισμού.

Δεν είναι τυχαίο ότι για να δείξουν πόσο δευτερεύον πράγμα είναι γι αυτούς η λαϊκή ατομική και συλλογική προφύλαξη ενάντια στη διάδοση του ιού, προωθούν συστηματικά στην πολιτική πρακτική τους την καταπάτηση του πιο βασικού μέτρου προφύλαξης που είναι το κράτημα της ελάχιστης απόστασης. Την καταπάτηση αυτού του μέτρου την κάνουν πια επιδεικτικά σε όλες τις συγκεντρώσεις και πορείες τους ενώ αυτό θα μπορούσε να συνδυαστεί με εκείνο που οι ίδιοι εκτιμούν σαν κοινωνική αναγκαιότητα της διαμαρτυρίας τους. Χαρακτηριστικά το κατ εξοχήν πολιτικό κόμμα του σοσιαλφασισμού, το ψευτοΚΚΕ τηρούσε αρχικά έστω για τα μάτια το μέτρο της απόστασης για να μην συγκρούεται ανοιχτά με τις διαθέσεις των μαζών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ψευτοΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ δεν καταδίκασαν ούτε καν στα λόγια το πάρτι των χιλίων ατόμων στο ΑΠΘ που είχε οργανώσει ο εξωκοινοβουλευτικός στρατός της ψευτοαριστεράς ώστε η ίδια να μην έχει την πολιτική ευθύνη της βαθύτερης γραμμής της.

Η μεγάλη αντίφασή της ψευτοαριστεράς που συνεπικουρείται δραστήρια όχι μόνο από την ηγεσία Μητσοτάκη αλλά από τις ηγεσίες όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων φάνηκε στην τρομακτική επίθεση που εξαπέλυσε πριν ένα χρόνο στον Πέτσα (έφτασε μέχρι τη χυδαία αντισημιτική διαφήμιση του ΣΥΡΙΖΑ για το «πόσο κοστίζει ο Μωϋσής»), όταν ο Πέτσας επιχείρησε να ενισχύσει τις ενημερωτικές καμπάνιες και στα ιδιωτικά ΜΜΕ με σποτ για τα μέτρα κατά της πανδημίας. Ενώ ζητάνε πάντα μέτρα από το κράτος, την πρόνοια του κράτους για την ενημέρωση του λαού για την εξαιρετικά σημαντική σωστή τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας την πολέμησαν λυσσασμένα με πρόσχημα ότι ρίχτηκαν τα «αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ». Η εκστρατεία αυτή πέτυχε το στόχο της με τη διακοπή αυτής της προσπάθειας και την απομάκρυνση του Πέτσα από τη θέση του υπεύθυνου για τα ΜΜΕ, την ίδια στιγμή που τα «αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ» κανέναν ενθουσιασμό δεν έδειξαν στη δωρεάν αναμετάδοση αυτών των ενημερωτικών σποτ.

Από την άλλη ο Μητσοτάκης και ο Χρυσοχοΐδης έχουν αναλάβει να υπονομεύουν εκτός από το πιο βασικό από κάθε τι άλλο κίνημα αυτοπροστασίας των μαζών, τον εντελώς αναγκαίο κρατικό αστυνομικό έλεγχο ενάντια στην παραβίαση των μέτρων. Μόνο με αυτό το συνδυασμό της μαζικής λαϊκής αυτοπροστασίας και του κρατικού ελέγχου μπορεί να λειτουργήσει σήμερα το άνοιγμα μιας βαθειά σαμποταρισμένης οικονομίας χωρίς εκατόμβη θυμάτων.

