Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Ανακοινώσεις

Η Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ (ΟΑΚΚΕ) καταδικάζει το ρατσιστικό κυνηγητό που εξαπέλυσε ο φασιστικός όχλος στην Θεσσαλονίκη εναντίον των δύο ΛΟΑΤΚΙ νεολαίων και καλεί τις δικαστικές αρχές να επιβάλουν στους ενόχους τις πιο βαριές ποινές που προβλέπονται για το συγκεκριμένο έγκλημα.

Το ρατσιστικό πογκρόμ της 9 Μάρτη στη Θεσσαλονίκη αποτελεί μια πελώρια προειδοποίηση γιατί αποτελεί σταθμό σε μια πορεία άνευ προηγουμένου εκφασισμού και πολιτιστικής οπισθοδρόμησης της χώρας η οποία εξελίσσεται κάτω από τη βιτρίνα της αναγνώρισης του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Αποδεικνύεται στη Θεσσαλονίκη αυτό που λέγαμε από την πρώτη στιγμή: ότι ο Μητσοτάκης επικεφαλής της ΝΔ και μιας ψευτοαριστερής αντιπολίτευσης δεν επεδίωξε με το νέο νόμο για το γάμο να διευρύνει τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στην πράξη και γι αυτό καθόλου δεν είχε προετοιμάσει το έδαφος ούτε πολιτικά, ούτε πολιτιστικά με μια βαθιά και αρκετά παρατεταμένη πάλη. Εκείνο που θέλανε όλοι αυτοί οι ψευτο-δημοκράτες ήταν να εμφανίσουν στις δυτικές δημοκρατίες ένα προοδευτικό πρόσωπο για την επίσημη κοινοβουλευτική Ελλάδα ώστε να την εμπιστεύονται διπλωματικά σαν έναν εκπρόσωπο της δημοκρατικής Δύσης μέσα στην αυταρχική Ανατολή ενώ αυτή η επίσημη Ελλάδα αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια τον εκπρόσωπο της πιο φασιστικής Ανατολής μέσα στις δημοκρατίες της Ενωμένης Ευρώπης. Γι αυτό από κάτω από τις βιτρίνες αυτή η αληθινή Ελλάδα, μαγειρεύει ένα μεγάλο φασισμό που ήδη ενώνει κυρίως στα διεθνή ζητήματα παγκόσμιου ιδεολογικού στρατοπέδου τη φασιστική ακροδεξιά με το ομοφοβικό ψευτοΚΚΕ.

Τώρα ο μεγάλος φασισμός έχει πρόσωπο και πρωτοφανές θράσος και έχει διαλέξει να επιτεθεί στο μέτωπο της ομοφοβίας επειδή εκεί είναι η ιδεολογική αιχμή του παγκόσμιου ηγέτη του νεοχιτλερισμού, της πουτινικής Ρωσίας σε ότι αφορά την πολιτιστική επίθεση του στην Ευρώπη που την αποκαλεί GayΕυρώπη. Αυτή τη δουλειά της ύψωσης ενός νέου εμφύλιου πολιτιστικού τείχους στη χώρα την έχει αναθέσει το ντόπιο φαιο-«κόκκινο» μέτωπο σε 3 πουτινικούς φασίστες μητροπολιτές, τον Μεσογαίας Νικόλαο, τον Πειραιώς Σεραφείμ, και τον Κερκύρας Νεκτάριο. Αυτοί οι τρεις επικεφαλής της ιεράς Συνόδου και χωρίς κανένα κόμμα στη χώρα να τους σταματήσει, και να τους καταγγείλει σα φασίστες και να σηκώσει πανευρωπαϊκά το ζήτημα, έχουν περάσει εδώ και δυο μήνες -με πρόσχημα τη δήθεν θεσμική «άμυνα» της εκκλησίας στον γάμο των ομοφυλόφιλων, σε μεσαιωνική επίθεση ενάντια στην ίδια την ομοφυλοφιλία για να την απαγορεύσουν ντε φάκτο να περπατάει στους δρόμους, για να την αναγκάσουν να κρυφτεί. Θέλουν στην πραγματικότητα να πάνε την Ελλάδα πιο πίσω από το Πολυτεχνείο, αν μπορούν πιο πίσω από την Αντίσταση και τον Εμφύλιο. Να την πάνε εκεί μαζί με τους μουλάδες του Ιράν και τους βασανιστές αντισημίτες της Χαμάς. Γι αυτό έχουν φτιάξει αυτήν την ατμόσφαιρα ειδικά εκεί στην πόλη των δολοφόνων των ποδοσφαιρικών συμμοριών του Σαββίδη, την πόλη των συλλαλητηρίων για να αλλάζουν τα ονόματα τους τα γειτονικά μας έθνη.

