Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ

ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΩΡΑΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ  ΣΤΙΣ  7.00 μ.μ - Πληροφορηθήκαμε ότι το πρωί της Κυριακής 29 Μαΐου που είχαμε προγραμματίσει την εκδήλωσή μας για την Ουκρανία, γίνεται ο Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας για τον οποίο δυστυχώς δεν είχαμε ενημερωθεί από τον Δήμο της Αθήνας - χωρίς να πιστεύουμε ότι αυτό έγινε εσκεμμένα. Αναγκαστήκαμε για το λόγο αυτό, να μεταθέσουμε την ώρα της εκδήλωσής μας για τις 7.00 το απόγευμα της ίδιας μέρας. 

 

 Αγαπητοί φίλοι

Με την παραπάνω αφίσα: Καλούμε όλους τους φίλους μας, όλους τους αριστερούς και δημοκράτες, όλους τους γνήσιους πατριώτες που πραγματικά πονάνε και ανησυχούν για το τερατώδες που διαπράττεται καθημερινά μπροστά στα μάτια όλης της ανθρωπότητας, τον βιασμό δηλαδή μιας ολόκληρης χώρας και των ηρωικών μαχητών κατοίκων της από τις κατακτητικές ορδές μιας νεοχιτλερικής υπερδύναμης, η οποία ταυτόχρονα στραγγαλίζει ενεργειακά όλη την Ευρώπη, να έρθουν στην εκδήλωση-ομιλία που διοργανώνει την Κυριακή το πρωί στις 11.30 στην πλατεία Κοραή, στην Αθήνα, η ΟΑΚΚΕ.

Ο κύριος στόχος αυτής της εκδήλωσης είναι να βοηθήσει σε μια διαδικασία απελευθέρωσης των συνειδήσεων του λαού μας ώστε να μπορέσει να δημιουργηθεί ένα πλατύ κίνημα συμπαράστασης στον ουκρανικό λαό, που θα είναι ταυτόχρονα και ένα κίνημα αντίστασης στον νέο φασιστικό Άξονα Ρωσίας-Κίνας.

 

Γιατί το πολύ μεγάλο, το τεράστιο ζήτημα με την συμπαράσταση στην Ουκρανία είναι ότι αυτή μπλοκάρεται, υπονομεύεται και με σύστημα επιχειρείται να απομαζικοποιηθεί, παρόλο που ξεκίνησε με ορμή και μαζικότητα στα πρώτα της βήματα και ενώ ακόμα οι μάζες παραμένουν αταλάντευτα εχθρικές στους εισβολείς. Αυτή η σχετική απομαζικοποίηση δεν έγινε μόνο στην διαβρωμένη βαθιά από τους ρωσόφιλους Ελλάδα, αλλά στην ουσία σε όλη την Ευρώπη, και πιο πολύ στον Τρίτο Κόσμο για ένα κυρίως λόγο: Γιατί οι εισβολείς, οι βιαστές, οι βασανιστές, οι ισοπεδωτές της Ουκρανίας, πριν επιτεθούν σε όλο τον πλανήτη έχουν αφοπλίσει ιδεολογικά, έχουν δηλητηριάσει, ή ακόμα χειρότερα έχουν εξαπατήσει πολιτικά και έχουν στρατολογήσει για τους σκοπούς τους κάποια καίρια πολιτικά αποσπάσματα μέσα σε εκείνες τις κοινωνικές τάξεις που στην ιστορία ήταν οι ηγέτες και οι εμψυχωτές και οι πιο αδιάλλαχτοι εχθροί των εισβολέων, των βιαστών, των βασανιστών, των ισοπεδωτών των λαών και οργάνωναν τα κινήματα εναντίον τους.

Όλο δηλαδή το ζήτημα σήμερα, και η βασική διαφορά των σημερινών από τα μαζικά αντιφασιστικά δημοκρατικά και εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα του προηγούμενου παγκόσμιου πόλεμου ενάντια στον γερμανικό και το γιαπωνέζικο ιμπεριαλισμό, ή από τα μαζικά κινήματα ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και τις στρατιωτικές επεμβάσεις του μετά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο και ως πολύ πρόσφατα, είναι ότι οι σημερινοί ρώσοι και κινέζοι Χίτλερ, προέρχονται από την προδοσία και τη λεηλασία εργατικών κρατών. Έτσι   μπόρεσαν να διεισδύσουν, να λεηλατήσουν και να αποπροσανατολίσουν χρησιμοποιώντας σαν πράκτορες τους τους αντίστοιχους τοπικούς προδότες, όλα τα εργατικά κόμματα και μέσω αυτών όλα τα δημοκρατικά και εθνικά αντι-ιμπεριαλιστικά κινήματα όλων ανεξαίρετα των χωρών του κόσμου. Αυτά σήμερα συνήθως προβάλλουν το σύνθημα «κάτω και από τις δυο πλευρές ο πόλεμος, που όμως την κύρια ευθύνη του την έχουν οι Αμερικάνοι», (αυτή τη γραμμή προωθεί η Κίνα ίσως για να παίξει κάποια στιγμή τον πολύ επικίνδυνο ρόλο του «μεσολαβητή για την ειρήνη» στην Ευρώπη), και κατηγορούν τη βοήθεια στην ουκρανική αντίσταση σαν βοήθεια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό.

Η απουσία μιας προλεταριακής μαζικής αντι-νεοχιτλερικής συγκρότησης σήμερα είναι μια πελώρια πολιτική αδυναμία για τους λαούς σε σχέση με τον προηγούμενο πόλεμο. Οι δυτικές ιμπεριαλιστικές ηγεσίες, δεν μπορούν να δείξουν συνέπεια απέναντι στους νεοχιτλερικούς, ούτε να αντιμετωπίσουν τις διασπαστικές μανούβρες και τις μεταμορφώσεις τους ενώ κυρίως δεν ενδιαφέρονται να προσεγγίσουν τις απέραντες μάζες του Τρίτου Κόσμου και το μεγάλο τους νέο βιομηχανικό προλεταριάτο, το οποίο στενάζει συχνά κάτω από φασιστικές δικτατορίες, και εθνοσοβινιστικές αντιθέσεις που έχουν σαν κέντρο τους τους ρωσοκινέζους ιμπεριαλιστές. Δίχως το προλεταριάτο του Νότου οι λαοί του Βορρά, ιδίως αυτοί της Ευρώπης που θα δεχτούν την μεγάλη επίθεση από τους νεοχιτλερικούς, θα μείνουν μόνοι. Γι΄αυτό το λόγο πολύ αχνά περιγράμματα, προτάσεις, σκέψεις, ζυμώσεις για την οικοδόμηση ενός Νέου Αντιφαιο-”κόκκινου” Αντιφασιστικού Μετώπου με πυρήνα του το Ενιαίο μέτωπο της εργατικής τάξης σε κάθε χώρα και σε ευρωπαϊκή αρχικά κλίμακα πρέπει να τις ξεκινήσουμε από σήμερα.

Στην εκδήλωση της Κυριακής την κεντρική ομιλία θα κάνει ο σύντροφος Ηλίας Ζαφειρόπουλος, Γραμματέας της ΚΕ. Σας καλούμε να προπαγανδίσετε και να δυναμώσετε με την παρουσία σας αυτή την εκδήλωση και γενικότερα να σταθείτε στο πλευρό της ΟΑΚΚΕ για να δυναμώσει και να παίξει, σαν πρωτοπόρο απόσπασμα της εργατικής τάξης το ρόλο που πρέπει στις μεγάλες και δραματικές για το λαό μας και για την ανθρωπότητα στιγμές που έρχονται.