 

Η κατάργηση των ελέγχων και ο κανιβαλισμός του σοσιαλφασισμού

 

Η ουσιαστική ελαχιστοποίηση, σχεδόν το σταμάτημα του αστυνομικού ελέγχου των μέτρων ενάντια στη διάδοση έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από αστυνομικά στελέχη στα τηλεοπτικά κανάλια επανειλημμένα μετά τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης. Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Νέων υπήρχε «κεντρική εντολή για άτυπη απόσυρση των αστυνομικών από τους ελέγχους για κορωνοϊό και συγκράτηση των ανθρώπων της ΕΛ.Α.Σ. για την αποφυγή πράξεων βίας, με παράλληλη έμφαση στο πραγματικό έγκλημα» (https://www.newsauto.gr/news/i-astinomia-apousa-apo-tous-elegchous-covid-19-emfasi-sto-pragmatiko-eglima/). Ο ξυλοδαρμός από αστυνομικούς ενός πολίτη στην πλατεία της Νέας Σμύρνης ήταν ένα περιστατικό αστυνομικής βίας που πρέπει να αντιμετωπιστεί με μέτρα διοικητικά και ποινικά κατά των αστυνομικών που συμμετείχαν. Η βία της αστυνομίας χρειαζόταν να αντιμετωπιστεί εδώ και χρόνια με την εκκαθάριση της από το πελώριο χρυσαυγίτικο ρεύμα και τους πιο σκληρούς πυρήνες του και έτσι να τσακιστούν πρακτικές σαν και αυτές του ξυλοδαρμού του πολίτη της Νέας Σμύρνης. Αυτή θα ήταν μία πολιτική που θα μπορούσε να αποτελέσει ανάχωμα σε οποιαδήποτε επίθεση αιματηρής βίας όπως αυτή κατά του αστυνομικού την επόμενη μέρα, που πάντως καθόλου αυθόρμητο λιντσάρισμα δεν ήταν από μπουχτισμένο από τους ελέγχους πλήθος. Ήταν μία επιχείρηση από οργανωμένους χούλιγκαν γνωστών φασιστικών ομάδων στις αθλητικές εξέδρες. Κι όμως μετά τη Νέα Σμύρνη ακολούθησε μια ωμή εγκατάλειψη των ελέγχων. Η αστυνομική βία μετατρέπεται τον τελευταίο καιρό σε άλλοθι για την ανάπτυξη ενός ρεύματος που χτυπάει το αστικό κράτος και την αστυνομία του από τα δεξιά, δηλαδή από το σοσιαλφασισμό με επιθέσεις καταστροφικού, μπαχαλέϊκου και λούμπεν χουλιγκάνικου τύπου.

Η ουσιαστική κατάργηση των ελέγχων για τον κορονοϊό σε συγκεντρώσεις καταστροφικού αντιλαϊκού τύπου ενάντια στα μέτρα (κορονοπάρτι κάθε είδους) αποτελούν συνειδητή ενθάρρυνση του δεξιού και «αριστερού» αρνητισμού ενάντια στην πανδημία όχι μόνο από την ψευτοαριστερά αλλά και από την κυβερνητική γραμμή Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη. Αυτοί λειτουργούν έτσι κάτω υπό την κάλυψη της κατανόησης τάχα για τον «κουρασμένο από τα μέτρα λαό» και πιο υπόκωφα της κατανόησης για τον αντιαστυνομισμό της νεολαίας. Αυτή η ώθηση στην πανδημία ήρθε σε μία περίοδο που ήταν διαπιστωμένη η μεγάλη τάση αύξησης των κρουσμάτων στην Ελλάδα (ενώ σε γενικές γραμμές τα κρούσματα μειώνονταν στην Ευρώπη https://www.euro2day.gr/news/economy/article/2064947/hsbc-h-ellada-anevainei-se-emvoliasmoys-alla-kai-s.html) και ακριβώς τη στιγμή που κρινόταν το κρίσιμο για την οικονομική επιβίωση του λαού, ιδιαίτερα της άνεργης νεολαίας, ζήτημα του αν ο καλοκαιρινός τουρισμός θα χτυπιόταν ή όχι για δεύτερη χρονιά σε μια χώρα που ζει από αυτόν.

