Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

O ΣΥΡΙΖΑ δίνει ώθηση στις κινητοποιήσεις των Μπούτα - ΠΑΜΕ και απομονώνει τα Τέμπη για να διαλύσει τον αγώνα των αγροτών

Πίσω από τη σοσιαλφασιστική δημαγωγία του ενάντια στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες κρύβεται το χτύπημα ενάντια στην αγροτική παραγωγή

Η ΟΑΚΚΕ με την ανακοίνωσή της (που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα στις 2/2) υποστήριξε τον αγώνα των μικρών και μεσαίων φάρμερ ενάντια στο χτύπημα της  σχετικά πιο σύγχρονης αγροτικής παραγωγής που αυτοί εκπροσωπούν, το οποίο επιχειρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τη μεγάλη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και της φορολογίας τους. Ταυτόχρονα χτυπήσαμε τη διασπαστική γραμμή του ψευτοΚΚΕ και του «Πανελλαδικού Συντονιστικού των Μπλόκων» (Μπούτας) που ελέγχεται από αυτό, με αιτήματα που εξυπηρετούν κυρίως τους μικρούς ή μεγαλύτερους γαιοκτήμονες

που νοικιάζουν σε αγρότες γη και κάνουν άλλη κύρια δουλειά (δημόσιοι υπάλληλοι, δικηγόροι, γιατροί κλπ) και τους οποίους το ψευτοΚΚΕ θέλει να εντάξει στους αγρότες για να φοροδιαφεύγουν ή να ασφαλίζουν τους συγγενείς τους στον ΟΓΑ (αφορολόγητο 30.000 Ευρώ για όλους όσους ασχολούνται έστω και λίγο με αγροτικές δραστηριότητες χωρίς διάκριση). Επίσης, τονίσαμε τον κίνδυνο από την εμφάνισητης ναζιστικής συμμορίας της «Χρ. Αυγής» στα μπλόκα και την ανάγκη απόκρουσης της προσπάθειας των ναζιστών να μπουν στο αγροτικό κίνημα.

Η εκτίμησή μας για την ουσιαστική σύμπλευση ψευτοΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ και το διασπαστικό ρόλο του ψευτοΚΚΕ στο κίνημα των φάρμερ αγροτών, επιβεβαιώθηκε σχεδόν αμέσως μετά τη δημοσίευση της πιο πάνω ανακοίνωσης. Αυτό αποδείχτηκε όταν το «Πανελλαδικό Συντονιστικό των Μπλόκων», δηλαδή το σχήμα του ψευτοΚΚΕ στα μπλόκα με κέντρο τη Νίκαια, διοργάνωσε από κοινού σχεδόν με την κυβέρνηση, την κάθοδο στην πρωτεύουσα των ελεγχόμενων από αυτό μπλόκων με τρακτέρ, σε σύγκρουση με τα μπλόκα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και, κυρίως, με το ισχυρό μπλόκο των Τεμπών, που διαφώνησαν και δεν συμμετείχαν.

Η κάθοδος του Μπούτα στο Σύνταγμα με είκοσι τρακτέρ πλαισιωμένου από τις σημαίες του ΠΑΜΕ, έγινε με τη συμπαράσταση των καθεστωτικών ηγεσιών των ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΒΕΕ, μέσα σε ένα σκηνικό που είχε και συγκρούσεις με ΜΑΤ, και επιχείρηση μπούκας στο υπουργείο, αλλά και αλλεπάλληλα κυβερνητικά καλέσματα σε διάλογο αλλά και συσκέψεις Τσίπρα-Αποστόλου-Κατρούγκαλου για να συζητήσουν τα αιτήματα της Νίκαιας, και με όλα τα δελτία ειδήσεων να δείχνουν εικόνες από το Σύνταγμα, και καμία εικόνα από τα Τέμπη. Όλα αυτά έδωσαν μεγάλη ώθηση  στο χωρίς μεγάλο κύρος μέτωπο του ψευτοΚΚΕ στους αγρότες.

Προηγούμενα ο «αδιάλλακτος» Μπούτας είχε γίνει δεκτός από τον υπουργό Εσωτερικών και συνεννοήθηκε με τον υπουργό δημόσιας τάξης για να πάρει άδεια (!!!) να κατεβάσει τα 20 τρακτέρ στην πρωτεύουσα για τη διοργάνωση του αντικυβερνητικού συλλαλητηρίου!!!