Έτσι χτίζεται σήμερα το τέρας του φασισμού σε πλατιά, σε αυθόρμητη βάση. Εκεί είναι ο κίνδυνος όταν μια νεολαία σαν μια πελώρια αγέλη μπορεί σχεδόν χαρούμενα, ανέμελα να διαπράξει ένα φόνο και ακόμα χειρότερα να ξεφτιλίσει ομαδικά και να σκοτώσει μια ψυχή. Χωρίς τύψη. Η δημοκρατική Ελλάδα πρέπει να ανησυχεί όσο ίσως ποτέ στην Ιστορία της. Φασισμό μαζικό, να αναβλύζει από κάτω δεν τον θυμόμαστε να υπήρξε ποτέ σ αυτή τη χώρα στην εποχή της αστικής κυριαρχίας.

Καλούμε κάθε δημοκρατικό άνθρωπο να τσακίσει την εκστρατεία ενάντια στους ΛΟΑΤΚΙ συμπολίτες μας και να συντρίψει τους φασίστες και τους σοσιαλφασίστες.

Διαβάστε περισσότερα...

Η ουκρανική κοινότητα διοργανώνει την Κυριακή 7/1 στις τέσσερις το απόγευμα κινητοποίηση διαμαρτυρίας για το μπαράζ των ρώσικων βομβαρδισμών σε πόλεις της Ουκρανίας από τις 29/12. Θα γίνει συγκέντρωση στο σταθμό του μετρό Πανεπιστήμιο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς το Σύνταγμα.

Η ΟΑΚΚΕ θα σταθεί στο πλευρό της και καλεί κάθε δημοκράτη και πατριώτη αντιφασίστα να σταθεί και αυτή τη φορά στο πλευρό του μαχόμενου ουκρανικού λαού και μάλιστα να σταθεί ακόμα πιο πολύ για τρεις παραπάνω αλληλένδετους λόγους:

Διαβάστε περισσότερα...

Δείτε – Διαδώστε το βίντεο της εκδήλωσης της ΟΑΚΚΕ της 22/12/2023 για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς (μπορείτε να το βρείτε στο fb στη σελίδα της ΟΑΚΚΕ και στη σελίδα της στο youtube*)

 

Έγινε με επιτυχία στις 22/12/2023 η προγραμματισμένη συγκέντρωση της ΟΑΚΚΕ στα γραφεία της για το κεντρικό σήμερα ζήτημα για τις παγκόσμιες εξελίξεις του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς, με ζωντανή διαδικτυακή κάλυψη.

Ήταν εντυπωσιακή η διαδικτυακή απήχηση της συγκέντρωσης που εκφράστηκε με την έκταση στην οποία διακινήθηκε το βίντεο που δημοσιεύτηκε άμεσα μετά το τέλος της όπως ακριβώς είχε μεταδοθεί ζωντανά, αλλά και με τα θερμά σχόλια για την έντιμη μαρξιστική στάση και το βάθος της ανάλυσης της. Ειπώθηκε, και μας τιμάει ιδιαίτερα, το ότι η ΟΑΚΚΕ έσωσε την τιμή της αριστεράς καθώς ήταν το μόνο κόμμα που αντιστάθηκε στον αντισημιτικό κατήφορο όλων των πολιτικών φορέων που μιλάνε στο όνομά της. Αποδείχτηκε ότι σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, η ΟΑΚΚΕ μπορεί να διαφωτίσει το λαό με ένα μοναδικό τρόπο και να αποκαλύψει τη στρατηγική των ρώσων νεοχιτλερικών και των φίλων και υποτακτικών τους ειδικά στο ζήτημα του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, αλλά και να ξεκαθαρίσει πως μπορούν να σταθούν απέναντι στις προβοκάτσιες τους οι πραγματικοί αριστεροί και οι δημοκράτες . Ήδη αυτή η ανάλυση είχε εκτεθεί στο εκτεταμένο άρθρο που έχει δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα μας «ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΧΑΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΞΑΓΕΙ ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΜΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ» (https://www.oakke.gr/global/item/1628-).

Διαβάστε περισσότερα...