Ήδη η κυβέρνηση είχε οδηγηθεί στο λοκντάουν του Νοεμβρίου επειδή είχε αρνηθεί εγκληματικά να πάρει στοιχειώδη μέτρα ενάντια στη διασπορά το καλοκαίρι του 2020.

Και τότε, αλλά και μετά το Νοέμβρη υπήρχε εγκληματική καθυστέρηση στην ενίσχυση των δρομολογίων της Αθήνας στα λεωφορεία από τον επίσης ρωσόφιλο υπουργό υποδομών Καραμανλή που όπως παραδέχθηκε ο ίδιος σε αρκετές γραμμές ξεπερνάνε το όριο πληρότητας που επιβάλλεται που είναι 65%. Μόλις πριν λίγες μέρες υπογράφηκε η σύμβαση ενοικίασης 300 λεωφορείων με leasing και αυτά έχουν αρχίσει να εντάσσονται σταδιακά σε διαδρομές. Πρόκειται για μία σύμβαση που καθυστέρησε μήνες στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ την ίδια ώρα οι μεγάλοι εμπρηστές της πανδημίας, οι ηγέτες του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί μ’ αυτούς του ψευτοΚΚΕ, είχαν το αίτημα να προχωρήσει η αγορά λεωφορείων αντί για την ενοικίαση τους, όπως είχαν επίσης αντίρρηση και για την ενοικίαση των ΚΤΕΛ για τη Θεσσαλονίκη που συμπλήρωσαν τις γραμμές εκεί, σχετικά νωρίς από το Νοέμβρη.

Επίσης εγκαταλείφθηκε στη συντριπτική πλειοψηφία των κρουσμάτων το βασικό για την αναχαίτιση της πανδημίας σύστημα της ιχνηλάτησης, και μάλιστα δεν αξιοποιήθηκαν καθόλου τα σύγχρονα συστήματα που ακολούθησαν άλλες χώρες με τη χρήση λογισμικού τηλε-ιχνηλάτησης στα κινητά τηλέφωνα με εθελοντική συμμετοχή του πληθυσμού. Εννοείται ότι αυτό το σύστημα θα έπρεπε να περάσει από τις συμπληγάδες της ψευτοαριστεράς που θα οργίαζαν κατηγορώντας το σαν σύστημα καταστολής και ελέγχου. Η καλή ιχνηλάτηση θα βοήθαγε εξαιρετικά για να δουλέψουν ακόμα πιο αποτελεσματικά τα μαζικά ατομικά τεστ που προμηθεύτηκε η κυβέρνηση και για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρεται που τα κάνουν μόνοι τους οι πολίτες χωρίς να έχουν και έναν δημόσιο υπάλληλο ο καθένας μέσα στη μύτη του για να κάνει δυο φορές τη βδομάδα τη μέτρηση. Αυτό εννοούν όταν λένε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να μεταθέσει στον πολίτη τις ευθύνες της για την πανδημία, και να την κάνει, άκουσον άκουσον, θέμα ατομικής ευθύνης!!!

Κι ενώ μέτρα αναγκαία δεν είχαν ληφθεί, υπήρχε μία γενική εγκατάλειψη της τήρησης των μέτρων παντού και σε δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς, και μέσα στο λαό, αλλά και σταδιακή μείωση των ελέγχων που είχε προηγηθεί από το περιστατικό της Νέας Σμύρνης. Χαρακτηριστική περίπτωση της χαλάρωσης των μέτρων ακόμα και στις δημόσιες υπηρεσίες είναι τα δικαστήρια του Πειραιά, όπου μετά από μία μακριά περίοδο με συχνή εμφάνιση κρουσμάτων που κατέληξε σε δύο θανάτους, τελικά έκλεισαν αναγκαστικά για τρεις μέρες για να μην υπάρχουν περισσότερα θύματα. Για τη χαλάρωση αυτή έχει μεγάλες ευθύνες η κυβέρνηση που δεν έδωσε καμία έμφαση στη συνεχιζόμενη ανάγκη της αυστηρής τήρησης κατά το ξεκίνημα των εμβολιασμών, αλλά και ο ίδιος ο Μητσοτάκης προσωπικά που συμμετείχε σε γλέντι μπροστά στις κάμερες στην Ικαρία.

