Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Η ΡΩΣΟΔΟΥΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΝ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΕΠΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ- Ενώ συνεχίζεται το σαμποτάζ σε κάθε παραγωγική επένδυση που δεν είναι ρωσοκινέζικη

 

Όσο ο χρόνος περνά, τόσο περισσότερο γίνεται φανερό ότι η παράταση της κρίσης δεν ωφελεί κανέναν άλλον παρά το ρωσοκινεζικό άξονα και τους ντόπιους ή ξένους φίλους του. Γιατί αυτός που αγοράζει πάνω στην κρίση σε εξευτελιστικές τιμές στρατηγικής σημασίας κρατική περιουσία, είναι αυτός που ωφελείται από την κρίση και γι αυτό πρέπει για κάθε λογικό άνθρωπο να είναι ο πρώτος ύποπτος ότι την προκάλεσε.

Αντίθετα από ό,τι συνέβη στις άλλες χώρες που μπήκαν σε μνημόνια και βγήκαν μετά από δύο χρόνια περίπου, η Ελλάδα του ρωσόδουλου καθεστώτος και της ξενόδουλης αστικής τάξης για εφτά χρόνια τώρα αιμορραγεί, με το λαό της μέρα τη μέρα να εξαθλιώνεται, να πέφτει στην ανεργία, στην πείνα και την απόγνωση. Αυτή η παράταση της κρίσης είναι αποτέλεσμα μιας πολιτικής παραγωγικού σαμποτάζ που με τη στάση τους στηρίζουν όλα τα κόμματα, εκτός βέβαια της ΟΑΚΚΕ, αν και υπάρχουν κάποια στελέχη τους που αντιστέκονται σε αυτό. Η πολιτική αυτή έχει σαν αποτέλεσμα την απομάκρυνση κάθε ντόπιου ή δυτικού επενδυτή, πράγμα που έχει άμεση συνέπεια στα οικονομικά μεγέθη της χώρας. Έτσι σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ: «οι άμεσες ξένες επενδύσεις ως ποσοστό του AEΠ στην περίοδο 2013-2015 για τη χώρα μας διαμορφώθηκαν κοντά στο 0,5% -τάση που συνεχίστηκε και το 2016- ενώ στον αντίποδα άλλες χώρες που πέρασαν από τον... δύσβατο δρόμο των μνημονίων, όπως η Kύπρος και η Iρλανδία «βλέπουν» τα αντίστοιχα μεγέθη στο 5% και 25% του AEΠ αντίστοιχα. Για τη δραματική μείωση των επενδύσεων την περσινή χρονιά έχει κάνει λόγο και η PwC, επισημαίνοντας πως έφτασε στο 13% του AEΠ έναντι 24% μεσοσταθμικά τη χρονική περίοδο 2000-2008, γεγονός το οποίο μεταφράζεται σε απώλειες επενδυτικών κεφαλαίων της τάξεως των 100 δισ. ευρώ στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης» (www.dealnews.gr/10-5). Έτσι εμφανίζονται κυρίως η Κίνα και η Ρωσία με τα κεφάλαιά τους και κυρίως με την πολιτική υποστήριξη του καθεστώτος και επενδύουν, δηλαδή εξαρτάνε αποικιακά τη χώρα, μέσα σε ένα ασφαλές μόνο για τα δικά τους κεφάλαιά πολιτικό κλίμα. 

Σε λιγότερο από ένα χρόνο ο ρωσόδουλος Τσίπρας επισκέφτηκε ξανά τον μεγάλο στρατηγικό σύμμαχό της Ρωσίας, τη σοσιαλιμπεριαλιστική Κίνα.  Πριν ένα περίπου χρόνο, πέρυσι τον Ιούλιο, έκλεισε το ξεπούλημα του πρώτου λιμανιού της χώρας στην κρατική κινέζικη Cosco. Στην φετεινή επίσκεψη έκλεισαν συμφωνίες για την ενέργεια, τις υποδομές και τις τηλεπικοινωνίες.

