Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Μεγάλη άνοδος του ναζισμού-Άνοδος του σκληρού σοσιαλφασισμού - Ελπιδοφόρο μήνυμα αντιφασιστικής αντίστασης το αποτέλεσμα της ΟΑΚΚΕ

Το γενικό εκλογικό αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται κύρια από την μεγάλη άνοδο του κλασικού φασισμού, ιδιαίτερα της απεχθέστερης μορφής του που είναι ο ναζισμός. Καθόλου τυχαία ανέβηκε και εκείνη η πλευρά του σοσιαλφασισμού που συμμαχεί με τον εθνικιστικού τύπου αντιευρωπαϊσμό (ψευτοΚΚΕ, Κωνσταντοπούλου) ενώ έπεσε παραπέρα η πιο μαζική πλευρά του σοσιαλφασισμού που εμφανίζεται σαν υποτίθεται διεθνιστική (ΣΥΡΙΖΑ, Βαρουφάκης). Τίποτα το απροσδόκητο δεν υπάρχει σε μια τέτοια εξέλιξη σε μια χώρα που οι φιλελεύθεροι της είναι περήφανοι γιατί έχουν για αρχηγό τους έναν τουρκοφάγο που βάζει βέτο στην ΕΕ υπέρ του Πούτιν, και που κατακεραυνώνει με πάθος όποιον ισχυρίζεται ότι υπάρχει τουρκική ή ακόμα περισσότερο μακεδονική εθνική μειονότητα.

Μέσα σε αυτό το πολύ άρρωστο πολιτικό περιβάλλον θεωρούμε εξαιρετικά ελπιδοφόρο το αποτέλεσμα των 1097 ψήφων του β΄ γύρου για την ΟΑΚΚΕ. Ενώ είχαμε μια μικρή απόλυτη αύξηση (8%), των ψήφων μας σε σχέση με τον πρώτο γύρο είχαμε μια μεγαλύτερη σχετική αύξηση (20%) σε σχέση με το πολύ μειωμένο λόγω αποχής εκλογικό σώμα. Κυρίως όμως είχαμε μια πολύ μεγαλύτερη αύξηση αν το αποτέλεσμα αυτό αντιπαραβληθεί με την μεγάλη πτώση των ψήφων εκείνου του κομματιού της μικροαστικής εξωκοινοβουλευτικής λεγόμενης αριστεράς που εμφανίζεται σαν κάπως διεθνιστικό (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ (μ-λ), ΟΚΔΕ), ενώ το πιο εθνικιστικό κομμάτι της (Μ-Λ ΚΚΕ) ανέβηκε. Η μικρή αυτή άνοδος αποκτάει ποιοτικά χαρακτηριστικά από την ώρα που στη μαζικότερη πολιτική της εμφάνιση, τη διακαναλική συνέντευξη, όπως και στην τηλεοπτική συζήτηση με την εξωκοινοβουλευτική αριστερά στον Αντέννα, η ΟΑΚΚΕ υποστήριξε με εμφατικό τρόπο τις δύο ιστορικές εθνικές μειονότητες.

Αλλά όσο σημαντικός και να είναι σε κάθε εκλογική αναμέτρηση ο αριθμός των ψήφων, για μας ήταν ακόμα πιο πολύτιμη η υποστήριξη που είχαμε από εκείνους τους φίλους μας που είτε ζωντανά, είτε στο διαδίκτυο στάθηκαν δίπλα μας, ιδιαίτερα στον πολύ πιο δύσκολο δεύτερο γύρο. Πιο δύσκολο γιατί σε αυτόν συμμετείχε η ΟΑΚΚΕ όχι για να πάρει ένα καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα -αντίθετα εκτιμούσαμε σαν πιθανότερο ένα χειρότερο- αλλά για να μην σιωπήσει ως ηττημένη και για να σώσει για μια ακόμα φορά την τιμή της αριστεράς καταγγέλλοντας μόνη της τη νέα πανεθνική ντροπή στο Ουκρανικό, όπως παλιότερα το έκανε για το Βοσνιακό και το Μακεδονικό. Με αυτή την έννοια η πολιτική ανταμοιβή της ΟΑΚΚΕ γι’ αυτό το κατέβασμα δεν ήταν οι λίγοι παραπάνω ψήφοι αλλά η με αρνητικό τρόπο δικαίωση της γραμμής του Αντιφασιστικού Μετώπου, που μόνη της πρόβαλε σε αυτές τις εκλογές, όπως αποδείχθηκε από την εξ εφόδου άνοδο στα έδρανα της αποχαυνωμένης Βουλής των ανοιχτών ναζί του Κασιδιάρη και των πουτινικών ρατσιστών της Νίκης.

Θέλουμε να καλέσουμε όλους τους φίλους μας που μπόρεσαν και στάθηκαν δίπλα μας να έρθουν ακόμα πιο κοντά μας, να μας δώσουν τις ιδέες και την πείρα τους, να συζητήσουμε για τις διαφορές που ενδεχόμενα έχουν μαζί μας σε ιδεολογικό και πολιτικό επίπεδο, και να παλέψουν οργανωμένα στο πλευρό μας -όσο μένουν ακόμα άλυτες οι διαφορές αυτές- σε ευρύτερη αντιφασιστική βάση για να αντιμετωπίσουμε τον επελαύνοντα φαιο-«κόκκινο» κανιβαλισμό. Τέλος καλούμε κάθε υποστηριχτή μας να μας ενισχύσει οικονομικά γιατί ιδιαίτερα το δεύτερο κατέβασμα μας έχει γίνει σε μεγάλο βαθμό με δανεικά αλλά και με την εμπιστοσύνη των συνεργατών μας που τύπωσαν και μετέφεραν τα ψηφοδέλτια χωρίς να πληρωθούν άμεσα όλο το ποσό.