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΠΟΥ ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ-

ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΝΕΟΧΙΤΛΕΡΙΚΩΝ

Η πάλη για τη δημοκρατία και για το ψωμί του λαού περνάει μέσα από την αντίσταση στο νεοχιτλερικό άξονα του πολέμου

Διαβάστε περισσότερα...

Μια ανακοίνωση-αφίσα της ΟΑΚΚΕ για τα 50 χρόνια από τη δολοφονία του ηγέτη του αληθινού ΚΚΕ Ν. Ζαχαριάδη από τους Ρώσους σοσιαλιμπεριαλιστές και τα ντόπια τσιράκια τους θα αναρτηθεί τις επόμενες μέρες στην ιστοσελίδα μας. Αυτή θα αποτελέσει το πρώτο βήμα μιας παρατεταμένης προσπάθειας μας για να μην περάσει το εξής δόλιο διπλό ιστορικό έγκλημα σ αυτόν τον τόπο: Να δολοφονείται ένας μεγάλος λαϊκός ηγέτης αφού προηγούμενα για πολλά χρόνια συκοφαντήθηκε και βασανίστηκε με το μαρτύριο της ατέλειωτης μοναχικής εξορίας και μετά να ηρωοποιείται από τους δολοφόνους και βασανιστές του, αλλά με τέτοιο τρόπο ώστε το έργο και η ιδεολογία του να πλαστογραφείται και να αντιστρέφεται για να υπηρετήσει τους δικούς τους εγκληματικούς, χιτλερικού τύπου σκοπούς.

Διαβάστε περισσότερα...

Το γενικό εκλογικό αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται κύρια από την μεγάλη άνοδο του κλασικού φασισμού, ιδιαίτερα της απεχθέστερης μορφής του που είναι ο ναζισμός. Καθόλου τυχαία ανέβηκε και εκείνη η πλευρά του σοσιαλφασισμού που συμμαχεί με τον εθνικιστικού τύπου αντιευρωπαϊσμό (ψευτοΚΚΕ, Κωνσταντοπούλου) ενώ έπεσε παραπέρα η πιο μαζική πλευρά του σοσιαλφασισμού που εμφανίζεται σαν υποτίθεται διεθνιστική (ΣΥΡΙΖΑ, Βαρουφάκης). Τίποτα το απροσδόκητο δεν υπάρχει σε μια τέτοια εξέλιξη σε μια χώρα που οι φιλελεύθεροι της είναι περήφανοι γιατί έχουν για αρχηγό τους έναν τουρκοφάγο που βάζει βέτο στην ΕΕ υπέρ του Πούτιν, και που κατακεραυνώνει με πάθος όποιον ισχυρίζεται ότι υπάρχει τουρκική ή ακόμα περισσότερο μακεδονική εθνική μειονότητα.

Διαβάστε περισσότερα...
Η ΟΑΚΚΕ κατεβαίνει και σε αυτές τις εκλογές με υποψήφιους στις 48 από τις 59 εκλογικές περιφέρειες όπως και στις προηγούμενες. Οι εκλογικές περιφέρειες στις οποίες ΔΕΝ συμμετέχει η ΟΑΚΚΕ είναι οι εξής: Γρεβενών, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Καστοριάς, Κεφαλληνίας, Κιλκίς, Λευκάδας, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Φωκίδας, Χίου, που είναι κατά κύριο λόγο μονοεδρικές περιφέρειες, και το κάναμε αυτό ώστε με τον ίδιο αριθμό υποψηφίων να δοθεί σε περισσότερους πολίτες η δυνατότητα να μας ψηφίσουν. Σε αυτές τις περιφέρειες καλούμε τους ψηφοφόρους να κάνουν μία δήλωση στήριξης στην ΟΑΚΚΕ γράφοντας πάνω σε ένα λευκό ψηφοδέλτιο το όνομα της και ρίχνοντας το στην κάλπη. Οδηγίες για τη μέρα της ψηφοφορίας
Διαβάστε περισσότερα...

Ενημέρωση: Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη εδώ : https://youtu.be/odGMm14FGew

Στην πολύ διαφωτιστική συνέντευξη που έδωσε ο σύντροφος Ζαφειρόπουλος, σήμερα 22/6 στην ΕΡΤ και που θα προβληθεί μετά τα μεσάνυχτα ρωτήθηκε και για το ναυάγιο της Πύλου. Ο αντικειμενικά περιορισμένος χρόνος δεν του επέτρεψε πέρα από τα γενικά ζητήματα αρχής για το μεταναστευτικό να μιλήσει περισσότερο γι αυτό καθεαυτό το ζήτημα του ναυαγίου που ωστόσο το χαρακτήρισε σαν δολοφονική πράξη δολιοφθοράς. Για να γίνει λίγο πιο κατανοητή από τους φίλους τηλεθεατές αυτή η πλευρά του ζητήματος γράφουμε εδώ το παρακάτω διευκρινιστικό σημείωμα :

Διαβάστε περισσότερα...

