Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Εκδόθηκε το νέο φύλλο της Νέας Ανατολής (αρ. φ. 558, Ιούνης-Οκτώβρης 2021). Στην έντυπη έκδοση περιλαμβάνονται άρθρα που έχουν δημοσιευτεί ήδη στην ιστοσελίδα (δες εδώ https://www.oakke.gr/component/k2/item/665 τα περιεχόμενα του φύλλου).

 

Αναδημοσιεύουμε από την έντυπη έκδοση το πιο κάτω κείμενο σχετικά με τη μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση αυτού του φύλλου της εφημερίδας:

 

«Μήνυμα της Συντακτικής Επιτροπής για τη μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση αυτού του φύλλου της Νέας Ανατολής

 

Αγαπητοί φίλοι αναγνώστες της Νέας Ανατολής.

Σας ζητάμε συγνώμη για την ασυνήθιστα αργοπορημένη έκδοση αυτού εδώ του φύλλου της έντυπης Νέας Ανατολής. Όπως γνωρίζετε η εφημερίδα μας είναι γενικά μηνιάτικη σχεδόν από την αρχή της έκδοσης της. Ωστόσο δυο ή και τρεις φορές το χρόνο, όταν πέφτουν απανωτά γεγονότα που θέλουν το σχολιασμό τους, ή όταν κάποια μεγάλα κείμενα, σχετικά δοκιμιακού χαρακτήρα θέλουν περισσότερο χρόνο για να γραφτούν, αλλά θα πρέπει να περιλαμβάνονται στην έντυπη έκδοση, τότε βγάζουμε ένα διπλό, δηλαδή ένα διμηνιαίο τεύχος. Αυτή τη δυνατότητα τα τελευταία χρόνια μας τη δίνει με σχετικά λιγότερες πολιτικές αβαρίες από όσο παλιότερα το γεγονός ότι μπορούν να κατεβαίνουν τα πιο επείγοντα για δημοσίευση κείμενα στην ηλεκτρονική σελίδα της Νέας Ανατολής.

Αυτή η ευελιξία βοηθάει την έντυπη έκδοση της εφημερίδας να είναι πιο ολοκληρωμένη παρόλο που έτσι χάνει πολύ στο να δίνει σε πιο εύλογο χρόνο πολιτικές απαντήσεις στο συγκεκριμένο πιο περιορισμένο σε σχέση με την ηλεκτρονική έκδοση κοινό της. Από την άλλη όμως η έντυπη έκδοση εκπλήρωνε πάντα λίγο πολύ και το ρόλο που θα μπορούσε να παίξει σε μια άλλη φάση ανάπτυξης της ΟΑΚΚΕ ένα θεωρητικό περιοδικό.

Τον τελευταίο χρόνο όμως, ιδίως από το καλοκαίρι και μετά, αυτή η κάπως «οργανωμένη ασυνέπεια» ξεπέρασε τα όρια της με αποτέλεσμα να ξεπεράσουμε κατά πολύ και το δίμηνο με το τετράμηνο φύλλο που έχετε μπροστά σας. Η αληθινή αιτία είναι ότι ακόμα δεν έχουμε προσαρμοστεί ως προς τον τρόπο δουλειάς μας σε μια πολιτική πραγματικότητα που έχει αρχίσει να αλλάζει ραγδαία. Πρόκειται για το νέο ποιοτικά ταχύτερο ρυθμό με τον οποίο τρέχουν οι παγκόσμιες οπότε και οι εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις. Με πιο απλά λόγια θα λέγαμε ότι έχει αρχίσει να ξεδιπλώνεται συντονισμένα και πολύ πιο ανοιχτά από οποτεδήποτε ως τώρα η επίθεση του ρωσοκινέζικου νεοχιτλερικού άξονα κυρίως στην Ευρώπη, αλλά και στην Ασία, ιδιαίτερα στην Κεντρική και στη Δυτική. Ακριβώς, και σε ανάλογη ένταση με αυτή την επίθεση, οξύνονται με πρωτοφανείς ρυθμούς οι εσωτερικές αντιθέσεις στην ΕΕ, οι αντιθέσεις ΕΕ-ΗΠΑ καθώς και η στρατηγική πτώση και η εσωτερική πολιτική κρίση της αμερικάνικης υπερδύναμης. Αιχμή του δόρατος της νεοχιτλερικής επίθεσης είναι αυτή τη στιγμή ο καλο-υπολογισμένος ρώσικος ενεργειακός εκβιασμός ακριβώς στο έβγα από την πανδημία, ο οποίος δυναμώνει τους παράγοντες για μια νέα μεγάλη οικονομική και πολιτική κρίση ειδικά της ευάλωτης ενεργειακά Ευρώπης.