Όμως το μήνυμα της χαλάρωσης το έδωσαν πρώτα και καλύτερα τα ψευτοαριστερά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ψευτοΚΚΕ. Την ώρα που ξεκινούσαν οι εμβολιασμοί και υπήρχε μία ελπίδα να κρατηθούν σε ένα σχετικά χαμηλό αριθμό τα κρούσματα μέχρι την ολοκλήρωσή τους, αποφάσισαν να κάνουν μπαράζ με πολύ συχνές συγκεντρώσεις και πορείες χωρίς μέτρα, μεταξύ άλλων και για τη στήριξη του πρώην απεργού πείνας Κουφοντίνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο ίδιος ο Χρυσοχοΐδης έγιναν 12 διαδηλώσεις κάθε μέρα, 632 συνολικά σε 52 μέρες (https://www.kathimerini.gr/politics/561300814/12-diadiloseis-imerisios-en-meso-pandimias/). Το ότι αυτός ήταν ένας στυγνός πολιτικός εκβιασμός και δεν είχε σχέση με καμία λαϊκή έκρηξη δυσαρέσκειας κατά κυβερνητικών νόμων και μέτρων το έκφρασε με τον καλύτερο τρόπο ο Τσίπρας στη Βουλή όταν έκανε την πρωτοφανή δήλωση ότι αποδέχεται το ρίσκο της διασποράς του ιού και αποδέχτηκε επίσης ότι το κόμμα του μπορούσε να κηρύξει μορατόριουμ και να τελειώσουν σε συγκεντρώσεις και πορείες, αλλά όπως είπε ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό ήταν να σταματήσει η κυβέρνηση να νομοθετεί, δηλαδή να αυτοκαταργηθεί! (https://www.huffingtonpost.gr/entry/tsipras-dechomai-to-risko-na-kollesoen-anthropoi-koronoio-se-diadeloseis_gr_60239f07c5b6173dd2fa9540)

Το βγάλσιμο στους δρόμους ήταν κυρίως με συμμετοχή της νεολαίας τόσο για τον Κουφοντίνα όσο και για τα μέτρα στην παιδεία.

Τόσο με τις συγκεντρώσεις του κινήματος ενάντια στην Κεραμέως και ιδίως εκείνες υπέρ του Κουφοντίνα, όσο και πέρυσι με το λεγόμενο «κίνημα της πλατειών» των ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ που ήταν ανοιχτά κατά των μέτρων προφύλαξης, ο σοσιαλφασισμός έχει διαδώσει στη νεολαία την αντίληψη ότι τα λοκντάουν είναι «φίμωτρα» και ότι το σύστημα τα θέλει για να αποφεύγει τις ευθύνες του για τη στήριξη των νοσοκομείων, την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, τις μόνιμες προσλήψεις και την αύξηση των ΜΕΘ, και πάνω απ όλα γιατί τα λοκντάουν προτείνονται για λόγους καταστολής της νεολαίας και ελέγχου του πληθυσμού και όχι προστασίας. Αυτό το τελευταίο είναι παγκόσμιο ενοποιητικό σύνθημα όλων των κινημάτων άρνησης της μάχης με την πανδημία με κλασικές φασιστικές ή με ψευτοαριστερές σημαίες, που όλα έχουν κοινό τους κέντρο τους σοσιαλφασίστες του Κρεμλίνου.

