Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΕΣ ΦΩΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΣΑΜΠΟΤΑΖ

Το παρατεταμένο lockdown ήρθε να επιδεινώσει την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας που στον πυρήνα της βρίσκεται το παραγωγικό-βιομηχανικό σαμποτάζ. Εκατοντάδες παραμένουν οι μπλοκαρισμένες επενδύσεις και τα έργα, ενώ οι μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης είναι ίσως ένα από τα μεγαλύτερα εργαλεία παραγωγικού σαμποτάζ που διαθέτει το πολιτικό καθεστώς. Οι εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις επενδύσεων και δημόσιων έργων ανέρχονται σε 250-300 και οι θέσεις εργασίας που ακολούθως διακυβεύονται άμεσα αγγίζουν τις 20.000. Αυτά τα νούμερα παραθέτει στο Κάπιταλ της 22/4 ο Γ. Κράλογλου, ένας από τους ελάχιστους δημοσιολογους του αστικού τύπου που καταγγέλει, και με αξιοπρόσεκτη επιμονή τη συνειδητή αντιβιομηχανική πολιτική όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών. (https://www.capital.gr/o-giorgos-kraloglou-grafei/3447596/pano-apo-20-000-theseis-ergasias-sta-xeria-tis-dikaiosunis). Μάλιστα δεν διστάζει κάπου να σημειώσει ότι αρκούν 40-50 άνθρωποι με την υποστήριξη Δημάρχων και κομμάτων και οι προσφυγές τους στο ΣτΕ για να ακυρώσουν ένα έργο υπερασπίζοντας κάποια συμφέροντα, που δεν κατονομάζει.

Για να δείξει ποια είναι τα αποτελέσματα της γενικής αντιβιομηχανικής πολιτικής που επικρατεί ο Κράλογλου παραθέτει δύο εκθέσεις. Η μία είναι η έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας “Doing Business 2020”, που χρησιμοποιεί στοιχεία από το Μάη του 2019 http://documents.worldbank.org/curated/en/688761571934946384/pdf/Doing-Business-2020-Comparing-Business-Regulation-in-190-Economies.pdf) και η άλλη μια πιο προσφατη της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Ελλάδα.

Η πρώτη κατεβάζει την Ελλάδα στην 79η θέση από την 72η που καταλάμβανε πέρυσι, και από την 60η στα 2016 ανάμεσα στις χώρες του ΟΟΣΑ, ως προς την δυνατότητα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Σύμφωνα με αυτήν την έκθεση η συνολική φορολογική επιβάρυνση στην Ελλάδα ανέρχεται σε 52% των κερδών (έναντι 40% κατά μέσον όρο στον ΟΟΣΑ), ο φόρος επί των κερδών στο 23% (έναντι 15% στον ΟΟΣΑ), ο φόρος μισθωτών υπηρεσιών και οι εισφορές κοινωνικής ασφάλισης σε 28,3% (έναντι 23,5% στον ΟΟΣΑ) και η επιστροφή ΦΠΑ στην Ελλάδα είναι 32 εβδομάδες από τις 2 εβδομάδες της Εσθονίας (!!!).

Η δεύτερη έκθεση μιλάει για το μεγάλο πρόβλημα των επενδυτών σε θέματα δικαιοσύνης στην Ελλάδα. Ότι ο χρόνος απονομής δικαιοσύνης στην Ελλάδα είναι 1.711 μέρες και αυτό μαζί με όλα τα άλλα φέρνει την Ελλάδα ουραγό στις χώρες του ΟΟΣΑ. Εδώ ο αρθρογράφος αναφέρεται σε 12 εμβληματικές επενδύσεις και 5 υποθέσεις ιδιωτικοποιήσεων που είναι σε δικαστικές διεργασίες και παραπομπές από βαθμίδα σε βαθμίδα της δικαιοσύνης, ακόμη και από το 2005!!!

Η διαιώνιση αυτής της εσκεμμένα τραγικής κατάστασης αφοράει επενδύσεις όπου χτίζονται νέα κτίρια βιομηχανικά ή και τουριστικά, αλλά όχι το ξεπούλημα έτοιμων βιομηχανικών και τουριστικών εγκαταστάσεων, λιμανιών, ενεργειακών και ηλεκτρικών δικτύων όταν αυτά τα παίρνουν με ελάχιστα λεφτά οι ρωσοκινέζοι μονοπωλιστές (δες χαρακτηριστική πρόσφατη αγορά ξενοδοχείου και έκτασης 17000 στρεμμάτων στη Χαλκιδική από τον Σαββίδη). Πρόσφατη στατιστική της ΕΛΣΤΑΤ (δημοσιεύτηκε στις 6/3) δείχνει ότι με βάση εποχιακά αναπροσαρμοσμένα δεδομένα το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν στο 3ο τρίμηνο του 2019 το ΑΕΠ αυξήθηκε σε όγκο μόλις 0,6% σε σχέση με το 2ο τρίμηνο, ενώ στο 4ο τρίμηνο του 2019 μειώθηκε σε όγκο κατά 0,7% σε σχέση με την τιμή του 3ου τριμήνου (δηλαδή στο συνολικό αποτέλεσμα του 3ου και 4ου τριμήνου υπάρχει πτώση του ΑΕΠ 0,1%), που σημαίνει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει εφαρμόσει παρόμοια πολιτική σαμποτάζ με εκείνη που εφάρμοζαν προηγούμενα οι κυβερνήσεις Τσίπρα, Σαμαρά κτλ.

Το δημοσίευμα αυτό στο Capital και άλλα ανάλογα, λιγότερο έντονα αλλά αρκετά σαφή, δείχνουν ότι σιγά-σιγά κάποια κομμάτια της αστικής τάξης στην Ελλάδα, κυρίως αυτά της βιομηχανικής, σπάνε τη σιωπή τους και αρχίζουν να αντιδρούν όλο και πιο έντονα (Δες πχ «Ελληνική Παραγωγή» https://www.oakke.gr/sabotaz-crisis/%CF%83%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%B6-%E2%80%93-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B4%CF%85%CF%83%CE%B7/item/1144-) στο συνεχιζόμενο και μάλιστα αυξανόμενο σαμποτάζ του κυρίαρχου πολιτικού καθεστώτος. Όμως οι ταξικοί περιορισμοί αυτών των τμημάτων της αστικής τάξης, δηλαδή η πολιτική και οικονομική τους εξάρτηση από την κρατική φιλορώσικη εξουσία, φέρνουν εμπόδια στη δυνατότητα τους να είναι πολιτικά συνεπείς και με αυτόν τον τρόπο να κρατάνε όρθιες της παραγωγικές μονάδες, που μια μια τις σκοτώνουν οι ρωσόδουλοι ή να απαιτούν συλλογικά να στήνονται νέες. Όλο και περισσότερο αποδεικνύεται ότι μόνο η εργατική τάξη, και πιο πολύ η βιομηχανική επικεφαλής όλου του εργαζόμενου λαού μπορεί να προβάλει τέτοιες απαιτήσεις επειδή μόνο αυτή καταστρέφεται απόλυτα και ζωτικά από το σαμποτάζ. Εννοείται ότι για να τις προβάλει πρέπει να ανεξαρτητοποιηθεί από τη βιομηχανική αστική τάξη, να φτιάξει το δικό της ταξικό συνδικαλισμό και να αναμετρηθεί με συνέπεια με το κράτος των φαιο-«κόκκινων» και το σοσιαλιμπεριαλισμό που το καθοδηγεί και το στηρίζει.