Μπορείτε να δείτε εδώ το δεκάλεπτο https://youtu.be/EPxhme54S0A

Δεν θα κουραστούμε να λέμε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι η φωτιά δίπλα στο σπίτι μας, η φωτιά στην Ουκρανία. Θα το λέμε κι ας μην γίνεται λόγος γι’ αυτή τη φωτιά απ’ όλα τα άλλα κόμματα επειδή οι ηγεσίες τους θέλουν να κρύψουν ότι είναι στην ουσία με τη Ρωσία που άναψε αυτή τη φωτιά, κι ας προσπαθούν να κρύψουν από το λαό μας ότι η κύρια αιτία της ακρίβειας που του ρούφηξε το μισθό είναι ο ενεργειακός εκβιασμός της ΕΕ από τον Πούτιν, κι ότι αυτός ο εκβιασμός μπορεί να γίνει αργός στραγγαλισμός της Ευρώπης από το φασιστικό Ιράν και τους άλλους πιο νέους φίλους της Ρωσίας που παράγουν υδρογονάνθρακες. Σε μια τέτοια περίπτωση η Ελλάδα θα υποφέρει όσο καμιά χώρα της Ευρώπης επειδή οι πολιτικές της ηγεσίες έχουν σαμποτάρει τις εξορύξεις υδρογονανθράκων, επειδή κυνηγάνε τις ανεμογεννήτριες, κυρίως την αποθήκευση της ενέργειας τους μέσω της αντλησιοταμίευσης, επειδή εντελώς πρόωρα σβήσανε τους περισσότερους λιγνιτικούς σταθμούς αντί να ζητήσουν εξαίρεση όπως η Πολωνία, επειδή συνεχίζουν να κρατάνε άδειο από νερό το πολύτιμο φράγμα της Μεσοχώρας.

Διαβάστε περισσότερα...

Μπορείτε να δείτε εδώ το δεκάλεπτο https://youtu.be/Nfc9Y7WtezE

Κατεβαίνουμε και σε αυτές τις εκλογές για να ακουστεί η φωνή μας και να σας καλέσουμε άλλη μία φορά να μας υποστηρίξετε. Θέλουμε να ακουστούν δύο πράγματα ξανά αλλά με περισσότερη σαφήνεια.

Το πρώτο και το πιο βασικό είναι ότι η Ευρώπη έχει απέναντι της μια Ρωσία που με την επίθεση στην Ουκρανία συμπεριφέρεται ακριβώς όπως η χιτλερική Γερμανία. Αυτό σημαίνει ότι όλη η Ευρώπη βρίσκεται κάτω από ένα τεράστιο κίνδυνο γιατί η Ρωσία έχει στενή πολιτική και στρατιωτική συμμαχία με την επίσης φασιστική Κίνα αλλά και με το φασιστικό Ιράν όπως και με μια σειρά δικτατορίες από τις οποίες η ενεργειακή τροφοδοσία της Ευρώπης. Το τρομερό είναι ότι στο μεγαλύτερο αυτό πόλεμο μετά τον β παγκόσμιο όλες οι ελληνικές πολιτικές ηγεσίες ύπουλα σπρώχνουν το λαό μας στο πλευρό των νέων Χίτλερ και τον απομακρύνουν σταδιακά από τις ευρωπαϊκές δημοκρατίες και τους λαούς τους. Σύμφωνα με το ευρωπαϊκό βαρόμετρο η ελληνική κοινή γνώμη ξεκίνησε υποστηρίζοντας κατά 70% την Ουκρανία. Σήμερα μόνο ένα 35% συμφωνεί να της δοθούν όπλα, το χειρότερο ποσοστό στην ΕΕ.

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΜΑΣ ΥΛΙΚΟ - ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΗΝ ΟΑΚΚΕ 

ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ ΣΤΟ FACEBOOK : https://www.facebook.com/oakkepolitikokomma

ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ ΣΤΟ YOUTUBE : https://www.youtube.com/@oakkegr

Διαβάστε περισσότερα...