Απέναντι σε μια αρρώστια που γίνεται τόσο πιο επικίνδυνη όσο μεγαλώνει η ηλικία, οπότε ο νέος μπορεί να μην κινδυνεύει ο ίδιος, αλλά να στείλει στη ΜΕΘ ή στο θάνατο τον άνθρωπο της ευαίσθητης κατηγορίας που θα κολλήσει, αυτή η στάση είναι απλά κανιβαλική. Τσακίζει κάθε κοινωνική αλληλεγγύη. Τα μέτρα της μάσκας και των αποστάσεων τα επιβάλλει η επιστήμη και στο βάθος η κοινωνική εμπειρία και ο σύγχρονος πολιτισμός, και από εκεί τα υιοθετεί το αστικό κράτος, δεν είναι αστικά μέτρα. Γι αυτό οι πιο ανοιχτοί αρνητές της μάσκας είναι παντού οι φασίστες και στη χώρα μας οι ναζιστές (Λαγός – Κασιδιάρης που καλούν σε άρνηση «της σκλαβιάς της μάσκας») καθώς και οι πιο μαύροι ηγετικοί κύκλοι της εκκλησίας. Η μεγαλύτερη φίμωση είναι η διασωλήνωση και η ακόμα μεγαλύτερη είναι το φέρετρο. Χώρια που ένα πολύ μεγάλο μέρος της νεολαίας ζει από τις συντάξεις των μεγαλύτερων και όταν αυτοί πεθαίνουν έχει να αντιμετωπίσει το εφιαλτικό φάσμα της ανέχειας, ενώ την ίδια στιγμή οι σαμποταριστές των μέτρων είναι ταυτόχρονα και οι σαμποταριστές της σύγχρονης βιομηχανικής παραγωγής, που φροντίζουν εντατικά να συνεχίζεται η ανεργία που ρίχνει τη νεολαία σε αυτή την ομηρία, αποτρέποντας κάθε παραγωγική επένδυση. Η διοργάνωση του πάρτι των χιλίων ατόμων στο ΑΠΘ ήταν απλά το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της κανιβαλικής φύσης του σοσιαλφασισμού, που τόσο βαθιά συκοφαντεί το σοσιαλισμό και τα μεγάλα του κινήματα για την ανάπτυξη του εργατικού πολιτισμού. Τι άλλο κάνει όταν χωρίς μάσκες, χωρίς αποστάσεις, την ώρα που νοσοκομεία και ΜΕΘ ασφυκτιούν ρίχνει υποκριτικά συνθήματα του τύπου: «Το πανεπιστήμιο ανήκει σε όλη την κοινωνία κι όχι στην αστυνομία ».

 

Το έγκλημα του σοσιαλφασισμού και της κυβέρνησης να αποδέχονται την άρνηση εμβολιασμού από το νοσηλευτικό προσωπικό

 

Το σκάνδαλο ήρθε με ένταση στο προσκήνιο με τη μετάδοση του ιού σε ασθενείς στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, όπου διαπιστώθηκε ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δεν είχε εμβολιασθεί σε ποσοστό 60%, ενώ είχε ανοίξει το πρόγραμμα του εμβολιασμού στο νοσοκομείο και είχαν κληθεί γιατροί και νοσηλευτές να κάνουν το εμβόλιο. Αυτό γίνεται σε όλη τη χώρα και κανείς επίσημος φορέας, ούτε νοιάζεται, ούτε μιλάει, ούτε μετράει πόσοι άρρωστοι έχουν πεθάνει εξαιτίας του ανεμβολίαστου προσωπικού των νοσοκομείων. Τα συνδικαλιστικά όργανα που στηρίζουν δραστήρια αυτό το έγκλημα και στα οποία κατά κανόνα την πιο μεγάλη επιρροή σε επίπεδο ιδεολογικής γραμμής έχει η ψευτοαριστερά υποστήριξαν ότι το πρόβλημα ήταν γραφειοκρατικό γιατί δεν έγινε καλή οργάνωση και δεν υπήρχε χρόνος να δηλώσουν ότι θέλουν να εμβολιαστούν. Δηλαδή ξεδιάντροπα κορόιδεψαν το λαό και κάλυψαν το έγκλημα με την κυβέρνηση και τον τύπο να κάνουν μώκο. Αυτό συμβαίνει γιατί όλα τα κόμματα, ένα ολόκληρο πολιτικό καθεστώς ασκεί στη χώρα μια ακήρυκτη πολιτική δικτατορία με πυρήνα της τη σοσιαλφασιστική αριστερά. Έτσι μόνο εξηγείται αυτή η ατιμώρητη και συνεχιζόμενη δολοφονία αρρώστων πάνω στα κρεβάτια του πόνου, της αγωνίας και της ελπίδας τους στη μάχη που δίνουν για να γιατρευτούν.