Όταν έτσι τρέχουν τα αφεντικά φαντάζεται κανείς πόσο γρήγορα πρέπει να τρέχουν τα ντόπια τσιράκια τους με τα κοντά ποδαράκια τους για να τα προλάβουν. Πόσο γρήγορα καίγονται δάση για να γίνονται επειγόντως ανασχηματισμοί που υποτάσσουν τη δυτική ακόμα βάση της ΝΔ στο ρώσικο ΣΥΡΙΖΑ ή πόσο λαχανιασμένα πρέπει να τριγυρνάνε με ένα αεροπλάνο και ένα διπλωματικό βαλιτσάκι στη Μεσόγειο, στην Αφρική, στην Ασία με έτοιμη μια πένα για τις πολιτικές επαφές και τις συμφωνίες που θα τους έχει ετοιμάσει υπομονετικά η νεοτσαρική διπλωματία για να συνυπογράφουν με τους διάφορους πράκτορες ή τα θύματά της.

Όλες αυτές οι ταχύτατες αλλαγές έπρεπε χοντρικά να αποτυπωθούν στο φύλλο αρ. 558 που έχετε μπροστά σας με μια σειρά εκτεταμένων αναλύσεων που στους παλιούς κανονικούς καιρούς θα μας παίρνανε διπλάσιο καιρό. Διαβάζοντας βέβαια κανείς τα χρονικά προηγούμενα από αυτά τα κείμενα που έχουν γραφτεί, όπως πχ τους μεγάλους εμπρησμούς του καλοκαιριού και τον ανασχηματισμό θα διαπιστώσετε ότι ήδη έχουν κάπως παλιώσει καθώς νέα, συχνά πολύ σημαντικά γεγονότα έχουν μεσολαβήσει. Όμως είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γι αυτού του είδους το «πάλιωμα» γιατί τα νέα γεγονότα εντάσσονται ακόμα αρμονικά στην παλιά ανάλυση και την επαληθεύουν και έτσι προσφέρονται για την καλύτερη κατανόηση και την ανάπτυξή της από τον ίδιο τον αναγνώστη. Αυτό είναι πιο φανερό με τους εμπρησμούς με την περίπτωση των ανεμογεννητριών, όπου είχαμε γράψει ότι η ακύρωση της εγκατάστασης τους σε ψηλά σημεία στην Εύβοια και αλλού ήταν ο δεύτερος στόχος των εμπρηστών, ενώ ο πρώτος ήταν η μερική εκκαθάριση της ΝΔ και ειδικά του αντιπανδημικού επιτελείου μέσω του ανασχηματισμού. Ο,τι ακολούθησε επαληθεύει αυτή την ανάλυση. Αυτό που θα θέλαμε πάνω απ όλα σαν μαρξιστές είναι να γινόμαστε όλο και λιγότερο απαραίτητοι στον αναγνώστη μας καθώς θα περνάνε και στα δικά του χέρια η μέθοδος της ανάλυσης και πάνω απ όλα η κατανόηση της διαλεκτικής που υπάρχει μέσα στα ίδια τα πράγματα.

Και για να επανέλθουμε στο πρόβλημα από το οποίο ξεκινήσαμε: Είμαστε ευχαριστημένοι με αυτά που γράφουμε σε αυτό το φύλλο, αλλά λυπούμαστε πολύ που άργησαν τόσο πολύ να φτάσουν ειδικά τα χρονικά πρώτα άρθρα, στους φίλους μας που διαβάζουν μόνο την έντυπη έκδοση. Θα φροντίσουμε αυτό να μην ξαναγίνει. Ένα από τα πράγματα που νομίζουμε ότι πρέπει να αλλάξουμε μπροστά στον καταρρακτώδη ρυθμό των εξελίξεων είναι να υπάρχει μια σύντομη αρθρογραφία-σχολιασμό πρώτης ανάγκης που θα μπαίνει στην ιστοσελίδα για να απαντάει στα σημαντικά γεγονότα. Αυτήν την πρόταση την έχουν κάνει πολλοί αναγνώστες στο παρελθόν κι έχουν απόλυτο δίκιο. Αν νέα πιο διεξοδικά κείμενα για το συγκεκριμένο ζήτημα δεν υπάρξουν αυτό το υλικό θα μαζεύεται και θα πηγαίνει στην έντυπη έκδοση μαζί με όποιο θεωρητικό κείμενο θα έχει παραχθεί ως τότε και έτσι θα εκδίδεται ακόμα έστω μικρότερη, αλλά πιο φρέσκια η έντυπη Νέα Ανατολή.

Αγαπητοί φίλοι θα μπορέσουμε κάποια στιγμή να συζητήσουμε μαζί σας κι άλλες προτάσεις για καλυτέρευση της εφημερίδας.

Σας Ευχαριστούμε πολύ.

Η Συντακτική της Νέας Ανατολής

Αθήνα 8 Νοέμβρη 2021»