Από πέρυσι έχει δοθεί πλέον στην Κίνα, εκτός από τις προβλήτες 2 και 3 του λιμανιού του Πειραιά όλος ο υπόλοιπος ΟΛΠ.  Δηλαδή το πρώτο λιμάνι της χώρας έχει γίνει κρατική ιδιοκτησία της Κίνας. Εκεί οι κινέζοι νεοαποικιοκράτες εφαρμόζουν κατά παράβαση της ελληνικής και ευρωπαϊκής εργατικής νομοθεσίας, ένα εργασιακό καθεστώς το οποίο δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα των εργαζομένων στη συνδικαλιστική οργάνωση και μια σειρά δικαιώματα από παλιά καταχτημένα. Γιαυτό το εργασιακό καθεστώς, δεν μιλά και δε διαμαρτύρεται κανένα κόμμα, καμιά ΓΣΕΕ, κανένα ΠΑΜΕ. Ακόμη και αυτές τις διαμαρτυρίες των ευρωπαϊκών συνδικάτων για τα εργατικά δικαιώματα τις περνούν στο απαρατήρητο. Το μόνο που έχει επιτραπεί είναι ένα άτυπο ουσιαστικά πλασματικό σωματείο  εργαζομένων στους εργολάβους που χρησιμοποιεί η Cosco στο λιμάνι, το οποίο έχει κάνει μόνο μία 12ωρη απεργία το 2014, που λειτούργησε σαν ξέπλυμα της Cosco, για να καμφθούν οι ευρωπαϊκές αντιστάσεις για να πάρει όλο το λιμάνι. Σε αυτή την ψευτοαπεργία είχαν πρωτοστατήσει το ψευτοΚΚΕ και οι ναζί της «Χρ. Αυγής».

Το 24% του ΑΔΜΗΕ δοθηκε από την πουλημένη στη Ρωσία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κρατική εταιρία στην κινέζικη State Grid. Σύμφωνα με δημοσίευμα «σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να προχωρήσει και η υπογραφή της σύμβασης πώλησης με την κινεζική εταιρεία η οποία θα εισέλθει στον ΑΔΜΗΕ ως στρατηγικός επενδυτής με ειδικά δικαιώματα» (www.capital.gr/23-5). Ποια θα είναι αυτά τα δικαιώματα;

ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ 24% ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΑΔΜΗΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Στο νέο ΔΣ 5 μέλη θα εκλέγονται από το Δημόσιο, 3 θα είναι επιλογή της State Grid ενώ ένα μέλος θα εκπροσωπεί τους εργαζόμενους. Σε ό,τι αφορά τη Διοίκηση ο πρόεδρος θα ορίζεται από το Δημόσιο, το ίδιο και ο διευθύνων σύμβουλος, με τη σύμφωνη γνώμη όμως και της State Grid, η οποία από την πλευρά της θα έχει το δικαίωμα να ορίσει έναν εκτελεστικό οικονομικό διευθυντή (CFO) ο οποίος εκτός από τα οικονομικά της εταιρείας θα διαχειρίζεται και το κομμάτι των προμηθειών. Δηλαδή οι κινέζοι παρόλο που θα έχουν την μειοψηφία των μετοχών θα έχουν το τελευταίο και αποφασιστικό λόγο στην πολιτική του ΑΔΜΗΕ και θα ελέγχουν μια σειρά από ελληνικές επιχειρήσεις μέσω του ελέγχου των προμηθειών.  Αυτό είναι ένα μεγάλο, ένα στρατηγικό ξεπούλημα του ελέγχου της ηλεκτρικής ενέργειας σε μια ξένη φασιστική οικονομική υπερδύναμη! Ο ΑΔΜΗΕ είναι ο διαχειριστής του Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας και διασφαλίζει τον εφοδιασμό της χώρας με ηλεκτρική ενέργεια. Αυτόν τον εφοδιασμό θα τον ελέγχει τώρα η μεγάλη φασιστική και επιθετική Κίνα!

ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΛΙΓΝΙΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΚΙΝΕΖΟΥΣ

1. Τον περασμένο Σεπτέμβρη υπογράφτηκε μνημόνιο συνεργασίας της ΔΕΗ με την κινέζικη CMEC για επένδυση 700 εκατ. ευρώ για την κατασκευή λιγνιτικής μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Φλώρινα. Στο ίδιο μνημόνιο προβλέπεται η παραχώρηση εκτεταμένων λιγνιτωρυχείων στους κινέζους.

2. Με το πρόσφατο ταξίδι Τσίπρα στο Πεκίνο υπογράφτηκαν δύο συμφωνίες. Η πρώτη αφορούσε στη συνεργασία του ομίλου Κοπελούζου-του συνέταιρου της ρώσικης Gasprom- και του Shenhua Group, ύψους 3 δισ. ευρώ, στον τομέα της ενέργειας και πιο συγκεκριμένα στους λιγνιτικούς σταθμούς της ΔΕΗ, και η δεύτερη στη συνεργασία της FORTHNet με την ΖΤΕ, για την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών, ύψους 500 εκατ. ευρώ (www.dealnews.gr/22-5).