Δηλαδή αυτοί οι ασύλληπτοι υποκριτές που χαλάνε τον κόσμο για μόνο μόνιμες, και όχι έκτακτες προσλήψεις ακόμα και με τα πιο γενναιόδωρα οικονομικά κίνητρα, καλύπτουν εντελώς το ανεμβολίαστο προσωπικό των νοσοκομείων.

Κανείς δεν απαιτεί εδώ να γίνει το στοιχειώδες, αυτό που έκανε η επίσης χτυπημένη από τον αντιεμβολιαστικό μεσαίωνα Ιταλία που πήρε το αντιεγκληματικό μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού του υγειονομικού προσωπικού επιβάλλοντας προσωρινή απομάκρυνση από το χώρο εργασίας και διακοπή της καταβολής του μισθού των μη εμβολιασμένων μέχρι και την απόλυση τους (https://www.protothema.gr/world/article/1110359/italia-sudagmatika-sunnomos-o-upohreotikos-emvoliasmos-ugeionomikon-kai-farmakopoion/). Ο διπρόσωπος Μητσοτάκης για να τα έχει καλά με τους δημοκρατικούς ανθρώπους αλλά και να σταθεί δίπλα στους ανθρώπους του, τους σοσιαλφασίστες, είπε ότι θα εξετάσει ανάλογα μέτρα μετά το Σεπτέμβρη, δηλαδή μετά από αρκετούς φόνους και αφού η πανδημία στην κύρια πλευρά της θα έχει αποσυρθεί. Και δεν είναι ότι δεν είχε πολιτική και νομική βάση για να πάρει τα πιο αποφασιστικά μέτρα κατά των αρνητών υγειονομικών. Υπάρχει πια η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των παιδιών στην Τσεχία, καθώς έκρινε νόμιμη την άρνηση ενός νηπιαγωγείου να δεχθεί μη εμβολιασμένα παιδιά. Το Δικαστήριο υιοθετεί «την αρχή της κοινωνικής αλληλεγγύης η οποία μπορεί να δικαιολογήσει την επιβολή του εμβολιασμού σε όλους, ακόμη και σε εκείνους που αισθάνονται λιγότερο απειλούμενοι από την νόσο, από τη στιγμή που τίθεται το θέμα της προστασίας των πλέον ευάλωτων ατόμων». (https://www.in.gr/2021/04/08/health/health-news/edad-o-ypoxreotikos-emvoliasmos-einai-anagkaios-se-mia-dimokratiki-koinonia/).

 

Να αντισταθούμε στους δολοφόνους της υγείας και της παραγωγής

 

