Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

«ΝΕΟΙ» ΚΑΙΡΟΙ, «ΝΕΑ» ΗΘΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Επισκεπτόμενος πρόσφατα τη Δημοκρατία της Μακεδονίας ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στη γειτονική χώρα κάνοντας χρήση του πραγματικού της ονόματος. Η κίνηση αυτή προκάλεσε ορισμένες αντιδράσεις στη χώρα μας, σε τοπικό όμως κυρίως επίπεδο. Το περίεργο είναι ότι ούτε η κυβέρνηση ούτε κανένα κοινοβουλευτικό κόμμα αντέδρασε επισήμως σ’ αυτή την κίνηση.

Κανείς απ’ όλους αυτούς τους στραγγαλιστές του μακεδονικού λαού δεν καταδίκασε αυτή τη φορά σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο μια τόσο τολμηρή δήλωση ενός έλληνα αξιωματούχου, δήλωση που αν γινόταν λίγα χρόνια νωρίτερα θα κινδύνευε να χαρακτηριστεί απ’ αυτούς «εθνικά επικίνδυνη» και να συνοδεύεται από ένα σωρό στοιχήματα για το πόσο σύντομα θα έπεφτε το κεφάλι του συγκεκριμένου αξιωματούχου.

 

Η στάση αυτή του ελληνικού πολιτικού καθεστώτος δεν έχει τίποτα το θετικό, δηλαδή δεν οφείλεται στο ότι κάτι θετικό έγινε στα μυαλά της ελληνικής άρχουσας τάξης αλλά κάτι κακό στα μυαλά και στη γενική κατάσταση της μακεδονικής άρχουσας τάξης. Τα λόγια αυτά του Μπουτάρη, του ελεεινού αυτού κολαούζου του Ιβάν Σαββίδη που έχει αναλάβει το βαθύ ρόλο να κάνει ρώσικη πολιτική με ευρωπαϊκή όψη, απλά επιβεβαιώνουν τις παλιές εκτιμήσεις μας για το μεγάλο ρόλο που είχε αναθέσει στη χώρα μας η ρωσική χιτλερική υπερδύναμη να εμποδίσει την ένταξη της Δημ. της Μακεδονίας στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ ώστε να την απορροφήσει η Ρωσία στον κάθετο ορθόδοξο άξονα Σερβίας-Ελλάδας. Η πτώση του εθνικιστή Γκρούεφσκι και η άνοδος του ψευτοευρωπαίου Ζάεφ στην εξουσία της γειτονικής χώρας σηματοδοτεί την ταχύτερη κίνηση της γειτονικής χώρας προς τη Ρωσία αλλά με έναν τρόπο που να φαίνεται ταχύτερη κίνηση προς την ΕΕ. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο όποια πρόοδος εμφανιστεί σαν πρόοδος στο όνομα της γειτονικής χώρας εκτιμάμε ότι θα είναι πρόοδος προς την άλωσή της από το νεοχιτλερικό άξονα και όχι μια αντιεθνικιστική κίνηση. Αν η Δύση ήταν πραγματικά δημοκρατική στην ηγεσία της και όχι ένα άθροισμα από καιροσκόπους μονοπωλιστές που πουλάνε στο διάβολο την ψυχή τους για καλές σχέσεις με κάθε εκβιαστή που τους εξασφαλίζει μια ένοχη ηρεμία στις χρηματιστικές τους υποθέσεις, θα απαιτούσαν να αλλάξει η Ελλάδα την αντίληψή της για τις διεθνείς σχέσεις και όχι η Δημοκρατία της Μακεδονίας το όνομά της.

Η νέα φάση λοιπόν απαιτεί η Αθήνα να μετατραπεί ξαφνικά από στραγγαλιστή της γειτονικής χώρας (για να αποτρέψει την ένταξή της στους δυτικοευρωπαϊκούς θεσμούς) σε «σανίδα σωτηρίας» της, δηλ. σε γέφυρα ένταξής της στο ρωσοκινεζικό άξονα του φασισμού και του πολέμου αρκεί το θύμα να συνεχίσει να απειλείται από τον υποστηριζόμενο από τη Δύση αλβανικό σοβινισμό-διαμελισμό.

Γι’ αυτό εδώ ο Μπουτάρης όχι μόνο δεν αδυνάτισε πολιτικά για τις τολμηρές δηλώσεις του αλλά βγήκε στην αντεπίθεση, αυτή τη φορά με νέες αναπάντητες δηλώσεις για να μας αποκαλύψει τις ισχυρές πλάτες που διαθέτει:

«Τον περίεργο θόρυβο που δημιουργήθηκε ότι είπα “Μακεδονία” τον περνάω παγερά αδιάφορος. Η αναζωπύρωση τέτοιων περιστατικών μόνο κακό κάνει σε αυτή την προσπάθεια ανάπτυξης καλύτερων σχέσεων. Πριν φύγουμε μίλησα με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, που μας παρακινεί να κάνουμε τέτοιου είδους συνεργασίες με τα Σκόπια. Κάθε προσπάθεια σπίλωσης αυτής της κατάστασης είναι και εθνικά επικίνδυνη γιατί η θέση της Ελλάδας είναι μια σύνθετη ονομασία. Όταν έχουμε τους εθνοκάπηλους, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να κρατάμε στην επιφάνεια μια διαμάχη που πρέπει να πάψει. Να πάψει η διαμάχη και να βρεθεί λύση» (HuffPostGreece, 17/11).

Για όποιον δεν κατάλαβε, το νέο μεγάλο αφεντικό με τα σκυλάκια του στο Άγιο Όρος* – πρώην στελέχη του ψευτοΚΚΕ και θαυμαστές σοσιαλφασιστικών δικτατοριών της Ανατολικής Ευρώπης που μεταλλάχτηκαν ξαφνικά σε συνδαιτυμόνες νατοϊκών συνδιασκέψεων – αναπροσαρμόζουν την εθνικά ενδεδειγμένη στάση με βάση τις νέες συνθήκες! Αν η Δημοκρατία της Μακεδονίας υποκύψει στους εδώ κολαούζους του Πούτιν και αλλάξει την σχέση της με την ΕΕ και το όνομά της όπως αυτοί θα θέλανε, τότε δεν αποκλείεται να έρθει η ώρα εκείνη που οι στραγγαλιστές θα κρίνουν ότι το όνομα Μακεδονία δεν μας χωρίζει αλλά μας ενώνει. Αυτό δεν θα είναι ο θρίαμβος του διεθνισμού αλλά της ιμπεριαλιστικής υποδούλωσης. Είναι κάτι ανάλογο με αυτό που ζει η Ελλάδα με την Τουρκία. Ο λαός μας μαθαίνει να τη μισεί όταν πάει κόντρα με τη Ρωσία και να την αγαπάει όταν υποτάσσεται σε αυτήν. Έτσι ανάλογα μισεί ή αγαπάει τον Ερντογάν, που τώρα η σιχαμερή άρχουσα τάξη μας τον καλεί στην χώρα μας για να τον συγχαρεί για την υποταγή του στο νέο αφεντικό της.

*δες επίσκεψη Πούτιν