Η επίδειξη ισχύος του ψευτοΚΚΕ δεν ήταν καθόλου αντικυβερνητική, είχε την ίδια μορφή με τις κρατικές απεργίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις οποίες καλεί και ο ΣΥΡΙΖΑ, με το ίδιο αντιευρωπαϊκό και αντιπαραγωγικό πλαίσιο, που δημιουργούν απλά σκηνικά εξέγερσης για τις τηλεοράσεις του εξωτερικού. Άλλωστε ο Μπούτας αποχώρησε ήσυχα μαζί με την πομπή των 20 τρακτέρ, παρόλο που δεν πήρε τίποτα από την κυβέρνηση, αφού πήρε τις τηλεοπτικές εικόνες εξέγερσης που ήθελε. Ο στόχος του ήταν να πνίξει το κίνημα που έχει στην αιχμή του τα κυβερνητικά μέτρα που εξοντώνουν τους αγρότες το οποίο αναπτύχθηκε με κέντρο το μπλόκο των Τεμπών. Το ότι η κυβέρνηση επέτρεψε στο ψευτοΚΚΕ να κατεβάσει τα τρακτέρ-σαν εικόνα και όχι στην ουσία- στην Αθήνα, την ώρα που όλοι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ακόμα περιμένουν μία πρόσκληση διαλόγου, έδωσε στο τελευταίο τη δυνατότητα να εμφανιστεί σαν η πιο βασική  δύναμη  ικανή να φέρει σε όλους τη νίκη αν συνταχθούν πίσω του, οπότε θα μπορέσει να τους διαλύσει και να τους πάρει στο γκρεμό.

Στο Σύνταγμα αποκαλύφθηκε επίσης τελικά που είναι το πολιτικό κέντρο της ναζιστικής συμμορίας της «Χ. Αυγής», αφού σε αυτή την κεντρική σύγκρουση ανάμεσα στο μπλόκο των Τεμπών και στο Συντονιστικό των αγροτών από τη μια μεριά και στο ψευτοΚΚΕ με το συντονιστικό των μπλόκων του, οι χρυσαυγίτες συμπαρατάχθηκαν με τη συμμετοχή τους στο Σύνταγμα με το ψευτοΚΚΕ. Για τα μάτια του κόσμου στήθηκε στο τέλος της συγκέντρωσης της Παρασκευής μία στιγμή «έντασης» ανάμεσα στο ΠΑΜΕ και στους χρυσαυγίτες, όπου οι πρώτοι απώθησαν τους δεύτερους, και όλοι διαλύθηκαν στη συνέχεια ήσυχα.

Το μεγάλο κέρδος που είχε το ψευτοΚΚΕ με τη μεθόδευση της καθόδου των τρακτέρ στην πρωτεύουσα αποδείχτηκε με το πρώτο ανοιχτό  ρήγμα στο  προοδευτικό αγροτικό στρατόπεδο.

Θυμίζουμε ότι όταν ξεκίνησαν τα μπλόκα στα μέσα Γενάρη, το μπλόκο των Τεμπών είχε διαμορφώσει κοινά αιτήματα με μία σειρά αγροτοσυνδικαλιστικών οργανώσεων κάτω από την ομπρέλα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών. Στον πυρήνα αυτών των αιτημάτων ήταν να μείνει η φορολογία στο 13% και να μην πάει στο 26%, να μην υποχρεωθούν οι αγρότες σε προκαταβολή 100%, να κατοχυρωθεί αφορολόγητο στις 12.000 Ευρώ στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, να μην αυξηθούν οι εισφορές στον ΟΓΑ, και να αναδιαρθρωθεί το ταμείο ώστε να εξυπηρετεί τους επαγγελματίες αγρότες, να επανέλθουν οι φοροελαφρύνσεις στο πετρέλαιο, να μειωθεί ο ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, να  γίνει το μητρώο των επαγγελματιών αγροτών και μία σειρά άλλων μέτρων για την ενίσχυση της παραγωγής. Με αυτά τα αιτήματα κατηγορήθηκαν από το ψευτοΚΚΕ ότι αποδέχονται τις πολιτικές της ΕΕ και της ΚΑΠ και ότι υπηρετούν τους μεγαλοαγρότες. Σε αντιδιαστολή το ψευτοΚΚΕ έχει φτιάξει έναν απέραντο κουβά γενικών αιτημάτων, (που σε γενικές γραμμές ζητάν από το κράτος να σώσει την πιο καθυστερημένη  μικρή παραγωγή), όχι γιατί πιστεύει ότι αυτό είναι δυνατό, αλλά για να θάψει τη σύγχρονη παραγωγή που επιβιώνει ακόμα στη χώρα του σαμποτάζ.  Γι αυτό στα αιτήματά του πάνω απ όλα απέρριπτε το μητρώο των αγροτών και το διαχωρισμό σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, ήθελε 30.000 Ευρώ αφορολόγητο για όλους όσους εμφανίζουν αγροτική δραστηριότητα, δηλαδή και για όλους εκείνους που έκαναν άλλες δουλειές αλλά είχαν πάρει επιδοτήσεις επειδή είχαν ένα κομμάτι γης ή που νοίκιαζαν γη χωρίς να έχουν καμία σχέση με αγροτική δραστηριότητα, και 45% φορολόγηση για τους αγρότες με πάνω από 40.000 εισόδημα το χρόνο, τη στιγμή που έμπαινε ζήτημα προκαταβολής φόρου 100% από την κυβέρνηση, πράγμα που σήμαινε πλήρη εξόντωση του μεσαίου  φάρμερ. Με αυτό τον τρόπο θέλει να διευκολύνει τον Τσίπρα να κλιμακώσει την υπερφορολόγηση των σχετικά πιο εύπορων αγροτών. Εννοείται ότι από τον κουβά του δήθεν «ταξικού» αυτού αιτηματολογίου απουσίαζε οποιαδήποτε αναφορά στους εργάτες γης, στο αγροτικό ντόπιο και μεταναστευτικό προλεταριάτο. Τουλάχιστον, οι πραγματικά μικροί και μεσαίοι αγρότες, στα πλαίσια της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών είχαν βάλει από την αρχή το αίτημα για ασφάλιση των 300.000 περίπου μεταναστών εργατών γης και νομιμοποίησή τους, δηλαδή βάζουν το ζήτημα να χτυπηθεί η μαύρη εργασία, σε αντίθεση με τον Μπούτα που δεν έχει βάλει ποτέ τέτοιο αίτημα, κάτι που αποκαλύπτει τη μαύρη φασιστική γραμμή του.