Σε αυτή την κρίσιμη φάση της πανδημίας, το καθεστώς που για χρόνια προωθεί την πολιτική του σαμποτάζ της παραγωγής στη χώρα δεν θα μπορούσε παρά να την αξιοποιήσει για την εντείνει. Ο εγκληματικός στόχος της ηγεσίας Μητσοτάκη και των ηγεσιών της αντιπολίτευσης, με επικεφαλής τον ΣΥΡΙΖΑ και το ψευτοΚΚΕ είναι να ενταθεί το σαμποτάζ της παραγωγής και να οδηγηθεί η χώρα σε νέα χρεωκοπία που θα διευκολύνει την επέλαση των ρώσικων και κινέζικων συμφερόντων στη χώρα. Αυτά ήδη κατοχυρώνουν αθόρυβα την εξουσία τους στα λιμάνια, της Θεσσαλονίκης που πέρασε στον έλεγχο του ρώσου ολιγάρχη Σαββίδη, και του Πειραιά όπου η Cosco συνεχίζει να σαμποτάρει με ζήλο μέσω των φίλων της (Μαρινάκη, ψευτοΚΚΕ) τις υποχρεωτικές επενδύσεις στην κρουαζιέρα και να προωθεί τα δικά της σχέδια για μετατροπή του σε χώρο κοντέϊνερ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt οι δείκτες δείχνουν ότι σβήνουν οι ελπίδες για ανάκαμψη στην Ελλάδα: «η Ελλάδα στηρίζει τις επιχειρήσεις με οικονομική βοήθεια δισεκατομμυρίων και συσσωρεύει τεράστια χρέη». Σύμφωνα με τον αρθρογράφο «η οικονομία δέχεται ισχυρές πιέσεις. Μετά το λόκνταουν οι οικονομολόγοι αναμένουν και για το πρώτο τρίμηνο του 2021 περαιτέρω μείωση του ΑΕΠ κατά τουλάχιστον 10%. Σε ετήσια βάση η κυβέρνηση προβλέπει ποσοστό ανάπτυξης 4,8%. Οι χειμερινές προγνώσεις της Κομισιόν περιορίζονται στο 3%. Ιδιαίτερα σκληρό είναι το πλήγμα για την εστίαση, που παραμένει κλειστή από τις αρχές Νοεμβρίου. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καβαθάς εκφράζει φόβους ότι περίπου 40.000 από τις 81.000 επιχειρήσεις του κλάδου δεν θα επιβιώσουν σε αυτή την πανδημία. Δυσοίωνες είναι και οι προβλέψεις για το λιανικό εμπόριο».>> (https://www.naftemporiki.gr/finance/story/1693235/germanikos-tupos-sbinoun-oi-elpides-gia-tin-anakampsi-stin-ellada).

Σύμφωνα με τον καλύτερο αναλυτή της ελληνικής κρίσης που γνωρίζουμε τον γερμανό οικονομολόγο DanielGros, συνεχίζεται η μείωση της εθνικής αποταμίευσης, ένα φαινόμενο που έχει ξεκινήσει από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, και που σε συνδυασμό με το συνεχιζόμενο επίσης μεγάλο εμπορικό έλλειμμα σημαίνει ότι η χώρα έχει μία νέα κρίση χρέους μπροστά της αφού δεν θα μπορεί να συντηρείται για καιρό από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ενίσχυσης και δανεισμού.

Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή η μόνη μικρή προσωρινή σανίδα σωτηρίας είναι να πετύχει το άνοιγμα του τουρισμού το Μάη. Πριν την έκρηξη των κρουσμάτων και όσο προχωρούσε και πήγαινε καλά ο εμβολιασμός είχαν ήδη κλειστεί συμφωνίες και υπήρχε ενδιαφέρον τουριστών από την Ευρώπη για ταξίδι στα νησιά, ιδιαίτερα από την Αγγλία. Μετά την έκρηξη όλα μπαίνουν σε αναθεώρηση, αφού πχ η Αγγλία έχει περιορισμούς καραντίνας για τουρίστες που θα επιστρέφουν από περιοχές που δεν είναι «πράσινες» (με χαμηλό αριθμό κρουσμάτων, χαμηλή διασπορά, ψηλό ποσοστό εμβολιασμένου πληθυσμού). Μέχρι πριν από λίγο καιρό η Ελλάδα δεν ήταν στις κόκκινες περιοχές. Αν η κατάσταση δεν βελτιωθεί σύντομα είναι αμφίβολο αν το άνοιγμα τουρισμού θα πετύχει γιατί με το ίδιο σκεπτικό θα λειτουργήσουν και οι άλλες χώρες, και είναι προφανές ότι όσοι επιχειρήσουν ταξίδι στην Ευρώπη για διακοπές το καλοκαίρι δεν θα επιλέξουν μία χώρα με αρνητική κατάταξη επιδημιολογικά.

