Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κανένα ενδιαφέρον από τους σαμποταριστές για το εργοστάσιο της VW

Πολλές μεγάλες βιομηχανίες μεταφέρουν τα εργοστάσιά τους σε διαφορετικές χώρες από τη «δική τους». Αυτό το κάνουν για οικονομικούς λόγους και είναι μια φυσική λειτουργία του καπιταλισμού να ρίχνει το κόστος του προϊόντος που παράγει για να είναι ανταγωνιστικός στην παγκόσμια αγορά και να το πουλά εύκολα.

Σε αυτή τη γραμμή η βιομηχανία αυτοκινήτων VW Group αναζητά χώρα για ένα εργοστάσιό της στην περιοχή των Βαλκανίων γιατί εκτιμά ότι αυτό θα έχει οικονομικά οφέλη για την ίδια.
Τέτοιου είδους επενδύσεις δημιουργούν χιλιάδες θέσεις εργασίας σε μία αποβιομηχανοποιημενη χώρα σαν την δικιά μας, μειώνοντας την ανεργία, ενώ από την άλλη η εξαγωγή των αυτοκινήτων «καταγράφεται εξαγωγή της συγκεκριμένης χώρας, η οποία και εισπράττει τους ανάλογους δασμούς και φόρους…Η Ελλάδα λοιπόν, την εποχή των ευκαιριών στην Ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία, δεν προσεγγίζει καν τους επίδοξους επενδυτές, χάνοντας την ευκαιρία μεγάλων επενδύσεων και χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας. Σημειώστε πως μία πλήρης μονάδα παραγωγής οχημάτων μπορεί να απασχολήσει και 10.000 εργαζόμενους»( https://www.newsauto.gr/news/chathike-akoma-mia-terastia-ependisi-gia-tin-ellada/).
Με γνωστή την απόφαση της VW τέσσερεις χώρες, Ρουμανία, Σερβία, Βουλγαρία και Τουρκία προσέγγισαν την εταιρεία για να κατασκευάσει το εργοστάσιό της στο έδαφός τους. Φυσικά η Ελλάδα εξ αιτίας των σαμποταριστών που τη διοικούν δεν ενδιαφέρθηκε καν. Έτσι η παραγωγή της συνεχίζει να μην αναπτύσσεται με όλα όσα σημαίνει για την ανεργία, την εργατική τάξη, τους μισθούς, τα μεροκάματα και τις συντάξεις.