Η πρωτοβουλία του Συντονιστικού των Μπλόκων για σύσκεψη στη Νίκαια και πορεία στην Αθήνα  έφερε ένα πρώτο ανοιχτό ρήγμα ανάμεσα στα ως χθες σύμμαχα μπλόκα των Τεμπών, στο οποίο την ηγεσία έχουν αγροτοσυνδικαλιστές προερχόμενοι από το χώρο της ΝΔ, και τα μπλόκα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών στην οποία την ηγεσία έχουν αγροτοσυνδικαλιστές προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ. Αντιθέσεις είχαν εκδηλωθεί μεταξύ τους από τα τέλη Γενάρη, αλλά για πρώτη φορά αυτές εκδηλώθηκαν ανοιχτά με την πορεία της Νίκαιας στην Αθήνα.

Έτσι, η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών ζήτησε συνεννόηση με τον Μπούτα και πρότεινε το Σύνταγμα να γίνει Δευτέρα-Τρίτη αντί για Παρασκευή-Σαββάτο-Κυριακή. Αυτό δεν το ήθελε ο Μπούτας που οργάνωσε την κάθοδο στο Σύνταγμα, για να πάρει ο ίδιος και το κόμμα του την ηγεμονία στα μπλόκα και να μην την μοιραστεί με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών.

Το μπλόκο των Τεμπών πάντως, δείχνοντας μια αξιοσημείωτη σταθερότητα σε σχέση με το κλίμα μιας τάχατε μεγάλης σύγκρουσης που έφτιαχναν κυβέρνηση και Μπούτας, διαχώρισε από την αρχή τη θέση του και δήλωσε ότι δεν θα συμμετέχει στη σύσκεψη της Νίκαιας, ούτε στο Σύνταγμα. Στη συνέχεια το μπλόκο των Τεμπών μαζί με 24 άλλα μπλόκα διαμόρφωσε και απεύθυνε στην κυβέρνηση μία σειρά αιτημάτων χωριστών ακόμα και από αυτά που είχαν συμφωνηθεί στην αρχή στα πλαίσια της κοινής ως τότε με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών. Η βασική διαφορά ήταν η έμφαση στο διαχωρισμό του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη με την προσθήκη του αιτήματος να είναι κριτήριο για έναν τέτοιο διαχωρισμό το ότι ποσοστό 61% του εισοδήματος προέρχεται από αγροτική δραστηριότητα αντί για το 35% που προβλέπει ο νόμος σήμερα. Αυτή ήταν μία αποφασιστική ρήξη με το αιτηματολόγιο της Νίκαιας και τα μπλόκα του Μπούτα που ανέδειξε σε αιτία πολέμου το οποιοδήποτε αίτημα για διαχωρισμό σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και σε αγρότες που το αγροτικό επάγγελμα είναι δευτερεύον, γιατί τάχα αυτός ο διαχωρισμός εξυπηρετεί τους μεγαλοαγρότες και την ΕΕ!

Η Νίκαια υποχώρησε από το αίτημα για αφορολόγητο 30.000 Ευρώ και υιοθέτησε το αίτημα για αφορολόγητο των 12.000 Ευρώ με το οποίο κατέβηκε στο Σύνταγμα, προφανώς για να εισπράξει μία οποιαδήποτε υποχώρηση της κυβέρνησης στο θέμα αυτό, αφού το αφορολόγητο των 30.000 Ευρώ ήταν ένα αίτημα που δεν υπήρχε περίπτωση να ικανοποιηθεί, και μπήκε μόνο για τη διάσπαση με τους μεσαίους αγρότες.

Οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών έχουν ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό πάνω στις προτάσεις τους. Όμως καμία τέτοια συνάντηση δεν προγραμματίστηκε μέχρι σήμερα από την κυβέρνηση, παρόλο που η κυβερνητική εκπρόσωπος  Γεροβασίλη υποκριτικά επαίνεσε τη διάθεσή τους για διάλογο ακριβώς την ώρα που ο Μπούτας παρέλαυνε με τα τρακτέρ του με κρατική άδεια στο Σύνταγμα. Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση άδειασε εντελώς τα Τέμπη πράγμα που καμιά κυβέρνηση δεν θα έκανε την ώρα που μόνο τα Τέμπη ήθελαν διαπραγματεύσεις μαζί της. Το πόσο κνίτης είναι ο Τσίπρας και το πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μετωπική οργάνωση του ψευτοΚΚΕ μέσα στα υπουργεία φάνηκε εδώ όσο ποτέ άλλοτε. Αν το μπλόκο της Νίκαιας ήταν ο αληθινός κύριος εχθρός της κυβέρνησης και όχι ο αληθινός της σύμμαχος τότε αυτή αμέσως θα άρχιζε συζητήσεις με τα Τέμπη και θα έκλεινε το «στρατηγό Μπούτα» με τα  τρακτέρ του έξω από την Αθήνα εμφανίζοντάς τον είτε αδύναμο, είτε έναν λούμπεν ταραξία χωρίς πολιτικό κύρος. Έκανε ακριβώς το αντίθετο: Έβγαλε τον Μπούτα ήρωα και το Μπλόκο των Τεμπών φιλοκυβερνητικό και διασπαστικό του αληθινού «δυναμικού» αγώνα, δηλαδή έριξε με σύστημα νερό στο μύλο του ψευτοΚΚΕ που χαρακτηρίζει τα Τέμπη «φιλοκυβερνητικά». Το κυριότερο είναι ότι αμέσως μετά ζήτησε προτάσεις από όλους τους αγρότες που σημαίνει ιδιαίτερα από τον Μπούτα. Αυτό αποδεικνύει τη συνεννόηση κυβέρνησης-ψευτοΚΚΕ και το πόσο στήνεται ο βρόγχος γύρω από τα Τέμπη και τη Συντονιστική των Αγροτών.

Βεβαίως ούτε τα Τέμπη έχουν δείξει τον πολιτικό χαρακτήρα που πρέπει. Γιατί ενώ δέχονται τόσο ωμές επιθέσεις από τη Νίκαια και το ψευτοΚΚΕ, δεν έχουν καταγγείλει  ανοιχτά τη διασπαστική τακτική τους και τα αντιδραστικά αιτήματά. Αν δεν δοθεί ανοιχτά αυτή η πάλη, όπως και η πάλη ενάντια στην προσπάθεια των ναζιστών της «Χ.Α» να εγκατασταθούν στον αγροτικό συνδικαλισμό, αν οι αγρότες δεν αναζητήσουν μορφές ενότητας με το λαό, και όχι σύγκρουσης όπως οι εκβιαστικοί αποκλεισμοί δρόμων, δεν θα μπορέσουν να αντισταθούν αποτελεσματικά στην επίθεση της κυβέρνησης και του σοσιαλφασιστικού σαμποταριστικού μετώπου ψευτοΚΚΕ- ΣΥΡΙΖΑ-ΧΑ που αυτή εκπροσωπεί.

Έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι αυτή η στάση των μπλόκων που είναι συσπειρωμένα πίσω από τα Τέμπη και ακόμα περισσότερο των μπλόκων που είναι συσπειρωμένα πίσω από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, δεν έχει να κάνει μόνο με τον αστικό και μικροαστικό χαρακτήρα του προοδευτικού αγροτικού κινήματος, αλλά και με το ρόλο της ηγεσίας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μέσα σε αυτά τα μπλόκα.  Ο Μητσοτάκης όλο και περισσότερο αποδεικνύεται ένας φίλος του Τσίπρα μέσα στη ΝΔ όπως και η Γεννηματά μια φίλη του Τσίπρα στο ΠΑΣΟΚ, που έχει πια χάσει και το όνομά του και έχει πολιτικά ΔΗΜΑΡοποιηθεί. Δεν υπάρχει περίπτωση το προοδευτικό αγροτικό κίνημα ενάντια στην καταστροφική φορολογία να νικήσει αν δεν διαχωριστεί ανοιχτά και μαχητικά από το ψευτοΚΚΕ, πράγμα που εμποδίζεται από τους πουλημένους  στην κυβέρνηση ηγέτες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.