Δεν πρέπει να αφεθούμε στη σύγχυση, στην απογοήτευση, στην κούραση και στην εγκατάλειψη που έχει βυθίσει το λαό το καθεστώς εξουσίας. Πρέπει να παλεύουμε, να απαιτούμε, και να προστατεύουμε οι ίδιοι τον εαυτό μας και τους γύρω μας.

Συνοψίζοντας για το τι χρειάζεται να γίνει:

-  Εμβολιασμός με όλα τα εγκεκριμένα από τον ΕΜΑ εμβόλια. Καταγγελία της Κομισιόν για την καθυστέρηση και εξασφάλιση εμβολίων. Αυστηρά υποχρεωτικός εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού. Απομάκρυνση όσων δεν τον δέχονται για όσο διαρκεί η πανδημία.

-Αυτοοργάνωση του λαού σε κάθε χώρο δουλειάς με εργατικό έλεγχο για την τήρηση των πρωτοκόλλων, αλλά κινητοποίηση και σε κάθε γειτονιά για τήρηση μέτρων προστασίας, χρήση μάσκας και απόσταση, και οργανωμένη απαίτηση για πολλά ΜΜΜ με αξιοποίηση όλων των σε ακινησία λεωφορείων, ΚΤΕΛ, τουριστικών, συρμών τρένων για τον προαστιακό κλπ που θα εξασφαλίσουν το 65% της πληρότητας .

-Απαίτηση για πραγματικό έλεγχο για την τήρηση των μέτρων από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (αστυνομία, επιθεωρήσεις εργασίας, διοικήσεις οργανισμών και υπηρεσιών), με παράλληλο τσάκισμα κάθε αστυνομικής και άλλης διοικητικής αυθαιρεσίας.

-Πολλά και μαζικά τεστ από τους πολίτες και από το κράτος, ιχνηλάτηση με όλα τα διαθέσιμα τεχνολογικά μέσα

-Ενίσχυση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

- Να προωθηθούν άμεσα επείγοντα μέτρα έκτακτου χαρακτήρα για την υγεία, την προστασία και την πρόληψη.

-Προσλήψεις προσωπικού, αδιάφορο σε αυτή τη φάση αν θα είναι τακτικό ή έκτακτο, όπου υπάρχουν ανάγκες με ακόμα πιο ισχυρά οικονομικά κίνητρα, αλλά και με εκκλήσεις για εθελοντική βοήθεια που μπορεί να περιλαμβάνει γρήγορη εκπαίδευση των εθελοντών για τις πιο απλές υπηρεσίες βοήθειας στους αρρώστους ακόμα και βοήθειας και στο ίδιο το κατακουρασμένο νοσηλευτικό προσωπικό (στο νοσοκομείο αλλά ακόμα και στο σπίτι τους, πχ φροντίδα των παιδιών τους, γέρων γονιών τους κλπ).

- Να ληφθούν όλα τα μέτρα για αξιοποίηση του ιδιωτικού τομέα υγείας με λογικές αποζημιώσεις

-Τακτική και συνεχής ενημέρωση του λαού για τα επιστημονικά δεδομένα της πανδημίας και για τη διάδοση των μέτρων πρόληψης, ειδικά των αποστάσεων και της μάσκας. Όχι μεγάλη παραμονή μη συγκατοίκων σε κλειστούς χώρους.

-Αδιάκοπη πάλη ενάντια στους αρνητές του ιού και του εμβολίου, στους ναζιστές, στους φασίστες κάθε είδους, ιδιαίτερα ενάντια στην ύπουλη υπονόμευση της προστασίας από το σοσιαλφασισμό. Όχι στον εκκλησιαστικό μεσαίωνα.